ROZHOVOR PREZIDENTA FANKLUBU PRO RUIK.CZ

ROZHOVOR PREZIDENTA FANKLUBU PRO RUIK.CZ

Tento měsíc jsme navázali spolupráci s webem Ruik Football, který se zaměřuje na přední evropské fotbalové soutěže. Některé články jsme už sdíleli na Facebooku a nyní Vám přinášíme také rozhovor, který poskytl prezident našeho fanklubu Tomáš "Migueli" Škurek.

Jméno vašeho fanklubu je: PB Lleó de Dues Cues, jaký je význam toho názvu a proč jste ho vlastně zvolili?

Lleó de Dues Cues v překladu znamená dvouocasý lev, tedy symbol České republiky. Název měl být původně jiný (PB Txeca), ten ale neprošel. Zřejmě z důvodu, že by v budoucnu mohl být založen další fanklub, tak ať náš název nezaštiťuje celou republiku. PB pak znamená Penya Barcelonista, v doslovném překladu Barcelonský ostrov.

Co vše jste museli splnit pro to, aby se z fanouškovské skupiny stal oficiální fanklub klubu FCB?

Nejprve musel být vytvořen spolek, který muselo schválit Ministerstvo vnitra. Součástí bylo sepsání stanov, zvolení Rady fanklubu a další formality. Poté přišlo zdlouhavé schvalování v Barceloně. Musely se tak stanovy přeložit do španělštiny, museli schválit název (což se napoprvé nepodařilo), a pak také znak a veškeré další detaily. Trvalo to vlastně skoro 2 roky.

Setkáváte se při výjezdech s dalšími fankluby či přímo s FCB fanoušky v Barceloně?

Setkávání s dalšími fankluby probíhá spíše na venkovních zápasech, například v Mnichově, Paříži, Miláně, Madridu či Turíně. V Barceloně se s nimi také občas setkáme, ale není to předem plánované, jsou to spíše náhodná setkání na stadionu nebo v Palau Blaugrana na dalších sportech. Ovšem 1x za rok se v Barceloně sejdou fankluby z celého světa na Kongresu Penyí.

Co ještě krom zájezdů na zápasy pořádáte?

Kromě zájezdů na domácí zápasy a výjezdů na venkovní utkání pořádáme Velký letní sraz, což je každoroční velké setkání určené pro všechny členy a i další fanoušky Barçy. I když samozřejmě nedorazí všichni členové, naposledy se nás sešlo přes 60. Dále pak společná sledování zápasů v restauraci či nějaké hospůdce (na poslední El Clásico se nás v Brně sešlo přes 40). Nebo se účastníme různých akcí, například Mezinárodního turnaje fanklubů, který organizuje slovenská penya.

Jak velký šok byl pro vás odchod Neymara do PSG?

Vzhledem k jeho vyjádřením nebo spíše nevyjádřením a kličkám jeho otce jsem to čekal, takže pak oficiální stvrzení přestupu mě nijak zvlášť nepřekvapilo. Neymar mi nikdy nijak zvlášť k srdci nepřirostl, takže mi jeho přestup nevadil. Hned v srpnu jsem říkal, že do dvou let skončí v Realu Madrid a myslím, že tohoto přestupu se dočkáme už v létě. Máme Dembelého (i když zatím pořád zraněného) a hlavně má Alba mnohem větší prostor na levé straně. Právě jeho spolupráce s Messim je jednou z našich hlavních zbraní, takže herně jsme si moc nepohoršili.

Nová posila Coutinho by mohl nastoupit už ve čtvrtečním čtvrtfinále Copa del Rey proti Espanyolu, jste potěšen jeho příchodem? A co od něho vůbec očekáváte? 

Potěšen samozřejmě jsem, takový přestup v zimě se nedělá často a vůbec ne snadno. Vzhledem k situaci na trhu ani částka není nijak extrémně vysoká. Má vysněná posila do zálohy to sice nebyla, ale jsem spokojen. Očekávám od něho, že dokáže zahrát na čtyřech různých postech, dynamiku v záloze, doplnění útoku a postupné nahrazování Iniesty (i když tomu se nikdy nevyrovná, to ani nejde).

Po snad nejlepších letech v historii FCB přišel lehký útlum. Od příchodu Ernesta Valverdeho to ale opět vypadá na starou dobrou a neporazitelnou Barcu. Vidíte reálně šance na letošní výhru v Lize mistrů?

Po superpoháru s Realem jsem viděl šance na jakoukoliv trofej dost mizerně, ale Valverde udělal s týmem neuvěřitelný pokrok. Obrana je konzistentní a podává famózní výkony (velký vliv na to má i životní forma ter Stegena), záloha se neustále zlepšuje a také se již probudil Suárez. O Messim ani není potřeba hovořit, již 10 let je to nejlepší hráč na světě.

Šance vidím hodně reálně, ale vyřazovací část nás může zastihnout ve slabší formě nebo dostaneme smolný gól či podobně a všemu je konec. Liga mistrů je i o štěstí, což se hodně ukázalo poslední roky. Ale spolu s Bayernem, PSG a City jsme favorité.


Zdroje: ruik.cz



Diskuze

V čem všem s nimi budeme spolupracovat?

26.01.2018, 21:12
Migueli Jakub19
Systémový administrátor

Dotaz spíše na Caltica, který má tuto spolupráci na starosti.

27.01.2018, 18:50

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat