FC Barcelona 1:1 SD Eibar

FC Barcelona 1:1 SD Eibar

Neproměněná penalta, anulovaný gól a hlavně další obrovská individuální chyba v obraně ztratily Barceloně další zápas. Závěrečný nápor už s remízou 1:1 nepohnul.

Koeman opět vsadil na rozestavení 3-4-2-1, v jeho sestavě ovšem chyběly dvě stálice Messi a Alba a především absence kapitána byla hodně znát. Přesto Katalánci mohli jít už v 8. minutě do vedení, protože po zákroku na Araúja se kopala penalta. Jenže Braithwaite minul bránu.

Eibar rozhodně nepřijel jenom bránit a vepředu proto byli hodně vidět Inui či Kike. Barcelona nicméně zůstávala pozorná a přes pomalejší mezihru to byla ona, kdo si vypracoval další šance. Ve 25. minutě se už Braithwaite radoval z gólu poté, co mu přesný centr adresoval Júnior Firpo. Bohužel marně, opakovaný záběr odhalil těsný ofsajd.

Zbytek poločasu byl ve znamení mnoha soubojů, které ani jednomu týmu nezískaly výraznější převahu. Ve 42. minutě se v nadějné pozici ocitl Griezmann, ojedinělý střelecký pokus mu však nesedl.

Do druhého poločasu naskočil uzdravený Dembélé za chybujícího Desta a ofenzivní snažení rozhodně pozvedl. Z pravé strany se během krátké doby dostal hned třikrát do koncovky – v 56. minutě šel po pasu velmi dobře hrajícího Pedriho dokonce sám na brankáře Dmitroviče, Srb ho nicméně vychytal.

A minutu nato přišla pohroma. Araújo nepochopitelně přenechal míč Kikemu Garcíovi, jenž měl dost času i prostoru na to, aby si svůj únik vhodně připravil. Proti jeho střele neměl ter Stegen šanci.

Vyrovnání Barçe naštěstí zas tak dlouho netrvalo. V 67. minutě Pedri vysunul Firpa, jehož centr prošel až k Dembélému a ten se tentokrát nerozpakoval – 1:1. Zanedlouho se ke gólu tlačil také Braithwaite, když Dmitrovič pouze vyrazil míč, dánskému útočníkovi ale nebylo přáno.

Hru pak kouskovala střídání a čas neúprosně plynul. Šance Barcelona měla, chybělo jí ale lepší zakončení. Coutinhův pokus byl zblokován a Pedri zase přestřelil, přičemž oba stříleli z takřka gólových pozic. Zablokována byla také rána Minguezy. V nastavení ještě Trincão pěkně protáhl míč hostující obranou, avšak jeho střela skončila mimo bránu. Aby toho nebylo málo, Coutinho si poranil koleno.


Přehled utkání

29. prosince 2020, 19:15 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 1

FC Barcelona

1 : 1 Javier Alberola Rojas

SD Eibar

  57' Kike
Dembélé (A - Firpo) 67'  
  75' Álvarez
  83' Recio
Sestava

ter Stegen - Mingueza, Araújo, Lenglet (81' Busquets) - Dest (46' Dembélé), de Jong, Pjanić (66' Coutinho), Júnior - Griezmann (66' Trincão), Pedri (89' Puig) - Braithwaite

Sestava

Dmitrović - Pozo, Burgos (73' Oliveira), Bigas, Soares - Álvarez, Exposito - Inui, Diop (90+2' Cubero), Kadzior (81' Recio) - Kike (73' Mutos)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Messiho reakce na konci krásně shrnula zápas.. :) Užijme si poslední půl rok Messiho v Barce smiley

29.12.2020, 21:18

Po měsíci to napíšu ještě jednou.Pro letošní sezonu máme jediný úkol,uhrát účast v příštím ročníků LM.Firpo dnes si řekl o roztrhaní smlouvy.Závěrečný tah se Sergiem opět neměl chybu.

29.12.2020, 21:25
Caltic8 René
Administrátor

Sergio šel místo stopera v době, kdy už byl Mingueza hodně vysunutý, proti tomu nelze nic namítat. A Firpo se mi teda tentokrát docela líbil, to Dest zahrál hrozně.

29.12.2020, 21:29
René Caltic8

Vždyť píšu že to nemělo chybusmiley,s Destem souhlasím.Co se týče Puiga tak mi přijde že Koeman si na něm honí ego.

29.12.2020, 21:37

Coutinho MOTM. Tento týpek začíná dohánět Andrého Gomesesmiley

29.12.2020, 21:28

Jak to tu psal někdo před zápasem? Ideální soupeř na vyzkoušení si hry bez Messiho.
Tak jsme si to zkusili a nyní už víme jak to bude vypadat celou příští sezónu. Tedy jestli se po volbách nezmění realizační tým.

29.12.2020, 21:34
René macaxp1

Psal jsem to já a bylo nám nastaveno zrcadlo,pohled byl nemilosrdný.

29.12.2020, 21:43

Já se snažím pochopit střídání. A vážně nechápu (nepočítám Dembeleho) Koeman hru tak nějak dá se říct i pozvedl, ALE ty jeho střídání a prosazování stejných hráčů, kteří za jeho dobu nepřesvědčili je s prominutím na přes držku. Nejradši bych si useknul ruku a umlatil ho. Všechno tím neskutečně posere. Jakmile prohráváme a to je relativně často, tak je vždy stejný scénář. Úplně jsem to dnes tušil kdo půjde na plac. No a chudák Puig. Co jako ten Koeman čeká že udělá? Když ten hráč tam jde, ví že nemá plnou důvěru v trenéra a sotva 5 minut. Chudák tam jde určitě celej přemotivovanej když ví že ho tlačí čas a samozřejmě to pak ani tak nejde. No prostě mě fakt serou ty střídání. A je mi líto Arauja, tu hloupou chybu si nezasloužil.

29.12.2020, 21:37
Caltic8 Petík
Administrátor

Jak bys střídal ty?

Lavička: Umtiti, Busquets, Aleňa, Fernandes, Puig, Trincao, Coutinho, Dembélé.

1. střídání: Dembélé za Desta. Neoddiskutovatelně skvělé střídání, které nám mělo vyhrát zápas.

2. střídání: Coutinho za Pjaniče. Logické posílení ofenzivy, když pohráváme.

3. střídání: Trincao za Griezmanna, který byl úplně nulový.

4. střídání: Busquets za Lengleta, tedy defenzivní záložník za stopera.

Podle tebe tedy měl jít za Pjaniče Aleňa, za Griezmanna Puig, za Lengleta Umtiti a jako pátý Fernandes?

29.12.2020, 21:43
macaxp1 Caltic8

Dembélé je jasný. Countihno (pokud vůbec) tak namísto Griezmanna. Trincao měl zůstat na lávce. Za Lenglea měl jít Aleňa a Puig měl střídat Pedriho kolem 70 minuty, kdy sotva pletl nohama.

29.12.2020, 21:55
Caltic8 macaxp1
Administrátor

Aleňa není rozehraný, a když hrál, moc slavný to nebylo. Takže reálně se dá polemizovat akorát o dřívějším stažení Pedriho.

Ale tohle už mi přijde fakt přehnaný. Koeman dnes vyzkoušel téměř všechno, co se za daných okolností dalo. Eibar si vlastně nevytvořil jedinou pořádnou šanci - tu jim dal Araujo. My jsme nehráli nijak skvěle, to je pravda, přesto jsme v celkovém součtu měli k výhře daleko blíž. A to právě i díky šancím střídajících hráčů - jak už jsem říkal, Dembélé mohl ten zápas vyhrát. To samé ke konci Countiho a v nastavení Trincao.

Puigovi fandím, ovšem mně přijde, že tady už se z něj stal nějaký bájný spasitel, kterého zlý Nizozemec nechce postavit, aby Barcelona ztrácela body smiley

29.12.2020, 22:28
Petík Caltic8

Myšleno to bylo celkově na ty jeho střídání za jeho dobu.

1. Souhlas, Dembele to byla jiná liga. Mohl a měl rozhodnout.

2. Pjanice bych nestřídal, včera hrál výborně. V pohybu, přesně a rychle. A co se mi velmi líbilo bylo jeho rozčilování na spoluhráče. Konečně někdo kdo se nebojí zvýšit hlas. Když už tak Couts měl jít za Grieze ten byl FAKT špatnej.

3. Triancao - kdy ten hráč pozvedl nebo byl přínosem? Doufám, že se mu začne dařit, ale těch šanci dostal a nic. A právě to je jeden z důvodu čim mě štve. Nikdy nic a pořád ho tam cpe.

4. K čemu Busquets? Toho hráče mám hrozně rád, ale na oživení a rozhýbání to prostě není. Jo měl tam jít Alena i když se mu minule zápas nevyvedl, ale to platí i o Busquetsovi. A proč musel přijít defenzivní záložník za stopera když jsme měli ještě dva?

5. Problém je v tom že točí pořád stejný hráče i když jim to moc nejde. Kdyby dával víc prostoru Alenovi, Puigovi, Konrádovi tak ty hráči by byli rozehranejsi a sebevědomější. Ale kdo ví, třeba by se ukázalo, že nejsou takovým přínosem jak si 90% lidí myslí a my by jsme nad nimi tolik nespekulovali.

A to je má odpověď 😉

30.12.2020, 11:19
Joker94 Petík

Dúfať, že Barcu spasí Puig, Aleňa alebo Konrad je asi scifi ale chápem tvoj názor, že hráči ako Trincao, Busquets, Griezmann svoj priestor dostali, nepresvedčili a dostávajú ho znova pritom traja vyššie spomenutí skoro žiadnu šancu nedostali. Náznaky kvality tam však boli, keď dostali pár minút. Súhlasím aj stým, že môžu takisto sklamať ale to sa nedozvieme kým nedostanú poriadnu šancu. Je to stále tá istá rozprávka dookola. Jeden zápas vyjde a v ďalších 5tich sa nadrú ako kone. Hra mi príde veľa krát pomalá. Chce to rýchlejšie prihrávky, lepší pohyb. Aj v La masii je zopár hráčov, čo by mohlo dostať šancu.

30.12.2020, 11:32

Nejhorší na tomhle zápase ? můj prohranej tiket

29.12.2020, 21:51
Caltic8 antimadrista
Administrátor

Naložil jsi na Eibar jo? smiley

29.12.2020, 21:56
antimadrista Caltic8

právě že na Barcelonu, říkal sem si že hraje doma, tak to nak ukope smileyuz tu chybu letos neudělám smiley

29.12.2020, 21:58

Už ať jsou ty volby a Koeman, s trochou šestí, si sbalí kufry!

29.12.2020, 22:08

Ešte veľa vody pretečie kým sa Barcelona dostane tam kam by sme chceli. Momentálne je to iba začiatok procesu. Peniaze sa prehajdákali, urobilo sa kopec nesprávnych a nezmyselných prestupov, zabudlo sa na La Masiu, neprišla nejaká postupná obmena kádra a teraz to naraz nepôjde. Ale k dnešnému zápasu. Škoda tej penalty a neuznaného gólu. Martin mal dnes veľkú smolu. Griezmann opäť raz stratený, nedokáže spolupracovať s tímom, proste mu to nejde. Škoda Araujovej chyby ale nebyť toho tak hrala obrana celkom dobre. Oživil to Demba, Trincao zatiaľ nemá na Barcu. Puig mal prísť skôr. Nasadenie na 5 min mi príde už ako úplné ponižovanie. V tíme je veľký potenciál len treba pracovať a pracovať. Zbaviť sa niektorých hráčov a priviezť nové tváre. Žiaľ bude to veľmi ťažké keď niesú peniaze a ani pevné vedenie.

29.12.2020, 23:05

Neproměněná penalta na začátku zápasu, offside o palec na noze, spoustu gólových šancí, darovaný gól soupeři.. tenhle zápas se měl vyhrát už v prvním poločase. Zase bych to tak černě neviděl, opět rozdáváme body chudým. Visca el Barça 💙❤️

30.12.2020, 07:47

Už nech sa vráti Fati. Netvrdím, že on sám spasí Barcu, ale typologicky potrebujeme presne takýchto hráčov, ktorí to celé rozhýbu a ktorí sa neboja ísť do zakončenia.

30.12.2020, 08:14
marek99
Senior editor

Páči sa mi názor ktorý som videl už niekoľkokrát, že Messi by mal rotovat s Griezmannom. Včera sme videli ako by to potom vyzeralo s Francúzom v hlavnej úlohe. Kokos on nespravil absolútne nič. Celý klub by mal prijať fakt že v tomto smere zlyhal a predať ho čím skôr

30.12.2020, 08:47
Joker94 marek99

Podľa mňa už nikto ten názor nemá. Každý vie, že by ho bolo najlepšie predať len sa nato pozri aj z druhej strany. Koľko by zaňho asi ponúkli v súčasnej '' forme ''? Kto by si ho mohol dovoliť?

30.12.2020, 11:03

Koeman - ne Koeman, střídání taková či maková. Braithwaite měl dát penaltu. Araujo chyba, za kterou by měl v kabině problém v krajském přeboru. Na závěr šance, ze které měl být aspoň jeden další gól. Ten zápas se prostě měl vyhrát 3:0....... ty spekulace, ve které minutě měl odejít Pedri a přijít Puig nedávají odpověď na to, co se děje s tímto mužstvem, proč dělá tolik chyb (srovnejte s Eibarem) a proč je tak strašně neproduktivní.

30.12.2020, 09:07

Já strašně nerad kritizuju trenéry a Koeman je sympaťák. Ale. Nemyslím si, že by tato sestava měla mit problemy s Eibarem. Síla jako dříve není, takže třeba prohra s Juve není tak šokující. Ale takto darované body (nejsou první) jdou na vrub trenéra.

30.12.2020, 10:22

Nastoupit doma, proti trapicimu se Eibaru, se sedmi defenzivnimi hráči? Bravo bludný holanďane.
Na oživení hry tam poslat naprosto marného Trincaa, neviditelného Coutse, a super behaveho Buse je také umění.
Pjanic bránu netrefí asi nikdy.
Martin by měl být tak maximálně zolik ala Henrik.
Griez nebyl svazovan Messim a ani tak nebyl k ničemu.
Frenkie solidní.
Pedrito zase nejlepší.
Araujo se snad poučí.
Ming solidní.
Lenglet krom pár špatných rozehravek solidní.
Firpo nerozehrany, nervózní, ale asistence.
Dest nejhorší zápas zatím.
Dembele je taková náplast na fotbalovost. Snad už si ta zranění vybral.
Puig - naprostý výsměch a ponížení od trenéra.

At uz toho holandského stratega prosím už vyhodí. Tolik ztracených bodů nepamatuji.

30.12.2020, 13:58

Coutinha měli prodat hned když se vracel z Bayernu, v nynější formě a navíc zraněného ho nikdo nekoupí, Griezmann se opět ukázal ve skvělé formě a to mu na hřišti Leo nepřekážel. Koeman zase ukázal jak Aleňu s Puigem nesnáší snad to kluci vydrží a neutečou nám než ho vykopnou. A že jsou nerozehraní to ať mi nikdo neříká, vždyť bylo dost zápasů kdy mohli hrát(Eibar,Valladolid,Levante) i Peňa mohl nějaký zápas odchytat když byl ter Stegen zraněný.

30.12.2020, 15:02

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat