Alejandro Baldé: ,,Můj sen se stal realitou."

Alejandro Baldé: ,,Můj sen se stal realitou." Foto: FC Barcelona

Talentovaný levý bek se při oficiálním aktu doprovázejícím jeho prodloužení smlouvy do června roku 2028 vyjádřil o tom, co to pro něj vlastně znamená. Celé se tak stalo za přítomnosti prezidenta klubu Joana Laporty, viceprezidenta Rafy Yusteho, a nového sportovního ředitele Portugalce Deca. 

,,Můj sen se stal realitou a mohu říct jen slova díků všem, kteří mi umožnili žít tento sen."  To byly jedny ze slov mladíka Baldého při podpisu nové smlouvy v tréninkovém areálu Barçy Ciutat Esportiva Joan Gamper. Celé se tak stalo na trávníku stadionu Tita Vilanovy. 

K hráči a jeho prodloužení smlouvy se vyjádřil i nejvyšší představitel klubu, Joan Laporta. ,,Je to hráč, který má Barçu v krvi, a ví, jak reprezentovat klub." Vzápětí dodal: ,,Je to den těch, kteří vytvářejí historii, protože se potvrzuje, že se odchovanec klubu stal součástí prvního týmu." 

Baldé pak dodal: ,,Když jsi byl malý, tak vidíš, jak těžké je dostat se do hlavního týmu. Je to velmi složitá a těžká cesta, nicméně je to cíl. Jsem moc šťastný, protože ne všem se podaří dostat se do prvního týmu, a splnit si tak svůj sen. Chci své kariéře dávat stejné úsilí jako doteď, ne-li ještě víc, protože jsem pořád stále velmi mladý. Je mi stále devatenáct a zůstává mi toho mnoho ke zlepšení, a rovněž k naučení."

Do klubu přišel Baldé jako osmiletý v roce 2011, od té doby stoupal mládežnickými kategoriemi ,,Blaugranas", až se stal první volbou trenéra Xaviho Hernándeze na pozici levého beka.


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Snad mu takto dobrý vztah ke klubu dlouho vydrží.

21.09.2023, 16:15

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat