Alejandro Baldé: ,,Můj sen se stal realitou."

Alejandro Baldé: ,,Můj sen se stal realitou." Foto: FC Barcelona

Talentovaný levý bek se při oficiálním aktu doprovázejícím jeho prodloužení smlouvy do června roku 2028 vyjádřil o tom, co to pro něj vlastně znamená. Celé se tak stalo za přítomnosti prezidenta klubu Joana Laporty, viceprezidenta Rafy Yusteho, a nového sportovního ředitele Portugalce Deca. 

,,Můj sen se stal realitou a mohu říct jen slova díků všem, kteří mi umožnili žít tento sen."  To byly jedny ze slov mladíka Baldého při podpisu nové smlouvy v tréninkovém areálu Barçy Ciutat Esportiva Joan Gamper. Celé se tak stalo na trávníku stadionu Tita Vilanovy. 

K hráči a jeho prodloužení smlouvy se vyjádřil i nejvyšší představitel klubu, Joan Laporta. ,,Je to hráč, který má Barçu v krvi, a ví, jak reprezentovat klub." Vzápětí dodal: ,,Je to den těch, kteří vytvářejí historii, protože se potvrzuje, že se odchovanec klubu stal součástí prvního týmu." 

Baldé pak dodal: ,,Když jsi byl malý, tak vidíš, jak těžké je dostat se do hlavního týmu. Je to velmi složitá a těžká cesta, nicméně je to cíl. Jsem moc šťastný, protože ne všem se podaří dostat se do prvního týmu, a splnit si tak svůj sen. Chci své kariéře dávat stejné úsilí jako doteď, ne-li ještě víc, protože jsem pořád stále velmi mladý. Je mi stále devatenáct a zůstává mi toho mnoho ke zlepšení, a rovněž k naučení."

Do klubu přišel Baldé jako osmiletý v roce 2011, od té doby stoupal mládežnickými kategoriemi ,,Blaugranas", až se stal první volbou trenéra Xaviho Hernándeze na pozici levého beka.


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Snad mu takto dobrý vztah ke klubu dlouho vydrží.

21.09.2023, 16:15

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat