Alemany: Koundého agent mi po dobu dvou měsíců skoro každý den volal

Alemany: Koundého agent mi po dobu dvou měsíců skoro každý den volal

Mateu Alemany během prezentační tiskové konference prozradil detaily vyjednávání o podpisu Julese Koundého. Vysvětlil, že během rozhovorů s hráčovým agentem Jonathanem Kebem si byl klub vědom toho, že hráčovou první volbou je přestup do Barcelony.

"Agent Julese mi volal každý den, nebo každý druhý den po dobu dvou měsíců, aby věděl o situaci finančního fair play. Hráč měl další nabídky. Řekl jsem mu, ať se s danými týmy dohodnou, ale hráč chtěl přijít do Barcelony a čekal na nás. Jeho naléhání bylo obrovské. V jednu chvíli jsem dokonce Jonathanovi řekl, aby mi už nevolal, protože jsem něvěděl, co mu mám říct," prozradil Alemany.

"V době, kdy jsme uzavřeli druhou finanční páku, měl už Koundé téměř uzavřenou dohodu s jiným klubem, přesto chtěl stále do Barcelony. V tu chvíli jsme do Sevilly poslali nabídku. Chci vyzdvihnout Julesovo odhodlání a pevnou vůli."

Alemany se také vyjádřil k odchodům:

"Xavi se všemi hráči mluvil a ví o tom, kdo by měl odejít. Doufejme, že k odchodům dojde. U některých by se jednalo o hostování, u některých o přestup. Klub si klade za cíl snížit mzdový výměr."

Výkoný ředitel byl také dotázán na to, zda boj o Koundého může zabránit ve vyjednávání o přestupu Azpilicuety a Alonsa:

"Jsme Barcelona a snažíme se hráče a jejich agenty přesdvědčit, že máme dobrý projekt. Poté jednáme s kluby. Máme s Chelsea dobré vztahy, byli jsme na večeři s jejich majitelem. Nebudu hovořit o hráčích, kteří mají smlouvy v jiných klubech."

Na závěr hovořil o situaci Baldého:

"Je skvělá zpráva, že se mladí hráči zlepšují, ale o tom, kdo bude v kádru a kdo bude hrát, rozhoduje trenér," uzavřel.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Reekwon
Senior editor

Koundého si zkrátka musí každý oblíbit. Už dávno mohl být v Chelsea, která mu nabízela i větší plat a stejně chtěl k nám. Takové hráče prostě chceš mít v týmu. A jak mluví Alemany o odchodu hráčů, jsem vůči tomu hodně skeptický a nebojím se říct, že někteří hráči jsou opravdu krysy v čele s Braithwaitem. Nebudu ani mluvit o tom, že ten člověk na takovou úroveň nikdy v životě kvalitu neměl, ale že nyní chce, aby mu klub vyplatil následující dva roky smlouvy a pak tedy odejde zadarmo, to je tedy obrovská drzost. Podle informací byl klub ochotný hráče uvolnit, aby mohl odejít zdarma do klubu, se kterým se dohodne, aby mu Barcelona nic nekomplikovala, ale to od odmítl a odejde jen za předpokladu, pokud ho Laporta vyplatí ze smlouvy. V takových situacích vždy přemýšlím, jestli má klub vůbec možnost hráče "odregistrovat" z týmu. Že si hráče nechá, bude ho platit, ale vyřazením ze soupisky mu zkrátka dá jasně najevo, že už dres neoblékne. Je to možná hodně tvrdé a drsné, ale už jsem frustrován z toho, že nikomu nejde o to, hrát fotbal, ale především o to, být v Barceloně i za předpokladu, že hrát nebudu.

02.08.2022, 18:25
absint Reekwon

Možné to samozřejmě je, liga povoluje registraci 25 hráčů mladších 19 let. Už tak budeme mít problém se tam vlézt, pro ty naše parazity místo nebude.

02.08.2022, 23:12
absint absint

*starších 19 let

02.08.2022, 23:13
Andreas absint

Podľa mňa , tak to aj dopadne. Ostatne , aj Collado minulý rok skončil bez registrácie. Martin chce na MS , pokiaľ nebude zaradený do kádra , môže sa s tým rozlúčiť. Takže verím, že na nejaký kompromis pristane do konca augusta.

03.08.2022, 08:20
Nogares Reekwon

Tohle úplně nesnáším. Nazývat někoho krysou, nebo parazitem, protože dělá to co má ve smlouvě. Proč by se měl ohlížet na klub? Má podepsanou smlouvu? Má.

Na jeho místě a s jeho kvalitami bych udělal úplně to samé. Barca byla hloupá, když ho podepsala a nevím proč by on měl souhlasit s něčím jiným, než s dodržením smlouvy nebo vyplacením ušlé částky, pokud by odešel.

03.08.2022, 14:56
absint Nogares

Ano, jak píšeš, mají podepsanou smlouvu, takže je to naprosto legální a nikdo je samozřejmě nemůže vyhodit. S tím absolutně souhlasím.
Druhá věc je, že zneužívají chyb minulého režimu a, ačkoliv jsou fotbalisti, nemají zájem hrát fotbal, raději jen berou prachy. Z těchto důvodů je nazývám parazity, jelikož mi to přijde jako trefné pojmenování pro někoho, kdo je na naši kasu přisátý jak klíště, a jelikož jsem nikde nepodepsal žádnou smlouvu o nepoužívání tohoto slova, a tak jej mohu svobodně a zcela legálně používat, stejně jako oni mohou brát svůj plat smiley

03.08.2022, 16:28
raval69 absint

Co to je za výraz "zneužívají chyb minulého vedení "? Prostě chtějí, na co mají nárok.

05.08.2022, 07:42
absint raval69

Troufl jsem si označit ty přemrštěné platy za chyby, protože jsou hlavním důvodem naší finanční situace, která se dá jen stěží považovat za ideální.
Ještě někdo třetí mě bude chytat za slovíčko? smiley

06.08.2022, 01:12
Caltic8
Administrátor

"Řekl jsem mu, ať se s danými týmy dohodnou... V jednu chvíli jsem dokonce Jonathanovi řekl, aby mi už nevolal, protože jsem nevěděl, co mu mám říct."

A Nagelsmannovi (nebo vlastně i mně) budou lidi tvrdit, jak to měla Barcelona vše pod kontrolou smiley

04.08.2022, 10:16

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat