Ansu Fati si přeje vstřelit první gól na Camp Nou

Ansu Fati si přeje vstřelit první gól na Camp Nou Foto: www.fcbarcelona.com

Španělský internacionál Ansu Fati, který se nezúčastní Mistrovství Evropy, hovoří s MD o tom, že by rád uspěl ve svém vysněném klubu: Barça. Jeho návrat se bude časově shodovat s příchodem nového trenéra Hansiho Flicka, na kterého chce zapůsobit, aby se jako hráč Barçy cítil opět důležitý.

Mnoho odchovanců dostalo příležitost, co si o tom myslíte?

Je to něco, co dodává fanouškům energii, aby v klub nepřestali věřit. Věřím, že my všichni mladí hráči, kteří jsme se prosadili do prvního týmu, jsme velmi vděční za šanci, kterou jsme dostali. Mladých hráčů je hodně a je vidět, že hrají za klub, že v něm chtějí být. Pau Cubarsí a Lamine Yamal jsou také inspirací pro mladé, ukazují, že příležitosti jsou a mohou se prosadit. V tomto ohledu odvádí klub skvělou práci.

Překvapil vás Cubarsi?

Ano, překvapil, stejně jako všichni ostatní. Hrát na tak vysoké úrovni v 16 nebo 17 letech je velmi náročné, musíte být velmi soustředěný a schopný. Jen bych poprosil, abychom je trochu víc chránili, protože teď se daří, ale když se nedaří, tak tu ochranu potřebují. Nakonec jsme mladí a dozráváme rychleji, ale pořád je to těžké. V klubu, jako je Barça, je velká zodpovědnost a klub musí své hráče chránit.

Jak hodnotíte sezónu Lamineho Yamala?

V minulé sezoně jsem ho hodně poznal, v tréninku i v zápasech. Podle mého názoru je to hvězda a má vše, co potřebuje k tomu, aby se dostal na světový vrchol. Je na správné cestě, ale musíme se o něj postarat a poskytnout mu vše, co potřebuje k úspěchu. Je to hráč, který může klubu hodně přispět, a především ho musíme chránit. Když udělá chybu, měl by vědět, že jsou tu lidé, kteří ho podrží. A ať se stane cokoli, budou stát při něm.

Hovoříš jako veterán.

Je mi 21 let a mám toho za sebou hodně. Nechtěl bych, aby si ostatní hráči, zejména ti z mládežnických týmů jako Balde, Cubarsí, Héctor, Fermín, Gavi a další, prošli tím, co jsem zažil já.

Dokážete si představit, že by Ansu Fati vstřelil první gól na novém Camp Nou?

Na Camp Nou jsem dal poslední gól a moc bych si přál, abych mohl dát první. Mým cílem je stále ukazovat, že mohu být pro tento klub velkým přínosem.

V čem spočívá tvoje charisma?

Na to se musíte zeptat jiných. Já se prostě snažím být opravdový, tak mě vychovali rodiče. Takový jsem.

Co na tento náročný rok říkají vaši kolegové?

Co se stane v šatně, to tam zůstane. Pro klub to nebyla jednoduchá sezona. Když nevyhráváte, je to těžké pro všechny fanoušky. Klub je zvyklý vyhrávat, ale takový je fotbal. Každý rok přináší nové šance, a když se vám nedaří, učíte se, jak to příští rok udělat lépe.

Jak si podle vás povede Španělsko na Euro?

Bohužel se ho nezúčastním, což je pro mě opravdu těžké. Začal jsem rok dobře, ale pak jsem měl menší zranění a nemohl jsem dostat tolik herního času, kolik jsem chtěl. Bylo to těžké, ale přeji jim všechno nejlepší. Jsem vděčný trenérovi, že ve mně věřil, když nikdo jiný nevěřil. Jsem si jistý, že si povedou skvěle.

Jaký je váš vztah s Luisem de la Fuente?

Je skvělý. Vždycky ke mně byl upřímný, a to i v těžkých chvílích. Je to trenér, kterému na hráčích záleží, a toho si na něm velmi cením.

Které týmy jsou podle vás favority?

Fotbal je nepředvídatelný, ale je tu několik silných týmů. Francie je favoritem, stejně jako Portugalsko se svými mladými a talentovanými hráči. Velký vliv by mohlo mít také Španělsko. Ve fotbale nikdy nevíte, nejlepší tým to musí dokázat na hřišti.

Chcete si tipnout, kdo bude nejlepším hráčem fotbalového Eura?

Je to těžké. Máme spoustu mladých hráčů, kteří jsou super talentovaní a nebojácní. Tipoval bych Lamineho Yamala nebo Musiala, ale i Foden by se mohl výrazně prosadit.


Zdroje: www.mundodeportivo.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat