Araujo a Raphinha proti mistrům světa, Lewandowski o postup... Barça v repre #4

Araujo a Raphinha proti mistrům světa, Lewandowski o postup... Barça v repre #4

Další reprezentační sraz opět nabízí plejádu hráčů Barçy, kteří budou reprezentovat svou zem. Do nominace španělské ,,La Rojy" se například vrátil po kvalitních výkonech z poslední doby stoper Iñigo Martínez. Uruguay s Araujem, a Brazílie s Raphinhou budou čelit mistrům světa z Argentiny v čele s Leem Messim. Robert Lewandowski pak ve stěžejním utkání o postup na EURO 2024 povede jako kapitán svou reprezentaci do souboje s výběrem pravděpodobně končícího trenéra Šilhavého. 

Španělsko (Gavi, Lamine Yamal, Ferran Torres, Iñigo Martínez)

Gavi předchozí sraz vystřelil své reprezentaci v kvalifikačním utkání proti Norsku v Oslu účast na EURU. Výběr trenéra de la Fuenteho tak má za sebou veleúspěšný rok 2023. Krom prohry v jednom kvalifikačním utkání na půdě Skotska se pro něj vše vyvíjí tím nejlepším způsobem. Vyhráli finálový turnaj Ligy národů, a s patnácti body sdílí první příčku v kvalifikační skupině spolu se Skotskem. V posledních dvou utkáních kvalifikace budou čelit nejdříve Kypru v Limasolu (dnes od 18:00), a Gruzii ve Valladolidu o 3 dny později od 20:45. Mimo nominaci tentokrát zůstal Alejandro Baldé (který se předchozí sraz lehce zranil), a Pedri, který je právě po zranění. O Fermínu Lópezovi se pak spekulovalo v souvislosti s premiérovou pozvánkou do seniorské reprezentace, zatím však musel vzít zavděk ,,pouze" s nominací do výběru nejstarší mládežnické kategorie (do 21 let). Mimo nominaci tentokrát rovněž zůstal Ansu Fati, toho času na hostování v anglickém Brightonu. Poprvé jako hráč Blaugranas pak pozvánku obdržel stoper Iñigo Martínez. Ten odehrál poslední zápas za ,,La Roju" právě při prohře ve Skotsku na konci března tohoto kalendářního roku. 

Německo (Gündoğan, ter Stegen)

Výběr nově příchozího trenéra Nagelsmanna čekají v rámci přípravy na EURO další 2 přátelská utkání. Jak již totiž bylo mnohokrát avizováno dříve, ,,Die Mannschaft" se jako pořádající země neúčastní kvalifikace, protože má svou účast jistou. V sobotu od 20:45 se na barcelonským příznivcům dobře znamém Olympijském stadionu střetnou proti Turkům. Tentokrát však na tom berlínském, kde parta kolem Messiho, Suaréze, Rakitiće, nebo Iniesty v roce 2015 získala zatím poslední trofej pro vítěze Ligy mistrů pro Barcelonu. V bráně tehdy stál i sám nominovaný ter Stegen. O tři dny později pak Německo čeká přípravné utkání ve Vídni proti domácímu Rakousku. Hrát se bude rovněž od 20:45. 

Portugalsko (Cancelo, Félix)

Portugalce čekají v nejbližší době 2 zápasy kvalifikace o EURO. V nich jim už ale nepůjde o vůbec nic, protože mají nejen jistou účast, ale i první místo v kvalifikační skupině. Po osmi zápasech mají plný počet 24 bodů, a impozantní skóre 32:2. Dnes odehrají zápas od 20:45 ve Vaduzu proti Lichtenštejnsku, o 3 dny později ve stejný čas pak v Lisabonu vyzvou Island.

Polsko (Lewandowski)

Poláci mají po sedmi zápasech na kontě pouhých 10 bodů, a pouze souhra výsledků by jim mohla dopřát postup na finálový turnaj přímo ze skupiny. Zítra odehrají na domácí půdě ve Varšavě od 20:45 zápas proti Česku, které musí nejen porazit, ale ještě doufat ve ztrátu Šilhavého svěřenců v úterý proti Moldavsku v Olomouci. Účast v baráži by je ale vzhledem k výsledkům v Lize národů neměla minout. O 4 dny později Polsko pak čeká přípravný zápas proti Lotyšsku. Ten se rovněž odehraje na Národním stadionu od 20:45 ve Varšavě. Kapitán Lewandowski své reprezentaci při minulém srazu z důvodu zranění z utkání proti Portu chyběl, tentokrát se však pokusí udělat vše proto, aby po zítřejším zápase nebylo rozhodnuto o jejich nepostupu ze skupiny. 

Dánsko (Christensen)

Ve stejný den a čas jako Poláci vyzvou Čechy, tak Dánové odehrají zápas se Slovinci o první místo ve skupině. Oba týmy mají po osmi zápasech na kontě 19 bodů. Dánové o 3 dny později kvalifikační skupinu završí duelem v Belfastu proti Severnímu Irsku. 

Francie (Koundé)

Stejně jako Lewandowski, tak i Jules Koundé chyběl své zemi při minulém reprezentačním srazu kvůli zranění. Francouzi stejně jako Portugalci pak mají jistotu prvního místa ve své kvalifikační skupině. Zbylé dva kvalifikační zápasy jsou tak pro ně jen a pouze formalitou. Zítra od 20:45 v Nice vyzvou Gibraltar, o 3 dny později pak v Aténách ve stejný čas domácí Řeky. 

Uruguay (Araujo)

Uruguay stejně jako ostatní země Jižní Ameriky v současné sobě zápolí o účast na Mistrovství světa 2026. Již zítra v 1:00 našeho času Uruguayci v Buenos Aires nastoupí proti úřadujícím mistrům světa z Argentiny, kteří mají po čtyřech zápasech stoprocentní bilanci. Na druhém místě se pak nachází jejich soupeř, stejně bodů však má třetí Brazílie, a čtvrtá Venezuela. Druhý kvalifikační zápas v rámci tohoto srazu pak odehrají na domácí půdě v Montevideu ve středu od 0:30. 

Brazílie (Raphinha) 

Brazilci odehrají zítra rovněž v 1:00 našeho času kvalifikační zápas proti Kolumbiii na jejich půdě. Stejně jako Uruguayci i svůj druhý zápas odehrají v totožný den, tentokrát však o hodinu později. Ve středu 22.11. od 1:30 našeho času na slavném stadionu Maracanã odehrají zápas proti mistrům světa z Argentiny v čele s Lionelem Messim. Raphinha stejně jako Lewandowski, nebo Koundé vynechal kvůli zranění předchozí reprezentační sraz.

Španělsko U-21 (Fermín López)

Při minulém kvalifikačním utkání o EURO do 21 let v Astaně na umělé trávě proti Kazachstánu si Fermín připsal nejen první start za reprezentaci Španělska do 21 let, ale rovněž i první gól. Na něj se bude snažit navázat v pátek od 21:00 v Huelvě proti výběru Maďarska, o 4 dny později pak Španělé vyzvou stejně staré Belgičany od 20:00 na jejich půdě. Oba zápasy jsou součástí kvalifikace o mládežnické EURO. 




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat