Araujo: Máme skvělou partu a tým

Araujo: Máme skvělou partu a tým Foto: X @FCBarcelona

Stoper Araujo připomněl kvalitu týmu a jeho schopnost Superpohár vyhrát. Taktéž ale mluvil o tom, v čem by se tým mohl zlepšit. 

Ronald Araujo před semifinále španělského Superpoháru byl v Rijádu součástí předzápasové tiskovky. Před zástupci médií se zmínil i o důležitosti této soutěže. ,,Superpohár je pro klub velmi důležitá trofej."

,,Vždycky když vidím dres Barcelony, tak mu chci dát maximum."  Řekl hráč s číslem 4. ,,Jsem si dobře vědom odpovědnosti která hovoří o důležitosti nosit kapitánskou pásku tohoto klubu, přiznávám to s hrdostí. Snažím se týmu dát všechnu sílu i v momentech, které jsou ne vždy jsou jednoduché. 

Zlepšení defenzivy 

Jako jeden z kapitánů Araujo rovněž zanalyzoval tým, za který nastupuje. ,,Chybí nám trochu přesvědčivosti v útoku abychom rozhodovali zápasy. Nicméně ale disponujeme hráči s velkou kvalitou. Pracujeme i na zlepšení chyb v defenzivě. Získat předešlou úroveň v obranné činnosti zpět je velmi důležité, v minulé sezóně nám to přineslo trofeje." Dodal Uruguayec. Vyhrát trofej Superpoháru i letos může být momentem, ve kterém se bude sezóna lámat. V jedné věci se shodl v rámci předzápasových vyjádření s trenérem Xavim. ,,Máme skvělý tým, který může Superpohár vyhrát." 

Aby se tak stalo, tak on a jeho spoluhráči nejprve musí v semifinále turnaje porazit Osasunu. ,,Je to velmi těžký soupeř, ale pro úspěch chceme hrát náš fotbal."

Ve čtvrtek 11. ledna Barcelona nastoupí proti Osasuně na KSU Stadium v saúdsko-arabském hlavním městě Rijádu s cílem kvalifikovat se do finále soutěže. 


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Kapitán Araujo je hodně dlouho mimo.Píšu až po finále Supercopy.Bylo to jen o něm....Neuhlídal Viniho,vyrobil penaltu,nechal se vyloučit!!! Na tak důležitý zápas až dost od hráče LÍDRA-VŮDCE,jak sám hlásá,na to abys trapně prohrál zápas.Odpovědnost kapitána....tenhle namistrovaný borec neví o čem mluví.Chytí chlapa ve vápně za rameno ...penalta,kopne míč na roh zvedá ruku a neustále se hádá s rozhodčím,gestikuluje,nepodpoří útok,jen ukazuje kde má kdo dát balon a sám stojí.Na polovině hřiště málem Vinimu urve stojnou nohu,když už má žlutou....červená.Tenhle borec se musí dát dohromady psychicky,o vedení týmu(kapitán) nemůže být ani řeč...on má problém sám se sebou.Je nedisciplinovaný a k tomu strhává další,místo toho,aby vše v klidu tlumil.Tohle je vyvrcholení.Když Barca dostane gól z 90% je on u toho(nepokrytí hráče,srážka s brankářem,špatná rozehrávka atd.)S tímto kapitánem bude Barca jen velice těžce získavat tituly.Jsem fanoušek FCB a proto mě mrzí,že má Barca problém ve svých řadách na tak důležitém místě.

23.01.2024, 11:24

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 16
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
28. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat