Araujo: Máme skvělou partu a tým

Araujo: Máme skvělou partu a tým Foto: X @FCBarcelona

Stoper Araujo připomněl kvalitu týmu a jeho schopnost Superpohár vyhrát. Taktéž ale mluvil o tom, v čem by se tým mohl zlepšit. 

Ronald Araujo před semifinále španělského Superpoháru byl v Rijádu součástí předzápasové tiskovky. Před zástupci médií se zmínil i o důležitosti této soutěže. ,,Superpohár je pro klub velmi důležitá trofej."

,,Vždycky když vidím dres Barcelony, tak mu chci dát maximum."  Řekl hráč s číslem 4. ,,Jsem si dobře vědom odpovědnosti která hovoří o důležitosti nosit kapitánskou pásku tohoto klubu, přiznávám to s hrdostí. Snažím se týmu dát všechnu sílu i v momentech, které jsou ne vždy jsou jednoduché. 

Zlepšení defenzivy 

Jako jeden z kapitánů Araujo rovněž zanalyzoval tým, za který nastupuje. ,,Chybí nám trochu přesvědčivosti v útoku abychom rozhodovali zápasy. Nicméně ale disponujeme hráči s velkou kvalitou. Pracujeme i na zlepšení chyb v defenzivě. Získat předešlou úroveň v obranné činnosti zpět je velmi důležité, v minulé sezóně nám to přineslo trofeje." Dodal Uruguayec. Vyhrát trofej Superpoháru i letos může být momentem, ve kterém se bude sezóna lámat. V jedné věci se shodl v rámci předzápasových vyjádření s trenérem Xavim. ,,Máme skvělý tým, který může Superpohár vyhrát." 

Aby se tak stalo, tak on a jeho spoluhráči nejprve musí v semifinále turnaje porazit Osasunu. ,,Je to velmi těžký soupeř, ale pro úspěch chceme hrát náš fotbal."

Ve čtvrtek 11. ledna Barcelona nastoupí proti Osasuně na KSU Stadium v saúdsko-arabském hlavním městě Rijádu s cílem kvalifikovat se do finále soutěže. 


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Kapitán Araujo je hodně dlouho mimo.Píšu až po finále Supercopy.Bylo to jen o něm....Neuhlídal Viniho,vyrobil penaltu,nechal se vyloučit!!! Na tak důležitý zápas až dost od hráče LÍDRA-VŮDCE,jak sám hlásá,na to abys trapně prohrál zápas.Odpovědnost kapitána....tenhle namistrovaný borec neví o čem mluví.Chytí chlapa ve vápně za rameno ...penalta,kopne míč na roh zvedá ruku a neustále se hádá s rozhodčím,gestikuluje,nepodpoří útok,jen ukazuje kde má kdo dát balon a sám stojí.Na polovině hřiště málem Vinimu urve stojnou nohu,když už má žlutou....červená.Tenhle borec se musí dát dohromady psychicky,o vedení týmu(kapitán) nemůže být ani řeč...on má problém sám se sebou.Je nedisciplinovaný a k tomu strhává další,místo toho,aby vše v klidu tlumil.Tohle je vyvrcholení.Když Barca dostane gól z 90% je on u toho(nepokrytí hráče,srážka s brankářem,špatná rozehrávka atd.)S tímto kapitánem bude Barca jen velice těžce získavat tituly.Jsem fanoušek FCB a proto mě mrzí,že má Barca problém ve svých řadách na tak důležitém místě.

23.01.2024, 11:24

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat