Arsenal 5:3 Barcelona

Arsenal 5:3 Barcelona

FC Barcelona ve svém prvním přátelském zápase v rámci US tour i celkově v nové sezóně představila londýnskému Arsenalu. Zápas skončil po vyrovnané první půli konečným vítězstvím druhého celku uplynulého ročníku loňské Premier League 5:3. 

V první půli Arsenal střelecky dominoval, nicméně na poločasovém výsledku tato převaha vliv neměla. Střelecký účet prvního zápasu Blaugranas v nové sezóně otevřel kdo jiný, než držitel trofeje Pichichi v uplynulé sezóně a polský šutér Robert Lewandowski. Akci předcházelo ukázkové vypíchnutí míče na vlastní půli od Abdeho, který s míčem na noze přesprintoval téměř celé hřiště, Raphinha ještě jeho přihrávkou přímo před Ramsdala pohrdnul, ,,Lewy" se však již nemýlil. V minutě dvanácté však již bylo srovnáno. White po ledabylé přihrávce do barcelonského pokutového území zadarmo nabídl míč Christensenovi, který tuto laskavost vrátil Sakovi. Ten nekompromisně trestal.

První půle nabídla rovněž pokutový kop, který se pískal po ruce nového třetího kapitána FC Barcelony Ronalda Arauja. Míč si na penaltový puntík postavil ve formě hrající Saka. Držitele Zamorovy trofeje za uplynulo sezónu Ter Stegena sice poslal na druhou stranu, nicméně usměrnit míč mezi tři tyče nezvládl. Stav se tedy neměnil. To však již neplatilo o centru na druhé straně. Brazilský křídelník Raphinha díky šťastné teči Trossarda poslal katalánský celek podruhé a naposled v zápase do vedení. Gólový účet první pětačtyřiceti minutovky pak uzavřela nová posila ,,Gunners" Kai Havertz. Saka odstavil Marcose Alonsa, nacentroval na hlavu kapitána Ødegaarda, který poslal míč dál před prázdnou bránu na kopačku výše zmíněného Havertze. První poločas jako takový pak ještě uzavíraly 2 šance červených. Trossardovu střelu levačkou, i hlavu Jesuse však Ter Stegen zlikvidoval. 

O první obrovskou šanci druhé půle se pak postavil Bukayo Saka, který se po sérii nedorazů v bílých dresech hrajících barcelonských hráčů dostal sám před bránu soupeře. Mířil však vysoko nad. Přímo na tu akci pak navázal na druhé straně další křídelník Dembélé. Krásně zakroucenou technickou střelou levou nohou byl sice přesnější než jeho protějšek na druhé straně o pár momentů zpět, nicméně resumé teto akce bylo stejné. Mezi tři tyče zamířil poprvé po těchto akcích rovněž křídelní hráč, a sice Leandro Trossard. Levačkou poslal míč na vzdálenější tyč, a čerstvý Peña byl na jeho pokus krátký. Skvělým zákrokem se však zaskvěl v minutě šedesáté, když nad bránu vytěsnil razantní střelu Smithe-Rowa. O necelou čtvrthodinku později pak pouze do tyče mířil Ousmane Dembélé. Na tuto akci pak navázal centr Kierana Tierneyho, který vyzval ke skórování svého parťáka z útoku Trossarda, který z první poslal míč přesně k pravé tyči Peñovy branky, zdvojnásobil tak svůj střelecký účet v zápasu, i vedení svého týmu. Na rozdíl jediného gólů pak chvíli před koncem snižoval Ferran Torres. Přestřelku však na druhé straně uzavřel výstavním gólem Fabio Vieira. 

Barcelona tak v prvním přípravném zápase prohrála v rámci US tour na SoFi stadium v Los Angeles s londýnským Arsenalem 3:5. Další zápas čeká mistra loňského ročníku LaLigy již v sobotu 29. července ve 23:00 SELČ. Jaké jsou Vaše názory na tento zápas?


Přehled utkání

27. července 2023, 04:30 SoFi Stadium

Arsenal FC

5 : 3 Alex Chilowicz

FC Barcelona

  7' Lewandowski
Saka 13'  
Trossard 27'  
  34' Raphinha
Havertz 36'  
  37' Araujo
White 41'  
Havertz (A - Ødegaard) 43'  
Trossard 56'  
Trossard (A - Tierney) 78'  
  88' Torres (A - Dembélé)
Vieira 90'  
Penalty

Saka (22' - ruka)   

Penalty

Sestava

Ramsdale - White, Saliba (70' Kiwior), Gabriel (84' Holding), Timber (70' Tierney) - Ødegaard (62' Vieira), Partey (70' Jorginho), Havertz (46' Smith Rowe) - Saka (84' Cozier-Duberry), Jesus (78' Nketiah), Trossard (79' Martinelli)

Sestava

Ter Stegen (46' Peña) - Dest (46' Baldé), Araujo (46' Dembélé), Christensen (46' Roberto), Alonso (46' Koundé) - Pedri (46' Fati), Romeu (46' Garcia), Gündogan (46' Kessié) - Raphinha (46' Marin, 79' Yamal), Lewandowski (46' Torres), Abde (46' de Jong)




Diskuze

Alonso, Dest, Garcia. Katastrofa. Romeu snad bude hrát jen posledních pár minut vyhraných zápasů, případně proti spodku tabulky.

Obávám se, že i přes příchody a odchody bude stejný problém, jako minulou sezonu. Slabá lavička.

Abde musí zůstat a Torres/Fati musí odejít. Takový zápal a snahu, co Abde 45 minut předváděl neukázal ani jeden z našich Španělů za celou sezónu.

27.07.2023, 12:12

První zápas nevyšel podle představ,FCB se musí zlepšit,buďme trpěliví!Hodnotím jen podle sestřihu a gólů.

27.07.2023, 13:19

Na tipsport by celý zápas. Bylo to jak řekl Xavi: My hráli první přátelák sezóny a oni jako by šlo o finále LM. Arsenal vystřídal snad 20 hráčů. Abde byl super. Jinak jak píše cechoma.

27.07.2023, 23:12
Reekwon
Senior editor

Příprava se nedá úplně hodnotit, sejdou se tu katastrofální výkony s těmi nadstandartními a v sezóně jako takové se to stejně otočí. Můžeš všechny zápasy v přípravě prohrát, ale do ligy si to stejně nepřeneseš. K výkonům se asi nemá úplně cenu vyjadřovat, bylo tam velké množství chyb, ale od toho se ta příprava dělá. Otázkou je, kdo ty chyby bude dělat i nadále, protože na tu kvalitu nestačí a kdo se z nich nakonec poučí.

28.07.2023, 09:41

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
30. João Félix 7
49. Raphinha 5
52. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat