Athletic Club 3-2p FC Barcelona

Athletic Club 3-2p FC Barcelona

Baskický Athletic Club po dominantnom výkone porazil Barcelonu 3-2 po predĺžení a tá tak v tomto ročníku Kráľovského pohára končí.

Skóre otváral už v 2. minúte po akcii 19-ročného Nica Williamsa nádhernou strelou kapitán Baskov, Iker Muniain, ktorý nedal ter Stegenovi šancu.

V 20. minúte ale nemenej utešenou strelou vyrovnával svojím premiérovým gólom v službách Barçy Ferran Torres, ktorý po peknej tímovej akcii napriahol spoza šestnástky.

Po rovnakej trase, po akej padol úvodný gól stretnutia, smerovala aj ďalšia vyložená šanca zápasu - tentokrát ale Muniain zakončoval (hlavou) tesne nad.

Mladší brat Iñakiho Williamsa ale trápil ľavý kraj obrany Blaugranas aj naďalej a v 32. minúte jeho solídne zakončenie zneškodnil ter Stegen.

Tesne pred koncom prvého polčasu sa dopustil Dani Alves obrovskej chyby v rozohrávke a Sancetove zakončenie našťastie dokázal obetavo zblokovať Gérard Piqué. Ihneď vzápätí ale prišla ďalšia obrovská príležitosť po rohovom kope, keď po centri Muniaina hlavičkoval Raul García - ter Stegen ale vytiahol ďalší fantastický zákrok.

V druhom polčase doplnil v ofenzíve domácich Nica už aj brat Iñaki a ihneď hrozili, najväčšia šanca prišla v 62. minúte, gólom sa ale neskončila.

Veľké veci sa diali v závere riadneho hracieho času - v 86. minúte Bilbao sa po skrumáži v šestnástke dostalo do vedenia, keď loptu dotlačil do siete Iñigo Martínez. Hneď o pár minút neskôr prišiel ďalší gól, Berenguerovi bol ale odmávaný ofsajd.

V nadstavenom čase prišlo vyrovnanie vďaka voleju Pedriho po efektnej asistencii Daniho Alvesa. Zápas tak išiel do predĺženia. Bola to iba druhá strela Kataláncov, ktorá smerovala do priestoru bránky.

To začalo pre culés hrozivo, Ansu Fati si zrejme privodil ďalšie svalové zranenie a musel nútene striedať.

Ďalšia rana prišla na konci prvej polovice predĺženia, keď hlavný arbiter Munuera Montero nariadil po ruke Jordiho Albu pokutový kop pre domácich. Kapitán sa z bieleho bodu nemýlil.

Bilbao si pokojne dokráčalo po postup do štvrťfinále.


Přehled utkání

20. ledna 2022, 21:30 Estadio San Mamés, Bilbao Sport 1

Athletic Club

3 : 2 José Luis Munuera Montero

FC Barcelona

Muniain (N. Williams) 2'  
  20' Ferran (Busquets)
D. García 30'  
  75' Piqué
Martínez 86'  
  90+3' Pedri (Alves)
  97' Pedri
  104' F. de Jong
de Marcos 104'  
  105+1' Alba
Muniain (p.) 105+2'  
I. Williams 119'  
Muniain 120'  
Sestava

Agirrezabala - de Marcos (106' Lekue), Vivian, Martínez, Berchiche (91' Balenziaga) - N. Williams (110' Zarraga), D. García, Vesga (117' Nolaskoain), Muniain - Sancet (52' I. Williams), R. García (79' Berenguer)

Sestava

ter Stegen - Alves, Araújo, Piqué, Alba - Pedri (105+3' Braithwaite), Busquets, Gavi (61' F. de Jong) - Ferran, Jutglà (61' Fati; 96' Dest), Abde (46' Nico)




Diskuze

Vyloženě trapné z naší strany. Athleticu stačilo hrát vysoko a byli jsme úplně bezradní. Jedna střela za jak dlouho? Za hodinu hry? Do toho opět zranění, gól v závěru (i když jsme aspoň stihli vyrovnat) ... ohraná písnička a jeden z nejhorších zápasů, ne-li nejhorší pod Xavim.

21.01.2022, 00:13

Úkol od Tebase zněl jasně: Barcelona nesmí postoupit za žádnou cenu! smiley

Ono se těžko do zápasu dostává, když proti vám tým hraje zákeřně a sudí to toleruje. Na druhou stranu Bilbao padá jak hrušky a jen se diví/máchají rukama/nadávají....do 2:1 jsem myslel, že není video, protože jak jinak si vysvětlit, že zákrok na Piquého není karta?

Prostě zkurvený zápas, s nesympatickým, ubrečeným týmem.....celou dobu jsem byl aspoň rád, že se nikdo nezraní a Pique zvládne pokousat večeři.....no a pak přijde Ansu, Pedri, Pique....smileysmiley

21.01.2022, 00:15
MarcoFCB Robert

Totální kecy

21.01.2022, 00:16

Dneska jsme to drželi vyrovnané až do konce jenom díky velkému štěstí. Hořeli jsme v podstatě celých 120 minut a neměli snad ani 5 minut nějakého tlaku. Pochvalu si zaslouží Pedri, ale jinak to bylo v útoku bezradné a nekreativní jak za Koemana, Alvésův VÝSTŘIK kreativity zařídil aspoň remízu. Ale nutno uznat, že Bilbao bylo hodně nabušené a připravilo nám ještě horší zápas než obvykle.

21.01.2022, 00:18

Bohužel Barca prohrála, ale Atletic si to zasloužil víc, protože byl aktivnější a těžko se proti nim hraje v jejich domácím prostředí. Nehráli jsme špatně, ale celý zápas jsme dotahovali. Jordi Alba byl u všech gólů, i když na něj nechci všechno házet. Nejvvětší rozdíl jsem dneska viděl v rychlosti a hlavně důrazu u obou týmů. Zase se zranil Ansu, ten kluk má nehoráznou smůlu. Škoda, po povedeném zápase s Realem jsem čekal od Barcy lepší výkon.

21.01.2022, 00:18

Xavi musí přestat bránit své kamarady důchodce a začít jednat. Busi a Alba jsou v každém zápase nejhorší, Frenkieho Ping ponga prodat dokud ma nějakou cenu. Takhe to dál nejde, to se nikam naposuneme.

21.01.2022, 00:21
Klokanomet DaweLUL

Z těch Frenkieho nahrávek soupeři do protiútoků 3 vs. 2 nebo 2vs.1 jsem měl skoro infarkt. Úplně jsem před sebou viděl Štetinu ze Sparty.

21.01.2022, 00:23
Vitessen DaweLUL

Bus teda rozhodně nejhorší v každým zápase není. Nezlobte se na mě, ale tohle jsou kecy. Nemůžeš od něj čekat, že bude rychlostně stačit na 20letý frajery, ale pozičně, kreativně i strategicky na něj u nás prostě nikdo zatím nemá.

21.01.2022, 00:26
Killa Vitessen

Pozičně a strategicky?smileyKromě pár faulů nepřerušil akci soupeře a k bráně dobíhá zásadně až když už útočník střílí na Stegena. On nějaký nahrávky rozdá, ale tohle už na týmy jako je dneska Bilbao prostě nestačí. A zatimco je poziční a strategickej tak za něj musí běhat ostatní.

21.01.2022, 00:47
Andreas Vitessen

Prepáč, ale absolútne nesúhlasím. Načo je Barcelone DM ktoré dokáže maximálne občas prihrat ak nedokáže podržať loptu a absolutne nezvláda brániť? V dobách, keď bolo v útoku trio MSN sa to hodiť mohlo , ale dnes je tam Jutgla, Abde .... každý zápas prepadáva v strede pola, nestíha uz vykrivat ani priestor ako kedysi. Xaviho chyba je, ze chce hrať niečo na co nemá hráčov. Prečo nemôžme zahrať s behavym DM ktoré možno nieje technický tak skvele ale svoje defenzívny úlohy by zvladalo lepsie ? Prečo nemôžme zahrať niečo podobné ako Madrid ale tvrdohlavo ideme do zápasu s nejakým hybridom a pritom v zálohe okrem Pedriho nieje nikto, kto by dokázal loptu podržať aj v zložitejších situáciách? Ideme sa tváriť, že sme v roku 2015 ? Na toto doplatíme ....

21.01.2022, 09:48

Čaká nás ešte veľa veľa a ešte raz veľa tvrdej práce na ceste za vrcholom. Bude ale dobre, o tom som presvedčený.

21.01.2022, 00:27

Ter Stegen dělal co mohl. Jeho výkony v posledních zápasech rostou.
Dani si odehrál svoje. Pique mel spoustu situaci, kde mu chyběl půlkrok nebo větší obratnost, aby tyto situace vyhrál. Viz druh gól. Už stárne a doufam, ze vyjde Christensen A budeme mít zase kvalitní a perspektivní stoperskou dvojci. Araujo byl nejlepší z obránců, ale při každém útoku soupeře začíná máchat rukama na rozhodčího jako pique, místo toho, aby hrál. Alba = katastrofa. Největší nutnost je teď levý bek.

Záloha dnes neměla míč a hru vůbec pod kontrolou, ani po příchodu čtvrtého založnika. Busquets si taky odehrál svoje, Pedri se dostává do formy ale Gavi dnes nepředvedl nic extra. Měl by možná dost odpočinek at nedopadlo jak Pedri loni, kdy byl utaveny ke konci sezóny. Nico dle mého názoru nasi hře momentálně nepřináší nic, stejně jako Frenkie.

Jutgla měl zachvevy v minulých zápasech ale z dlouhodobého hlediska je vidět, ze je to hráč becka. Dneska nic. Abde dnes taky nic nepredvedl. Ferran zda se, ze bude golovy. Ten nás útok potahne, až si sedne s ostatními. Ansu bude pěkná sklenenka. Sám je z toho spatnej.

Už bysme potřebovali nějaký zápas vyhrát větším rozdílem a abychom také někdy vystřelili gól jako první a nemuseli porad dotahovat. Poslední 2 zápasy jsme 120 minut dotahovali skóre a zatím nemáme morální sílu tyto zápasy odkopal do vítězného konce. Je to velkej rozdíl oproti Realu. Ten Ikdyz hraje tužku, tak vyhraje.

Dnes nejhorší zapas pod Xavim.
A zase jsme bez útočníků.

21.01.2022, 00:36
Robert Colek222

Když jsme u toho morálu a Realu, kdo dneska viděl jaké goly si Elche dalo, musel zaplesat....to se nevidí ani v okrese smileysmiley

21.01.2022, 00:53
clen_0548 Colek222

ten centr by měl každý lepší brankář, někdy i průměrný. ten na 2:1

21.01.2022, 07:17
stockey clen_0548

5 hracov Bilbaa bolo za nasimi hracmi vo vyhode, center letel na zadnu hranicu patky, kludne mohol letiet na prednu tycku aj priama strela na branu. ale ty povies ze tento center by mal kazdy lepsi brankar :)))

21.01.2022, 08:01
pyspetr stockey

a ty mi na to řekneš, že mohl letět kamkoliv?? ach jo

21.01.2022, 08:29
stockey pyspetr

no to teda mohol. Stegen v prvom rade musel stat pri blizsej tycke ak by sla strela na branu. A ak si si nevsimol on tu hlavicku vyrazil. Davat toto za vinu brankarovi ked obrane ujde 5 hracov? a to nebola vynimka, cely zapas bola takmer kazda standardka nebezpecna

21.01.2022, 09:27
pyspetr stockey

mě se hlavně jedná, že zas vyběhl a zastavil se www.youtube.com
čas 4:22
s tím měl problémy už v gladbachu

21.01.2022, 09:30
stockey pyspetr

Podla mna spravil to co mohol, zmensil uhol a stal tam proti dvom hracom, pricom ktorykolvek z nich mohol zakoncovat. Na loptu by to uz nestihol

21.01.2022, 10:39

Ešte zopár poznámok. Musím s vami súhlasiť ohľadom Frenkieho. Nechápem čo sa to s ním stalo. Kde je jeho všestrannosť, prienikové prihrávky, prehľad v strede poľa, kľud na lopte. Dosť ma to mrzí. Alba má zatiaľ túto sezónu totálne nevydarenú. Busi ma občas presvedčí, že je stále platný, no potom príde séria zlých výkonov. Musíme riešiť post DM, post LB, uvidíme ako sa situácia vyvinie na RB s Destom, ďalej potrebujeme dopasovať stabilného stopéra k Araujovi, Piqué možno čoskoro skončí. Záloha okrem DM vyzerá silná, aj keď aj tam teoreticky premýšľam aspoň o jednej posile, ale hlavne asi poriešiť to DM. V útoku sú ďalšie otázniky. Bude Fati fit? Dúfajme, že áno. Chytí sa Torres? Dúfajme, že áno. Čo Abde a Jutglá, nie sú to len chvíľkové záblesky? Snáď nie. Podarí sa nám kúpiť "hroťáka bombardéra"? Snáď áno.

Visca Barca!

21.01.2022, 01:01
Frenkie_S La Pulga

No, aby nám tam toho Schicka nezkazili. Fati zase zraněný. 🤦🏼‍♂️

21.01.2022, 06:53
Visca el Barça La Pulga

Fati údajně zraněný na 1-2 měsíce 🤦🏻‍♂️

21.01.2022, 07:29
Andreas La Pulga

Co sa stalo s Frenkiem ? Jednoducho ho to nebaví. Po dvoch rokoch musi neustále meniť svoju pozíciu aby na ihrisku silou mocou ostal Sergio. Raz ma byt defenzivnejsi inokedy zase ofenzivnejsi s nabehmi, neskôr tvorca hry , raz pravý záložník inokedy ľavý záložník, občas stopér a tak ďalej a tak ďalej. Ale Sergio stojí na svojom mieste v stredovom kruhu a všetko je OK. Musí za neho odbehat co sa da a popri tom stihnúť aj útočiť. Ani mňa by to nebavilo. Upustil od uplne všetkého, čo ho zdobilo , uz neprechádza cez línie ako kedysi lebo si nieje istý, či sa bude mať kto vrátiť....to všetko sa odohráva v hlave. A pokiaľ Xavi nezmení prístup a nezačne niečo nové s novým typom DM tak sa ani nič nezmení a zápasy budeme naďalej strácať

21.01.2022, 09:56

Prečo branime standartky ako deti. Pri gole hlavickovali 3 hraci bilbaa a nasi tam len dvihali ruky ako na 1. Mája. A pred tým fauk škoda reči chrbtom k brane meszi 3 a oni ho sfaulujú.🤦‍♂️

21.01.2022, 06:48

nevím co napsat, co tu nebylo. a co jsem sám neříkal několikrát. vyházet albu,buse atd atd
hrát klidně o 12. místo. radši než se dívat na toto.

21.01.2022, 07:21
Šaby clen_0548

Podle mě by se hlavně měli zaměřit na bránící posty. Už to hold nejde furt hrát s Piquém, který nestíhá, to samé s Busquetsem. Sice má přehled o hře i hratelnou poziční hru, ale prostě dnešní fotbal je hodně o rychlosti a to na všech postech, což Busq nemá. Alba už je zralý taky hodně na výměnu.

Nicméně třeba Torres si myslím by mohl být i hratelný na hrotu, zakončení má víc než slušný. Uvidíme.

21.01.2022, 14:27

Tak s Fatim asi bohužel nemůžeme počítat. Pique, Stegen, Torres a Pedri dobrý. Zbytek bohužel špatný.

Frankie po tom, co rok nastupuje mimo svůj post, je úplně mimo. Obávám se, aby to nedopadlo jako s Coutinhem. Mimo post - zranění - konečná.

Alba za mě nejhorší výkon.

Ale při prvním gólu srdíčko zaplesalo. No. Fandíme dál

21.01.2022, 07:23
Killa cechoma

Já to s tim De Jongem nepobírám. On je prostě DM. Jeho přednosti jsou vyvést míč z obrany, distribuce míče záložníkům a útočníkům. Tohle předváděl v Ajaxu a byl top. Jenom díky tomu, že párkrát dokázal, že má i dobrý náběhy do vápna a že máme nesmrtelnýho Busquetse se tady z něj snažíme udělat podhrota, kterej tvoří, dává góly a ještě musí bránit za Busquetse a to prostě zvládnout nemůže a pak se na něj valí kritika, sebevědomí jde dolů a místo toho abychom měli špičkovýho dynamickýho hráče na DM, tak tam máme důchodce kterej nestíhá a na lavičce oddělanýho hráče za 50 mil nebo kolik.

21.01.2022, 08:17
cechoma Killa

Přesně tak. Stejně jako Coutinho. Top 3 desitek světa a hrál křídlo a jak to dopadlo.

21.01.2022, 12:39
pyspetr Killa

75 mega

21.01.2022, 22:23

Fati by si měl přestat hrát na Messinalda a hrát za sebe.A Araujovi stouplo do hlavy vyjednávání o prachách...Frenkiiii sakra zaber!!!

21.01.2022, 09:19

Nejsem takový expert jako vy tady, abych detailně hodnotil jednotlivé posty a výkon jako takový, ale jedno mi tady chybí. Atletic hrál výborně! Jako ostatně skoro vždy proti nám. Není mi jasné, jak je možné, že Muniain není superstar.

21.01.2022, 10:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat