Atlético de Madrid 0:1 FC Barcelona

Atlético de Madrid 0:1 FC Barcelona

V dohrávce 15. kola LaLigy Santander poměřily síly dva přední španělské celky a to Barcelona a Atlético Madrid. Po poutavém klání plného faulů a žlutých karet se nakonec domů vraceli jako vítězové Katalánci, kterým v samotném závěru vystřelil plný bodový účet Lionel Messi.

Oba nedělní soupeři byli v posledních týdnech kritizování a měli své problémy. Zatímco úřadující mistr byl obviněn z neatraktivní hry, scházející intenzitě a představivosti na hřišti, Atlético se nepříliš pohlednými výkony prezentuje už nějakou dobu, ale až dosud byly doprovázeny výsledky. Ty začaly scházet a důkazem toho byla porážka v úterním klání s Juventusem.

Diego Simeone se tak dostal pod palbu kritiky, zatímco jeho trenérský kolega sklízel po středečním vystoupení v Lize mistrů proti Borussii Dortmund, která se však v této sezoně trápí. Před úvodním hvizdem se tak rýsoval perfektní zápas dvou gigantů, kteří nezažívají nejlepší časy. Pomoci k vítězství měli Barce i navrátilci do sestavy Gerard Piqué s Antoinem Griezmannem.

Na oba se dost hlasitě pískalo z ochozů madridského stánku a to z různých důvodů, o nichž ještě bude řeč. Už po příletu barcelonistů do hlavního města skrápěl povrch hustý déšť a ten vydržel až do večera. Trávník byl velmi podmáčený a to více sedělo domácím. Ti si připsali i první akce v zápase a to zásluhou zadáků Kierana Trippiera a hlavně Maria Hermosa.

V prvním případě pomohla Marcu-Andrému ter Stegenovi tyčka, v druhém předvedl zázračný zákrok. Až po půlhodině pobytu na hřišti se Barcelona probrala z letargického spánku a začala si zvykat na rychlou hru na trávníku. Začala i střílet na bránu Jana Oblaka. První byl Ivan Rakitič, jenž po skvělé nahrávce od Lionela Messiho prověřil připravenost slovinského gólmana.


Thomas Partey vs. Lionel Messi (zdroj: fcbarcelona.com)

O pár minut později zkusil své štěstí Luis Suárez a po rychlé kombinaci s Griezmannem, který se poprvé od svého letního přestupu vrátil na svůj bývalý domovský stadion, poslal svůj pokus kousek nad. A ještě do poločasu stihl rozezvonit brankovou konstrukci Piqué. Jeho hlavička po rohovém kopu skončila na břevnu a do kabin se tak šlo za bezbrankového výsledku.

Po změně stran se pokračovalo v nastaveném tempu co se bojovnosti týče. Jinak se ale Los Rojiblancos trochu stáhli a doufali, že Blaugranas překonají přes protiútoky. Svěřenci Ernesta Valverdeho to ale viděli jinak. Trpělivě čekali na míči a po jeho ztrátě vyvinuli tlak. S postupem času se objevovaly i jasné gólové příležitosti. První střílel Messi, pak jeho krajan Ángel Correa.

Mezi třemi tyčemi obou svatyní však stáli pravděpodobně dva nejlepší brankáři na světě a když už to vypadalo, že jejich vzájemný souboj skončí bez branek, z pravé strany se urval Messi, rychle si narazil se Suárezem a z hranice šestnáctky precizně zakončil po Oblakově pravici na vzdálenější tyčku. Čerstvě oholený Argentinec donutil zamrznout uchvácené publikum.

Atlético začalo dělat co se dalo, aby utkání znovu srovnalo. Do útoků se vydával i Oblak, ale nebylo to k ničemu platné. Ačkoliv předváděná hra FCB není stále dechberoucí a je těžké pochválit tým za vytváření pěkných akcí, je třeba uznat, že oproti situaci před několika týdny je vidět drobný progres. Stále však chybí efektivita a jediným tvůrcem je starý dobrý Leo.

Zbytek týmu se jakoby nedokázal probrat anebo měl nějakou psychickou zabránu, což nelze posoudit. Pozitivní je, že z posledních dvou těžkých zápasů s intenzivními soupeři vyšla Barca v obou případech jako vítěz, což je dobré vidět před dalšími takovými souboji. Schází tak dodal nepředvídatelnost, jinak může dojít na opakování hororů ze Stadia Olmipica a Anfieldu.


Přehled utkání

1. prosince 2019, 21:00 Wanda Metropolitano, Madrid Digi Sport 1

Atlético Madrid

0 : 1 Antonio Miguel Mateu Lahoz (Valencijské společenství)

FC Barcelona

Partey 8'  
  18' Firpo
Correa 21'  
  32' Piqué
  51' Rakitič
  86' Messi (Suárez)
Sestava

Oblak - Trippier, Felipe, Hermoso, Saúl - Correa (73' Lemar), Herrera (87' Renan), Partey, Koke - Morata, Félix (66' Vitolo)

Sestava

ter Stegen - Roberto, Piqué (83' Umtiti), Lenglet, Firpo - De Jong, Rakitič, Arthur (73' Vidal) - Messi, Suárez, Griezmann


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Přežili jsme prvotní tlak a poté se hra vyrovnala. Pak už jsme kráčeli za vítězstvím a la pulga ... no bez komentáře.. (ťukec od Suaréze luxus) ... Visca El Barça i visca Catalunya 💙❤️ 💛❤️

01.12.2019, 23:00
Caltic8
Administrátor

Ani nevím, kdy naposledy mě tak potěšil výkon na hřišti Atlética. Ještě ke všemu v tom dešti. Jistě, bylo to se štěstím, a skončit to klidně mohlo i výhrou domácích, ale celý tým dřel a jeho dvě největší opory (Ter Stegen a Messi) se zase předvedly v nejlepším světle. Skvěle zahrát taky Sergi.

01.12.2019, 23:00

Druhý poločas jeden z nejlepších výkonů v sezoně. Konečně jsem se bavil. Kreativita, pohyb, kontrola hry a proti jednomu z nejlépe bránících týmů světa dost šancí. Začátek první půle vypadal hrozivě, ale pak to šlo postupně nahoru a druhá půle byla z naší strany dominance. Klíčový faktor jako vždycky Messi, který byl dneska zase všude. Já jsem po velmi dlouhé době spokojen a to nejen s výsledkem, ale především s předvedenou hrou.

Visca el Barça!

01.12.2019, 23:01
VM.IV VM.IV

A ještě musím dodat - geniální Ter Stegen. Začátek jsme prospali a on nás neuvěřitelně podržel. Nejlepší gólman na světě aktuálně. No doubt.

01.12.2019, 23:08
marek99
Senior editor

Skvelý bojovný výkon smiley
Messi, ter Stegen a Sergi Roberto 10/10 smiley

01.12.2019, 23:19

Prvý polčas jasná prevaha Atlética, koniec prvej polky ale naznačil, že sa zdvíhame a začíname ovládať hru. Druhá polka oveľa lepšia. Hlavným faktorom bol zas Messi a tiež Stegen. Najlepší hráči v doterajšom priebehu sezóny - Messi, Ter Stegen, De Jong. Neviem čo viac napísať, asi len toľko, že vďaka Leo, si frajer!

01.12.2019, 23:24

Skvělej výkon celýho týmu, konečně. Prvních dvacet minut dobrý kotel ale zvedli jsme se a zasloužili si vyhrát. Mats a Leo Top,
Firpo tragédie. Trosku nechapu proc Vidal nešel za Raketu. Po dlouhý době jsem si zápas fakt užil, i Atletico me trosku překvapilo když se chvílemi hrálo fakt nahoru dolů.

01.12.2019, 23:56

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat