Atlético Madrid 1:0 FC Barcelona

Atlético Madrid 1:0 FC Barcelona

Další hrubka brankáře vedoucí ke gólu, dva zranění obránci a celkově nedobrý výkon. Barcelona odjíždí z Wanda Metropolitano poražena.

Oba týmy nastoupily v očekávaných sestavách a celkem očekávaný byl i herní projev: soubojů bylo hodně, pohledných akcí málo a Atlético s klidem kontrolovalo snahu Barcelony, která měla mírnou převahu na míči. Přesto právě hosté už ve 3. minutě zahrozili, na Dembélého centr skákal v malém vápně Griezmann, z těžké pozice volejem však střílel vysoko nad Oblakovu bránu.

Na druhé straně pohotovou ranou prověřil Ter Stegena Saúl, ovšem gólové parametry měla až šance Llorenteho ve 12. minutě. Madridský záložník nicméně pálil do břevna.

Ačkoliv tedy úvod vypadal nadějně, ve zbytku poločasu se prakticky nic nedělo a místo střeleckých pokusů přibývaly pokažené nahrávky. Výjimkou byla geniální přihrávka Alby na Messiho ve 41. minutě, barcelonskému kapitánovi však nikdo nenaběhl, takže musel střílet z nevýhodné pozice. 

Přesto gól ještě před přestávkou padl: Piqué propadl na soupeřově polovině, Correa skvěle vyslal do úniku Carrasca, který se nenechal zastrašit výletem hostujícího gólmana a bravurním způsobem poslal Atlético do vedení. Od Ter Stegena to byl patrně zbytečný risk, za nějž jeho tým draze zaplatil.

Ve druhé půli dostal Lenglet dvakrát v krátkém sledu šanci na vyrovnání, hlavně ve druhém případě po centru Messiho šlo o ojedinělou gólovku, avšak nepodařilo se mu zakončit dobře. Atlético díky lepšímu pohybu zhruba čtvrthodinu dominovalo a Katalánci se horko těžko dostávali vůbec na dostřel Oblakovy brány. Navíc mezitím se zraněním opustil hřiště Piqué, takže se na stopera posunul De Jong.

Po 75. minutě Messi a spolu s ním i jeho spoluhráči zabrali a defenziva Altética už nevypadala úplně neprostupná. Další příležitost hlavou měl Griezmann, ale ani jeho střela nemohla Oblakovi nadělat starosti. Samotný Slovinec se pak dopustil chyby, jenže Braithwaitovi zastoupil cestu Savič. Poslední střelecký pokus si připsal z uctivé vzdálenosti Roberto, což kvůli teči Giméneze vypadalo nebezpečně, míč však proletěl do zámezí. Sergi Roberto si ke všemu poranil stehenní sval, takže Barcelona v závěrečných pěti minutách už na nápor neměla síly.


Přehled utkání

21. listopadu 2020, 21:00 Wanda Metropolitano, Madrid Digi Sport 1

Atlético Madrid

1 : 0 José Luis Munuera Montero

FC Barcelona

Koke 9'  
Carrasco 26'  
Carrasco (A - Correa) 45+2'  
Savič 79'  
Giménez 80'  
Sestava

Oblak - Trippier, Savić, Giménez, Hermoso - Llorente (73' Costa), Koke, Saúl, Carrasco (90+1' Felipe) - Correa (84' Kondogbia), Felix (84' Lemar)

Sestava

ter Stegen - Roberto, Piqué (62' Dest), Lenglet, Alba - Pjanić (87' Braithwaite), de Jong - Dembélé, Messi, Pedri (57' Coutinho) - Griezmann (83' Trincao)


Zdroje: sport.es



Diskuze

To že někdy budeme betonovat proti Atletům jsem v životě nečekal, no dnes to přišlo :-)

Dnes ale oba týmy nic moc, bohužel rozhodla Piquého - Stegenova chyba..
Tady se dostáváme k otázce "stopeři" :)
Pikoš zřejmě po sezóně (kariéře) .. momentálně je tedy jediný náš stoper Lenglet, to je z toho že se celé léto soustředíte na posílení útoku a serete na obranu :) Teď si to vyžereme až do dna, musí se co nejdřív uzdravit Umtiti a Araujo... dále musíme mít určitě luxusní fyzickou přípravu když si Roberto po jediné střele rozjebe nohu... alespoň více šancí dostane Dest, opravdu se těším na zápas v Kyjevě a na mínusové teploty.. jestli vůbec někdo z našich dohraje.. :) Pěkný den.

21.11.2020, 23:12
Caltic8
Administrátor

Mno, jednou ta Cholova výhra v lize nad Barcelonou přijít musela. Pro Koemana smůla, že takové zápasy se dřív podařilo ukopat aspoň na remízu. Ale těžko proti silnému soupeři počítat s dobrým výsledkem, když brankář udělá takovou kravinu a Messi hraje nejhorší sezonu v kariéře.

21.11.2020, 23:17
macaxp1 Caltic8

MtS hasil co způsobil Pique. To je primární příčina jediného gólu zápasu. Ovšem příčinou prohry nebyl tento gól, ale fakt, že Barca žádný nedala. Že venku dostane gól se dá asi akceptovat, ale že žádný nevstřelí, to je průšvih.

21.11.2020, 23:30
Caltic8 macaxp1
Administrátor

Útok Atléticu zavinil Piqué, ale samotný gól spíš Stegen, protože Carrasco by pravděpodobně ještě musel přejít Roberta (nebo Albu?) . Takhle Stegen ze situace 1 vs 2 udělal Carrasco vs prázdná brána.

21.11.2020, 23:55

Přestaňme si nalhávat něco o smůle a že někdo udělal chybu.Prostě jsme momentálně ve sračkách.Naše hra je utahaná jak šňůrka od hajzlu.

21.11.2020, 23:40

Chcem sa pozrieť na situáciu v Barce pragmaticky, bez nostalgie. Myslím si, že Messi už nemôže byť súčasťou prestavby manšaftu a pokiaľ tam Messi bude (a nielen on), nemôže ísť o budovanie nového mužstva. Ja viem, je to smutné konštatovanie, Messiho som roky miloval a mám ho stále rád, pre mňa ostane jeden z najlepších hráčov histórie, ale všetko raz končí... Takisto Koeman je skôr akýsi "krízový" tréner ako perspektívny...Mám zato, kým sa nezmení vedenie, nepríde Xavi, nevzrastie úloha la Masie... ap., proste kým sa zásadným spôsobom nezmení celková atmosféra, tak o prestavbe nemožno hovoriť.

22.11.2020, 00:14
René Finster

pod tento příspěvek se podepisují.smiley

22.11.2020, 00:19
absint Finster

Pořád nemůžu pochopit, kde všichni berete tu jistotu, že Xavi bude dobrý trenér. Stejně tak to může totální průser. Myslím, že by měl své kvality nejdřív prokázat někde jinde, a ne, nějaký katarský klub jako bůhvíjaký důkaz jeho trenérských schopností neberu.

22.11.2020, 00:56
Jirka absint

pod tento příspěvek se podepisují

22.11.2020, 08:27
Puyol absint

A co chceš dělat, když jsme v těchto sr....ch. Jen můžeme doufat, že to s Xavim vyjde. A když ne tak se musí hledat další možnosti. Tak jak to (ne)funguje teď...

22.11.2020, 09:38
Biscuit absint

No přesně tak .... tady chybí trošku to kritické myšlení, lidi slyší Xavi a hned mají růžový brýle (je jasný že má potenciál a že by se na to hodil ale zkušenosti jsou kde ?) Co budou lidi říkat když třeba za rok příjde a začátek sezony nevyjde jako samá výhra s pěkným fotbalem? :D

22.11.2020, 10:11
Biscuit Finster

Jinak jestli si někdo myslí, že přestavba týmu znamená vyhodit jednu jedenáctku a vytvořit druhou ..... tak tak se to nikde nedělá ... jsou tu nový jména a máme do budoucnosti jmenovitě : Stegen, Roberto,De Jong, Pedri, Dembele, Trincao, Dest, Fati ... a další jako Couthinho Aleňa Puig ? Plus samozřejmě ještě může někdo přijít...hlavně teda dozadu asi

22.11.2020, 10:19

Během zápasu jsem zjistil, jak se asi cítí fanoušci kdejakých Granad a Eibarů, když hrají proti nám nebo Realu. Je tam snaha, nasazení, ale chybí kvalita, a tak nakonec stejně prohrají.
My jsme se dnes (vlastně spíš včera) taky snažili, bylo vidět, že chceme útočit a cpát míč dopředu místo debilního baga mezi stopery. Bohužel to bylo asi tak vše, kvalita a technika byla na straně Atletů. Je to jen můj názor, ale měl jsem dojem, že hráči betonářského a prasáckého Atletica jsou technicky úplně jinde než ti naši. Patičky, kličky, na milimetr přesné přihrávky přes třicet metrů, atd. Carrasco tam našim obráncům motal hlavy tak, že ještě zítra neusnou, a my nic, protože nemáme žádného rozdílového hráče. Messi je z formy (kterou už třeba ani nikdy nemusí chytit) a najednou tam chybí někdo, kdo by ten tým táhl. Ať už tvorbu hry, vytvářením šancí nebo góly. Všichni si tam odehrají nějaký průměr, ale chybí tam něco navíc. Z Griezmanna už evidentně ten tahoun nebude, Dembelé sice má nějaké záblesky, ale jen občas, mladíci nás tuto sezónu nespasí. Bojím se, že tento tým hrál své maximum a na víc už nemá.

22.11.2020, 01:19
absint absint

Ještě pro doplnění, líbil se mi de Jong a celkem i Roberto (ten by se ale měl naučit trochu střílet). Pedri a Coutinho hrůza.

22.11.2020, 01:22
Killa absint

To je pravda, ale pořád si myslim, že ten potenciál kvality tam máme, jenže tomu týmu jinak chybí úplně všechno. Neni tam lídr, nemá to jiskru, nadšení. Hráči nemají sebevědomí. Atmosféra v klubu už je dlouho špatná a to se na našich výkonech podepisuje taky. Tohle je o chemii týmu a ne jen individuálních výkonech, nebo jednotlivejch pozicích. Jenom to dokazuje, že hráči co k nám přijdou hrajou dobře na začátku a pak jim jde forma dolů. Skoro u všech. To je k zamyšleníNa tohle se musí Koeman zaměřit, ale nepřijde mi na to jako ten pravej. Letos jsme neporazili žádnej lepší tým kromě Juventusu. V lize realne hrozi 4-5 misto

22.11.2020, 08:29
absint Killa

Taky si nemyslím, že na to Koeman má, ale upřímně, který trenér by teď chtěl jít do Barcy? Buďme rádi, že to vzal aspoň on. A abych v tom hledal i pozitiva, přes mizerné výsledky se pod ním naše hra trochu zlepšila. Je přímočařejší a dynamičtější, už to není těch deset stojících hráčů, které jsme tu sledovali poslední dva roky. Ubylo taky zbytečných přihrávek dozadu a mezi trojicí Piqué, Lenglet, MAtS.

22.11.2020, 14:53

Zasloužená výhra Atletů, individuální schopnost, organizace hry, nasazení, odrazene míče prostě vše bylo včera na jejich straně, není moc co dodat, prostě tohle období budeme muset přetrpět. Jinak jsem koukal i na City před tím a úplně stejný scénář jako včera my

22.11.2020, 09:09

Tak nevím, prohráli jsme o gol s atletama u nich doma, golem který vznikl z naší jedné chyby.... která se prostě stane i Stegenovi a hned musíme něco přetrpět a budem ve středu tabulky a jsme hrozní ..... neprohráli jsme rozdílem třídy jenom je to tak že atleti ted formu mají a my ne ....to je celý.

22.11.2020, 10:26
Creus Biscuit

Slovo hrozí jsem ve svém příspěvku nikde nenašel, asi nějaká chyba nebo neumíš číst. Napsal jsem včera zasloužená výhra, byli prostě lepší, my nebyli nebezpeční a ano překonání týmu budeme muset přetrpět, hráči jako Pedri, Trincao, Dembele potřebuji čas aby mohli táhnout naší ofenzivu.

22.11.2020, 11:06
Biscuit Creus

Když si všimneš .... není to reakce přímo na tebe ....

22.11.2020, 11:53
Killa Biscuit

smiley Tos mě upřimně pobavil. Co je smutnější, že podobný analýzy dělalo i bývalé vedení. To byl jen AS Řím, to byl jen Liverpool atd. Formu nemáme 4 roky a zatím to nevypadá, že by se to lámalo.

22.11.2020, 11:23
Biscuit Killa

As Řím Live.....Bayern se nedá srovnávat s tím co bylo včera.....já sem analyzoval čistě včerejší zápas, jenže vy mi tu často vkládáte do úst něco co jsem neřekl, jenom proto že jste nasr*ní z prohry a neumíte se od toho oprostit (tím myslím víc lidí ale nebudu ted nikoho jmenovat)

22.11.2020, 11:56
Migueli
Systémový administrátor

Zápas Barçy v Evropské lize jsem zatím ještě naživo neviděl...

22.11.2020, 11:18
roman1978 Migueli

Hlavně ty by jsi už neměl na živo raději (pro jistotu ) vidět nic. smiley

22.11.2020, 14:29
Migueli roman1978
Systémový administrátor

Na Camp Nou úplně v klidu. Venku samozřejmě souhlas. Nic ani neplanuju smiley

22.11.2020, 15:21

Styl hry může mužstvo změnit i bez toho, aby změnilo trenéra. Důkazem jsou právě Atleti pod Simeonem. Dřív to bývali mistři defenzívy a byl to vyloženě JEN bránící manšaft. Kdo ale viděl pár jejich zápasů v této sezóně, tak musí uznat, že to už je jen minulost a Atleti hrají moderní, účelný a hlavně útočný fotbal... Takže bránit na Wandě proti Atletům? Ano! No a co? Bránili jsme proti dobře útočně hrajícímu soupeři. A pár šancí jsme si dokázali také vytvořit...

No a Messi...? Velký, pravděpodobně největší hráč minulosti. Ale už opravdu jen MINULOSTI. To, že jsme mu nedovolili odejít s ním jednoznačně zamávalo.
Jen mne překvapuje, že mu úplně chybí sebereflexe. Odejít na vrcholu - to už se mu nepovede. Ale měl by odejít (alespoň z vrcholného světového fotbalu, ať si třeba rok dva zakope za Newell Old Boys) ještě zavčas, dokud ještě má jeho jméno velký zvuk. Jeho přínos pro naši hru už není téměř žádný. A dva milimetrově přesné centry na gólové (ale bohužel neproměněné) hlavičky pro Lengleta a Griziho jsou prostě za 90 minut málo. Málo nejen od Messiho, málo od kohokoliv. Počet jím ztracených balónů za jeden zápas je čím dál větší... smiley
Všichni to víme a všichni to vidíme - chce to změny. Hodně změn.
Ty správné snad přijdou už od ledna po zvolení nového prezidenta. Pak je potřeba dát našemu milovanému klubu čas na opravu napáchaných škod. Dva roky???
No a pak... Pak opět přijdou trofeje... smileysmiley

¡¡¡Visca el Barça!!!

22.11.2020, 13:38
absint felpod

Ono by stačilo mít v týmu aspoň jednoho top útočníka/záložníka, se kterým by si mohl Messi narazit, a pak by hrál úplně jinak. Takto bohužel všichni ví, co udělá, až dostane balon, že se pokusí prokličkovat sám do šance. Pro týmy, které ho brání dvěma hráči, je pak hrozně jednoduché ho vymazat. Proti ofenzivnímu Betisu byl naopak vidět ten kontrast, když mu nechali trochu prostoru. Hned to byl nejnebezpečnější hráč. Pořád je top, posílat ho tedy do Argentiny je trochu předčasné.

22.11.2020, 15:06

Messi uz je duchem nekde jinde, spolehat se na nej nema uz cenu, sle nedivim se mu ze nema motivaci, vedeni ho podrazilo, tak nak tuhle sezonu ukope a v lete do city

22.11.2020, 16:12
McL_cule antimadrista

Sam pepek rikal , ze ma messi skoncit v barce. Pokud tam pujde, hrat nebude. Bude jen maskot na dresy. Jedine tak na nem muzou vydelat. Pokud bude hrat to, co tady, nema sanci v dnesnim fotbale nekde uspet. Jinde na neho makat nebudou. At si to uvedomi a zacne hrat a ne delat nasrany rypaky.

22.11.2020, 18:54

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat