Barça Femení - Madrid: Manita na Magické hoře (5:0)

Barça Femení - Madrid: Manita na Magické hoře (5:0) Foto: X @FCBarcelona

Ženský tým Barçy opět potvrdil svou převahu nad soupeřkami z Bílého Baletu a na zaplněném Olympijském stadionu dosáhl velkolepého vítězství

Pokud by snad někdo pochyboval, ženský fotbal Barçy stále překonává Real Madrid. Dnes, v historicky prvním Clásicu na stadionu Lluíse Companyse, předvedly hráčky Blaugranas skvělý první poločas, v němž se gólově prosadily Aitana, Hansen a Mariona, k nimž se v závěru utkání přidaly Claudia Pina a Vicky López. Utkání tak zakončily "manitou."

Montjuïc
Clásicos jsou zápasy s tradicí a tradicí ženského týmu Barçy je vítězství v zápasech El Clásica. Stalo se tak v devíti předchozích případech a také v tom desátém. Jedinou novinkou bylo místo konání, Estadi Olímpic, které se vyznačovalo skvělou návštěvností, konkrétně 38 707 fanoušky a slavnostní atmosférou, která byla ještě slavnostnější, když zápas začal.

Ti nejlepší na světě ve velkých dnech nezklamou
Navzdory poměrně vyrovnaným úvodním minutám, když se Barça zahrávala přímý kop, ve španělském fotbale se stále nenachází tým, který by ji dokázal zastavit. Stejně tak ještě nenašli obránkyni, která by byla schopna ubránit Caroline Graham Hansen. Na jejím křídle a po úniku Lucy Bronze padl první gól zápasu. Aitana sledovala hru tak dlouho, až jí míč propadl na hranici pokutového území, a poté, co si jej zpracovala levou nohu, tak křižnou střelou držitelka Zlatého míče ke vzdálenější tyči otevřela skóre zápasu (1:0, min. 18).

Montjuïc šílel a euforie teprve začínala. Hřiště bylo zcela nakloněné k brance "Merengues" a jasné šance neustále přibývaly a ubývaly. Sama Aitana vzápětí trefila břevno a Salma Paralluelo, která si hrála s obranou jak se jí zachtělo však nedokázala překonat Misu.

Hansen - nezastavitelná
Hansen mezitím pokračovala v soukromých hodinách tance u Olgy Carmony. Nejprve Patri nedokázala zakončit akci, která přišla od nohou severské hráčky, a poté viděla, jak jí břevno upřelo gól poté, co si s Carmonou dělala, co chtěla, a poslala střelu levou nohou k tyči.

Utkání bylo do poločasu vyrovnané
Poté měly hračky Blaugranas další jasnou šanci, kterou zachránila svým zákrokem Misa. Poté, co Salma trefila břevno, sebrala odražený míč, driblinkem a kontrolou se nakonec trefila do sítě Merengues (2:0, min. 43). Do přestávky však ještě přišel další mistrovský kousek. Mariona sebrala míč po rohovém kopu a svým způsobem dala prvnímu poločasu konečnou podobu. Poslala míč přímo do horního rohu (3:0, min. 45). 

Druhý poločas začal stejně, jasnou šancí Salmy, kterou Misa odvrátila na roh. Madridští se třemi změnami o poločase ale mnohem více bránili a snažili se hasit požár v obraně, kde každá jejich šance znamenala jasnou příležitost pro Blaugranas.

Pina a Vicky rovněž skórovaly
Fakt, že Barça už měla domácí úkoly splněné a výborným výkonem trochu zvolnila tempo, a přestože Cata Coll fungovala v Clásicu jako další divák, minuty ubíhaly a na ukazateli skóre se už nic nepohnulo. Culés na tribunách měli vlastní večírek, ke kterému patřila i mexická vlna, protože nepřestávali fandit spolu s týmem, který chtel čtvrtý gól, aby svým fanouškům dopřáli ještě lepší konec zápasu. 

Aitana přihrála Claudii Pině na čtvrtý gól v nastaveném čase (4:0, min. 90), a když už se zdálo, že na další není čas, dočkala se své chvíle slávy velmi mladá Vicky López, která pátým a posledním gólem (5:0, min. 93) stvrdila zápas manitou, na kterou se nikdy nezapomíná.

Reportáž ze zápasu
Barça: 5
Madrid: 0

Barça: Cata Coll, Bronze, Engen, Mapi León, Ona Batlle (Corrales 86'); Walsh, Patri (Torrejón 70'), Aitana; Graham Hansen (Vicky 86'), Paralluelo (Brugts 70') a Mariona (Pina 77').

Madrid: Misa; Oihane, Ivana, Kathellen, Carmona; Abelleira (Zornoza 46'), Raso (Feller 46'), Toletti; Athenea (Svava 67'), Bruun (Oroz 46') a Caicedo.

Branky: 1:0, Aitana (min. 18); 2:0, Graham Hansen (min. 43); 3:0, Mariona (min. 45); 4:0, Pina (min. 90); 5:0, Vicky (min. 93).

Rozhodčí: Eugenia Gil Soriano. Marta Torrejón (78') byla napomenuta ŽK.


Zdroje: FCBarcelona.es



Diskuze

Myšák
Systémový administrátor

Na hřišti to byl koncert. Aitana potvrzuje, proč získala Zlatý míč, neuvěřitelná atmosféra na stadionu a naše hráčky po zápase přišly poděkovat všem fanouškům, kteří dorazili na toto utkání. Naši hráči hlavního týmu by se od nich mohli učit.

19.11.2023, 16:59

jj a ty goly jedna báseň

19.11.2023, 21:57

Pořád je to trapárna.

20.11.2023, 06:46
Myšák roman1978
Systémový administrátor

???

20.11.2023, 08:34

A ještě horší o tom vůbec psát.

20.11.2023, 06:47
McL_cule roman1978

Příště se aspoň podívej na highlight a pak něco napiš.

21.11.2023, 09:19
roman1978 McL_cule

Na to trapné kopání do balonu? Přeceňované. Bez úrovně. Jen hrozný "hype" kvůli téhle debilní superkorektní době. I mladí kluci by je rozbili. A ještě horší je babský hokej.

23.11.2023, 06:32

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat