Barça za Lautara Martíneze nezaplatí 111 milionů

Barça za Lautara Martíneze nezaplatí 111 milionů

Už dlouho s ví o tom, že FC Barcelona má zájem o argentinskou vycházející hvězdu, Lautara Martíneze, ten se zas netají tím, že by se rád přesunul do katalánského velkoklubu. Jak už to v takových chvílích bývá, vše závisí hlavně na penězích, vyjednávacích schopnostech a ochotě všech zúčastněných se dohodnout.

Inter Milán, jehož barvy v současnosti hájí téměř třiadvacetiletý Argentinec, chce využít ekonomického potenciálu své hvězdy a požaduje zaplacení výpovědní klauzule, která v tomto případě činí 111 milionů euro.

Podle všeho je Lautaro Martínez stále barcelonskou volbou číslo jedna do útoku. Pro odchovance mužstva Racing Club de Avellaneda hovoří nejen stále nízký věk, vysoká efektivita v zakončení a schopnost prosadit se krom argentinské i v italské lize, ale i jeho zkušenosti a sehranost z argentinského národního celku, kde nastupuje po boku Lionela Messiho. Při pohledu na věk Luise Suáreze, 34 let, je jasné, že je třeba získat náhradu co nejdříve. Ne však za každou cenu.

Současná současná situace související se světovou pandemií, kdy jsou zastaveny fotbalové soutěže a všichni čekají na ekonomický impakt na světový fotbal, výrazně mění i vyjednávání mezi Barcelonou a druhým celkem italské Serie A. Jedním z postojů barcelonského vedení je podle všech informací minimalizovat množství vyplacených peněz a zahrnutí do přestupu některých hráčů.

Milánský celek by při takovém postupu nechtěl v kabině ztratit kvalitu. Antonio Conte, lodivod Nerazzurri, má podle všeho v hledáčku Artura Vidala, který má smlouvu do roku 2021 a ve vedení blaugranas se opakují hlasy mluvící o postradatelnosti Chilana. Dalším fotbalistou v zorném poli milánské lavičky je Brazilec Arthur, který v Barceloně podává střídavé výkony a zatím je stále za velkým očekáváním. Podle všeho zazněli i jména jako Carles Aleñá a Marc Cucurella.

Vyjednávání nejspíš budou i nadále komplikovaná. Barça počítá s výhodou přání Lautara, který touží oblékat barvy blaugranas, na druhé straně stojí Inter, který nemá velkou potřebu přijít o svou hvězdičku, která by se mohla stát významným článkem ve snaze Interu dobýt po dlouhých osmi letech zpět italské „scudetto“.

Vše se může ale v následujících týdnech výrazně změnit a to opět vlivem aktuální ekonomické situace. Oba zainteresované celky jsou z nejvíce zasažených zemí nemocí COVID-19, Inter navíc z italského epicentra nákazy, a nikdo v tuto chvíli nedokáže předpovědět, jak moc ochromená bude ekonomika zúčastněných celků, a tak i potřeba pracovat na přestupovém trhu.

Na výsledek si tak budeme muset počkat. Je možné, že nás čeká další barcelonská přestupová „telenovela“.

Góly Lautara Martíneze mezi roky 2018 a 2020.


Zdroje: mundodeportivo.com



Diskuze

Vyměnit za Griezmanna bez jakýchkoliv doplatků prosím!

18.04.2020, 20:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat