BARÇA VS DEPORTIVO ANEB PŘEDVÁNOČNÍ KONCERT

BARÇA VS DEPORTIVO ANEB PŘEDVÁNOČNÍ KONCERT

Vánoční Barcelona tentokrát přilákala hned 20 fanoušků, kteří s naším fanklubem vyrazili na zápas Barçy s Deportivem de La Coruňa.

Po zájezdu na vítězné utkání se Sevillou přišel na řadu další výlet – tentokrát do prosincové Barcelony na zápas s Deporem. A na programu bylo také utkání futsalistů a basketbalistů, nechyběl ani Pivobar či večeře v Messiho restauraci, prohlídky města a Camp Nou Tour.

Sevilla lámala rekordy, co se týká nejmladšího a nejstaršího účastníka, oba rekordy však byly překonány, když s námi vyrazil také sedmiletý Filip a 73letý Jaromír.

Zájezd pořádaný naším fanklubem PB Lleó de Dues Cues a CK CoolCamp začal v pátek v Praze, kde jsme se s předstihem sešli na letišti, abychom doladili detaily a probrali program, a poté již vyrazili směr katalánská metropole.

Po přistání v Barceloně jsme se vydali metrem na náš hostel, který leží kousek od Camp Nou. Po ubytování, nákupu nejdůležitějších věcí (hlavně piva) a nějaké té šťopičky na přivítanou jsme vyrazili do města, na programu totiž byla večeře v Messiho restauraci.

Ta se nachází nedaleko známé ulice Passeig de Grácia. Dres Neymara byl znovu přidán na zeď, a tak je El Tridente znovu kompletní – alespoň co se podepsaných dresů v této restauraci týče. Neymarův dres dost iritoval především Mazzipedra, ale nějak to nakonec překousl i on.

Z celkem 20 lidí si 18 z nás dalo Messiho oblíbené jídlo – Milanesa Napolitana a Caballo. Dobré jídlo doplnila čepovaná Estrella z tanku a nějaké to víno. Novým dílem Star Wars je v současné době poblázněn skoro každý a nejinak tomu bylo také v tomto podniku, když se po restauraci procházel Darth Vader, Chewbacca, princezna Leia a další hrdinové z této filmové ságy. A nechyběl ani R2D2. Večeři nám pak zpříjemnil také kouzelník, který například z české stokoruny vykouzlil 100 euro. Po večeři jsme se vrátili zpátky na hostel, někteří pak vyrazili do okolních barů.

Ráno byla na programu tradiční prohlídka města, která vede od Hospital de Sant Pau až do přístavu. Po cestě jsme navštívili domy Gaudího, Plaça de Catalunya, Ramblu, samozřejmě Sagrada Família a spousty dalších památek a domů. Srpnový teroristický útok v Barceloně znamenal další opatření a jedním z nich je, že cesty, které vedou podél Sagrady, jsou kompletně uzavřené a vjezd ke Gaudího dílu je zatarasen obrovskými květináči a betonovými kvádry.

V Port Vell pak bych rozchod – někteří vyrazili do akvária, někteří na Sochu Kolomba a většina se pak vydala na futsalový zápas. Barça v Palau Blaugrana hostila tým Ribera Navarra. Na toto utkání dorazil také Albert Soler. Barça pohodově vedla 2:0 a i když soupeř snížil na 2:1, po dvou rychlých gólech Blaugranas a červené kartě hostí bylo jasné, kdo si odnese 3 body. Zápas nakonec skončil výhrou 6:1.

Po futsale a krátké zastávce v Botize byla na programu Camp Nou Tour, kde se kromě muzea se všemi trofejemi dostanete také do šatny hostí, tiskové místnosti, k trávníku, do komentátorské stanice a řady dalších zajímavých útrob stadionu.

Po krátké pauze na hostelu jsme vyrazili znovu k Sagrada Família a odtud už do Pivobaru. Československá hospůdka je totiž naší tradiční zastávkou při těchto výletech. Zde se k nám přidala také Martina, která byla v Barceloně se třemi kamarádkami.

Ráno přišel docela šok, když někdo v hostelu zkolaboval a nevypadalo to vůbec dobře. Byl to jeden z kamarádů zaměstnanců, který to zřejmě přehnal s drogami a musela ho odvézt sanitka. Náš program začal prohlídkou okolí Camp Nou, kde se nachází například La Masia a socha Kubaly. Někteří pak vyrazili do Parku Güell a po cestě zpátky se také Mazzi zúčastnil demonstrace spolu s místními. Znovu nákupy v Botize a mohlo se vyrazit na utkání basketu. Barça se utkala s týmem Gran Canaria, za který hraje také Čech Ondřej Balvín. Na toto utkání znovu dorazil Alber Soler a také Jordi Mestre. FC Barcelona sice krátce vedla, ale již na konci druhé čtvrtiny tahala za kratší konec. Řada nepřesností a neschopnost proměnit i jasné šance nakonec vedly k porážce 88:77.

Po basketu jsme vyrazili na Turó de la Rovira, kde jsme si užívali nejlepší výhled na město. Toto místo je opravdu magické a sledování úžasné Barcelony vás nikdy neomrzí. Po kochání městem jsme se vydali na hostel načerpat síly na zápas.

Cestou na utkání jsme si mohli chvíli vychutnat vánoční průvod a poté jsme už vyrazili na Camp Nou. Nejprve proběhla tradiční fotka u znaku Penyi a pak jsme se vydali na svá místa. Někteří seděli za střídačkami hráčů, jiní vedle prezidentské lóže a další nad kotlem domácích.

I když bylo přes den na sluníčku teplo, večer už bylo jen pár stupňů nad nulou a vyhřívané sedačky by určitě nebyly na škodu. Před zápasem Messi ukázal svou již čtvrtou Zlatou kopačku a mohlo se začít. Utkání začalo neproměněnou šancí Messiho, kterých jich nakonec spálil celou řadu. Skóre otevřel až ve 29. minutě Suárez a do poločasu ho napodobil ještě Paulinho. Mohlo to být i 3:0, rozhodčí ale měli znovu jiný názor.

Třetí gól však přišel hned na začátku druhého poločasu, a to po úžasné akci, na jejímž konci byl Luis Suárez. Messi nakonec trefil 3x konstrukci, nedal ani penaltu a tak čtvrtý gól musel obstarat Paulinho. Snad si to nejlepší hráč všech dob šetří na El Clásico.

Na Camp Nou si našlo cestu pouze něco málo přes 50 tisíc lidí, což je vzhledem k poslednímu domácímu zápasu v roce velká ostuda. Po závěrečném hvizdu se jeden z fanoušků snažil doběhnout k Messimu. Pořadatelům se dlouho vyhýbal a urazil opravdu velký kus cesty, nakonec to ale nestačilo a na pátý pokus ho jeden z pořadatelů srazil k zemi.

Messiho kopačky opravdu nebyly střelecké, a tak je před odchodem do šaten hodil mezi diváky. Jen pár metrů od jednoho z nás, Romana. Stačilo málo a s naší výpravou by tak do ČR jel i hodně vzácný suvenýr.

Vítězství většina z nás zapíjela na hostelu, někteří pak vyrazili do nedalekého baru, kde sledovali finále kolumbijské ligy spolu s fanoušky přímo z Kolumbie. Atmosféra to byla neskutečná a jednalo se o další úžasný zážitek.

V pondělí už byla na programu pouze cesta na letiště a poté do Prahy.

I když basketbalisté prohráli, i tak to byl pohledný zápas ve skvělé atmosféře, futsalisté si připsali vítězství 6:1, počasí nám přálo celé 4 dny a užili jsme si také večeři v Messiho restauraci a další body programu. Zlatý hřeb přišel v neděli večer na Camp Nou, kdy Barça, vedena především Iniestou a Messim koncertovala a jen spálené šance zachránily Depor před větším debaklem. Výjezd tak vyšel dokonale a ke 100% spokojenosti chyběla jen výhra basketbalistů a gól Messiho.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem ze skvělé party, která se Barceloně sešla, tedy Martinovi, Michalovi, Kláře, Jarkovi, Michalovi, Patrikovi, Vladimírovi, Ondrovi, Mazzimu, Filipovi a Filipovi Juniorovi, Jaromírovi, Alešovi, Tomášovi, Ivanovi, Pavlovi, Romanovi, Martině a Tomášovi.

Speciální poděkování patří našemu fotografovi Láďovi za úžasné fotky.

Další zájezd se uskuteční v březnu na prestižní utkání s Atléticem Madrid.

 

Předchozí zájezdy:

Málaga 2016

Espanyol 2016

Valencie 2017

Sevilla 2017

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Na věku, městě, na ničem nezáleží. Jak se sejdou fanoušci Barçy, tak je to vždy úžasná parta.

Ještě jednou díky, bylo to perfektní smiley

21.12.2017, 18:07
zaky94 Migueli

Přesně tak, díky moc všem !! smileysmiley

21.12.2017, 18:56
Migueli
Systémový administrátor

Komplet fotky do neděle smiley

22.12.2017, 08:28
Migueli
Systémový administrátor

Dvě bonusové fotky, Mazzi v akci:

www.imagehosting.cz

www.imagehosting.cz

smiley

22.12.2017, 11:22
Migueli
Systémový administrátor

Messi si ten gól fakt šetřil až na své tréninkové hřiště :-)

23.12.2017, 18:51
Migueli
Systémový administrátor

Na Atletico poslední volné místo!

26.12.2017, 23:13

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat