BARÇA VS VALENCIE - FANKLUB NA CAMP NOU I V ROCE 2019

BARÇA VS VALENCIE - FANKLUB NA CAMP NOU I V ROCE 2019

První zájezd v novém roce proběhl na utkání s Valencií a jako obvykle jsme nenavštívili pouze samotný zápas, ale na programu toho bylo mnohem více.

S některými jsem se setkal již na nádraží v Praze, se zbytkem pak proběhl sraz tradičně přímo na letišti. Velikost zavazadel či tekutin někteří moc neřešili. Stejně jako množství alkoholu v krvi…O tom se ale moc rozepisovat nechci. Přesuneme se tedy rovnou do Barcelony, kde byla vzhledem k docela pozdnímu příletu na programu pouze večeře a nějaké to pivo.

Někteří měli těch piv více a kromě bundy a klíčů ztratili i brýle a peněženku se všemi doklady. Vzhledem k tomu, že byl konzulát otevřený znovu až v pondělí v 10:00 (odlétali jsme v 11:45) by to byl opravdu velký problém. Naštěstí se vše postupně našlo.

Sobotní program byl jasný – prohlídka města a zápas. Trasa Barcelonou začala u Hospital de Sant Pau a Sagrada Família. Poté kolem Casa Terrades, Comalat, Mila,  Batlló, Amatller a dalších překrásných budov k Plaça Catalunya.

Odtud jsme se po krátkém rozchodu vydali k Palau de la Música Catalana a Catedral de Barcelona. Po cestě jsme také narazili na obchod Tiki-Taka, který by se určitě líbil Petru Svěcenému.

Následovala náměstí Plaça Sant Jaume a Plaça Reial, a poté Rambla, Palau Güell a prohlídku jsme zakončili v přístavu, kde někteří ještě vyrazili na vyhlídku z památníku Kryštofa Kolumba. Ovšem ne všichni tuto trasu městem absolvovali - chyběl totiž Stréc, který si šel zaběhat a trénovat na Barcelonský maratón. A trénoval tak poctivě, že uběhl 42,3 km. O tom, že za měsíc maraton v Barceloně dokončí, tak nemám sebemenších pochyb. 

Pak jsme si chvíli dali pauzu na prosluněné terase hostelu a vyrazili na zápas. Zde jsme se tradičně setkali s Patrickem a tentokrát také s Karlem, dalším členem fanklubu. Tradiční zastávka znak fanklubu a hurá na tribuny.

Po celé řadě focení jsme se pomalu chystali na utkání. Už první minuty ukázaly, že to s Valencií nebude vůbec jednoduchý zápas. První velké šance jsme ustáli, poté jsme ale inkasovali hned 2x. Naštěstí byl na hřišti Messi, který dvěma góly zápas zremizoval. Celkově se jednalo o velmi pěkný a napínavý zápas s dobrou atmosférou. A nakonec i výsledkem, jelikož hlavní pronásledovatel prohrál na hřišti Betisu.

Po zápase jsme u piva debatovali o utkání a nakonec o všem možném. Včetně několika legendárních (ale nepublikovatelných) historkách.

V neděli nás čekalo nejprve okolí stadionu, tedy uvítací fotka, socha Kubaly a podobně. Následovala samotná prohlídka. Muzeum jsem pro zájemce prošel s detailním výkladem a jsem opravdu rád, že jezdí i takoví nadšení fanoušci, které zajímá každá drobnost a zajímavost z historie klubu (i města).

Po šatně, střídačkách a komentátorských stanovištích přišlo na řadu kino, kde jsou záběry těch nejlegendárnějších gólů a momentů z bohaté historie Barçy. Některé dokonce při těchto dojemných momentech přemohly slzy.

Na programu byl vůbec poprvé také zápas ženského týmu na MiniEstadi. Místa jsme měli hned u trávníku na středu hřiště a seděli jsme vedle nejaktivnějších fanoušků. Jako jediní jsme se přidávali k fandění, což náležitě ocenili. Na MiniEstadi jsme také otestovali připravenost zdravotnického personálu. Pro řadu z nás bylo velkým překvapením, jak dobrý fotbal byl k vidění. Tým Barça Femení nakonec vyhrál 3:1 a předvedl opravdu skvělý výkon. Strécovi se sen bohužel nesplnil a fotku s Mertens nemá, ale nějaké fotky s hráčkami se ulovily.

Po fotbale jsme vyrazili k Suárezovi – ne tedy přímo domů do Castefedels, ale do jeho restaurace Chalito. Jako obvykle si většina z nás dala Messiho oblíbeného jídlo, Milanesu.

Po cestě zpátky na hostel jsme potkali psa Čau-čau, kterého Stréc ihned překřtil na Hola-hola. Výlet jsme pak zakončili dobrým pitím u hraní populární Jengy. V pondělí už byl na programu pouze odlet, který naštěstí proběhl podle plánu, i když nás ještě v neděli česká média strašila zprávami o kalamitách a dopravních komplikacích v Praze.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Předchozí zájezdy:

Málaga 2016

Espanyol 2016

Valencie 2017

Sevilla 2017

Deportivo 2017

Atlético 2018

Athletic 2018

Valencie 2018

Sevilla 2018

Villarreal 2018

 

Tomáš „Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

To Rayo je již také plné.

13.02.2019, 10:09
Migueli
Systémový administrátor

Filip poslal fotku obchodu Tiki Taka Petru Svěcenému. Líbila se mu a prý ji ukáže v pořadu, tak možná zmíní i fanklub smiley

14.02.2019, 08:23

Jak já vám závidím. smileysmiley

14.02.2019, 13:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat