Barçagate má první oběť, klub čeká audit

Barçagate má první oběť, klub čeká audit

Představenstvo FC Barcelona se včera sešlo kvůli skandálu se sociálními sítěmi a deník Sport informuje, že během tohoto napjatého šestihodinového setkání byl mimo funkci postaven Jaume Masfererer, ředitel pro oblast prezidentství.

Samotný prezident Josep Bartomeu čelí asi největšímu tlaku od ledna 2015, kdy už po odvolání sportovního ředitele Andoniho Zubizarrety musel řešit spor mezi Lionelem Messim a Luisem Enriquem. Včera ovšem čelil nespokojenosti svých blízkých spolupracovníků v čele s viceprezidentem Emilim Rousaudem, kteří mohli své názory otevřeně vyjádřit.

Bartomeuovi údajně bylo vytýkáno, že dělá rozhodnutí bez řádné porady se zbytkem vedení, přesto za celou dobu jeho rezignaci nikdo nenavrhl a jednání prý dopadlo v celkem dobrém rozpoložení.

Poslední skandál si ale přece jen vyžádal "oběť", kterou je ředitel Masferrer. Vedení totiž rozhodlo, že dokud nebude situace kolem služeb I3Ventures důkladně prošetřena, Masferrer zůstane suspendován ze své pozice, tudíž ani nebude pobírat mzdu.

Kontrakt s I3Ventures (a nejen ten) pak pomůže prošetřit auditorská společnost PricewaterhouseCoopers. Do popředí pozornosti se dostanou faktury za bezmála 200 tisíc eur, které Rousaud a jeho stoupenci vnímají jako možný důkaz nekalých praktik.  


Zdroje: sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat