Barcelona 4:2 Tottenham

Barcelona 4:2 Tottenham

FC Barcelona ve tradičním posledním přípravném zápase před startem nové sezóny LaLigy v souboji o trofej Joana Gampera porazila londýnský Tottenham po výživném závěru zápasu ze strany Katalánců 4:2.

První zápas barcelonských po zahájení přestavby Camp Nou na Olympijském stadionu začal zostra. Již ve třetí minutě po centru Raphinhi se prosadil polský ostrostřelec v barcelonském dresu Robert Lewandowski. O 2 minuty později si oba jmenovaní pozice vyměnili, nicméně brazilský křídelník mířil nad bránu gólmana Vicaria. V minutě čtyřiadvacáté pak Argentinec Lo Celso nastřelil tyč, míč se odrazil přímo k Oliveru Skippovi, který už měl před sebou odkrytou bránu, a nedělalo mu větší problém srovnat skóre zápasu. 1:1. První půli bohužel pro zranění nedohrál nový třetí kapitán ,,blaugranas" Araújo, kterého musel vystřídat Sergi Roberto. Ten se posunul na pravý kraj obrany, a Francouz Koundé se naopak přesunul k Ericu Garciovi do středu obrany. Další pohroma pro naše barvy přišla již o další 4 minuty později. Centr vicemistra světa z roku 2018 a chorvatského matadora Perišiće našel přesně hlavu Olivera Skippa, který svým druhým gólem v zápase poslal ,,Spurs" poprvé v zápasu do vedení. 

Na začátku druhé půle se pak mladíček Baldé snažil vybídnout k druhému zásahu v zápase také Lewandowskiho. Ten však na dalekonosnou přihrávku před gólmanem Vicariem nedosáhl. Velkou šancí jej pak následoval spoluhráč Pedri, který razantní střelou mířil těsně nad. O několik málo chvil posléze se pak na druhé straně vytasil reflexním zákrokem Ter Stegen. Hned poté došlo k několikanásobnému střídání ze strany Barcelony, když se z placu poroučel mimo jiné i brankář katalánského celku. Poprvé před domácími fanoušky pak vyběhl v novém dresu německý středopolař a kapitán posledního vítěze Ligy mistrů Manchesteru City Ilkay Gündogan. Trenér Xavi se nepříznivý stav snažil zvrátit zejména personálními změnami v útoku. Na hřiště se tak dostali mladící Lopez s Yamalem, navrátilec z hostování Abde, Ansu Fati, a v neposlední řadě také Ferran Torres. Ten se chopil pozice ve středu útoku, a deset minut před koncem řádné hrací doby po Yamalově přihrávce ze strany doklepl míč do sítě v bílých dresech hrajícího Tottenhamu, srovnal střelecký účet obou klubů, a vykřesal naději na vítězství. Ferran o pár momentů později vybídl k zakončení Ansu Fatiho, který si počínal jako zkušený snajpr, nemýlil se, a těsně před začátkem nastaveného času poslal svůj tým podruhé v zápase do vedení. O poslední gól zápasu se pak po spolupráci Lopeze s Yamalem postaral Maročan Abde, který měl před odkrytou bránou stejně snadný úkol, jako při druhém gólu Ferran Torres. 

FC Barcelona tak znovu získala trofej Joana Gampera, a vítězně se naladila na začátek nové sezóny LaLigy. Tu rozehraje již v neděli ve 21:30 na hřišti madridského Getafe CF. 


Přehled utkání

8. srpna 2023, 20:00 Estadi Olímpic Lluís Companys

FC Barcelona

4 : 2 Gil Manzano

Tottenham

Lewandowski (A - Raphinha) 3'  
  24' Skipp
  26' Bissouma
  36' Skipp (A - Perišić)
Torres (A - Yamal) 81'  
Fati (A - Torres) 90'  
Ezzalzouli (A - Lopez) 93'  
Sestava

Ter Stegen (61' Peña) - Araújo (32' Roberto), Koundé, Garcia (80' Yamal), Balde (61' Alonso) - Romeu (80' Lopez) - Raphinha (62' Ezzalzouli), Pedri (62' Gündogan), de Jong, Gavi (61' Fati) - Lewandowski (61' Torres)

Sestava

Vicario - Porro, Dier, Sanchez, Reguilon - Skipp (72' Devine), Bissouma (88' Sarr) - Solomon, Lo Celso, Perišić - Richarlison (76' Scarlett)




Diskuze

Zápas jsem neviděl, jak moc špatně na tom Araújo je ?

09.08.2023, 12:08
Klokanomet Jezecek

Asi to bylo jenom preventivní.

09.08.2023, 15:52
Hanys Jezecek
Systémový administrátor

Asi bude nakonec úplně v pohodě. Dnes v rámci ,,recovery session” trénoval bez úlev, a Xavi se vyjádřil ve smyslu, že zraněný není.

09.08.2023, 16:16

Mě příjemně překvapil Oriol.

10.08.2023, 09:15

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat