Barcelona 4:2 Tottenham

Barcelona 4:2 Tottenham

FC Barcelona ve tradičním posledním přípravném zápase před startem nové sezóny LaLigy v souboji o trofej Joana Gampera porazila londýnský Tottenham po výživném závěru zápasu ze strany Katalánců 4:2.

První zápas barcelonských po zahájení přestavby Camp Nou na Olympijském stadionu začal zostra. Již ve třetí minutě po centru Raphinhi se prosadil polský ostrostřelec v barcelonském dresu Robert Lewandowski. O 2 minuty později si oba jmenovaní pozice vyměnili, nicméně brazilský křídelník mířil nad bránu gólmana Vicaria. V minutě čtyřiadvacáté pak Argentinec Lo Celso nastřelil tyč, míč se odrazil přímo k Oliveru Skippovi, který už měl před sebou odkrytou bránu, a nedělalo mu větší problém srovnat skóre zápasu. 1:1. První půli bohužel pro zranění nedohrál nový třetí kapitán ,,blaugranas" Araújo, kterého musel vystřídat Sergi Roberto. Ten se posunul na pravý kraj obrany, a Francouz Koundé se naopak přesunul k Ericu Garciovi do středu obrany. Další pohroma pro naše barvy přišla již o další 4 minuty později. Centr vicemistra světa z roku 2018 a chorvatského matadora Perišiće našel přesně hlavu Olivera Skippa, který svým druhým gólem v zápase poslal ,,Spurs" poprvé v zápasu do vedení. 

Na začátku druhé půle se pak mladíček Baldé snažil vybídnout k druhému zásahu v zápase také Lewandowskiho. Ten však na dalekonosnou přihrávku před gólmanem Vicariem nedosáhl. Velkou šancí jej pak následoval spoluhráč Pedri, který razantní střelou mířil těsně nad. O několik málo chvil posléze se pak na druhé straně vytasil reflexním zákrokem Ter Stegen. Hned poté došlo k několikanásobnému střídání ze strany Barcelony, když se z placu poroučel mimo jiné i brankář katalánského celku. Poprvé před domácími fanoušky pak vyběhl v novém dresu německý středopolař a kapitán posledního vítěze Ligy mistrů Manchesteru City Ilkay Gündogan. Trenér Xavi se nepříznivý stav snažil zvrátit zejména personálními změnami v útoku. Na hřiště se tak dostali mladící Lopez s Yamalem, navrátilec z hostování Abde, Ansu Fati, a v neposlední řadě také Ferran Torres. Ten se chopil pozice ve středu útoku, a deset minut před koncem řádné hrací doby po Yamalově přihrávce ze strany doklepl míč do sítě v bílých dresech hrajícího Tottenhamu, srovnal střelecký účet obou klubů, a vykřesal naději na vítězství. Ferran o pár momentů později vybídl k zakončení Ansu Fatiho, který si počínal jako zkušený snajpr, nemýlil se, a těsně před začátkem nastaveného času poslal svůj tým podruhé v zápase do vedení. O poslední gól zápasu se pak po spolupráci Lopeze s Yamalem postaral Maročan Abde, který měl před odkrytou bránou stejně snadný úkol, jako při druhém gólu Ferran Torres. 

FC Barcelona tak znovu získala trofej Joana Gampera, a vítězně se naladila na začátek nové sezóny LaLigy. Tu rozehraje již v neděli ve 21:30 na hřišti madridského Getafe CF. 


Přehled utkání

8. srpna 2023, 20:00 Estadi Olímpic Lluís Companys

FC Barcelona

4 : 2 Gil Manzano

Tottenham

Lewandowski (A - Raphinha) 3'  
  24' Skipp
  26' Bissouma
  36' Skipp (A - Perišić)
Torres (A - Yamal) 81'  
Fati (A - Torres) 90'  
Ezzalzouli (A - Lopez) 93'  
Sestava

Ter Stegen (61' Peña) - Araújo (32' Roberto), Koundé, Garcia (80' Yamal), Balde (61' Alonso) - Romeu (80' Lopez) - Raphinha (62' Ezzalzouli), Pedri (62' Gündogan), de Jong, Gavi (61' Fati) - Lewandowski (61' Torres)

Sestava

Vicario - Porro, Dier, Sanchez, Reguilon - Skipp (72' Devine), Bissouma (88' Sarr) - Solomon, Lo Celso, Perišić - Richarlison (76' Scarlett)




Diskuze

Zápas jsem neviděl, jak moc špatně na tom Araújo je ?

09.08.2023, 12:08
Klokanomet Jezecek

Asi to bylo jenom preventivní.

09.08.2023, 15:52
Hanys Jezecek
Systémový administrátor

Asi bude nakonec úplně v pohodě. Dnes v rámci ,,recovery session” trénoval bez úlev, a Xavi se vyjádřil ve smyslu, že zraněný není.

09.08.2023, 16:16

Mě příjemně překvapil Oriol.

10.08.2023, 09:15

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 73
3. Girona FC 71
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 16
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
51. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat