Bartomeu o finanční situaci a vstupu do superligy

Bartomeu o finanční situaci a vstupu do superligy

Josep Maria Bartomeu ve svém včerejším projevu, kdy především oznámil svou rezignaci, komentoval také finanční situaci Barcelony. Při této příležitosti sdělil jedno důležité rozhodnutí.

"Mohu oznámit něco, co velkou měrou přispěje ke změně klubových příjmů v následujících letech. Představenstvo přijalo požadavky, aby se Barça v budoucnu účastnila Evropské superligy – projektu, o který usilují největší evropské kluby. Detaily budou sděleny novému vedení klubu a rozhodnutí účastnit se této soutěže bude ratifikováno na příštím setkání členských delegátů," uvedl 40. prezident FC Barcelona. 

Formát soutěže má být podobný například NBA. Začít se má nejdříve v roce 2022, o titul bude bojovat 18 týmů. FIFA tuto iniciativu podporuje, ale UEFA je pochopitelně proti.

"Evropská superliga zajistí klubu finanční stabilitu. Barça bude nadále patřit členům. Nikdy se nestane sportovní akciovou společností," dementoval Bartomeu předchozí dohady. "S hrdostí můžeme prohlásit, že jsme nejlepší sportovní klub na světě co se týče příjmů od sponzorů. Toho jsme dosáhli v konkurenci klubů, které jsou vlastněny magnáty, korporacemi a dokonce státy. Přitom jsme zachovali naši vlastnickou strukturu. Klub je v rukou členů, zachovali jsme si povahu klubu pro lidi. Od roku 2011 jsme nezvedali ceny permanentek a máme nižší ceny než jiné evropské kluby."

"Naše představenstvo od roku 2010 dosáhlo na zisky celkově téměř 200 milionů eur, což je nejvyšší číslo v historii klubu. Tyto prostředky budou investovány do sportovních a stavebních projektů. Přes současné obtíže je na tom klub nepochybně solidně. Vyvinuli jsme nové obchodní strategie, digitální projekty čekají na schválení."

"Také bych rád zmínil Espai Barça, projekt schválený referendem, který se v budoucnu stane jedním z hlavních finačních toků. Projekt už je v pohybu a první část, Estadi Johan Cruyff, už funguje. Novému představenstvu předáme všechny potřebné dokumenty včetně návrhu financování. Klub se o běžné záležitosti nemusí bát. Goldman Sachs nežádá o žádné záruky, které by jakkoliv ohrozily životaschopnost klubu,"  slibuje Bartomeu.


Zdroje: fcbarcelona.com, sport.es



Diskuze

to teprve bude videt, na jekem dnu jsme. 3 angl, 2 nem, 1 fra, 2 spa, 2 ita, moznal 1 hol a pak barca, součet.......

28.10.2020, 16:52

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat