BARTOMEU PŘEKVAPIL SVÝMI SLOVY NA ADRESU XAVIHO, INIESTY A MESSIHO

BARTOMEU PŘEKVAPIL SVÝMI SLOVY NA ADRESU XAVIHO, INIESTY A MESSIHO

Prezident FC Barcelony, Josep Maria Bartomeu, vyvolal diskuzi na sociálních sítích svým vyjádřením do deníku New York Times. Bartomeu se snažil vysvětlit důležitost hráčů, jako jsou Xavi, Iniesta, či Messi, a nakonec z toho vznikla nemilá kontroverze.

Barcelonský prezident během tour po USA vysvětloval, proč je těžké pro hráče z La Masia prosadit se v prvním týmu. „Je to velice složité stát se hráčem prvního týmu, když před sebou máte Messiho, Neymara, Xaviho, Iniestu, Busquetse, či Piquého. Xavi byl hráčem A týmu 15 let. To znamená, že 15 kluků, kteří hráli na jeho pozici muselo odejít. Iniesta je jím nyní 16 nebo 17 let. Je to velice složité.“

„Nebo Leo Messi? Kdo bude nový Messi? Další hráči budou pravděpodobně nový Messi, ale oni musí nejdříve opustit náš klub, protože je to nemožné se jím zde stát. Xavi řekne: „jdi pomalu, buď trpělivý“, ale ten problém je Xavi, on vytvořil ten problém, včetně Iniesty a Piquého. Oni vytváří ty problémy.“ Vyjádřil se velmi nešťastně Bartomeu.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

No je to neohrabaně řečený, ale má do jistý míry pravdu, když bude na místě hrát top hráč x- let, tak odchovenec nemá šanci, to je bez debat!

01.08.2017, 10:03
Jhonys Luis

Jo, to sice jo, ale raději bych teda neřekl nic, než abych říkal, že mí hráči jsou problém...smiley

01.08.2017, 10:39

neomalene svedl vinu na ne.....spis mel rict ze jsou tak dobri ze se mladi kluci kteri doposavad nemaji tolik zkušenosti a nejsou dost vyhrani musi prestoupit a odcestovat do jineho klubu, aby se stali TOP hraci....a ne chyba je ta ze mame Messiho a Iniestu....to se pak nedivim ze brazilcovo ego stoupne a odchazi, kdyz se citi ze on je ten problem proc nemuzou hrat kluci z akademie

01.08.2017, 11:05
momo-9 Messi the Genius "10"!

len to je zle interpretovane,ale ma pravdu

keby povedal čo pišeš ty: musi prestoupit a odcestovat do jineho klubu, aby se stali TOP hraci - Xavi a Iniesta nemuseli odísť

01.08.2017, 11:20

Proč se ho tu zastáváte? Tohle tvrzení jen ukazuje, jak je vedení Barcy úplně mimo. Xavi a Iniesta si taky museli na svoji šanci počkat. Takový Thiago kdyby ještě sezónu vydržel, tak to mohl být on, kdo by byl v základu a ne nově příchozí Rakitič. Problém nejsou výjimečné kvality našich hráčů, ale systém, ve kterým si mladí myslí, že si z nich všichni sednou na zadek, jen proto, že jsou mladí a nadaní. Ale to ještě není záruka úspěchu, pokud nechtějí makat naplno, pak raději alibisticky volí odchody do menších týmů.

01.08.2017, 11:50

Bože to je kokot.... smiley
A to prezidentuje.... smiley

Xavi i Iniesta až do nějakých cca 27 let střídali, neměli jistej základ... Až Pepek z nich udělal stabilní členy základní 11, teprve poté se z nich staly ty největší hvězdy... A ty se z nich staly jen díky tomu, že prostě vydrželi roky a roky jen střídat , bo hrát slabší špíly... byli prostě trpěliví...

Messi je Messi, nejlepší hráč všech dob, co kdy běhal po zeleným pažitu, to není problém, ale legenda woe... smiley

01.08.2017, 12:33

Kdo se nad tím trochu zamyslí, tak uzná, že má Bartomeu pravdu. Doba kdy od nás začali mladíci utíkat je, když utekli Pique a Fabre do Anglie. Už tehdy jako mladí kluci věděli, že nemůžou sedět na lavičce a čekat až na ně možná ukáže trenér za pár let. Ti kluci stejně jako kdysi, tak i teď chtějí hlavně hrát a sbírat potřebné zkušenosti, navíc chtějí hrát i v repre, takže logicky musí být na očích.

A psát tu, že Xaxi a Iniesta taky čekali nedává moc logiku, protože v jejich době byly přestupy úplně o něčem jiném. Dnes stačí jak se povede jedna sezona a krouží okolo vás ty nejlepší týmy světa a navíc mávají více penězi než máte. A říct, že Thiago mohl rok počkat a hrál by je sice hezké, ale po bitvě je každý generál.

01.08.2017, 21:48

je to pravda. Kdo chce, tak to pochopí, kdo z toho chce dělat problém, tak ho udělá ;) :)

01.08.2017, 22:43

Barto povedal pravdu, veď on urobil kompliment Xavimu, Iniestovi a Messimu. Len nemal použiť slovo problém, lebo niekto si to vykladá zle. Proste oni sú tak dobrí, že sa cez nich nik nemohol dostať do tímu. Cesc raz povedal, že keď ich videl hrať ešte v akadémií, nevidel cestu, ako sa dostať do áčka cez nich a odišiel. Tiago nemal dosť minút pre Xaviho, už vtedy som tu však písal, že sme ho nemali pustiť, lebo Xavi už mal pred sebou len pár rokov a trebalo myslieť na budúcnosť a rotovať, lenže tréner nemal odvahu.

03.08.2017, 07:57

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat