Bayern Mnichov 2:0 FC Barcelona

Bayern Mnichov 2:0 FC Barcelona

Půlku zápasu v Allianz Areně měla Barcelona na dosah nevídaný úspěch, jenže spálila obrovské šance a zkraje druhého dějství ji Bayern srazil dvěma góly. Hledání defenzivní rovnováhy tedy pokračuje.

Bayern vstoupil do utkání s větší vervou a barcelonská obrana opět nepůsobila zrovna jistě, zároveň se ale začalo projevovat to, co domácí trápilo po zbytek poločasu: špatná sehranost a nepřesnost ve finální fázi. Naopak Xaviho svěřenci si v útoku rozuměli, takže už v 9. minutě musel Neuer tasit zákrok proti gólové šanci Pedriho.

Barca se tentokrát nehnala za držením míče, aby mohla rychle kombinovat do otevřeného prostoru. A vyplácelo se jít to. Bohužel Lewandowski přes velký zápal proti bývalému klubu ne a ne skórovat. V 18. minutě po centru Gaviho se ocitl sám před Neuerem, ale přestřelil. O tři minuty později nedokázal hlavou využít centr Alonsa. A skvělou příležitost promarnil také ke konci poločasu, když si dlouho připravoval míč a obranným zákrokem se zaskvěl Mazraoui.

Mezitím nebezpečně pálil zpoza vápna Raphinha a na druhé straně podobným způsobem zahrozil Sabitzer. Velmi nebezpečnou příležitost pak měl Müller, avšak toho omylem ubránil Mané. Upozornit na sebe chtěl také Dembélé, ale tomu se jeho výpady vůbec nedařily a k tomu ho rozhodčí asi ochudili o penaltu. První poločas tak skončil 0:0 a s vyrovnaným držením míče, ovšem s jasnou převahou Barcelony při tvorbě velkých šancí.

Druhý poločas otevřel Raphinha další nebezpečnou střelou zpoza vápna a vypadalo to, že Barca bude v dobrém výkonu pokračovat. Nicméně stačily dvě chyby a v sedle byl Bayern. V 50. minutě Katalánci neubránili rohový kop a Hernández poslal hlavou míč za Ter Stegenova záda. V 54. minutě se zase rozeběhli Musiala se Saném středem, barcelonská obrana propadla a domácí slavili druhý gól.

Do té doby docela vlažná Allianz Arena ožila a hnala mužstvo v červených dresech za dalšími šancemi. Střídání tak Barceloně přišla vhod. Navíc v 63. minutě chybovala také obrana Bayernu a Pedri dostal tutovku, jenže Neuer proti němu bleskově vystoupil a mladý záložník tak trefil pouze tyč.

Bayern jako by si poté řekl, že se nemusí nikam hnát a dával si větší pozor. Barcelona se proto marně snažila najít prostor pro další střelecký pokus, proti zformované obraně byla bezradná. V nastavení se alespoň o čestný úspěch snažili Fati a Araújo, ale Neuer si čisté konto pohlídal.


Přehled utkání

13. září 2022, 21:00 Allianz Arena Nova Sport 3

Bayern Mnichov

2 : 0 Danny Makkelie (NIZ)

FC Barcelona

Sabitzer 19'  
Hernández (A - Kimmich) 50'  
Sané (A - Musiala) 54'  
Kimmich 74'  
Sestava

Neuer - Pavard (21' Mazraoui), Upamecano, L. Hernández, Davies - Kimmich, Sabitzer (46' Goretzka) - Sané (80' Tel), Musiala (80' Gravenberch), Mané (70' Gnabry) - Müller

Sestava

ter Stegen - Koundé, Araújo, Christensen (70' E. García), Alonso - Gavi (61' F. de Jong), Busquets (80' Kessié), Pedri - Raphinha (61' Ferran), Lewandowski, Dembélé (80' Fati)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Zápas blbec smiley

13.09.2022, 22:57

Aj keď sme prehrali, nehodnotím tento zápas negatívne. Prvý polčas sme boli lepším tímom, nepremenili sme tri šance, plus nebola odpískaná jasná penalta po zákroku na Dembeleho. Druhý polčas na nás Bayern vybehol a nezvládli sme päť minút, ktoré zvrátili priebeh zápasu. Hráme veľmi dobre, je tam vidieť jasný posun, vôbec sme nepôsobili odovzdane, som na náš tím pyšný. Hlavy hore a ideme ďalej. ✌️

13.09.2022, 22:59
raval69 La Pulga

Hodnotil bych to stejně. Ano, hraje se na góly, a v tomto jediném jsme byli horší...

14.09.2022, 13:03

Dnes bychom nedali gól ani do půlnoci. Ty vzájemné zápasy s Bayernem jsou fakt masakr.
Jinak bych vyzdvihl výkon Busquetse, kterému jsem teda před zápasem vůbec nevěřil. Společně s Gavim naši nejlepší hráči.

13.09.2022, 23:00
absint absint

Ale aspoň mi vyšel tiket.

13.09.2022, 23:00

Škoda no zápas to byl dobrý první poločas jsme hráli perfektně ale lewa dle meho zklamal protože kdyby dvakrat vystřelil s první místo zpracovávaní tak dá dva goly ...
Druhý poločas do 60 min byl hrůzo strašný.. pak už se to celkem dalo škoda že pedri trefil tyčku kdyby dal gol myslim si že bychom to na remizu i daly ale za mě to je spokojenost a velký posun od minulého roku.

13.09.2022, 23:06

Dnes komplet zaloha dobrý, víc než prohra mě mrzí nevyužitý šance. Měli jsme na to zápas vyhrát, snad je doma přejedeme. Vamos smiley

13.09.2022, 23:06

Nezasloužili jsme si prohrát, ale Bayern nejsou žádný nazdárkové. Mají obrovskou kvalitu a ty jejich smrtící brejky jsou neuvěřitelný. S jakou lehkostí se dostanou okamžitě před bránu. Busquets mě dneska hodně překvapil, na starý kolena 😀 zahrál výborně. Gavi a Pedri, oba na svůj věk hrajou s obrovskou lehkostí a skvěle se doplňujou. Nikdo z nás tady by nevěřil ještě před rokem, jakou Barcelonu dneska vidí. Progres je obrovskej a Xaviho výborná práce s mužstvem. Konečně se nás zase soupeři začínají bát. Jen tak dál! 💙❤️

13.09.2022, 23:11
Caltic8
Administrátor

Věřím, že příště takový zápas vyhrajeme. Ale nevěřím, že s touhle defenzivní činností můžeme pomýšlet na velkou trofej. Už by si Xavi možná měl rozmyslet, co a hlavně s kým chce vlastně hrát. Top jména (na všechny posty) nemáme, takže o to víc je zapotřebí sehranost.

Mimochodem nechápu, že se nad tím zákrokem na Dembélého na konci poločasu hlavní rozhodčí ani nepozastavil. Se před sezonou řeklo, že je potřeba pískat míň penalt, takže mu VAR do sluchátka řekl, ať ignoruje jasné podražení?

13.09.2022, 23:12
KU420 Caltic8

Pravidla jsou v podobných případech sporné. Bránicí hráč byl už tělem na úrovni útočícího a evidentně měl vyšší rychlost. Da se tedy brát i tak, že "útočníka předběhl" a ten zakopnul o jeho nohu, spíše než že byl podražen .. bohužel, někdy i naštěstí má pokutový kop poměrně obšírný výklad. V tomto případě vyloženě 50/50, ... Barca celkově trpí na ignor ze strany rozhodčích. Tu a tam nám něco přípísknou a pomůžou, ale spíš zařezávají, neb většina z nich, či alespoň jejich rodiče fandi baletu (min. co se la ligy týče) ..
Davis neuvěřitelná rychlost, ještě že Xavi včas prohodil Dembélého za Raphinu smileyZápas slušný. Byl jsem mile překvapen kolikrát jsme se dostali až k zakončení. Smutné je, že jsme inkasovali stejný počet branek, jako v předchozích 5ti utkáních dohromady :/ zvlášť s přihlédnutím, že dnes bavory porazit šlo ...

14.09.2022, 06:52
Caltic8 KU420
Administrátor

Jestliže to bylo sporné, měl se jít hlavní podívat sám. Tady to evidentně řešili s jistotou. A co se týče toho, kdo kde byl - útočník měl míč pod kontrolou a obránce místo míče trefil nohu útočníka... Vím, že toho musí být víc, co profesionální rozhodčí v tomhle případě řeší, ale proto říkám: když už je fotbal tak medializovaná hra, klidně by mohli takové případy objasňovat.

14.09.2022, 18:01

Dneska mě výsledek vážně mrzí, protože neodpovídá předvedené hře. První poločas jsme měli dát aspoň 2 góly a bylo by to o něčem jiném. Lewa dneska bohužel skórovat nedokázal a celkově bylo moc zahozených šancí (plus nepochopím, proč rozhodčí neodpiskal penaltu...). Výkon týmu ale beru velmi pozitivně, dalo se na to koukat a zápas to byl velmi vyrovnaný. Nejvíc mě překvapili Alonso s Busquetsem, myslel jsem, že nebudou stíhat, ale oba to zvládli dost dobře. Zklamání trochu Pedri s Lewou a Raphinou, hlavně za ty zahozené tutovky

13.09.2022, 23:14

Slovy klasika: "Fotbal nemá logiku". Příjemně mě dnešní výkon překvapil. S tak mladými hráči nás čekají konečně opět dobré roky. Jen musíme tento tým pár let udržet pohromadě.

13.09.2022, 23:49

Nic jiného než smíšené pocity tady asi nelze hledat.
První poločas jsme prostě měli využít zaskočeného Bayernu, který prvních 25 minut nevěděl kde je. Pak se postupně začal zvedat a začal to být aspoň z půlky takový soupeř jakého jsme čekali. Postupně to čím dál víc smrdělo tím, že dostaneme hloupý gól a bude to hřebíček do naší rakve, což se taky potvrdilo. Bylo vidět jak moc to Bayern nakoplo a nás naopak rozhodilo. Na tomhle je potřeba ještě zapracovat. I když bušit do favorizovaného soupeře 50 minut a pak dostat gól z rohu, to může položit i ty nejzkušenější.
Předvedená hra ale ukázala jak moc jsme se posunuli. Po fyzické stránce jsme celý zápas stačili Bayernu. S výjimkou zvířete Daviese se dá říct, že i velkou část zápasu měli navrch. Vzpomínáte co o nás loni řekl Müller? Že se přesně s fyzičností top týmů nedokážeme vyrovnat. Po dnešním zápase to rozhodně říkat nebude. Dneska moc není co komu vyčítat. Většina šancí Bayernu přicházela až když jsme postupně začali hru otevírat. První gól těžko říct komu připsat. Alonso na něm má podíl stoprocentně, Stegen možná taky, těžko ale posuzovat, jestli při výšce toho centru pro něj mohl stihnout dojít.
Individuálně: Dembelé dneska dost ztrácel, ale to k tomu prostě patří když chodí do tolika soubojů. Občas si ale moc dovoloval v riskantních pozicích. Měl tam ale i dost dobrých momentů. Ale co musím říct je, že je neuvěřitelné, jak moc se vrací. Jeho pracovitost šla strašně nahoru. Na druhé straně podobně makal i Raphina ale proti Daviesovi to měl několikanásobně těžší, ten hráč je fakt neuvěřitelný. Lewa... no chlapče co k tobě dneska. Mohls jet domů klidně i s balónem smileyProstě zápas blbec. Záloha dneska klapala. Gavi+Pedri se zlepšuje každým společným startem a Busquets předvedl hodně dobrý výkon... asi nad očekávání 99% lidí včetně mě. Obrana dneska měla pár svých chvilek, hlavně ve druhé půli kdy tam byl chaos při brejcích, ale obecně to nebylo špatné. Alonso rychlostně zaostával a taky byl u prvního gólu, ale nezahrál špatný zápas a ukázal, že právě v zápasech, kdy nebudeme tlačit krajní beky dopředu bude nejspíš Xaviho volbou. Podobně jako na druhé straně to bude Koundé. Ze střídačky zase zahrál dobře Frenkie, jsem zvědavý, jak moc bude naskakovat. Každý zápas ukazuje, že si prostor zaslouží.
Z tohohle zápasu si lze odnést hodně. Bohužel ne radost z výhry a obrovsky nakopnuté sebevědomí, ale i to vědomí, že nejtěžší váhy evropy dokážeme zatlačit, je něco co potřebujeme. Na Camp Nou snad už i s bodovým ziskem. Máme na to a dneska to kluci ukázali.smiley

13.09.2022, 23:52
stockey Haavl

Szhlasim so vsetkym az na Freknieho. Podla mna sa nedostal absolutne do zapasu. A este by som vypichol pravu obranu. Cela prava strana je so stoperom polovicna. Skoda ze zrejme mal Roberto zdravotne tazkosti, hodil by sa tam

14.09.2022, 08:21

Bayern bol ako vymenený, nepressoval, ale Dembelé, Raphinha nezvládali základy ako prihrávka či šprint s loptou, o strele na bránu ani zmienka ako obvykle, stále len sebčili a lepší bol aj Torrés, lebo to aspoň nahral späť, a teda nestratil loptu. Klasika, Pedri si to musí 10x zaseknúť, než strelí, raz pred bránkou miesto strely si to nakopol dohora a doboku ako dieťa na ihrisku, tiež sa aj točil ako obvykle a potom stratil loptu, i keď mal dvoch hráčov voľných. Sané sa v 2. polčase už aj naučil šprint s loptou, lebo v prvom nezvládal ani dribling, a zúročil to v útoku, kde ho rozbehnutého už Araujo nevedel dobehnúť. Škoda, že v Barce asi nikto taký nie je, kto by zvládal šprint s loptou - Dembelé o ňu rôzne zakopáva a brzdí ho, Raphinha občas o ňu tak zakopne, že sa o ňu sám oberie, Lewa je s loptou zas pomalý a so svojou postavou a la štiepik nestačil na zdatných stopérov Bayernu.

14.09.2022, 01:58

Ikdyž jsme prohráli, tak mám radost, že jsme se na Bayernu ukázali jako tým, který může prohánět kohokoliv (i na jeho hřišti). Po několika letech trápení je to opět Barca na kterou se dá dívat a má velkou kvalitu. V obraně by to chtělo ustálit čtveřici, aby se pořádně sehrála. Tutovek jsme měli víc, ale Neuer měl víc štěstí než Ter Stegen. Ještě bych chtěl zmínit Raphinha. Snaží se a má spoustu skvělých momentů, ale to mu nikdo neřekl, že když střílí, tak má trefit bránu? Podle statistik v lize měl 12 střel a jen 3x trefil bránu. Např Lewandowski má 19 střel a 12x na bránu. Spousta gólů může být šťastných spousta z dorážky, ale když to lítá pořád vedle, tak je to k ničemu.

14.09.2022, 06:39

Za mě s odstupem času...

Stegen chytil co mohl, co nemohl nechytil. Stopeři za mě slušný. Alonso měl asi být u prvního gólu. Hráč mu utekl a on zůstal stát jak přikovanej. Což bohužel zkazilo jinak moc dobrý výkon. Koundé je prostě stoper, takže nechci úplně hodnotit, ale krajní obránce proti silnějším soupeřům opravdu ne. Je o maličko lepší než Araujo, ale ne o moc. Záloha super, Bus fakt překvapil. Jen podle mě měl v 60 jít dolů. Potřebovali jsme zrychlit hru, což s Busem nikdy nebude. No a útoku to tentokrát fakt nelepilo. Kraje obrany asi měli instrukce nechodit dopředu, no ale pak křídla neměly s kým hrát. Dembele 1v1 katastrofa a Raphinha celkem taky. Proti Davisovi neměl šanci. Lewa co by jindy dal, dnes nedal.

Každopádně co bychom za takový výkon dali před rokem.

14.09.2022, 10:07
pyspetr cechoma

a stegen u toho 1. gólu se ti líbil???

14.09.2022, 11:08
cechoma pyspetr

pravda... rohy jsou asi jeho nejslabší stránka

14.09.2022, 11:13

keby sa trafil Pedri a Lewa v prvom polcase, tak je to na tri body, ale bohuzial sa netrafili...Kounde, Gavi, Pedri a Rapha sa mi velmi pacili

14.09.2022, 10:19

Ono najvacsi rozdiel medzi bayernom a barcelonou je za prve efektivita lebo barcelona kludne mohla zabit zapas v prvom polcase 0:2 a za druhe krajny obrancovia ktory su v modernom futbale snad najdolezitejsi clanok muzstva na jednej strane kounde ktory hral celkom dobre a rozhodne nenesie ziadnu vinu za to kde ho trener postavi a na druhej strane totalny odpad alonso hrac ktory bol volbou cislo 4 v tyme ako chelsea hrat tohto hraca na lavej obrane je ako tam postavit busquetsa ked sa pozriem na hracov bayernu ako je davies ktory je lepsi ako obaja zmienovany obrancovia barcelona dokopy je to nasmiech ruku na srdce o co horsie by zahrali alba alebo balde na miesta alonsa ? Odpoved o nic xavi ho tam napchal iba koli jeho vyske pri standartkach a hned pri prvom rohu si nepostrazil priesto jeho hrac usiel a dal gol. Ak chce barcelona realne pomyslat buducu sezonu aby vobec postupila cez prve vyradovacie kolo v lige majstrov tak by mala pozerat po tom ako klupit svetovych krajnych obrancov lebo v sucastnosti je slabota prava strana uplne mrtva araujo a kounde tam nemaju co robit to su stoperi a roberto by sa mal uz konecne pobrat z klubu kade lahsie a na lavej strane by mal odyst alba a za nim by sa mal pakovat ten vyhorenec alonso a balde sam ostat nemoze

14.09.2022, 10:25
stockey Romeefcb

aky pravopis taky nazor :)

14.09.2022, 10:36

Vďaka mne máš hviezdičku, rád podporím utláčaných spolubratov - disidentov korporátnej lite totality s nepohodlnými názormi.

14.09.2022, 16:40

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat