Béčko konečně vyhrálo, ženy si poradily s Valencií

Béčko konečně vyhrálo, ženy si poradily s Valencií

Barça B 2-1 Castellón: Obrat na poslední chvíli

Šest minut před koncem svítilo na stadionu Johana Cruyffa skóre 0:1, rezerva však výsledek dokázala otočit a po čtyřech remízách si tak konečně připsala výhru.

Nešlo o příliš poutavé představení z obou stran, závěr však byl o to víc strhující. Oba týmy si v první půli vytvořily jen pár šancí a prvního gólu se diváci dočkali až po výměně stran, kdy Araujo nešťastně srazil střelu Alcainy do vlastní brány.

Rezerva začala tlačit se zvýšenou intenzitou, zvláště pak Kike Saverio velmi aktivně vyhledával možnosti k vyrovnání. Hráči se odmítali podvolit frustraci i 6 minut před koncem a nakonec to byl Araujo, který po rohu zachraňoval alespoň bod. To nejlepší však teprve mělo přijít.

Marqués vyslal krásným pasem Saveria do vápna, toho však obránce poslal k zemi a rozhodčí nařídil bez váhání pokutový kop. Monchu poslal míč k pravé tyči a Campos se po něm natahoval marně, obrat byl tedy dokonán. Rezerva si tak připsala tři veledůležité body a v tabulce nadále zůstává na dosah míst zaručujících play off o postup. Na čtvrtou Lleidu ztrácí pouhý bod, na první Sabadell pak 4.

Barça B: Iñaki Peña, Morer (Guillem, min 69), Mingueza, Araujo, Akieme, Collado, Monchu, Riqui Puig (Chumi, min 90), Saverio, Hiroki (Marqués, min 69) a Jandro.

Castelló: Campos, Muguruza, Gálvez, Castells, Serra, Rubén, Carles, Calavera, Jorge Fdez. (Roig, min 82), Alcaina (Muñoz, min 78) a César Díaz.

Góly: 0-1, Araujo vlastní gól (min 50); Araujo (min 83), Monchu (89, penalta).

Valencia Ž 0-4 Barça Ž: Útočná brilance

Ženy pokračují ve spanilé jízdě a po ztrátě Atlética si na čele tabulky vytvořily tříbodový náskok.

Barcelonské ženy si v sobotu na hřiště Valencie přijely pro snadné vítězství, po skvělém výkonu svým soupeřkám nasázely čtyři branky. Dvakrát se trefila Alexia a po jednom gólu přidala Hermoso s Marionou. A co víc, Atlético jen remizovalo s Betisem, což znamená, že Barça vede tabulku s náskokem tří bodů.

Jenni Hermoso otevírala skóre hlavou po centru Marty Torrejon a s celkovými 12 góly na kontě opět protáhla svou rekordní šňůru, kdy dokázala skórovat v každém zápase, ve kterém nastoupila.

Skvělou střelu z voleje Caroliny Graham ještě gólmanka tak tak vytáhla, proti Alexii už však neměla šanci. Ta těsně před koncem prvního poločasu poslala míč do pravé šibenice a zvyšovala na 2:0.

Ve druhém poločase Barça nepolevovala a příchozí Martens s Oshoalou jen přidaly na dokonalosti. Alexia poslala podruhé míč do brány hlavou po rohovém kopu a výhru zpečetila Mariona umístěnou střelou k levé tyči.

V dalším kole čeká Barçu Real Betis, který zrovna obral o body Atlético. Zápas je na programu v neděli od 13:00.

Valencia: Vreugdenhil, Beltrán (Bonsegundo, min 33), Flores, Calligaris, Pujadas, Sandra, Gaitán (Gio Carreras, min 82), Carol (Alejandra, min 87), Mari Paz (Curtin, min 14), Coleman & Beristain.

Barça: Tajonar, Pereira, Leila, María León, Marta, Aitana (Hamraoui, min 64),  Patri, Alexia,  Hermoso (Oshoala, min 71), Graham (Falcón, min 37) & Mariona (Martens, min 77).

Góly: Jenni Hermoso (min 12); Alexia (min 44 a 72); Mariona (min 75).

Výsledek obrázku pro valencia 0:4 barcelona


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat