Bilbao soupeřem ve čtvrtfinále CDR

Bilbao soupeřem ve čtvrtfinále CDR Foto: X @FCBarcelona

Athletic Club z Bilbaa bude soupeřem Barcelony ve čtvrtfinále Copy del Rey. I toto kolo poháru se hraje jen na jeden zápas. Ten se odehraje příští středu od 21:30 na San Mamés.

Blaugranas už znají svého soupeře ve čtvrtfinále pohárové soutěže. Po vítězstvích v šestnáctifinále nad Barbastrem, a včerejším vítězstvím nad týmem Unionistas de Salamanca v osmifinále Xaviho svěřence čeká čtvrtfinále. To se stejně jako předchozí dvě kola odehrají na jeden zápas. Zápas se odehraje ve středečních 21:30. 

Vzájemné střety nejen v rámci Copy del Rey mají velkou tradici. O místo v semifinále se spolu utkají týmy s nejvíce tituly v soutěži. Bilbao triumfovalo 23 krát, Barcelona je pak v historických tabulkách absolutní lídr s 31 tituly. Poslední titul Barçy se datuje do roku 2021, kdy v Covidovém finále na Estadio de la Cartuja v Seville zejména zásluhou Messiho a Griezmanna vyhráli svou jedinou trofej pod vedením Ronalda Koemana. V dalším ročníku však Baskové Kataláncům tuto porážku vrátili. V osmifinále na San Mamés porazili v první sezóně Xaviho na lavičce hosty z Barçy po prodloužení 3:2. 

Týden plný zápasů

Pro Barçu čtvrtfinále CDR znamená, že jejich celkový počet zápasů za měsíc leden se zastaví na čísle 9. 5 již jich mají za sebou, vyhráli 4, a prohráli jediný. Tím bylo finále Superpoháru proti Realu Madrid, který včera po prodloužení z CDR vypadl po souboji s Atléticem Madrid. Již tuto neděli se po čtyřech zápasech v jiných soutěžích Blaugranas vrátí k zápolení v La Lize. V rámci 21. kola La Ligy vyzvou Real Betis na jejich půdě. O 3 později zavítají na již zmíněné San Mamés k zápasu čtvrtfinále Poháru. Znovu o 3 dny později pak poprvé v roce 2024 odehrají zápas na domácí půdě. 22. kolo La Ligy přinese za týden v sobotu od 18:30 souboj úřadujících šampionů proti hostům Villarealu. 


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Konečná

19.01.2024, 17:38
angel McL_cule

Pro Bilbao?

21.01.2024, 17:14

Pro FCB velice důležitý zápas.Buď odrazový můstek k sebevědomí nebo depresi....Tak snad to Barca da?

23.01.2024, 09:38

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat