Bordalas: Se Setiénem nesouhlasím, pět střídání je pro kluby velké

Bordalas: Se Setiénem nesouhlasím, pět střídání je pro kluby velké

Minulý pátek se Quique Setién nechal slyšet, že využití pěti náhradníků může Barceloně uškodit a k tomu se krátce na to vyjádřili jednak novinář pracující pro madridský plátek Marca Luis Rojo a také kouč Getafe José Bordalas.

Podle mého nebudeme profitovat z pěti střídání, jelikož zápasy se rozhodují na konci a nyní budou mít soupeři více hráčů v plné síle v této fázi zápasů,pravil barcelonský lodivod. Na to reagoval již jmenovaný žurnalista Rojo, který se domnívá, že Setién má nejdražší tým na světě a díky tomu tak bude moci dát do hry odpočaté hráče, kteří jsou mnohem lepší, než hráči z jiných celků. Jako příklad uvedl příštího soupeře Katalánců, Real Mallorca, se kterým se utkají v sobotu 13. června na Son Moix.

Zde jsou v pořadí odehraných minut na 15., resp. 16. místě (což by mělo korespondovat s 4. a 5. náhradníkem z lavičky) jednadvacetiletý Pozo o hodnotě 5 milionů eur a osmatřicetiletý Xisco Campos. V Barceloně to pak jsou Ivan Rakitič a Arturo Vidal - jinými slovy vicemistr světa z roku 2018 a hráč s osmi ligovými tituly za posledních 8 let napříč třemi různými zeměmi. A olej do ohně přilil i již zmíněný lodivod Los Azulones.

Myslím si, že velké celky budou benefitovat z možnosti pěti střídání. Mají široké kádry a všichni hráči v něm jsou na podobné úrovni. Tým se nezhorší, ba naopak. Se Setiénem proto nesouhlasím. Pro profesionály, média a fanoušky je to zřejmé a já schvaluji rozhodnutí střídat pětkrát vzhledem k okolnostem, pandemii a horku. Nemám však pochyb, že to bude pro velkokluby výhodné,“ dodával Setiénův trenérský kolega.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
27. Ferrán Torres 7
30. João Félix 7
49. Raphinha 5
52. Fermín López 5
54. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat