CA Osasuna 2:2 FC Barcelona

CA Osasuna 2:2 FC Barcelona

Další ztráta. Vypadnutí z Ligy mistrů způsobilo v Barceloně pořádnou mediální smršť. Rozebíralo se vše – od chování Lengleta, Puiga po zápase nebo plánované čistky v současném týmu až po potencionální posily v zimě. Zápas proti Osasuně však přišel velice rychle a Xavi musel reagovat.

Jedenáctka, na kterou ukázal, byla překvapivá a do značné míry vynucená. Alba a Depay jsou zranění, takže bylo logické hrát se třemi stopery. Lengletovo místo nečekaně zaujal Umtiti a Dembele se ukázal na křídle s Abdem. Ve středu pole bylo místo pro Nica a Gaviho, ke kterým se přidal Frenkie de Jong a Busquets. Roli středního útočníka zastal experiment se jménem Luuk de Jong.

Začátek zápasu byl velice vyrovnaný. Domácí vyvíjeli vysoký tlak a nedávali svěřencům Xaviho chvilku klidu. Ti naopak volili nejjednodušší volbu – dlouhé přihrávky a rychlou hru na jeden dotek. Mezitím ve 12. minutě skvěle rozehrál Gavi, který našel v pokutovém území Nica. Ten akci zakončil jako zkušený snajpr a Barcelona se ujala vedení 0:1. Reakce domácích však byla okamžitá. Ve 14. minutě po volném přímém kopu osamoceně hlavičkoval David García a nemýlil se.

Ve 21. minutě přišel dobrý protiútok Abdeho, ale akce skončila brzy po přihrávce na Luuka de Jonga, který nedokázal míč posunout směrem k Demblélému. Při další příležitosti se ke střele odhodlal Abde, ale branku netrefil. Ve 34. minutě se Abde opět ukázal, ale při svém průniku nenašel v pokutovém území žádného spoluhráče. V poslední čtvrthodině došlo k mnoha individuálním chybám, které nevedly ke gólovým akcím soupeře. Nico a Dembele nedokázali na hřišti najít společnou řeč a Busquets se několikrát dostal do situace, kdy musel hned driblovat a riskovat další ztrátu. Další branky jsme tedy v prvním poločase neviděli.

Druhá polovina začala velkým zmatkem. Osasuna byla blízko brance a později se dožadovali pokutového kopu poté, co Busquetse trefil míč do ruky. Sudí nechal hru plynout a Barcelona se pustila do protiútoku. Centr Dembélého prodloužil Frenkie a míč razantně poslal do sítě Abde. Hosté šli do vedení 1:2. Už v 58. minutě se ke střele odhodlal Dembele, ale hosté se ke dvoubrankovému vedení nedostali. Xavi se rozhodl posílit obranu a v 73. minutě nasadil Minguezu místo Nica. Barcelona stále kontrolovala hřiště a Abde stále působil nejaktivněji v útoku.

V 81. minutě se Dembélé po rychlém návratu do defenzivy chytl za sval a bylo zranění, že je zraněný. Minimálně se mohlo mluvit o křečích. Na jeho místě se objevil Coutinho. V 86. minutě se Avila pokusil o střelu zpoza pokutového území. Kupodivu míč trefil natolik přesně, že rozvlnil síť za Ter Stegenem. Poté Xavi pustil do hry místo Abdeho Jutla, ale i přes jeho nasazení se výsledek nepodařilo zvrátit. Další ztráta Barcelony, který prakticky ztratila kontakt se skupinou týmů bojující o postup do dalšího ročníku Ligy mistrů.


Přehled utkání

LaLiga - 17. kolo 12. prosince 2021, 16:15 Estadio El Sadar Nova Sport 3

CA Osasuna

2 : 2 José Luis Munuera Montero

FC Barcelona

  12' Nico
D. García 14'  
R. Garcia 27'  
N. Vidal 28'  
J. Cruz 49'  
  49' Abde
M. Sanchez 56'  
D. Garcia 67'  
  74' Gavi
  83' ter Stegen
C. Avila 86'  
  89' G. Piqué
  96' S. Umtiti
Sestava

Sergio Herrera - Nacho Vidal (min. 74, Cote), Unai García, David García, Juan Cruz, Manu Sánchez (min. 73, Roberto Torres) - Barja (min. 68, Avila), Torró, Moncayola, Rubén García (min. 68, Brasanac) - Kike García (min. 68, Budimir).

Sestava

Ter Stegen - Araujo, Piqué, Umtiti - Busquets, Frenkie de Jong, Gavi, Nico (min. 73, Mingueza) - Abde (min. 90+2, Jutgla), Luuk de Jong, Dembélé (min. 81, Coutinho)


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Zápas jsem neviděl (proto review až tak pozdě, má chyba), ale soudě podle inkasovaných gólů u Umtitiho vše při starém. První gól hlavičkuje jeho hráč, před druhým se válí a pak jde střela přes něj.

12.12.2021, 20:32
Haavl Caltic8

A ještě stihl zpackat několik přihrávek zpátky, ze kterých mohly být nebezpečné situace... z jedné tuším roh, ostatní naštěstí vyřešili jiní hráči... Jestli si ho v tréninku Xavi chválil tak si nejspíš jenom v té době neuvědomoval jak nemohoucí máme útočníky smiley
Kdybychom měli ještě nějakého kloudného stopera, regulérně bych si přál, aby Xavi poslal na hrot Arauja... smiley

12.12.2021, 20:36
Nogares Caltic8

Jako to je fakt slušný chucpe: "zápas jsem neviděl, ale tenhle a tenhle hrál hrozně". Review je tu od toho, aby ti co zápas neviděli si od někoho, kdo ho viděl, přečetli něco rozumnýho a nemuseli číst komentáře tady a na redditu.

12.12.2021, 21:29
Caltic8 Nogares
Administrátor

Nic takového, co máš v uvozovkách, jsem nenapsal a ani review jsem nepsal (předpokládám, že David zápas viděl). Vy se tady poslední dobou předháníte v nechápání psaného textu, že jo? smiley

13.12.2021, 00:02
Haavl Caltic8

No, upřímně to tak docela vyznělo, i když chápu jak jsi to myslel. Pokud se někdo nepodívá na jméno autora tak se nedivím, že si dle tvého komentáře mysleli, že jsi to psal ty smiley

13.12.2021, 01:47
Nogares Caltic8

Okej, za tu druhou větu se omlouvám. Ta první ale platí. To co mám v uvozovkách jsi napsal, cituji: "Zápas jsem neviděl ale soudě podle inkasovaných gólů u Umtitiho vše při starém."

Možná by bylo fajn zauvažovat nad smyslem toho, co píšeš a jak to vypadá, předtím, než to zveřejníš. Protože pokud jsi nekritizoval Umtitiho aniž bys zápas viděl, tak vůbec nevím co ses nám snažil sdělit.

13.12.2021, 07:00
Caltic8 Nogares
Administrátor

Umtitiho byl mnohokrát (tedy zdaleka nejen mnou) kritizovaný za to, že je nedůsledný a dostáváme přes něj góly. Kouknu na sestřih a ten první jasně jeho. Proto říkám, že soudě podle inkasovaných gólů vše při starém (ok, tady jsem asi spoléhal na to, že víme, co se u Umtitiho kritizovalo v minulosti). Pro mě za mě jinak mohl hrát výborně (to patrně nehrál, když se kouknu na WS nebo na dva komentáře níže). Důležité je to, že v tomhle ohledu jsem patrně nechal prostor pro to, že dojem z těch dvou gólů může klamat. Ano, kritizoval jsem Umtitiho u inkasovaných gólů. A to NENÍ totéž, co ses snažil říct tou svou první reakcí.

Mimo to, kdybych nepřiznával, že jsem zápas neviděl, automaticky se to tvrzení stává platným? smiley

13.12.2021, 08:43

Nedokážeme ani proti Osasuně mít zápas pod kontrolou,neumím si pomoci ale Xavi s tou obranou tápe.Luuk je přesný obraz toho kam to tento milovaný klub dopracoval.Bude to dlouhá cesta zpět.

12.12.2021, 20:34

Mě se ten dnešní systém opravdu docela líbil. Bez marných krajních obránců byly křídla paradoxně víc ve hře a měli jsme rychlejší přechod do útoku. Výborný makající Gavi, který může být za dva roky absolutní bestie, on už je i teď, technický Gatusso, baví mě čím dál víc. Výhra by to byla a asi i zasloužená, nebýt nástupu Coutinha, který je hlavním a jediným viníkem vyrovnávacího gólu. I malé dítě ví, že soupeři se na nohu nenahrává a že míč se odkopává vzduchem. Problém je i neustále neviditelný Frenkie, za celý zápas jsem si ho v podstatě nevšiml a to by měl zálohu už dávno řídit, je bezbarvý, bez chuti a zápachu, nuda.

12.12.2021, 20:45

Zase tři stopeři - zase hrůza. Už tolikrát blbě, ale pořád se to bude zkoušet.. Vyhráli jsme vůbec někdy se třema stoperama? Vybavují se mi totiž jen prohry nebo zbytečné ztráty bodů jako třeba dneska
Nemůžeme tak hrát, nemáme tři kvalitní stopery! Máme jednoho veterána, jednoho dorostence a dva dřevěné Francouze.. Jo a Minguezu, který na stoperu stojí za ho*** a na kraji obrany za dvě ho***.. Jediný, kdo stojí za řeč, je Araújo.
Ale ať to zkouší dál, třeba to příště se třema stoperama vyjde tvl...

12.12.2021, 21:09
Haavl MilanBalage

No třeba když jsme hráli tři stopery s tím, že jedním byl Frenkie, tak jsme hráli náš nejlepší fotbal za poslední roky a stejně tak tomu bylo i co se týče výsledkové formy...

12.12.2021, 21:37
MilanBalage Haavl

Našeho jediného elitního středopolaře na stoperu si pamatuju. Tehdy jsem myslel, že Koemanovi už definitivně přeskočilo..

12.12.2021, 22:15

Tak jsem si myslel, že po Bayernu se to trochu začne herně obracet k lepšímu, že to horší už nemůže být, ale zase nic. Tři střely mezi tyče za celý zápas + individuální chyby a je z toho remíza. Tolik chyb Umtitiho za celý zápas by neudělal ani Lenglet s Destem dohromady. Xavi měl Umtitiho postavit na rozehrání někdy v závěru zápasu. Taky nerozumím střídání v druhé minutě nastavení, kdy jsme přišli zbytečně o nějakých dvacet sekund.

12.12.2021, 21:46

Když jsi zápas neviděl, nedělej review. Prosím, už nikdy. Za články a stránky fakt díky, ale takhle ne.

Jinako pište si co chcete, ale já se bavil. Zápas to byl super. Koukám na Barcu už trochu jinak. Prostě jsme tam kde jsme a já budu koukat a fandit i ve druhé lize.

Ale to je tím, že fandím Barce už řádku let. A nezačal jsem ji fandit kvůli Messimu, nebo Neymarovi. Jako někteří, kteří tady komentují.

12.12.2021, 23:11
Caltic8 cechoma
Administrátor

smileysmiley To je fakt zoufalost už... A i kdybych chtěl napsat review zápasu, který jsem neviděl, nepoznali byste to (to vím bezpečně). Stačí dva dobré zdroje, krátký sestřih a je to pořád objektivnější než velká část zdejších komentářů. Z nich by totiž člověk nabyl pocitu, že po odchodu zlého Koemana a příchodu Xaviho zase Barca hraje čupr fotbal.

13.12.2021, 00:35
cechoma Caltic8

Objektivní. JasněsmileyPo zápase, kterej si neviděl házet vinu na hráče, který půl roku nehrál. Ok. Nejsi náhodou ten, který v podcastech házel celou loňskou sezonu na Lengleta?

13.12.2021, 07:17
Caltic8 cechoma
Administrátor

Nejsem.

13.12.2021, 07:59
Caltic8 cechoma
Administrátor

Hodil jsem na něj vinu za to, jak vypadal u inkasovaných gólů. Ty jsem viděl (proto je tvá poznámka o zápase bezpředmětná). A vypadal takhle už mnohokrát, i když "rozehraný" byl. Jestli ho dlouhá absence v tomhle případě omlouvá, asi nejlíp posoudí Xavi. Podle mě neomlouvá a Umtiti už lepší nebude.

13.12.2021, 08:52
cechoma Caltic8

Viděl jsi dvě chyby, ale neviděl jsi, že celý zbytek zápasu pracoval bezchybně. Dobře pozičně, silná a rychlá rozehrávka. Pique udělal chyby, Arajuo tentokrát taky nebyl bez chyb. Bohužel pro Umtitiho padly góly právě po jeho chybách. Stejně tak ale to mohlo dvakrát padnout po chybách Piqueho.

Jeho přístup ke smlouvě mi vadí, ale objektivně jsem viděl, že nehrál špatně. A zvláště pak po půlroční pauze. Když si vzpomenu, jak hrůzostrašně hrál Eric, tak zlatej Umtiti.

13.12.2021, 19:08
Nogares Caltic8

Super. Tak se tu chvástej jak nás umíš očůrat. Jako admin bys měl být trochu nad věcí a přijmout když napíšeš blbost a ne se tu ještě víc znemožňovat.

13.12.2021, 08:21
Caltic8 Nogares
Administrátor

To není chvástání ani očůrávání, nýbrž vysvětlení, jak to funguje. Mohu tě ujistit, že nad věcí jsem, jinak bych sem už dávno nechodil. Znemožnit se tady fakt nemůžu. A jakou jsem napsal blbost? Umtiti byl u obou gólů teda ok?

13.12.2021, 08:58
raval69 cechoma

Sportovní fandění je osobní a často docela iracionální věc.... a tak já bych třeba neposuzoval jednotlivé motivy. Ale myslím, že mezi námi asi není nikdo, kdo by Barce začal fandit protože měl silnou potřebu fandit nějakému zahraničnímu klubu průměrné úrovně:-).

13.12.2021, 08:12
cechoma raval69

Fandím filozofii odchovanců a tomu, že nikdo není vic, než klub. Pokud to bude znamenat, že pár sezón budeme ve středu tabulky, je mi to jedno. Sponzoři z východu a kádr plný nakoupených hvězd nechci. Ale máš pravdu, žádný důvod fandění není špatně. Stoprocentně subjektivní záležitost

13.12.2021, 19:40

Ako fakt tu budeme hejtit Umtitiho ktorý nastúpil na súťažný zápas po 6 mesiacoch? Ved ten chlapec nemá žiadnu zápasovú prax. Tak Puig sa tu obhajuje lebo hráva len sporadicky ale nejaké zápasy odkopal a každý kix sa ospravedlňuje nedostatkom praxe ale Umtitiho ktorý nehrá vôbec okamžite zhejtujeme .

12.12.2021, 23:18
Klokanomet Andreas

Hlavně dnes nám obrana nehořela ani zdaleka jak třeba proti Villarealu, kde jsme mohli dostat 4 góly jenom za druhý poločas, ale měli jsme brutální štěstí. Osasuna dala dva góly ze dvou šancí. Moc nechápu, o jakých Umtitiho obřích chybách se tady mluví a i Piqué hrál docela dobře.

13.12.2021, 00:36
Andreas Klokanomet

Mne sa naopak , včera páčila jeho hra. Nestratil nič so svojej elegancie. Áno , fyzicky a občas aj pozicne to pokrivkávalo, ale po tak dlhej pauze to je úplne normálne . Ja uňho napríklad zeriem , ako je technicky zdatný . Zo stoperov najviac. Príkladom bola prudká lopta letiaca vzduchom ktorú si spracoval na prsia ale bez toho aby mu odskočila na tri metre a hodinu ju spracovával. Tu jeho eleganciu som vždy žral. Keby sa vrátil starý Umtiti nehneval by som sa. Kedysi by strčil momentálnych stoperov do zadného vrecka s prehľadom

13.12.2021, 04:51
Vitessen Andreas

Já taky pořád věřím tomu, že se na původní úroveň může dostat. Chce to jen důvěru a čas. A to teď máme.

13.12.2021, 11:08
Haavl Vitessen

Nevím, jak se chce dostat na původní úroveň, když se bojí i rozběhnout do plného sprintu... Ten člověk se drží smlouvy zuby nehty, protože ví, že žádná další nebude a pofrčí v lepším případě někam do druhé ligy za pár euro měsíčně. To už snad víc věřím tomu, že Dembelé vydrží déle jak půl roku bez zranění.

13.12.2021, 11:28

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat