Cádiz CF 0:1 FC Barcelona

Cádiz CF 0:1 FC Barcelona

31. kolo La Ligy proti sobě svedlo týmy z opačných pólů tabulky. Katalánská Barcelona posílena vítězstvím 2:3 nad PSG v prvním zápase čtvrtfinále Ligy mistrů se stále i před tímto kolem zuby nehty držela za vedoucím Realem Madrid. Třetí Gironě se pak vítězstvím v tomto zápase měla Barcelona možnost vzdálit se již na 5 bodů. Zato co domácí Cádiz je namočen v bitvě o sestup, a reálně mu ve světle konci sezóny hrozí, že se bude zanedlouho poroučet ,,o patro níž". 

Barceloně chyběli v zápase zranění Gavi a Baldé. Rovněž vykartovaní Cancelo, Lewandowski, a Iñigo Martínez. Na lavičce pak byl pro tento zápas znovu veden asistent Oscar Hernández jako hlavní trenér, protože jeho bratr Xavi si stále odpykával dvojzápasový trest za červenou kartu proti Atléticu Madrid. 

Blaugranas pak v rámci šetření kádru nastoupili v Andalusii v diametrálně odlišné sestavě oproti středečnímu zápasu v Paříži. V základní sestavě nastoupili například Fort, Alonso, Romeu, Fermín López, nebo Vitor Roque, jehož nasazení se v duchu karetního trestu Lewandowského jevilo jako velmi logické. V duchu těchto změn pak domácí cítili šanci na bodový zisk, který by jim pomohl v boji o záchranu velmi pomohl, a od prvních minut nastoupili velmi houževnatě. Ve 22. minutě se tak Javi Hernández snažil pálit na bližší tyč, ter Stegen ale byl připraven. 

I hosté se ale postupem času osmělili, z čehož vytěžili maximum v minutě 37. Rohový kop ztečovaný jedním z hráčů domácích přistál na kopačkách Joãa Félixe, který nůžkami poslal hosty před koncem poločasu do vedení. Do poločasu měl ještě šanci navýšit vedení Fermín López, jehož dorážku do prázdné brány nicméně na poslední chvíli vykopl stoper Cádizu Victor Chust. Do kabin po poločase si tak Barça odnesla těsné vedení 0:1. 

Po poločase už se domácí fanoušci radovali z vyrovnání, ale z důvodu jednoznačného ofsajdového postavení střílejícího Juanmiho jeho gól nemohl být uznán. Do konce zápasu se v dresu hostí ještě snažili dát razítko na vítězství Ferran Torres, jemuž ale zakončení po přihrávce od Félixe trvalo moc dlouho. Úspěch tito dva hráči posléze nezaznamenali ani v opačných rolích, když Félix nemířil přesně mezi tři tyče domácího gólmana Ledesmy. Zvrátit stav se ještě domácí snažili okolo 80. minuty. Samassekou skvěle umístil svou pumelici z dálky, ter Stegen byl ale opět v pozoru, a i díky tomuto zákroku si mohl v La Lize připsat již 6. čisté konto v řadě. 

Barcelona si tak i s osmi změnami v základní sestavě s Cádizem bojujícím o záchranu ve španělské nejvyšší soutěži poradila, a i nadále se tak alespoň matematicky drží v boji o obhajobu titulu. Další zápas Katalánce čeká v úterý, kdy se budou chtít poprvé od roku 2019 probojovat do semifinále Ligy mistrů, když od 21:00 přivítají v odvetě na Olympijském stadionu PSG.


Přehled utkání

13. dubna 2024, 21:00 Estadio Nuevo Mirandilla Nova Sport 4

Cádiz CF

0 : 1 Juan Luis Pulido Santana

FC Barcelona

  26' Cubarsí
  37' Félix
  45+1' Roberto
Alcaraz 45+1'  
Hernández 64'  
  77' ter Stegen
Marti 85'  
Sestava

Ledesma - Carcelen, Ousou, Chust (83' Lucas Pires, Hernández - Sobrino, Fernandez (76' Samassekou), Alcaraz, Navarro (77' Machis) - Ramos (52' Gomez), Juanmi (76' Marti)

Sestava

ter Stegen - Fort (62' Pedri), Cubarsí, Christensen (62' Koundé), Alonso - Roberto, Romeu, Fermín (80' Raphinha) - Ferran, Roque (62' Yamal), Félix (85' Casadó)




Diskuze

Dívat se na to moc nedalo, což vzhledem k sestavě není žádné překvapení. Doufám, že už se nebudu muset na Romeu a Alonsa dívat, to ať tam klidně raději hrají nějací mladíci, i Casado byl během 5 min rozhodně lepší než za celý zápas Romeu. Ale líbilo se mi, že Xavi to totálně prorotoval, konečně si takový Kounde a Gundo odpočinuli, a výhra je výhra plus i čisté konto. Tak teď se vrhnout na těžký a nejdůležitější týden!

14.04.2024, 10:08

Presne Romeu je sice dobrak plat si dal dole a mozno aj zaplatil z vladneho vrecka zial ale niesme charita a buducu sezonu dufam ze uz nebude hrat v Barcelone.Jednoducho nato nemá. A poviem že som čakal od Vitora omnoho viac ospevovaný je ako budúci drzitel zlatej lopty žial vcera urobil toho velmi málo. Samozrejme nemal podporu v podobe spoluhracov ale cakam od neho viac. Utorok je dolezity tak poslime toho sprosteho dembeleho s tym šašom prezidentom ropným kde patrí. Vybime im z tych sprostych hláv to že s Barcelonou sa možu čo i len rovnať. Toto si už nemožeme nechať ujsť. Futbal musí vyhrať.

14.04.2024, 14:28

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat