Casadó: La Masia je základ Barçy

Casadó: La Masia je základ Barçy Foto: X @FCBarcelona

Záložník La Masie vyjádřil spokojenost a slova díků nejen klubu, ale i Xavimu jakožto trenérovi potom, co si v La Lize odbyl svůj debut.

Další jméno z akademie La Masia je hráčem Xaviho Barçy. Marc Casadó si odbyl svůj debut v La Lize v rámci vítězství Blaugranas 0:3 na Cívitas Metropolitano. Záložník, a kapitán týmu Barça Atlètic šel na plac v 82. minutě s číslem 30, které má v historii klubu opravdu velký význam. V minulosti jej totiž nosili hráči jako Leo Messi, nebo momentálně zraněný další odchovanec barcelonského fotbalu, Gavi. 

,,Je sen hrát Ligu za Barçu."

Fotbalista ze San Pere de Vilamajor tuto sezónu již posbíral 17 nominací na zápasy. Do této chvíle ale neměl to štěstí proniknout na trávníky při zápasu La Ligy. Nicméně za klub již třikrát nastoupil v Champions League. Poprvé 1. listopadu 2022 v Plzni proti domácí Viktorii, posléze pak tuto sezónu nastoupil při domácí výhře proti Šachtaru a venkovní prohře v Antverpách. 

,,Spoluhráči mi pomohli být více klidným."

Historii v La Masii už má za sebou mladý Katalánec nicméně opravdu velkou. ,,V prvním týmu hraje mnoho kluků z La Masie, a to je skvělé. Sluší se poděkovat klubu a Xavimu. La Masia je základ Barçy." Do klubu Casadó přišel v roce 2016. Od té doby se rok od roku napříč kategoriemi zlepšoval až do chvíle, kdy se v týmu Juvenil A stal jeho kapitánem. Posléze i ve vyšší kategorii Barça Atlètic. Bez pochyb je to pak další hráč, kterou před sebou má budoucnost v prvním týmu.


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat