Co Barçe zbývá ve skupině LM pro zajištění prvního místa?

Co Barçe zbývá ve skupině LM pro zajištění prvního místa?

I přes prohru Blaugranas setrvali na prvním místě skupiny H v Lize mistrů a vítězství proti Portu v dalším zápase by jim dalo jistotu účasti ve vyřazovací fázi. 

V úterý svěřenci trenéra Xaviho zatím zahodili příležitost postoupit po třech letech poprvé ze skupinové fáze, když po ostudném výkonu prohráli s Šachtarem v Hamburku. Gól Danyla Sikana ze 40. minuty rozhodl o tom, že na stvrzení postupu si Barça bude muset ještě počkat. Situace ve skupině vypadá následovně. Barcelona 1. místo s devíti body, Porto se stejným počtem bodů místo druhé, třetí místo zaručující účast ve vyřazovací fáze ligy Evropské Šachtar, a na chvostu tabulky s 0 body se pak krčí belgické Antverpy. 

Další cíl: výhra nad Portem

Přesně za 20 dní od dneška se odehraje ve skupině H další kolo zápasů. Katalánská Barcelona přivítá jeden s historicky nejlepších portugalských celků Porto. Bezprostředně po losu bylo víceméně jasné, že tyto dva týmy se poperou o prvenství ve skupině, a tím pádem lepší nasazení pro los osmifinále. V prvním utkání na Estádio do Dragão zvítězili Katalánci gólem Ferrana Torrese 0:1. Vítězství by Barçe s jistotou zajistilo postup do další fáze, a téměř s jistotou by si tím zajistili i prvenství ve skupině, a tím souboj v osmifinále proti nenasazenému celku z druhých míst ve ostatních skupinách. 

Poslední zápas skupiny

Po zápase s Portem FCB zakončí skupinu duelem na půdě belgických Antverp. Ty (jak již bylo uvedeno výše) se drží se čtyřmi prohrami na samotném chvostu tabulky již bez šance na postup. Mají jen matematickou naději na postup do jarní fáze Evropské ligy. Pokud Antverpy budou se Šachtarem ve svém příštím zápase bodovat, a zároveň Barcelona na domácí půdě porazí Porto, budou to Katalánci kteří si nehledě na výsledky poslední kola zajistí první místo ve skupině H. Pokud tým z Ukrajiny zvítězí, a Xaviho svěřenci rovněž, pak by Blaugranas potřebovali ještě bod v Antverpách pro získání jistoty prvního místa.  


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 94
2. FC Barcelona 82
3. Girona FC 78
4. Club Atlético de Madrid 73
5. Athletic Club 65
6. Real Sociedad de Fútbol 60
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Alexander Sørloth 23
2. Artem Dovbyk 21
3. Jude Bellingham 19
4. Robert Lewandowski 18
5. Antoine Griezmann 16
33. Ferrán Torres 7
35. João Félix 7
36. Fermín López 7
44. Raphinha 6
60. Lamine Yamal 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat