Desáté výročí fanklubu oslavil na Velkém letním srazu rekordní počet členů

Desáté výročí fanklubu oslavil na Velkém letním srazu rekordní počet členů

AKTUALIZOVÁNO: přidány fotky, článek z novin a video.

13. Velký letní sraz, 11. pod hlavičkou fanklubu, 9. v Bolaticích a 10. výročí naší Penyi od schválení FC Barcelonou.

Klub nás sice schválil až na konci srpna, každopádně kde jinde oslavit 10 let, než právě na Velkém letním srazu. Ten se i letos konal tradičně v půlce července, a také tradičně v Bolaticích u Opavy.

Minulý rok dorazilo 66 lidí, a moc dobře jsme si nedokázali představit, že by tento počet mohl být někdy překonán. Stalo se to ovšem hned v prvním možném termínu - letos totiž dorazilo na sraz dokonce 77 členů a dalších fanoušků Barçy.

Velká část fanoušků přijela již v pátek a páteční trénink na sraz proběhl opravdu ve velkém stylu. Každopádně detaily k nočnímu výletu po Bolaticích bych nerad veřejně publikoval.

V sobotu se začali další členové sjíždět z celé republiky. Přítomen byl tentokrát i kameraman a fotograf. A vzhledem k rozrůstajícímu se počtu malých fanoušků i dětský koutek. Sraz byl oficiálně zahájen proslovem prezidenta fanklubu, slovo poté dostal Valdo, jelikož bylo potřeba představit účetní uzávěrku za rok 2020 a finanční rozvahu na rok 2021.

Pak přišla na řadu volba viceprezidentů. I když tomu před pár týdny nic nenasvědčovalo, nakonec se přihlásili hned 3 kandidáti. Patrick Zamlar pro oblast webu, a David Kowalik a Ondřej Janeček pro sociální oblast. U volby prvního viceprezidenta tedy nebylo moc co řešit a tak byl Patrick zvolen na další 2 roky viceprezidentem pro záležitosti webu a ve funkci tak střídá Caltica. Patrickovi gratuluji a Calticovi děkuji za skvěle odvedenou práci. Jelikož se poprvé v historii stalo, že se na jednu funkci přihlásili 2 kandidáti, rozhodli jsme se s končícími viceprezidenty, že volba bude tajná, aby nikdo nebyl nijak ovlivněn. Každý člen tak dostal lístek s razítkem fanklubu, na který napsal jméno svého favorita. Viceprezidentem pro sociální oblast byl zvolen Ondřej Janeček. Gratuluji a děkuji Jakubovi za dosud odvedenou práci. Jelikož je Jakub (spolu s Valdem) nejdéle sloužící člen Rady fanklubu, předal jsem mu jako poděkování láhev Diplomatica.

Následovalo (vzhledem k situaci) krátké ohlédnutí za minulou sezónou a předpověď té příští. Každopádně co se týká minisrazů, zájezdů a výjezdů – těžko cokoliv s jistotou předpovídat. Bohužel v minulé sezóně nás také opustili 2 dlouholetí členové – z minuty ticha se stal dlouhý potlesk vestoje – jak pro Vladimíra Vaňka, tak pro Tomáše Sebralu – jednoho z pořadatelů srazů. Spolu s Reném a Jakubem jsme také před srazem položili na jeho hrob kytici a zapálili svíčky.

Po krátké diskuzi přišel na řadu jeden z hlavních bodů programu – zápas Domácí vs Hosté, letos pojmenován Memoriál Tomáše Sebraly. Počasí se naštěstí umoudřilo, a tak se mohlo hrát přímo v areálu na tréninkovém hřišti. Domácí nenechali nic náhodě a drtivým způsobem a vítězstvím 15:3 dotáhli celkovou bilanci po dlouhých letech na remízový stav 6:6. Trofej jsem předal kapitánovi Jakubovi a po krátké pauze se pokračovalo v programu.

Byla předána Zlatá kopačka a dárky nejlepšímu střelci – nováčkovi ve fanklubu - Danielovi Palasiewiczovi za 4 góly. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Petr Hampel. A následovalo předání dárku a gratulace oslavenci – Mira Takáč totiž slavil 60 let. I když má narozeniny až začátkem srpna, jak sám říká – takovéto kulatiny se začínají slavit 60 dní předem a končí se 60 dní po narozeninách.

 

Na řadu přišla oblíbená Bolatická losovačka o portréty hráčů. Losování se kromě mě ujaly i přítomné děti – především z rodinky Valda, nikdo tak nemohl napadnout nestrannost losování. Součástí byly také ceny útěchy – barcelonské čokolády.

Avizované překvapení přišlo na řadu na konci programu – byla představena fanklubová kniha. Letošní dárek pro všechny zúčastněné členy tak byl opravdu speciální. Kniha k 10. výročí vzhledem k reakcím potěšila každého a věříme, že se bude líbit i všem dalším, ke kterým se dostane (detaily ke knize zveřejníme v samostatném článku).

Poté již následoval volný program – fotbálek na umělce, jídlo a oslava 10. výročí do ranních hodin.

Závěrem bych rád poděkoval Renému a všem, kteří se na organizaci a věcech kolem srazu podíleli. A samozřejmě všem zúčastněným – právě členové dělají sraz srazem a fanklub fanklubem. A letos nás bylo hned 77! Díky.

Fotka ze srazu a krátký rozhovor s prezidentem Penyi se dostal také do novin Region Opavsko.

Video ze srazu:

 

První várka fotek ZDE.

Fotky od fotografa ZDE.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

PB Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Fotky budou přidávány postupně. První várka zítra.

18.07.2021, 19:31
Migueli
Systémový administrátor

2 fotky od fotografa, pár od Vás z Facebooku, moje a hlavně od První dámysmiley

uloz.to

Přidáno také do článku.

19.07.2021, 08:29
Migueli
Systémový administrátor

Přidán článek z novin Region Opavsko smiley

21.07.2021, 13:13
Migueli
Systémový administrátor

Přidány fotky do fotografa smiley

28.07.2021, 08:47
Migueli
Systémový administrátor

Zítra bude mít premiéru video - na FB profilu a poté bude přidáno i do článku.

28.07.2021, 09:17
Migueli
Systémový administrátor

Video: youtu.be

29.07.2021, 14:01
Migueli
Systémový administrátor

Všem členům byla odeslána pozvánka na oslavu 10. výročí.

30.07.2021, 10:07
Migueli Migueli
Systémový administrátor

Posledních 10 míst.

01.08.2021, 08:56

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat