Desáté výročí fanklubu oslavil na Velkém letním srazu rekordní počet členů

Desáté výročí fanklubu oslavil na Velkém letním srazu rekordní počet členů

AKTUALIZOVÁNO: přidány fotky, článek z novin a video.

13. Velký letní sraz, 11. pod hlavičkou fanklubu, 9. v Bolaticích a 10. výročí naší Penyi od schválení FC Barcelonou.

Klub nás sice schválil až na konci srpna, každopádně kde jinde oslavit 10 let, než právě na Velkém letním srazu. Ten se i letos konal tradičně v půlce července, a také tradičně v Bolaticích u Opavy.

Minulý rok dorazilo 66 lidí, a moc dobře jsme si nedokázali představit, že by tento počet mohl být někdy překonán. Stalo se to ovšem hned v prvním možném termínu - letos totiž dorazilo na sraz dokonce 77 členů a dalších fanoušků Barçy.

Velká část fanoušků přijela již v pátek a páteční trénink na sraz proběhl opravdu ve velkém stylu. Každopádně detaily k nočnímu výletu po Bolaticích bych nerad veřejně publikoval.

V sobotu se začali další členové sjíždět z celé republiky. Přítomen byl tentokrát i kameraman a fotograf. A vzhledem k rozrůstajícímu se počtu malých fanoušků i dětský koutek. Sraz byl oficiálně zahájen proslovem prezidenta fanklubu, slovo poté dostal Valdo, jelikož bylo potřeba představit účetní uzávěrku za rok 2020 a finanční rozvahu na rok 2021.

Pak přišla na řadu volba viceprezidentů. I když tomu před pár týdny nic nenasvědčovalo, nakonec se přihlásili hned 3 kandidáti. Patrick Zamlar pro oblast webu, a David Kowalik a Ondřej Janeček pro sociální oblast. U volby prvního viceprezidenta tedy nebylo moc co řešit a tak byl Patrick zvolen na další 2 roky viceprezidentem pro záležitosti webu a ve funkci tak střídá Caltica. Patrickovi gratuluji a Calticovi děkuji za skvěle odvedenou práci. Jelikož se poprvé v historii stalo, že se na jednu funkci přihlásili 2 kandidáti, rozhodli jsme se s končícími viceprezidenty, že volba bude tajná, aby nikdo nebyl nijak ovlivněn. Každý člen tak dostal lístek s razítkem fanklubu, na který napsal jméno svého favorita. Viceprezidentem pro sociální oblast byl zvolen Ondřej Janeček. Gratuluji a děkuji Jakubovi za dosud odvedenou práci. Jelikož je Jakub (spolu s Valdem) nejdéle sloužící člen Rady fanklubu, předal jsem mu jako poděkování láhev Diplomatica.

Následovalo (vzhledem k situaci) krátké ohlédnutí za minulou sezónou a předpověď té příští. Každopádně co se týká minisrazů, zájezdů a výjezdů – těžko cokoliv s jistotou předpovídat. Bohužel v minulé sezóně nás také opustili 2 dlouholetí členové – z minuty ticha se stal dlouhý potlesk vestoje – jak pro Vladimíra Vaňka, tak pro Tomáše Sebralu – jednoho z pořadatelů srazů. Spolu s Reném a Jakubem jsme také před srazem položili na jeho hrob kytici a zapálili svíčky.

Po krátké diskuzi přišel na řadu jeden z hlavních bodů programu – zápas Domácí vs Hosté, letos pojmenován Memoriál Tomáše Sebraly. Počasí se naštěstí umoudřilo, a tak se mohlo hrát přímo v areálu na tréninkovém hřišti. Domácí nenechali nic náhodě a drtivým způsobem a vítězstvím 15:3 dotáhli celkovou bilanci po dlouhých letech na remízový stav 6:6. Trofej jsem předal kapitánovi Jakubovi a po krátké pauze se pokračovalo v programu.

Byla předána Zlatá kopačka a dárky nejlepšímu střelci – nováčkovi ve fanklubu - Danielovi Palasiewiczovi za 4 góly. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Petr Hampel. A následovalo předání dárku a gratulace oslavenci – Mira Takáč totiž slavil 60 let. I když má narozeniny až začátkem srpna, jak sám říká – takovéto kulatiny se začínají slavit 60 dní předem a končí se 60 dní po narozeninách.

 

Na řadu přišla oblíbená Bolatická losovačka o portréty hráčů. Losování se kromě mě ujaly i přítomné děti – především z rodinky Valda, nikdo tak nemohl napadnout nestrannost losování. Součástí byly také ceny útěchy – barcelonské čokolády.

Avizované překvapení přišlo na řadu na konci programu – byla představena fanklubová kniha. Letošní dárek pro všechny zúčastněné členy tak byl opravdu speciální. Kniha k 10. výročí vzhledem k reakcím potěšila každého a věříme, že se bude líbit i všem dalším, ke kterým se dostane (detaily ke knize zveřejníme v samostatném článku).

Poté již následoval volný program – fotbálek na umělce, jídlo a oslava 10. výročí do ranních hodin.

Závěrem bych rád poděkoval Renému a všem, kteří se na organizaci a věcech kolem srazu podíleli. A samozřejmě všem zúčastněným – právě členové dělají sraz srazem a fanklub fanklubem. A letos nás bylo hned 77! Díky.

Fotka ze srazu a krátký rozhovor s prezidentem Penyi se dostal také do novin Region Opavsko.

Video ze srazu:

 

První várka fotek ZDE.

Fotky od fotografa ZDE.

 

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

PB Lleó de Dues Cues




Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Fotky budou přidávány postupně. První várka zítra.

18.07.2021, 19:31
Migueli
Systémový administrátor

2 fotky od fotografa, pár od Vás z Facebooku, moje a hlavně od První dámysmiley

uloz.to

Přidáno také do článku.

19.07.2021, 08:29
Migueli
Systémový administrátor

Přidán článek z novin Region Opavsko smiley

21.07.2021, 13:13
Migueli
Systémový administrátor

Přidány fotky do fotografa smiley

28.07.2021, 08:47
Migueli
Systémový administrátor

Zítra bude mít premiéru video - na FB profilu a poté bude přidáno i do článku.

28.07.2021, 09:17
Migueli
Systémový administrátor

Video: youtu.be

29.07.2021, 14:01
Migueli
Systémový administrátor

Všem členům byla odeslána pozvánka na oslavu 10. výročí.

30.07.2021, 10:07
Migueli Migueli
Systémový administrátor

Posledních 10 míst.

01.08.2021, 08:56

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat