Velký letní sraz 2020 aneb další rekord sezóny

Velký letní sraz 2020 aneb další rekord sezóny

Situace kolem Covidu našemu srazu fanoušků FC Barcelony určitě nijak nepomohla. Naopak to vypadalo, že po znovuzavedení některých opatření den před srazem se naše setkání uskuteční v mnohem menším počtu, než jak tomu nasvědčovaly přihlášky. Naštěstí odradit touto situací (ale také nepřízní počasí či neúspěšnou sezónou) se nechalo pouze pár jedinců, a tak se letošní sraz stal rekordním – dorazilo na něj totiž 66 členů fanklubu a dalších fanoušků Barçy, což je historický rekord. Byl to tak další fanklubový rekord letošní sezóny. Asi by se nenašla vhodnější příležitost k rekordní účasti, než zrovna v roce, kdy jsme oslavili 10 let od založení našeho fanklubu.

Jak bývá zvykem, do Bolatic se někteří členové sjížděli již v pátek. Nakonec jich dorazilo přes 20. V sobotu pak postupně dorazil zbytek účastníků. Po přivítání všech a nějakém tom pivu a domácí pálence mohl sraz těsně před polednem oficiálně začít. Po úvodním slovu prezidenta byl na programu členský příspěvek. Ten se od 1.1.2021 po více než šesti letech zvýší, a to na 700 Kč. Navýšení bylo schváleno až na jednoho člena všemi přítomnými. Následoval oběd a poté se již mohlo pokračovat v oficialitách.



Valdo představil hospodaření fanklubu za rok 2019 a také návrh rozpočtu na rok 2020. Obojí bylo schváleno. Pokračovalo se ohlédnutím za uplynulou sezónou – sraz, minisrazy, zájezdy, výjezdy a další aktivity naší Penyi. Poté jsme s viceprezidentem Jakubem rozdali dárky – plakáty, propisky a odznáčky. Představili jsme program fanklubu na další sezónu a oficiální Setkání jsme ukončili dalším dárkem - tentokrát fanklubovým půllitrem.



I když by tradičně následoval zápas na velkém hřišti mezi Domácími a Hosty, tentokrát musel být tento zápas nahrazen turnajem na umělé trávě, jelikož hřiště bylo podmáčené a ani navrhované úplatky správce hřiště nepřesvědčily.

Byli vybráni 4 kapitáni – každý z nich si vybral najednou 4 hráče. Zbytek hráčů si pak kapitáni postupně rozebrali po jednom hráči. I když tomu málokdo věřil, já jsem si hráče vybíral až jako poslední.





Turnaj se hrál formátem každý s každým, zápas trval vždy 20 minut. Rozhodčím turnaje byl Jakub Kunc alias Stréc, který podle mnohých přítomných odjížděl ze srazu mnohem bohatší, než když přijel.





Turnaj díky třem vítězstvím vyhrál tým kapitána Migueliho se skóre 11:2. Kromě Barcelonského šampaňského dostal tým také Pohár Generali České pojišťovny. Znovu děkujeme Romanovi Janálovi za sponzorský dar. Zbytek týmů pak dostal nealko Barça šampaňské.



Po předání poháru a cen následovala krátká pauza a poté již vyhlášení nejlepších hráčů. Nejlepším gólmanem byl vyhlášen nejmladší brankář – David Mach. Nejlepším hráčem turnaje byl kapitány zvolen Sabinho – tahoun vítězného mužstva. Nejlepší střelec byl pak stejně jako minulý rok Petr Klimek, který si tentokrát připsal 5 gólů. Brankář a hráč si odnesli tradiční ceny – knihy a barcelonské šampaňské. To nejlepší střelec měl tentokrát vskutku originální dar – Zlatou kopačku, která vážila 9,5 kila.



Na programu byla také Bolatická losovačka – o 6 portrétů hráčů a letos také okořeněna o 7 originálních dresů, které fanklubu věnoval Marek Házi. Losovačku tentokrát ovládl Petr Stromský, který byl vylosován hned 4x!

Kromě krůty (která zmizela asi za 2 minuty) a tataráku pak přišel na řadu zlatý hřeb – grilované selátko. Dobré jídlo bylo doprovázeno dobrým pitím a také hudbou. Někteří tento sraz slavili až do třetí hodiny ranní. Ráno pak již tradičně byla na programu snídaně a vyhlášení toho, kdo to nejvíce nezvládl. Adeptů bylo hned několik…

Závěrem bych chtěl poděkovat pořadatelům Renému a Tomášovi, fotografům Krisovi a Veronice, Markovi za dresy, Romanovi za pohár a některé z cen, Renému také za Zlatou kopačku a samozřejmě všem zúčastněným za úžasný den.



Fotky naleznete  zde:

Foto 1

Foto 2

Heslo: bolatice





Visca el Barça i Visca la nostra Penya!



Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

PB Lleó de Deus Cues




Diskuze

kdo byl spokojen + kde nebyl -

20.07.2020, 17:08

kdo nebyl - smiley

20.07.2020, 17:11

Zase parádní akce, díky moc. Ať žije náš fanklub a speciální díky vedení smiley

22.07.2020, 10:04

Naprosta pecka, uz ted se tesim na dalsi. 🥳 A snad i nejake mensi v prubehu roku! 😊

22.07.2020, 15:08

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat