Detaily Coutinhova hostování v Aston Ville

Detaily Coutinhova hostování v Aston Ville

Dlouho čekávaný odchod brazilského reprezentanta se stal skutečností. Anglický tým s Barcelonou dosáhl nakonec dohody o hostování do konce sezóny s nepovinnou opcí. Za kolik ho může celek z Birminghamu vykoupit a kdo bude hradit jeho plat?

Philippe Coutinho definitivně odchází do Aston Villy. Hostování do konce sezóny se však nakonec může změnit v trvalý přestup. Ani jeden ze zúčastněných klubů klauzuli nepotvrdil, ale média se shodují, že opce na koupi se pohybuje ve výši 40 milionů eur.

Zůstává tedy velkou otázkou, zda anglický mančaft tuto klauzuli využije. Vše bude záležet, zda Coutinho dokáže ve Villa Parku obnovit svou nejlepší verzi. Stejně tak má tuto klauzuli možnost využít i londýnský Tottenham.

Je třeba připomenout, že před pouhými čtyřmi lety odešel Coutinho do katalánské metropole z Liverpoolu za částku blížící se k 135 milionů eur. Dnes je jeho tržní hodnota odhadována na 18 milionů eur.

Brazilec do Anglie zamíří začátkem týdne, protože je stále v izolaci kvůli nemoci Covid-19, následně by měl podstoupit lékařskou prohlídku. Podle zpráv by nicméně Barcelona na jeho plat neměla přispívat ani euro.

Aston Villa totiž uhradí až dvě třetiny z této částky, což je okolo 8 milionů eur. Zbytek měli doplácet právě barcelonští. Avšak Coutinho tohoto „zbytku“ vzdal.

Barcelona má tedy větší manévrovací prostor k registraci nových posil. Kromě z toho z celé operace hráčův agent vydělal 800 tisíc eur.


Zdroje: sport.es



Diskuze

Pokud se Coutinho vzdal třetiny platu, kterou měla hradit Barça, proto, aby dál nezatěžoval její kasu, tak klobouk dolů, pěkné gesto.
Doufám, že se v Anglii probere a znovu se chytne. Myslím ale, že by musel nastat přímo neuvěřitelný progres jeho výkonnosti, aby byli A. Villa nebo Tottenham ochotní uvalit za něj v době krize 40 mega, když má hodnotu 18 mega a v červnu bude mít 30 let..

10.01.2022, 23:58
karlos MilanBalage

Taky si myslím, že ho za 40 nekoupí. Snad tam ale alespoň něco předvede, abychom ho mohli střelit třeba za polovic.

11.01.2022, 08:57

Každopádně výborná zpráva s tím "zbytkem" platu. Pro nás neskutečně důležité...... A zcela souhlasím s tím, že je nutno mu přát ať se tam chytne a hraje co nejlépe. Protože je pořád našim majetkem a těch 40 je takový nástřel, ze kterého se dá vždy jít dolů. Že byl jeho nákup propadák, všichni víme, ale každý mil. eur nyní velmi dobrý.

11.01.2022, 15:19

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat