Dohoda o Xaviho odstupném

Dohoda o Xaviho odstupném Foto: Manel Montilla www.mundodeportivo.com
  • Po ranní schůzce mezi jeho agentem a Barçou se připravují dokumenty před oficiálním uzavřením dohody.
  • Xavi se vzdal svého platu na příští sezonu (11 milionů), ale nikoliv 2,5 milionu, které v roce 2021 zálohově zaplatil za polovinu výstupní klauzule z Al-Saddu.
  • Zároveň požaduje, aby jeho spolupracovníci dostali to, co bylo stanoveno ve smlouvě do roku 2025.

Na úterý byla naplánována schůzka mezi agenty Xaviho Hernandeze v čele s Fernandem Solanasem a FC Barcelonou, na které se měly dořešit smlouvy bývalého trenéra prvního týmu a jeho asistentů. Vše probíhalo podle plánu a došlo k ústní dohodě, ačkoli se stále připravují dokumenty, které mají černé na bílém uvést, co bylo při jednání projednáno a dohodnuto. 

Xavi se vzdá svého platu pro příští sezónu (11 milionů), což bude mít pozitivní dopad na finanční fair play LaLigy pro Barçu. Na druhou stranu se nevzdá 2,5 milionu, které v roce 2021 zálohově vyplatil ze své kapsy na zaplacení poloviny výstupní klauzule Al-Saddu, která byla vyčíslena na pět milionů. Druhou polovinu složila Barça. Xavi měl tehdy smlouvu do roku 2023.

Existuje také zásadní dohoda, že členové Xaviho realizačního týmu budou v příští sezóně pobírat plat, který jim náleží, tedy mnohem nižší částku než Xavi. Ekonomická situace všech členů štábu je nesrovnatelná se situací muže, který byl hlavním trenérem poslední dva a půl roku.

Ačkoli má Xavi podepsanou smlouvu do 30. června 2025, poté, co se dozvěděl o rozhodnutí Joana Laporty zbavit se jeho služeb pro příští sezonu, zachoval svá slova z ledna, kdy oznámil, že na konci sezony klub opustí: „Nebudu dělat problémy. Už jsem řekl, že pokud nebudu pokračovat, nedostanu ani euro. Prezident to ví. Peníze v mé smlouvě byly určeny pro příštího trenéra“.


Zdroje: www.mundodeportivo.com



Diskuze

To mel solidni gazi tvl

29.05.2024, 17:51

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat