Dynamo Kyjev 0:1 FC Barcelona

Dynamo Kyjev 0:1 FC Barcelona

Barcelona na hřišti Kyjeva ukořistila důležité vítězství díky gólu Ansua Fatiho a ve své skupině Ligy mistrů se tak posunula na postupovou druhou příčku.

Během chladného ukrajinského večeru fotbal příliš zahřát nemohl, byť hosté vstoupili do utkání slibně a už ve 4. minutě po dobré práci Gaviho dostal dobrou šanci Depay. Jeho střela ale byla zablokována. O několik minut později dopadl podobně i Fati.

Když domácí Dynamo ucítilo, že Barça nedokáže své úsilí stupňovat, přešlo do útoku a záhy zjistilo, že dostat se do nebezpečných pozic nebude tak složité. Ve 28. minutě se tak Šaparenko ocitl ve velmi dobré příležitosti, ze které pálil těsně mimo. Taková situace ovšem platila za ojedinělou. V závěru poločasu na druhé straně neohrozily bránu ani rohové kopy, takže první poločas skončil bez branek.

Ve druhé půli Barceloně opět naskakovaly akorát rohové kopy, z nichž nic nebezpečného nevzešlo. Změnit vše mohla až 63. minuta, kdy se zdálo, že hosté dostanou možnost kopat penaltu po zákroku Kedziory na Fatiho. Hlavní sudí však po zhlédnutí videa ukázal, že to Fati fauloval, a po střídání uzdraveného Dembélého za Gaviho se hrálo dál.

Dembélé o sobě dal hned vědět, nicméně v 70. minutě se barcelonským hrdinou opět stal Fati. Tečovaný Minguezův centr totiž bez rozpaků vyslal pod břevno a tato trefa se ukázala být rozhodující. Kyjevu už ani střídání a zvýšené ofenzivní úsilí nepomohly. Cygankova vychytal Ter Stegen a Lednev v 90. minutě minul. 


Přehled utkání

Liga mistrů - 4. kolo 2. listopadu 2021, 21:00 Valeriy Lobanovsky Stadium, Kyjev Nova Sport 3

Dynamo Kyjev

0 : 1 Ovidiu Hațegan [RO]

FC Barcelona

  20' García
Garmash 41'  
Bujalskij 45+1'  
  46' Gavi
  50' Lenglet
  70' Fati (A - Mingueza)
Sestava

Buščan - Kedziora (77' Tymčyk), Zabarnij, Syrota, Karavaev - Sydorčuk, Šaparenko (81' Šeperev) - Cygankov, Bujalskij (81' Lednev), Peňa (77' Verbič) - Garmash (77' Vitinho)

Sestava

ter Stegen - Mingueza, García, Lenglet (79' Araújo), Alba - De Jong, Busquets, Nico - Gavi (65' Dembélé), Depay, Fati (87' Baldé)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Tak Barca vyhrála, ale byla to práce. Díky Ansu ! smileysmiley

02.11.2021, 23:04

Dnes to rozhodl nástup Dembélého. Z chodce Depaye nemá nikdo strach, Ousmane tam konečně udělal zmatek. Na pochvalu je ještě Nico, který makal a hrál odvážně a Bus, který jako jediný dával neustále kolmé přihrávky a měl několik klíčových obranných zákroků, jedna chyba na tom nic nemění. Většina ostatních utrápené výkony, ale výhra je doma.

02.11.2021, 23:07
pyspetr Klokanomet

ter stegen nebyl na pochvalu?

03.11.2021, 07:17

První poločas bez střely na bránu, zase... Utrápený výkon, díky Bohu za 3 body. Teď s Benficou o 2. místo. Tam budeme muset podat mnohem lepší výkon, jinak od nich dostanem zase na hubu..

02.11.2021, 23:23

Utrpěli jsme vítězství

02.11.2021, 23:32

Minutu za minutou jsem se obával, že to skončí zase s jedním bodem nebo bez bodu. Naštěstí padl gol a TerStegen dvakrát zachránil. Konečně přišel hráč (Dembele) s rychlou a přímočarou hrou dopředu a hned to bylo znát. Pozitivně do dalších zápasů vnímám návrat Arauja. Snad se mužstvo trochu psychicky zvedne.

03.11.2021, 01:15

Za tři týdny jedu na Benficu, ale že bych se už nemohl dočkat? To fakt ne. Snad už bude Xavi, a také Dembs s Fatim ve formě a stále nezraneni.

Za posledních moc let jsem se vždy mohl spolehnout na Lea a to byla jistota, že cesta na barcu, bude stát za to. Teď fakt nevím, co očekávat, protože když se kouknu na bilanci posledních zápasu v LM, tak to není moc nadějná vyhlídka. Nicméně budeme hrát o postup, takže snad to tak bude i vypadat.

03.11.2021, 07:06

V tomhle zápase podržel Stegen. Probral se když jsme to nejvíc potřebovali.

Na druhou stranu bylo i dost smůly v koncovce. Když to nepadá, tak to prostě nepadá.

Dembovi snad vydrží zdraví. Ten když se rozběhne, to je neuvěřitelná rychlost.

A ještě bych rád vyzdvihl zatracovaného Lengleta. Navíc v porovnání s Piquem z předchozích zápasů.

03.11.2021, 08:33

Naštěstí je z toho vítězství, ale utrápené. Bohužel není štěstí, aby se to aspoň dobře odrazilo a dali jsme jednoduchý gol a nemuseli pořád dobývat obranu. Už na to hráče nemáme. Super návrat Dembi. Snad se nezraní a pomůže. Ta jeho rychlost a přímočarost je pro nás bohužel nenahraditělná. Jen ta finální část je nějak zbrklá, ale to se snad vyladí zápasovou praxí. Hodně se mi líbil Nico-bojovník ve středu pole. Spousta hráčů je bez formy např. De jong byl naprosto neviditelný. Nesouhlasím s pochvalou Busquetse v příspěvku výše. Tam nebyla jen jedna chyba, ale několik a vždy to smrdělo golem. Nevím, jestli není brzy pro Xaviho. Bude tak odvážný, aby posadil Busquetse na lavičku? Změní styl hry, tak aby se hra zrychlila a nebo to bude pořád takové pomalé obléhání jako v házené? Na to už hráče nemáme.

03.11.2021, 08:55

Laporta dělá skutečně všechno proto, aby přivedl Xaviho... Vyslal Yusteho a Alemanyho do Kataru, aby vyjednávali s Al Sadd a Xavim.
Nemohl jet osobně, aby i sám Xavi viděl, že to myslí vážně a moc rád by ho přivedl. Radši pošle spojky.
Teď bych se nedivil, kdyby z Xaviho příchodu sešlo..

03.11.2021, 12:00

Si pamatám, ako sa (nehovorím, že primárne na tejto stránke) často píše, že radšej budeme vidieť hrať mladých a prehrávať, že není problém obetovať celú sezónu apod. Sme si ani nepomysleli, že sa nám to "pošťastí" až takto, a že cca polovicu základnej zostavy budu tvoriť de facto juniorismileyNuž čiže Messi a Griezmann úplne OUT, Dembelé, Pedri, Coutinho, Aguero, Fati, Braitwaite, Araujo zranení, Stegen a De Jong mimo formy a my vyhodíme Koemana (nie že by si to nezaslúžil)...neviem, aké majú očakávania ostatní užívatelia tejto stránky, ale ja osobne neverím, že sa budúcu sezónu bude hrať v Barcelone Liga majstrov, tj, že skončíme v lige do 4 miesta. A poviem aj prečo (ukázalo sa to aj vo včerajšom zápase): Máme v tíme dohromady len 4 hráčov, ktorí sú schopní individuálne niečo vymyslieť, ukázať záblesky kúzla, atď. (nazvite si to ako chcete) - Frenkieho (aktuálne je z formy, ale ten sa do toho dostane), Fatiho (ale musí hrať asi hrot, na krídle bol aj včera stratený a neukázal nič), Depaya (ten ale na jednu paráda predvedie 5 zbytočných strát, z ktorých hrozia protiútoky), a Dembeleho (jeho zdraviu už ale neverím + si myslím, že v zime ide do Newcastlu, aby sme aspoň niečo zaňho dostali)...Zvyšok zálohy, útoku, či obrany, to sú hlavne posúvači lopt, ktorí potrebujú fungujúci systém, aby tím fungoval (bez urážky voči Pedrimu, Gavimu, či Nicovi, tí sú dobrí a budú ešte lepší, ale od nich zatiaĺ v zápasoch proti silným súperom zázraky čakať nemožeme)...

03.11.2021, 12:39
absint vikinecek

Máme nejslabší kádr za poslední roky, nicméně je pořád silnější než kádr Dynama Kyjev nebo 17 dalších týmů LaLigy. Třetí místo v lize by mělo být lehce dosažitelné minimum, jsem si však jistý, že by fanoušci zkousli i čtvrtý flek, když bude mít Sevilla (horší tým než my) formu.
Ale boj o střed tabulky mezi týmy s desetkrát nižším rozpočtem a k tomu hrůzostrašná předváděná hra s absencí byť jen náznaků jakéhokoliv systému jde především na triko trenéra. Koeman byl po zásluze odvolán a podobný osud by měl potkat i všechny jeho nástupce, kteří budou s týmem hrát hluboko pod jeho možnosti. Nezávisle na jménech.

03.11.2021, 15:16
MilanBalage absint

Souhlas! Jsme teď na 9. místě a nemyslím si, že je před námi 8 mužstev kvalitnějších, než jsme my. Dvě, maximálně tři jo, no určitě ne 8!
Koeman byl brzda, které jsme se měli zbavit dřív. Nakonec bylo lepší zbavit se ho pozdě, než jestě později..
S příchodem nového trenéra přijteče nová energie do žil hráčů a my se vyhoupneme v tabulce tam, kam patříme.
Liga přece není ani ve třetině, času je pořád dost!

03.11.2021, 16:02
vikinecek absint

Rád by som sa mýlil, ale s výrokom, že tretie miesto v lige by malo byť ľahko dosiahnuteľné minimum, v tejto fáze (a po predvádzaných výkonoch) sezóny nesúhlasímsmileyTím mi pripadá mŕtvy, miesto vzájomného hecovania na ihrisku vidím rozhadzovanie rukami, výčitky v očiach za pokazené prihrávky apod. Príde mi, že nám chýba líder, srdciar, ktorý by to strhol a nahecoval ostatných. Možno je to do veľkej miery chyba trenéra, ale sám som prekvapený, ako veľmi bol veľkoklub ako Barca závislý na jednom hráčovi.

03.11.2021, 16:28
MilanBalage vikinecek

Psal jsem do komentářů už někdy dřív, že tým potřebuje lídra a tvůrce hry. My nemáme ani jedno a proto jsou výkony takové, jaké jsou. A výkonům bohužel odpovídají výsledky...
I přesto bych ale boj o top4 nevzdával. Už vůbec ne po deseti kolech.
Uvidíme v polovině, tam už se dají dělat jakš takš nějaké závěry..

03.11.2021, 17:07

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat