El Clásico v Brně: Nejdřív přátelák, potom sledování zápasu

El Clásico v Brně: Nejdřív přátelák, potom sledování zápasu

El Clásico je naprosto vyjímečný zápas a vědoma si toho byla i skupina našich fanoušků v Brně. Ti se, pod vedením našeho legendárního člena Petra MAZZIPEDRA Mazálka, rozhodli okořenit tento den, a tak před společným sledováním zápasu zorganizovali přátelské utkání s Řečkovickým týmem. Více k tomu už samotný Mazzipedro:

Nejlepší nápady se rodí u piva

Bylo 18 dní do letošního El Clásico a já, člen našeho Fanclubu a zároveň člen starších pánů SK Řečkovice, jsem seděl s technickým vedoucím a kapitánem starších pánů téhož klubu, Pavlem Ryšavým, a najednou po nějakém tom pivču se zrodil nápad uspořádat předzápas velkého El Clásica v Brně Řečkovicích. Šli jsme do toho po hlavě, náš prezident udělal plakáty, které jsme vyvěsili po Řečkovicích, objednalo se hřiště, domácí si rychle pořídili nové dresy (samozřejmě bílé, aby to mělo tu správnou El Clasico atmosféru), náš prezident obeslal všechny členy fanklubu. Su organizátorsky nadaný a ve sportu jsem pořádal hodně sportovních akcí, ale některé odpovědi jako: "Třeba bude zima nebo pršet." mě od mladých kluků překvapili. Starší páni Řečkovic byli už 14 dní před výkopem natěšeni a o akci se mluvilo po celých Řečkách. Nakonec jsme se dali dohromady v potřebném počtu a je supr, že mezi nejstarším členem našeho družstva (58 let) a nejmladším (13 let) byl rozdíl 45 let (byli zástupci z Čech, Moravy i Slovenska). I to ukazuje, že máme fandy každého věku. Je pravda, že až do začátku jsem se třepal, aby nás bylo dost. Nakonec jsme se dali dohromady a v čase zápasu nás bylo 12, a poté se ještě přidal jeden člen, který obětavě dojel i s nemocným dítětem. Zápas se určitě líbil, hrálo se slušně (sice chyběl VAR) a akce se přelívaly nahoru dolů. V prvním poločase byl zápas vyrovnaný a domácí se ujali vedení 1 : 0. V druhém poločase, domácí přidali další tři góly a my jsme až ke konci zkorigovali na 4 : 1 pro SK Řečkovice. Šance byly na obou stranách, ale rozhodla zkušenost starších pánů. Nicméně akce splnila svůj účel, sice se prohrálo, což určitě mrzí, ale všichni bojovali a zápas si užili.

Po utkání jsme na hřišti dali pár piveček a přesouvali se do Boby na El Clasico s vírou, že naši borci na San Bernabeu nám spraví náladu a pro změnu se bude radovat Barça. Jak všichni víme, tak se nestalo. V Boby nás bylo přes 30 a k lepší náladě chyběl jen lepší výsledek.

Myslím, že akce s fotbálkem se povedla a děkujeme starším pánům SK Řečkovice, že byli součástí našeho minisrazu. Také se domluvilo, že akci určitě zopakujeme a akce se stane tradicí našeho fanklubu. Já sám za sebe moc děkuji všem, kteří se akce zúčastnili.

Petr MAZZIPEDRO Mazálek

 


Zdroje: Mazzipedro, BienQuedas



Diskuze

Na priste musim zamakat smiley

19.10.2022, 19:39
Myšák
Systémový administrátor

Super, jsem rád, že se vše vydařilo, až teda na ty výsledky 😀

19.10.2022, 23:34

Kdo vybíral tu fotku z Grill Baru? Třetina lidí tam chybí. smileysmileysmileysmiley

20.10.2022, 19:06
BienQuedas zaky94
Systémový administrátor

Dostaly se ke mně jen 3 a na této bylo lidí nejvíce.

20.10.2022, 19:35

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat