Fanklub v médiích, na oficiálním webu i v České televizi

Fanklub v médiích, na oficiálním webu i v České televizi

 Zápas FC Barcelony se Slávií Praha přitáhl velkou pozornost také k našemu fanklubu.

Nejprve se objevila malá zmínka a část rozhovoru v Pražském deníku. Celý rozhovor si můžete přečíst níže:

Představte váš fanklub – kolik vás je? Jak fungujete?

Náš fanklub se jmenuje Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues, což v překladu znamená Dvouocasý lev. Jméno fanklubu vzniklo podle symbolu České republiky. I když byla založena již dříve, oficiálně byla naše penya schválena klubem v roce 2011 – pár dní poté, co byla Barçe ve skupině Ligy mistrů vylosována Viktoria Plzeň. Momentálně máme přes 300 aktivních členů. Pravidelně se scházíme u sledování zápasů, účastníme se fotbalových turnajů a hlavně navštěvujeme zápasy Barçy jak v Barceloně, tak také jinde po Evropě.

Je mezi vámi i nějaký fanoušek Slavie?

Ano, je jich několik. Neznám sice všechny členy osobně, ale o pár fanoušcích Slavie vím. I když ne o každém by se dalo říci, že je přímo fanoušek. Členové našeho fanklubu jsou především fanoušci FC Barcelony a některým týmům z ČR (většinou z rodného města) spíš přejí, než že by jim přímo fandili.

Pokud ano, jak se na vzájemné zápasy těší?

Samozřejmě se těší hodně. Bude to pro ně fotbalový svátek. I když pro ty, kteří opravdu fandí oběma týmům to bude složité utkání na sledování.

Máte třeba možnost dostat se do sektoru hostů při zápase Slavia – Barcelona nebo jste museli být odkázáni pouze na štěstí v předprodeji?

Ano, samozřejmě tu možnost máme. Když hrála Barcelona v Praze naposledy, dostali jsme přes 80 lístků do sektoru hostí a dostalo se tak na všechny žadatele. Momentálně eviduji přes 160 žádostí, tak uvidíme, jestli nám klub vyjde vstříc i tentokrát. Předprodeje či lístky do domácích sektorů nikdy neřešíme. Vždy přímo přes klub získáváme vstupenky do sektoru hostí. Bylo to tak i na Dortmund, kde jsme z 20 žádostí dostali 20 lístků a bylo to tak vždy i v předchozích sezónách, kde jsme již navštívili sektory Barçy například v Mnichově, Miláně, Turíně, Římě, Madridu, Paříži, Eindhovenu, Londýně, Manchesteru, Liverpoolu a dalších městech.

 

Jako další přišel na řadu obsáhlejší rozhovor pro E15.cz, který přebral také web Ruik.cz a dokonce také isport.cz. Každopádně překroucení některých odpovědí či úvod se nám příliš nelíbily, a tak jsme přinesli originální odpovědi i přímo na našem webu.

Zprávy o naší Penyi nezůstaly jen v rámci ČR. Díky Ondrovi Janečkovi se dostaly i do španělsky hovořících zemí.

A spousta členů se objevila také ve videu na Mundo Deportivo.

A neopomněl nás ani oficiální web. Ten kromě počtu členů, kteří míří na zápas z našeho fanklubu, zmínil také večeři, kterou jsme v úterý uspořádali pro vedení klubu, Světovou federaci penyí a prezidenty fanklubů a další členy z celé Evropy. Dále také sraz v Želivárně pro více než 200 fanoušků Barçy. V neposlední řadě pár dalších informací o Penyi – kdy byla oficiálně schválena (2011) a kdy to všechno začalo (2005).

Záběry na fanklub, respektive jeho vedení, byly také na SlaviaTV během utkání Juvenilu A s dorostem Slávie. Detaily o tomto zápase a především o unikátním setkání a poctě sedět společně s vedením FC Barcelony v čele s Patrickem Kluivertem a Ericem Abidalem přineseme v reportu. 

Nezapomnělo na nás ani rádio – konkrétně Rádio Impuls. Tam jste mohli ve středu několikrát slyšet mluvit prezidenta fanklubu.

Samozřejmě se objevila spousta fotek na facebookových profilech jak Světové federace penyí, tak i konfederace.

To hlavní pak přišlo ve středu 23.října v pořadu Branky, body, vteřiny, kde o nás Česká televize odvysílala reportáž včetně rozhovoru s prezidentem Penyi.

Visca el Barça i Visca la Nostra Penya!

 

Tomáš “Migueli“ Škurek

Prezident

Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues




Diskuze

Vedení fanklubu v čele s Miguelim si zaslouží stále a znova další poděkování a hlavně obrovskou úctu za tu spoustu práce, kterou (nejen) kolem tohoto zápasu vykonali.
A určitě ještě vykonají.
Každá zmínka v českým i mezinárodních médiích nejen trošku polechtá ega a uspokojí ješitnost všech organizátorů, kterých se to týká, ale hlavně dostává tento fanklub nejlepšího světového fotbalového klubu do stále širšího povědomí.
A to je skvělé.
Už několikrát a na několika místech jsem poděkoval za tuto organizačně perfektně zvládnutou akci, ale těch poděkování není nikdy dost.
Takže ještě jednou celému vedení Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues jedno obrovské DÍKY. smiley

Visca el Barça i visca Catalunya!
smiley

25.10.2019, 13:50
Migueli felpod
Systémový administrátor

Díky moc smiley

25.10.2019, 16:45

Inak tá utorková večera bola kde, tiež v Želivárne ?

25.10.2019, 15:49
Caltic8 vikinecek
Administrátor

Pivnice Malostranská beseda

25.10.2019, 16:31
Migueli vikinecek
Systémový administrátor

Potřebovali jsme uzavřený prostor pro cca 40-50 lidí, což Želivárna nesplňuje. Takže viz Caltic. I tam to bylo složité, jelikož trvali na minimální útratě (dost vysoké) ale přesvědčil jsem je smileysmiley

Za oba tipy na hospody patří velké díky Jakubovi

25.10.2019, 16:47
Migueli
Systémový administrátor

Doplněné video z Mundo Deportivo, kde je minimálně 30 našich členů v záběrech smiley

25.10.2019, 16:55

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat