FC Barcelona 0:0 Girona FC

FC Barcelona 0:0 Girona FC

Barcelona ztratila další domácí zápas. Gironu sice přehrála, ale k povedenému výkonu mělo její dnešní představení daleko jak směrem dopředu, tak dozadu.

Už v prvních minutách přitom o střelecké pokusy nebyla nouze. Po úvodní střele Cygankova měl blízko gólu Lewandowski, avšak těsně minul. Poté se do míče opřel i Fati, ale ani on se mezi tři tyče nevešel.

Další barcelonské příležitosti přicházely z rohových kopů, které několikrát skončily zakončením, ovšem nikterak nebezpečným. Obránci Girony tak celkově odváděli dobrou práci, protože finální nahrávky do klíčových pozic pokrývali a domácí opět nemohli využít svou největší ofenzivní zbraň, Lewandowského.

Jedna hrubka mohla Gironu dostat na internet kvůli kurióznímu vlastnímu gólu, nicméně ho zachránil brankář Gazzaniga. Poté tým hrající v barvách Senyery ukázal, že nepřijel pouze bránit, a prověřil také defenzivu blaugranas. Ti se v závěru poločasu dostali zpátky do dominantního postavení, jenže největší šanci, která přišla ve 37. minutě z dalšího rohového kopu, zneškodnil Gazzaniga, opět na poslední chvíli. Araújova hlavička nepřešla čáru jen o pár centimetrů.

Ve druhé půli ke všemu mohla jít Girona do vedení, když šel Castellanos na Ter Stegena úplně sám, ale v obrovské šanci naprosto selhal. Hra pak plynula bez náboje a nápadu, za což mohla i střídání. Z ochozů Camp Nou se místy ozýval pískot i v momentech, kdy byli u balonu domácí. V 74. minutě navíc Araújo vystrašil Ter Stegena, když srazil centr povážlivě blízko jeho pravé tyče.

V závěru to byl ale znovu hlavně Araújo, kdo se snažil vyburcovat svůj tým k vítězství. V nastavení tak Barca svého soupeře ještě dokázala zatlačit. Hlavička Gaviho ani patička Lewandowského se však neujaly.


Přehled utkání

10. dubna 2023, 21:00 Spotify Camp Nou Nova Sport 3

FC Barcelona

0 : 0 Antonio Miguel Mateu Lahoz

Girona FC

  32' Castellanos
  77' Stuani
Sestava

Ter Stegen - Koundé, Araújo, García, Balde - Roberto (46' Kessié), Sergio, Gavi - Raphinha (76' Alba), Lewandowski, Fati (68' Torres)

Sestava

Gazzaniga - Martínez, Bueno, López, Hernández - Romeu - Tsygankov (71' Riquelme), Martin (85' Fernández), B. García (46' A. García), Villa (60' Couto) - Castellanos (60' Stuani)




Diskuze

Záloha prostě bez Pedriho a FdJ nefunguje (pochopitelně)

Lewa bohužel místo střelby vymýšlí otočky, nevím, co se s ním v posledních zápasech děje

Když dostane balon Kounde, tak zavírám oči a doufám. Ten je taky jak nalitej posledních x zápasů.

Balde asi zase nejlepší na hřišti a Garcia ukazuje i z pozice stopera přehled a přesnou rozehrávku. Rád bych ho ještě viděl na DM

Ale tak zase o bodík blíž k titulu

10.04.2023, 23:08

Dnes Barcelona ztratila dva body, ale něco chybělo. Barca se snažila, ale Girona taky dobře bránila a nám chyběla jiskra a finální fáze. Otázka je, jestli to lze lépe natrénovat, ale zápas je zápas. Nejvíc se snažili Gavi a Rafinha, ale máme "jenom" bod. To je fotbal, pořád se nedá vyhrávat.

10.04.2023, 23:34

Čekal jsem, že se budou snažit odčinit debakl s Realem, ale toto bylo snad ještě horší. Za takový výkon by měli vracet vstupny. Bez energie, bez chuti, bez nápadu. Hráči za desítky milionu nejsou schopni udělat narážečku, nacentrovat za obranu natož obějít aspoň jednou za zápas obránce. Vše jen na náhodu. Ani jedna nahrávka Lewovi do nohy, aby pokryl balon a vratil zpět někomu na střelu, to co uměl Suarez. Vůbec ho nevyužíváme. Lewa si jen chodí pro míče na naši polovinu. Girona nehrála vůbec agresivně, "prasácky", ale na naši házenou to bohatě stačilo. Už nehrají žádný pohár, mají jen ligu, tak proč do toho nedají maximum, aby "zostudili" Real nějakým velkým bodovým odstupem.
Fotbal to je a pořád se nedá vyhrávat, ale výkon by měl být úplně jiný se spoustou šancí. Včera to byla jedna velká nuda, kdy snad šlo jen o to nedostat gol.

11.04.2023, 06:23

Myslel jsem si, že Xavi bude trošku modernější. Když bude hrát Bus a Roberto, tak to takhle bude vypadat skoro vždycky. Lewy nemá absolutně žádný servis a když už konečně dostane přihrávku, tak se točí s míčem a místo střely to zadrbe. Prostě není v pohodě. Chápu, že nehrají důležití členové základu, ale takové výkony nejsou o jejich absenci, to je prostě jen a jen o trenérovi a motivaci a správné sestavě.
nejlepší - balde, gavi a pak i kessie a alba
nejhorší - xavi, busquets, roberto

11.04.2023, 06:37
stockey roman1978

Najhorsi bol Bus, hoci neprehral ziadny suboj, prakticky vsetky akcie sli cez neho a mal tam 7 dlhych prihravok okrem standardu kratkych

11.04.2023, 12:28
roman1978 stockey

Statistikami se dá podepřít i to, že je delfín lepší než leo.

Sice jde vše přes Buse, ale k čemu to je? Téměř všechny akce již několik let jen brzdí, neumí přeřadit na vyšší rychlost, každý "rychlejší" tým mu zatápí tak, že neví čí je. Nemyslím si, že kdyby hrála včera záloha ve složení Pablo, Gavi, Kessie, tak bychom uhráli horší výsledek. A hlavně Pablo by mohl začít sbírat minuty a učit se a ne pouze po pár minutách na koncích utkání. Pedri i Gavi to zvládli a nic se nestalo.

11.04.2023, 13:49
stockey roman1978

Tak asi to bude tym ze Pablo nebude lepsi a este nema ani na to aby zbieral tie minuty. Ak by na to mal, davno je na ihrisku a davno by hral namiesto Busa, tak ako hra Balde na ukor Alby. I ked vcera to Alba rozprudil najviac. Snad si nemyslis ze to Xavi sklada ako piskvorky

11.04.2023, 15:12
roman1978 stockey

Myslím si přesně toto. Ve spoustě věcí s ním naprosto souhlasím, ale nasazování buse mi pije krev a u roberta bych vraždil.
A hlavně to je ten problém, rozhodně si nemyslím, že i kdyby byl někdo lepší, tak by hrál na úkor buse.

11.04.2023, 18:36

Já nevím proč nechává hrát hráče jako Roberto, Bus atd proč nezkusí mladé kluky jako třeba Pablo Torre nebo furt nechává hrát Lewu který nemá formu to samé fati na lavičce je tolik kluků kteří by bojovali a snažili se

11.04.2023, 13:04
stockey F4RE

mozno preto ze ich vidi na treningu a nie su lepsi?

11.04.2023, 13:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat