FC BARCELONA 4:2 SD EIBAR

FC BARCELONA 4:2 SD EIBAR

Barceloně se podařilo zvrátit dvoubrankové manko proti Eibaru, bohužel na obhajobu titulu to bylo málo. Utkání na Camp Nou navíc jako by symbolizovalo celý, nyní již uplynulý ročník LaLigy. Útočná trojice MSN sice zaznamenala další tři góly, ale se svým výkonem rozhodně nemůže být spokojena. Smutným hrdinou večera se stal brankář Eibaru Yoel Rodríguez.

Navzdory nezbytnosti vítězství začala Barcelona velmi vlažně a potrestání na sebe nenechalo dlouho čekat. V 7. minutě se dlouhý pas na levé křídlo snesl na zcela osamoceného Takašiho Inuie, který se z voleje trefil parádně a poslal do vedení hosty. Vzápětí chybovala i obrana na druhé straně a do obrovské šance se dostal Suárez, jenže ten zakončil tragicky.

V dalších desítkách minut se favorit zlepšil – Messi s Iniestou svými nahrávkami nacházeli Suáreze, Neymara či Albu v otevřených prostorech, avšak koncovka byla znovu obrovskou slabinou. Vynikal tak akorát brankář Yoel. Ten zneškodnil střelu Rakitiče i další tutovku Suáreze, který se proti němu podruhé řítil sám.

Ve 45. minutě tak málem došlo na pohromu. Ter Stegen střelu od Inuie vyrazil pouze na kopačky Peñi, před nímž se náhle objevila odkrytá brána. Křídlo Eibaru ovšem naštěstí pro Barcelonu minulo.

Do druhé půle přišel na hřiště Gomes místo Sergio Roberta a domácí pokračovali ve snaze otočit nepříznivý výsledek. Yoel byl ovšem stále proti. Dvakrát v krátkém sledu vychytal Iniestu a překonat ho v další ohromné šanci nedokázal ani Messi, kterému Suárez přenechával míč možná trochu zbytečně.

Jak se má zakončovat, tedy musel barcelonským hvězdám ukázat na druhé straně Inui, který v 61. minutě další krásnou ranou pod břevno – podobnou jako v prvním poločase – zvýšil na 0:2.

 V 63. minutě přece jen padl gól také do Yoelovy brány, ale postarat se o to musel hostující Junca, od jehož nohy se odrazil míč, který předtím poslal Neymar do tyče. Chvíli nato zahodil Brazilec příležitost na vyrovnání a festival neproměněných gólovek pokračoval v podání Messiho, protože v 70. minutě Yoel vychytal i Argentincův pokutový kop! Dlužno dodat, že penalta to byla zcela vymyšlená, jelikož Alba se směšně fauloval sám.

Zanedlouho nicméně srovnání přišlo, o což se postaral Suárez, když k němu prodloužil rohový kop střídající Alcácer. A obrat byl dokonán v 75. minutě poté, co Capa ve vápně skolil Neymara a byla nařízena druhá penalta. Messi vpravdě nevystřelil o moc lépe, neboť si Yoel znovu na balon sáhl, ale gól na z toho 3:2 byl.

Ačkoliv se utkání dohrávalo v početní výhodě domácích, ti zase trochu zvolnili. Svěřenci Josého Mendilibara se však už k ničemu závažnému nedostali a naopak Yoel inkasoval počtvrté, tentokrát po pohledném sólu Messiho. Přitom ještě před touhle akcí rodák z Viga potřetí zastavil samostatný nájezd Suáreze. 


Přehled utkání

Primera División - 38. kolo 21. května 2017, 20:00 Camp Nou Digi Sport 1

FC Barcelona

4 : 2 Alejandro Hernández

SD Eibar

  7' Inui (A - Capa)
  19' Escalante
  30' Capa
Busquets 41'  
  54' Peňa
  61' Inui (A - Enrich)
Junca (vlastní gól) 63'  
Suárez (A - Alcácer) 73'  
  74' Capa (2. ŽK)
Messi (penalta) 75'  
90+2 Messi'  
Sestava

Ter Stegen - Roberto (46' Gomes), Marlon, Umtiti, Alba - Rakitič (71' Alcácer), Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Sestava

Yoel - Capa, Arbilla, Lejeune, Junca - Peňa (67' León), Escalante (84' Rivera), García, Inui - Enrich (76' Gálvez), García


Zdroje: sport.es



Diskuze

Na úvod gratulace do Madridu. Neříká se to lehce, ale smutná realita je, že zkrátka získali tuto sezonu více bodů než my. Přes léto musíme zanalyzovat, proč tomu tak bylo a příští sezonu udělat všechno co je v našich silách, aby se to neopakovalo. Co se týče samotného zápasu, na závěr ligové sezony dobrý obrat, i když s vědomím toho jak se vyvíjí zápas v Málaze bylo těžké si ho plně vychutnat. Messi na závěr ligy parádní gól, ale jinak co tam dneska se Suárezem a Neymarem předváděli v koncovce... Všichni víme, že občas máme zápasy, kdy dokážeme pálit šanci za šancí, ale dnešek byl v tomhle ohledu uplně jiná kategorie.

21.05.2017, 22:25
Caltic8
Administrátor

Kvůli přestupům jsme neměli tak kvalitní kádr, jaký by klub s takovým rozpočtem měl mít. Když se ale ohlédnu za ligou i Ligou mistrů, nemůžu se ubránit otázce, kde bychom byli, kdybychom měli před bránou o trochu větší sebevědomí.

Na Messiho se zlobit nemůžeme – on sice taky spoustu gólů neproměnil, ale daleko víc toho vytvořil a proměnil. Oproti tomu Suárez a Neymar v mnoha zápasech před bránou zklamali a to nás stálo body. Od hráčů, za které jsme zaplatili 200 milionů a o kterých se mluvilo jako o aspirantech na Zlatý míč, čekám víc.

21.05.2017, 22:35
Jhonys Caltic8

v podstatě tento zápas dokonale podtrhl celou sezónu, kdy (mimo jiné) neefektivní Neymar a Sua nedokázali dát z tolika šancí pomalu ani jeden gól..

22.05.2017, 01:20

Prepáč Jordi, ale pre mňa už budeš navždy iba smiley

21.05.2017, 23:00
Stingy18 Pingu44

Neskutečný, že to písknul ... ostuda. smiley

21.05.2017, 23:09

Skvěle zvolené ilustrační foto. Messi a pravidelně sklopená hlava tak nějak charakterizují tento zápas. Zdálo se mi, že jsme s naprostým nezájmem opět vkročili do tohoto zápasu. Zase jsme začali hrát, až když jsme byli hluboko ve smiley Jasně, šancí bylo dost a vyhrálo se, ale to co se neproměnilo, jen přesně vystihlo letošní sezónu, jak Real byl namotivovanej dotlačit do sítě každý míč, kdežto náš laxní přístup nás obral o cenné body. Popravdě tento záverečný zápas chápu jako trochu podpásovku vůči fanouškům, nešlo o to, že byla šance na titul, ale nevypustit to, dát do toho vše v posledním zápase a ukončit ligovou sezónu se ctí. Nakonec se sice vyhrálo, ale jakým způsobem smiley Doufám, že Neymara v příští sezóně už v barcelonském dresu neuvidím. Ale tohle vše je dáno absencí skutečného lídra, jakým byl Puyol. Neberte to jako kritiku Barcelony, ale spíše jednotlivců a záležitostí, které tento klub ničí.

22.05.2017, 00:32
The_DoctoR Tommassino

S tím Neymarem si doufám děláš legraci? Platnejsiho hráče pro nás tým nenajdeš smiley

22.05.2017, 01:24
Messias The_DoctoR

Tím chceš říci, že Ney je pro náš tým platnější než Messi? :)

22.05.2017, 06:52
The_DoctoR Messias

Co s tím má společnýho Messi? Najdi mi platnějšího hráče pro nás než je Neymar, kterej by za nás mohl hrát? No? Nikdo, to, že je Messi nejlepší hráč na světě a historie o tom si tady psát nemusíme ne?

22.05.2017, 12:05
Messias The_DoctoR

Hoď se do klidu ;) špatně jsem si to přečetl, pochopil jsem to tak, že není platnějšího hráče v našem týmu než je Neymar. Apropo, nejsem zastánce toho, aby odešel, nicméně kdyby něco vysolil fakt obrovskou sumu, tak bych ho prodal. Nemám čas sledovat hráče po celém světě, ale určitě by se našla adekvátní náhrada. Zase tak božsky nehraje, je to velký simulant a není to tak dávno co byl hodně z formy a všichni jste jej tady prodávali ;)

22.05.2017, 13:12
BOLOMSSON Messias

Já z něj mám (Neymar) také smíšené pocity, hráč je to super, ale staví se v mých očích do role Ronalda, přestávám mít trpělivost s jeho frajerskými manýry a simulacemi.
Ač je to Pán hráč, tak je přesně typ primadony, co nesnáším! Nejednou jsem v mysli přemýšlel stejně, jako právě kolega Messias a to je tak, že vysolit za něj někdo tučný balík a mít za něj jistou náhradu typu hráče Dybala nebo něco podobného, tak snad neváhám. Pro něho hraje prim hlavně to, že on je ve své věkové opravdu nejlepší hráč s obrovským potenciálem a talentem, ale primadona a simulant je to neskutečný a včerejšek to jenom potvrdil.
A také souhlasím s tím, že poslední 4 měsíce zase hraje kvalitní fotbal, kdy si hodně dovolí a kličky mu vycházejí, ale třeba takové měsíce říjen, listopad, prosinec 2016 hrál naprostý průměr, na své kvality až podprůměr...no, jsem jen fanoušek a skousnout člověk musí cokoliv, nic jiného mu z jeho pozice ani nezbývá, ale s tímto klukem mám čím dál menší trpělivost a sympatie!smiley

22.05.2017, 14:18
Tommassino The_DoctoR

Dokud nezmění své chování, tak může vyhrát třeba Zlatý míč, k němuž má setsakra daleko, a i přesto jej tu nechci. Hádky s rozhodčím, provokace soupeře, simulace a kilometrové skoky, do toho finanční problémy s přestupem a druhý nejvyšší plat v týmu hned po příchodu... Co na něm musím ocenit je snaha, obzvlášť když se nedaří, tak se snaží být aktivní a něco vymyslet. Ale toto: "Platnejsiho hráče pro nás tým nenajdeš" je směšné, jeho kličky od lajny přes 5 hráčů, kdy následně směřuje mezi dalších 5 hráčů, jsou opravdu bezúčelné.

22.05.2017, 11:34
The_DoctoR Tommassino

Viděl si to u něho po té jeho poslední ČK? Já si myslim, že od té doby šel do sebe a sousetředí se jen na svůj výkon a ne na ostatní (rozhodčí, hráče).

22.05.2017, 12:06
Messias Tommassino

Asi tak nějak bych to viděl i já smiley dobře napsáno..

22.05.2017, 13:13
Messias Messias

...reakce na příspěvek od Tommassina..

22.05.2017, 13:14

Neymar má potenciál se přiblížit Messimu. Rok od roku bude jeho hvězda stoupat ...smiley

22.05.2017, 09:44

včera mi bylo velmi studno, to, jak jsme přišli k těm penaltám, je opravdu trapas, nechápu, že to hráčům za to stálo...Alba měl rozhodčímu hned říct, že to faul nebyl a Messi neměl penaltu proměnit schválně, nikoliv omylem...navíc, když už o nic v tu chvíli nešlo...Neymar potom taky komedie....je mi to moc líto, nemůžeme se pak divit, když se nám každej směje, teď zcela po právu...opravdu nám chybí vůdce, srdcař a správňák, jakým byl Puyol, ten by to snad nedopustil a vše by srovnal..

22.05.2017, 12:55

ten alba je fakt kokot smileysmileysmiley

22.05.2017, 17:19

Poslední zápas v lize nám ukázal takové shrnutí jak přibližně vypadala celá ligová sezona. A to, že se i MSN občas střelecky nepříliš daří, opět spalovali spoustu šancí jako v mnoha zápasech ligy. Dále hrozný zmatek v obraně při protiútocích soupeře. Hlavu vzhůru a připravit se na další sezonu, která bude lepší než tato.
Nový trenér bude mít si myslím hodně těžký úkol a to udělat z Barcy zase ten neporazitelný tým, který bude válcovat jednoho soupeře za druhým. U obrany to riziko protiútoku bude vždy díky našemu systému hry, který se nám ale všem líbí a proto taky fandíme právě Barce. Co ale bude muset vyřešit je, aby nestála celá hra na MSN jako doposud. Ano, když přišel Lucho a zavedl tohle zrychlení hry byl to dobrý tah, ale uplynuly roky a je potřeba vymyslet zase něco trošku jiného. MSN si totiž musí poslední dobou vytvářet šance sami a proto si myslím, že potřebujeme výborného záložníka se schopností tvořit hru, protože Don už má bohužel jistý věk, a není to ono. Samozřejmě ať si MSN tvoří šance pro sebe, ale ať má taky dost prostoru a volnosti jen na střílení golu a ať se do hry více dostává záloha jako za dob Pepa Guardioly. Pep stavil na úžasné záloze a Messim, Lucho stavil na útoku MSN, podle mě by mohlo stačit, kdyby nový trenér udělal takový kompromis a stavěl částečně na záloze a částečně na MSN. Co k tomu potřebujeme ? Jen jednoho top tvořivého záložníka.
Každopádně ať nový trenér začne stavět na čemkoliv, nějaká menší změna přijít musí a já se domnívám, že začátek nebude úplně růžový, asi jako při začátku Lucha na lavičce, ale pak se to opět rozjede.

22.05.2017, 18:40

Skoda, titul si hosi prohrali v Malaze. No a proc by Malaga mela hrat s Realem naplno, kdyz meli slibeny meloun v eurech. Tak snad priste.

24.05.2017, 19:33

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat