FC Barcelona 0:2 Villarreal CF

FC Barcelona 0:2 Villarreal CF

Barcelona se s ligovým ročníkem 21/22, na který by nejraději zapomněla, rozloučila symbolicky - prohrou na vlastním stadionu.

Blaugranas byli od začátku lepší, ale opět jim scházela přesnost nebo dynamika. Bez vyložené šance bylo brzy patrné, že Camp Nou žádný pohodový závěr LaLigy nečeká.

Střelecky nejaktivnější byl Torres, který zároveň dlouho platil za jediného hráče, jenž dokázal prověřit hostujícího gólmana Rulliho. Zbylé střely přinejlepším končily rohovým kopem. Ani z těch ovšem žádné nebezpečí nevzešlo a totéž platilo o centrech Taorého.

Nebylo tedy překvapením, že se do vedení dostal soupeř po ojedinělé povedené akci. Ve 41. minutě na sebe Alcácer strhnul obránce a Parejo výbornou nahrávkou vysunul Pedrazu, který překonal Ter Stegena. 

Po přestávce si Barca udělala další čárky v kolonce rohových kopů, zatímco Villarreal v 55. minutě navýšil vedení. Traoré se nejprve výtečně vrátil, jenže následný odkop mu nesedl a akorát nahrál Gómezovi do gólovky. Španělský záložník se nemýlil.

Na trávník tedy přišli Fati a Dembélé a později Depay a Puig. Bohužel ani tyto změny branku nepřinesly - obléhání pokutového území soupeře nadále selhávalo v koncovce. Míč skončil v Rulliho bráně až v 73. minutě po dvojité dorážce Alvesovy dalekonosné střely, nicméně se jednalo o ofsajd. Dembélé zanedlouho pálil nad.

 Ani závěr zápasu gólový úspěch nepřinesl, pouze další zablokovaný pokus Depaye, takže Barcelona se porážce nevyhnula.


Přehled utkání

22. května 2022, 22:00 Camp Nou, Barcelona Nova Sport 3

FC Barcelona

0 : 2 José Luis Munuera Montero

Villarreal CF

  41' Pedraza (A - Parejo)
  45+1' Parejo
Gavi 46'  
  55' Moi Gómez
Busquets 60'  
Alba 65'  
Sestava

Ter Stegen - Alves (81' Mingueza), Araújo, Lenglet, Alba - F. de Jong, Sergio, Gavi (71' Puig) - Traoré (57' Dembélé), Aubameyang (57' Fati), Torres (71' Depay)

Sestava

Rulli - Gaspar (67' Estupiňán), Albiol, Torres, Pedraza (83' Peňa) - Moi (83' Chukwueze), Capoue, Parejo, Trigueros (67' Jackson) - Celso, Alcácer (67' Aurier)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Začínáme od nuly.

23.05.2022, 00:10

A je konec.... tahle sezona vypadala šileně špatně ale nakonec máme dobré druhé místo a ligu mistrů... je čas si odpočinout a nabít síly do nové sezony kde bude boj o titula a o LM samozřejmě i copu del rey prioritou. Snad se nám povede přivést dobré hráče které Xavi chce a prodat zbytečné co jsou v klubu navíc.

23.05.2022, 00:15
pyspetr LeDavies

tomu říkám naivita

23.05.2022, 08:29
LeDavies pyspetr

Kde přesně vidíš naivitu?😀

23.05.2022, 09:06
karlos LeDavies

No tak jestli si myslíš, že budeme bojovat o titul v LM, jsi naivní :D S nějakým dobrým výsledkem v LM nepočítej tak 2-3 roky ještě. Nemůžeme být 4 roky po sobě v LM pro smích a pak během jednoho léta bum a jedeme na titul :D

23.05.2022, 10:12
Klokanomet karlos

Chelsea vyhrála LM, když byla v lize čtvrtá 20 bodů od mistra. Stát se může úplně cokoliv a ano, klidně může být bum a jedeme na titul. Jestli ti k tomu nestačí ani takové zázraky, že tým od Koemana umí porazit Real 4:0, tak už nevím co jiného.

23.05.2022, 10:55
LeDavies karlos

Real madrid je ve finále a to proti psg nebo city hráli totální tužku... tak nevidim důvod se tam taky nedostat... stači mít i lehký los který měl liverpool a jsme ve finále... občas to není tak těžké. Je fakt k smíchu jak se na všechno dívate tak moc černě a negativně😀

23.05.2022, 11:05
karlos LeDavies

Tak samozřejmě že bych byl rád kdybych se mýlil. Dost bude záležet na přestupovém období no. S Lewandowskym bych tomu i věřil. Musíme ale myslet i na obranu...

23.05.2022, 11:14
Caltic8 LeDavies
Administrátor

Nemůžeš srovnávat Real Madrid s Barcelonou v LM, ta mentalita je u nich úplně někde jinde, což je jeden z hlavních důvodů, proč jsou tak úspěšní, i když nehrají nejlepší fotbal. Barcelona vždy potřebovala být absolutní top, aby se dostala do finále (a i tak pokaždé najdeme momenty, kdy to bylo hodně těsné).

Boj o ligu snad ano, o LM si můžeme nechat zdát, v tom mají pravdu.

23.05.2022, 11:25
LeDavies Caltic8

To je sice pravda ale co se nestalo se stát může😀 ono to asi vyznělo ode mě tak že čekám že LM na 100% vyhrajem což jsem tim řict uplně nechtěl... myslel jsem to tak že jsme Barcelona a prioritou jsou vždy nejvyší příčky bez ohledu na formu... proto jsme byli taky zesměšňování při vypadnuti z LM do EL bez ohledu na to že náš kádr se teprve sestavuje a byl totálně bez formy a složený hlavně z akademie atd... samozřejmě pokud vypadnem z lm tak mě to nějak moc nepřekvapí ale věřim že máme na to uspět při dobrých nákupech na potřebných postech a stejné neli lepší formě kterou jsme měli než jsme porazili real madrid.

23.05.2022, 11:57
KU420 LeDavies

Peréz, má jakožto jeden z nejvetších mafiánů planety, prsty (potažmo prachy) v rámci fotbalu téměř všude. Barca sice zažívá úpadek tradičních hodnot, ale není tak nízko, aby korumpovala soutěž. Ačkoli některé zápasy naznačují opak (viz. rozlučkový zápas Xaviho v květnu 2015, proti La Coruně 2:2, PSG o 2 roky později) ..
Pokud se Kessié aklimatizuje stejně rychle jako Auba. Zároveň bude makat stejně jako v AC + dotáhne se přestup Lewandowskeho. + Ansu Fatimu se budou vyhýbat zranění. + udržíme hráče jako Gavi. + Posílíme resp. zcela přestavíme defenzívu. + TerStegen dolečí koleno a vrátí se do formy. + dostaneme hratelný los. Pak můžeme bojovat o triumf i v LM ..
Nicméně příští sezóna bude do značné míry postížená konaním MS. Tím, že máme navíc účast na mini turnaji o super pohár, budou muset klubové soutěže zhustit program, aby dohnali 5-6 odložených týdnů. Nějak si neumím představit, že by nechali běžet LM i jednotlivé soutěže, bez reprezentantů (ač v Evropě je to během Afrického poháru běžné a v JA se taky kvůli repre žádná soutěž nezastaví) .. Těžko tedy odhadovat, kdo co vyhraje. Neboť zranění během MS, či zlomení mentality předčasným vyřazením, se může nehezky promítnout i do výsledků na klubové scéně.
Sezónu vnímam celkem pozitivně. Až do půlky dubna, se dalo snít o trofeji, což se před sezónou tvářilo jako nemožné. Zbavili jsme se koemana a zlodějkého vedení, což je úspěch sám o sobě. Snad se za pár let vrátíme na výsluní! FORZA BARCA!

25.05.2022, 14:58
felpod LeDavies

Odpočinek by se hodil...
Místo toho Austrálie a potom turné po USA...
Vím, že je to ekonomicky výhodné, ale odpočinek hráčů se koupit nedá - ten se jim prostě musí poskytnout...

23.05.2022, 09:53

Kromě dvou měsíců ukončené výhrou na Realu, to byla herně sezona hrůzy, hraje se na goly, ne na procentní držení míče. Kupodivu to i tak stačilo na druhé místo. Chci věřit, že se povede prodat většinu nepotřebných hráčů a přijdou nová jména k oživení hry.

23.05.2022, 02:30

Tak doufám, že Alves neprodlouží. Jako Adama to zahrál chudák špatně, ale v první řadě nemá křídlo hasit chybu beka. Centry opět nic, standarty taky nic, bránění taky nic, pozičně taky nic. Jako ať mi nikdo neříká, že by Mingueza nezahrál lepe.

A Gavi teda zase taky nic. Už asi 5. zápas v řadě. Až před střídáním ukázal jeho bojovnost. Naopak Puig se hezky snažil kombinovat. Ten kluk nám bude chybět. Na kreativního záložníka nemáme prachy a když se zase zrani Pedri, nebudeme mít zase co hrát.

Že jsme 2. je fakt zázrak :-D

23.05.2022, 07:03

Asi nejtěžší sezóna za posledních 15 let. Nový projekt, omlazení týmu, odchod Messiho a to vše na pozadí obrovských manažerských a ekonomických problémů. Je vlastně zázrak (a ukázka umu Xaviho - i Laporty), že jsme nakonec druzí a že jsme si během té jízdy občas užili i nějaký ten hezký fotbal. Vítezství 4:0 nad Realem se jistě zapíše do historie, vzhledem k okolnostem.

Pamatujete na druhý zápas s Bayernem ve skupině? Ten zápas je vlastně metaforou letošní sezóny. Sice jsme prohráli na plné čáře, ale byly tu náznaky lepších časů a předvedená hra taky nebyla úplně marná, místy.

Chce to čas, nějaké ty peníze a pořádný kopec štěstí, aby se nám vyhýbala zranění. Věřím ale, že nás v příští sezóně čeká pořádná jízda. Ostatně, s tím co jsme letos předvedli, jsme skončili druzí! A horší už to být nemůže, ne?

23.05.2022, 07:39
Caltic8 Nogares
Administrátor

Letošní sezona právě ukázala, že horší to klidně být může. Máš pravdu, že o druhé místo se výrazně přičinil Xavi nebo třeba příchod Auby, ale také pokračující úpadek LaLigy. A i když jsem si celkem jistý, že ten bude pokračovat, stále platí, že mezi třeba top 8 týmy má Barca relativně největší problémy. A jak sám píšeš, na jejich řešení je potřeba času i peněz.

Popravdě teda věřím, že horší to nebude, čili že nás čeká zase to druhé místo. V případném souboji s Realem nám zřejmě dost pomůže to, že Mbappé podepsal s PSG. A také věřím, že zase najdeme správný rytmus. Jenže těch faktorů, které musíme vyřešit, je tolik a s jsou tak závažné, že zanechávají pochybnosti.

Ostatně podívej, jak rychle a jak hluboko jsme propadli potom, co jsme se dostali na vlnu skvělých výkonů. Řekl bych, že ta nově nalezená forma a euforie z ní nepřišly náhodou, ale zrovna tak nepřišel náhodou ani ten propad. Samozřejmě nikdo nemohl čekat, že od toho února/března už půjdeme jenom nahoru. Nicméně těch posledních 11 zápasů (vč. EL) nebezpečně připomínalo začátek sezony.

Ve výsledku jsme skončili sezonu ve špatném rozpoložení a s velkými otazníky pro léto, čili bez zásadního posunu. Máme perspektivní tým, perspektivního trenéra a rozumného fotbalového ředitele, což je fajn. Bohužel "fajn" Barceloně stačit nemůže.

23.05.2022, 11:16
larnel Caltic8

Vidím to podobně, náš "úpadek" ještě nějakou sezonu potrvá a nějaké zázraky se čekat nedají. Mladíci jsou super, ale pořád jsou hodně mladí a tým nepotáhnou. Pár zápasů se jim podaří a spousta zase ne, ale to je dáno věkem. Na začátku sezony jsem byl nadšený ze hry Nica a na konci už nehrál, pak vystřeli Gavi, ale poslední zápasy už nic moc. A čekat nějaké zlepšení od Alby, Busquetse atd se nedá. Ale třeba si sedne spolupráce Levandovského a Kessieho s týmem, nabere se seběvědomí a nějaká šňůra výsledků se udělá. Ale jak jsem psal, tak z celkového pohledu nečekám zázraky.
Z mého pohledu vidím chybu v tom, že nepřišel Mbappe do Realu. Mohli utratit všechny peníze za jednoho hráče, který jim v týmu udělá pěkné peklo, co se týká platu. Nevím, jestli by ho kabina s takovými podmínkami vzala. Takto mají pěkný balík na posílení na více postech-hlavně záloha. Útok je zase tak netrápil a ještě by si lezl do zelí s Viniciusem a Benzemou.

23.05.2022, 11:44
Andreas larnel

Sorry , ale váš názor absolútne nezdieľam. Naopak, som optimista. Ligu sme dokázali vyhrať aj v dobe, keď zálohu tvorilo trio Rakitic, Paulinho a Busquets. Real v tej dobe hral lepší futbal avšak stačilo mať v mužstve rozdieloveho hráča ktorý to zobral na seba a ten titul sme ukopali. A povedzme si úprimne , to sme nemali žiadne taktické prípravy , hralo sa na improvizáciu a tréner ( Valverde) tam bol len ako kamoš do partie. Dnes síce nemáme rozdieloveho hráča ( zatiaľ ) ale naopak, máme to, čo je najviac potrebné pre dlhodobé udržanie konkurencieschopnosťi. Trénera s taktickou vyspelostou , osobnosť s jasným plánom , mladú kostru mužstva atď. Dovolím si povedať , že bude úplne stačiť ak ako rozdielový hráč dôjde Lewa a Xavi už bude presne vedieť čo musí urobiť aby ho čo najviac zapojil do hry. Preto aj ten príchod Kessieho aby bola alternatíva na rôzne úseky zápasu, zmenu systému v priebehu hry. Ešte bude určite do konca prestupneho obdobia zopár prekvapení.

23.05.2022, 13:30
larnel Andreas

Teď zase nesouhlasím já. Tenkrát to mužstvo mělo mnohem větší sílu. A další věci... je mi jasné, že jsou všichni nadšení z Xaviho, ale někde jsem četl, že má výsledky horší než Koeman. Trenérská vyspělost? Jasný plán? Zatím vidím velké zlepšení při nástupu jako impuls "nový trenér", který je vidět u spousty týmů a od výhry na Realu je to bohužel nic moc. A kostra týmu nemůže být spousta 18ti letých kluků. Talent mají, ale ozhodně to není kostra týmu. Tu pořád vidím v Ter Stegenovi, Piquem, de Jongovi atd. A tato kostra týmu stárne.

23.05.2022, 19:49
Nogares Caltic8

Obávám se, že "fajn" je to nejlepší v co můžeme příštích několik měsíců doufat. Možná i let. Ale nevěšel bych hlavu: máme projekt, máme skvělou akademii a realizační tým, ale především máme značku. Hráči k nám pořád chtějí i za cenu menšího platu. To se v průběhu úpadku např. ManU nebo AC Milánu nestávalo, spíš naopak. Museli hráče přeplácet a slibovat jim hory doly.

Propad výkonnosti přičítám především nezkušenosti a neodolnosti našich mladých hráčů. Marodka tomu samozřejmě taky nepomohla a nemůžeme zapomínat na to, že většina hráčů spolu hrála jen pár měsíců. Navíc nám zoufale (už tak 8 let) chybí kapitán. Jestli Busi nepředá v nové sezóně pásku Araújovi, tak budu vážně pochybovat o úsudku kabiny. Ten kluk je rozený lídr a potřebuje to mít oficiálně stvrzené. Nevěřím na to, co jsme jeli za Messiho, že "vedl" příkladem a Masche nebo MAtS to "vedli" hlasem. Lídr musí ty hráče občas i seřvat a umravnit a to bez pásky prostě tak dobře nejde.

23.05.2022, 13:02

Ideální zápas pro vyzkoušení nové taktiky, různých kombinací hráčů a nasazení mladých, kteří se na tréninku snaží. Místo toho Xavi vsadil na klasickou sestavu, která neměla absolutně žádnou motivaci vyhrát. Trochu mě mrzí, že se ani nesnažil využít dobré chemie mezi některými hráči (třeba Auba + Dembe). Dopadlo to tak, jak dopadlo.

Na Adamu bych chyby neházel, přeci jen je to Alvesovo místo, takže góly jdou spíš za ním. Legenda klubu to je, zkušeností má na rozdávání, ale takový výkon je od něj spíše pro ostudu.

Hodně mě zajímal Puig, který se strašně moc chce prosadit aspoň na pravidelná střídání v Barçe. Ačkoli mu to přeju, bohužel zatím nepředvedl nic, za co by si vysloužil pravidelné hraní v Áčku. Další nervózní výkon, kterému chyběl potřebný klid. Ono ostatně si toho všimli i hráči Villarrealu, kteří kdykoli držel míč jen o trochu déle, po něm šli jako po uzeném – vycítili slabý kus ve stádu, který nejsnáze udělá chybu.

Villarreal ale musím pochválit – chtěli více vyhrát a byli i z mála šancí efektivní. Za mě bylo velmi frustrující vidět, jak dobře jim fungovala offsidová past. Tam několikrát chytili hned několik našich hráčů a zmařili tím slibně se rozvíjející akci. Z toho by se Xavi mohl poučit. Jedno pozitivum ale v našem bídném výkonu vidím – Xavi si jasně řekl o posílení a přestavbu kádru, která je potřeba jako sůl (pokud teda nechceme zase dělat v LM ostudu).

Celkově je ale sezóna taková hořkosladká. Padli jsme na dno, ale dokázali se zvednout a uhrát druhé místo. Směr, kterým teď Barcelona nastoupila, mi dává naději, že se zase dostaneme tam, kam patříme. Jen to bude chtít čas a trpělivost nejen vedení klubu a hráčů, ale také fanoušků, kteří by měli mít pád Barcelony na dno na paměti stejně, jako největší úspěchy klubu. Může se to totiž kdykoli opakovat a příště se z toho už nemusíme vyhrabat stejně dobře, jako v této sezóně.

23.05.2022, 07:52
felpod Gr4VeGun

Rozhodně to v žádném případě NEBYL "ideální zápas pro vyzkoušení nové taktiky"...
Jednalo se o POSLEDNÍ ligové kolo. Před letním přestupovým obdobím. V podstatě se neví, kdo všechno odejde, ani kdo všechno přijde - ale o tom píšeš i sám.
Xavi neví, jaký bude mít v srpnu k dispozici kádr - takže zkoušet něco? To je trošičku nesmysl...
Ale jinak, s vyjímkou Tvé první věty, plný souhlas s tím, co jsi napsal... smiley

23.05.2022, 09:59
Gr4VeGun felpod

Nemyslím si, že by Xavi nevěděl, koho v kádru chce a koho může s klidem postrádat. Právě sestavou v posledním kole mohl dát jasně najevo, s kým počítá a kdo mu v rovnici naopak přebývá. Minimálně podle mě mohl vyzkoušet více mladých hráčů od začátku, kteří si mohli vyzkoušet ostrý ligový zápas z jedním z top týmů La Ligy.

Koho Xavi chce a kdo nakonec zůstane jsou dvě rozdílné otázky, přesto proč by nemohl vyzkoušet něco nového, jako to udělal v zápase proti Celtě. Minimálně mohl vyzkoušet hráče, se kterými počítá a kteří v kádru zůstanou na jiných pozicích nebo s jinými úkoly.

23.05.2022, 10:39

Já dnes taky předvádím v práci mizerný výkon, i když se snažím...:-(. Chybí mi lehkost a nadhled. Tak nějak to bylo i včera. Ale asi je lepší, že sezona končí takto, než nějakou euforií, která by se nezakládala na reálném stavu. V současnosti tento tým nemá na to, aby uhrál cokoli slušného v LM. Úspěchem by byl postup ze skupiny. Ale tohle vedení ví a věřme, že má nějaký plán,. Dostat se ale na úroveň týmu, který vyhrával jednu LM za druhou je téměř nemožné. Patřit zase aspoň mezi 8 nej v Evropě....někdy....

23.05.2022, 11:56

Já se tedy nemůžu přidat ke zdejšímu negativismu. Děsivý začátek sezony vyrovnal Xaviho nástup a okamžité zlepšení. Odehráli jsme docela dost zápasů, které bychom pod Koemanem nikdy nepředvedli - skvělé výkony proti Neapoli, Atlétiku, Realu, důležité vyhrané zápasy jako Sevilla, otočka v Levante nebo teď odmakaný Betis...Objevili se úplně z ničeho noví hráči, kteří jsou okamžitě týmu užiteční, hlavně Gavi. Objevili se i noví tahouni týmu Pedri a Araujo (a zdravý Demba!!!). Na Alvése se pořád nadává, ale vždyť i ten jeho návrat a pozice hecíře má nějakou romantiku. Hra sice nevydržela jako v období kolem Clásica, ale to neznamená, že budeme čekat na trofej 10 let, nebo co tady píšou zdejší optimistismiley Je třeba si taky uvědomit, že Xavi pracuje s provizorním týmem a nutno dodat, že většina hostování a posil z nouze splnila účel. Adama je sice už k ničemu a Ferrán je opravdu děsivý i přes bodování, ale Auba vyšel dokonale. Nevidím jediný důvod, proč bychom v příští sezoně nemohli s týmem, posíleným o Lewu a nějaké krajní obránce, okamžitě bojovat o titul.

23.05.2022, 13:36
Caltic8 Klokanomet
Administrátor

Jediný karlos (myslím) napsal, že dobrý výsledek v LM ještě dva až tři roky neuděláme, tak nepoužívej tyhle hyperboly, tvé argumentaci to určitě nepřidá.

Co se toho negativismu týče, dovolím si tvrdit, že nikdo z nás nepopírá Xaviho přínos a talent v týmu. Ale že nevidíš jediný důvod, proč bychom nemohli okamžitě bojovat o titul? Vždyť o tom vlastně sám píšeš. Máme provizorní tým, celý klub je na tom bídně a máme očekávat, že zrovna tohle léto přijdou nějaké posily, nebo přesněji změny, které nás vrátí na vrchol?

Samozřejmě si svorně přejeme, aby tomu tak bylo. Ale nemůžeš se divit, že jsou tady tací, kteří by si za dané situace na takový výsledek nevsadili.

23.05.2022, 17:17

Ano, o titul můžeme v příští sezóně klidně bojovat, ale nenechme se svézt na vlně přílišného optimismu. Na druhém místě jsme skončili hlavně díky extrémně slabé konkurenci v lize, kde dlouhodobě o první příčku bojují dokola jen dva tři týmy, bez ohledu na jejich momentální kvalitu. V LM to je jiná písnička.

Dál začínám mít pocit, že už si tu spousta lidí Xaviho idealizuje jako nějakého rytíře, co nás přijel na bílém koni spasit. Přiznávám, že i mě mile překvapilo, jak dokázal tým hned po svém příchodu pozvednout, zároveň ale nejsem slepým k těm nemálo zápasům, za které by se nemusel stydět ani Koeman. Především to jde vidět na předváděné hře, kdy při absenci Pedriho je najednou veškerá kreativita ta tam a celé se to promění zase v tu nám dobře známou holomajznu. Mimochodem právě Pedri byl zraněný prakticky po celou dobu Koemanova letošního působení, čímž se Ronalda nezastávám, jen nechci být k jednomu kritický a druhému to samé odpouštět. Samozřejmě je Xavi teprve začínající trenér, který rozhodně má nějaký potenciál.

23.05.2022, 15:05
Andreas absint

Pamätáš si sezónu 07/08 ?? To bola tragédia jak herne tak aj v šatni. Prišiel Guardiola , nastolil pravidlá , vtiskol im počas leta a sústredenia v škótsku svoje myšlienky ( a to sme ani mohutne nemuseli meniť káder ) a razom sa začala písať 5 ročná svetová dominancia. Prečo nemám veriť, že Xavi to zvládne aspoň z časti ako Pep, ak je z toho prostredia, zažil všetky tieto vzostupy aj pády? Počas tejto polsezony toho zvládol až nadmieru veľa. Už zimné okno ukázalo , že má cit pre potreby mužstva a dokázal hneď identifikovať , čo je nutné aby sme neskončili zle. Za relatívne pakatel priviedol hráčov ktorých ale hneď dokázal vtiahnuť do deja a boli okamžite posilami. Určite už vie, koho potrebuje a aké pozície musí obmeniť. Takže ten pesimizmus nieje na mieste. Netvrdím , že okamžite vyhráme LM ale titul v lige, dôstojná reprezentácia v európskych súťažiach a dobrá hra sa určite dajú očakávať.

23.05.2022, 15:45
absint Andreas

To s tím Guardiolou přece není žádný argument. Občas se nový trenér chytí neskutečně a celý tým okamžitě posune, občas je to ještě horší.
"Prečo nemám veriť, že Xavi to zvládne aspoň z časti ako Pep, ak je z toho prostredia, zažil všetky tieto vzostupy aj pády?"
To je s prominutím úplná kravina. To bys mohl říct i o trénování Iniesty, Puyola, Messiho, Mascheho, Valdése, atd.
Cit pro potřeby mužstva ještě moc možnost ukázat neměl, vyjma Ferrana (a to zatím nic extra není) teď bereme každého trochu schopného hráče, který je zadarmo. A pokud máš na mysli Aubu, to, že nám chyběl střelec, šlo vidět z Měsíce, to není žádným citem pro potřeby. Uvidíme, jak se to vyvine v budoucnu, já zatím budu stát nohama na zemi.

23.05.2022, 17:10
Nogares Andreas

Hráči, které měl Pep k dospozici když přišel jako trenér: Xavi, Iniesta, Messi (už jen tady bych mohl končit, ale ono to pokračuje), Henry, Eto'o, Puyol, Yaya Touré, Rafa.

Ta situace byla tehdy samozřejmě taky hrozně složitá, ale zásadní rozdíl byl v tom, že Pep měl k dispozici zkušené hráče na světové úrovni, které vhodně doplnil novými nákupy (Alves, Pique) a odchovanci (Busi, Pedro). "Stačilo" tehdy "jen" nastavit pravidla, hráčům dát jasné úkoly a celkově nastavit herní systém, který vyzdvihoval silná místa a upozadil slabiny. Samozřejmě jsme taky měli tunu štěstí. Například v LM to zdaleka nebyla taková dominance, jako třeba v první sezóně Lucha.

Xavi má situaci o poznání složitější. Proto bych spíš čekal evoluci, než revoluci. Postupně se do toho zase dostaneme, v tom bych byl optimista, ale nejdřív potřebujeme, aby nám dozráli mlaďoši a vhodně je doplnit zkušenými hráči.

24.05.2022, 09:20

Bylo nebylo.... je fajn vzpomínat na momenty slávy ale chce to myslet na to co máme teď a co se stane v budoucnu a aby to bylo pozitivní....
V průběhu sezóny s příchodem Xaviho se tým zvedl a začali jsmě hrát a vyhrávat... na to třeba navázat... samožřejmě faily byly stejně.... ale to se stává i těm nejlepším :))

Slova jako "ještě furt nemáme na LM" mi přijde jako totální blbost... spousta týmů se dostalo do finále a neměli nejlepší kádr ale prostě jim to vyšlo... ať už lehkým losem, bojovností, "štěstíčkem" nebo prostě jim to tam padalo ...

Proč by to nemohlo vyjít v nejbližších letech nám, rozhodně netřeba myslet furt negativně...

24.05.2022, 10:53

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 74
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
50. Raphinha 5
53. Fermín López 5
55. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat