FC BARCELONA 1:1 ATLÉTICO MADRID

FC BARCELONA 1:1 ATLÉTICO MADRID

Ač Barcelona v odvětě semifinále Copa del Rey podala špatný výkon, na postup to i díky chybě rozhodčích stačilo. Trestem pro ni ale bude skutečnost, že se ve finále bude muset obejít bez Sergiho Roberta a Luise Suáreze, kteří dostali červenou kartu.

První půlhodinu Barcelona přečkala jen s odřenýma ušima. Už v šesté minutě pustila Atlético do rychlého protiútoku a Carrasco si vytvořil gólovou šanci, avšak jeho střelu zneškodnil domácí gólman Cillessen. Ten měl dost práce i poté, protože jeho spoluhráči prohrávali osobní souboje, standardní situace a poměrně snadno propadali.

Když napadání Atletů opadlo, barcelonské záloze se konečně dařilo konstruktivně rozehrát a mohlo tak dojít na útočné akce i na druhé straně. A byla to právě Barça, které se s hvizdem oznamujícím konec poločasu odcházelo do šatny lépe, neboť se dokonce dostala do vedení. Ve 43. minutě předvedl skvělé sólo Messi, jehož střelu dorážel Suárez do odkryté sítě.

Úvod druhého poločasu byl o poznání klidnější – to se však v okamžiku změnilo. Těsně předtím, než měl na hřiště přijít Vidal, dostal Sergi Roberto druhou žlutou kartu a Atlético se této příležitosti rychle chopilo. V 59. minutě vstřelil gól Griezmann, jenže asistent rozhodčího odmával nepochopitelný ofsajd. 

Nicméně připravovaný tlak zase rychle utnul nešťastným zákrokem Carrasco, nad nímž se rovněž zjevila nekompromisní ruka sudího Manzana s červenou kartou. Nato mohl rozhodnout Leo Messi, bohužel jeho brilantní přímý kop z velké vzdálenosti zamířil do břevna.

Další obrovská šance přišla před Cillessenem, poněvadž Gaimero díky vlastní pohotovosti a špatnému zákroku Piquého získal penaltu. Také tato střela se ale odrazila od brankové konstrukce. 

Francouzský útočník tak musel vyrovnat ze hry, což se mu podařilo v 83. minutě po asistenci jeho krajana Griezmanna. Další snažení Atlética, vedené hlavně po křídlech, však kýžený úspěch nepřineslo. Jediné, co padalo až do poslední minuty, byly karty. Dvě během tří minut stihl Suárez, jednu vyfasoval Felipe Luís za faul na Messiho a utkání uzavřel Busquets zdržováním hry. 


Přehled utkání

Copa del Rey - semifinále, 2. zápas 7. února 2017, 21:00 Camp Nou -

FC Barcelona

1 : 1 Jesús Manzano

Atlético Madrid

Sergi Roberto 19'  
  36' Carrasco
Suárez 43'  
Sergi Roberto (2. ŽK) 57'  
Rakitič 66'  
  69' Carrasco (2. ŽK)
  76' Savič
Cillessen 76'  
  83' Gameiro (A - Griezmann)
Suárez 87'  
Suárez (2. ŽK) 90'  
  90+4' Felipe Luís
Busquets 90+6'  
Sestava

Cillessen - Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitič (72' Iniesta), Gomes, Denis (62' Mascherano) - Messi, Suárez, Arda (70' Busquets)

Sestava

Moya - Juanfran, Godín (49' Lucas), Savič, Felipe Luís - Gaitán (48' Correa), Saúl, Koke, Carrasco - Griezmann, Torres (61' Gameiro)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Caltic8
Administrátor

Fuj.

07.02.2017, 23:16

Dnešní sportovní večer mě utvrdil, že finští hokejoví rozhodčí jsou stejně dobří jako španělští fotbaloví, a že ve Frolundě existuje tým stejně dobrých krasobruslařů jako v Madridu... Kromě toho náš výkon byl.....poněkud....no....nic moc. Sergi Roberto dnes všude pozdě a škoda, že trpělivost Lucha nebyla o 5min kratší.. Dej nám Bůh v Alavesu trochu fotbalu..

07.02.2017, 23:23

Přežili jsme. Jinak se to asi nazvat nedá. Můžeme se jen domnívat, jak by to dopadlo, kdyby rozhodčí uznal gól Griezmanna, ale moc dobře asi ne. Roberto oslavil narozeniny fakt "parádně". Jsem zvědavý, jak to ovlivní jeho pozici v sestavě. Vidal, když nastoupil, působil lépe než on a tohle mu u Enriqueho určitě nepomůže.

07.02.2017, 23:25
Caltic8 Michal1702
Administrátor

Vidal zatím ukazuje, že do obrany nepatří.

07.02.2017, 23:28
Marula68 Caltic8

Tak Sergi Roberto bohužel také ne

07.02.2017, 23:33

to bylo sado maso smiley

07.02.2017, 23:31

Dnešek byl o štěstí, takový zápas a doma, to je fakt síla. Atletico bylo lepší, ještě že máme Messiho a že z ničeho udělal gól, jinak jsme byli všude pozdě a fakt bylo štěstí, že neuznali rozhodčí regulérní gól a že neproměnili i penaltu. Opět se ukázala naše síla v rozehře, to nám prostě nejde. Atletico klobouk dolů, kéž budeme někdy tak bojovat taky, pak budeme zase neporazitelní, dnes bylo vidět že máme nahráno z prvního zápasu a že nikdo nepočítal že bychom nepostoupili a skoro se nám to nevyplatilo.

07.02.2017, 23:39

Záloha, kedysi výstavný článok hry Barcy, je dnes najslabšia formácia. Jej zásluhou trpí útok aj obrana, ktorá sa dostáva pod sústavný tlak. Atletico bolo lepším mužstvom, najmä práve zásluhou zálohy. Žiaľ, o výsledkoch Barcy dnes rozhodujú individuálne schopnosti 2-3 hráčov, ostatní sú takí nemastní-neslaní...

08.02.2017, 00:06

Bohužel zápas co zápas hrajeme hůř a hůř...Nevím čím to je, možná rotaci, zraněními, ale naše hra nemá žádnou svoji tvar, většinou je to o individuálních výkonech...smiley

08.02.2017, 00:41
Syrda The_DoctoR

Jasně, že to je rotací. Ono jak ti má hrát záloha dobře, když ti každej zápas hraje jiná formace? To ví i blbej. Já jen doufám, že to Lucho dělá záměrně. Loni jsme odešli silama v dubnu. A k čemu bylo že jsme hráli 8 měsíců jak z partesu, když jsme odešli v dubnu. Nezatracoval bych to, hra stojí za prt. Ale pořád hrajeme o tři trofeje. Důležitej bude duben a květen, pokud teď budem bojovat a přejdem přes PSG tak je úplně jedno jak jsme zahráli s Atlety. Vamos Barca!!!!!

08.02.2017, 07:30
marek99
Senior editor

Vskutku zaujímavý zápas, som neskutočne rád za postup. Podľa mňa zahral veľmi dobre André Gomes a Cillessen takisto s prehľadom. Na konci mi zatrnulo že Messimu pri tom zákroku natrhol šlachu alebo čo vyzeralo to všelijako.. Filipe Luis pre mňa jeden z najnesympatickejších hráčov.

08.02.2017, 07:29
Rendzi10 marek99

Gomes a Cillesen super!!Hlavně Cill podržel..smiley

08.02.2017, 09:42

A Masche se včera zranil.

08.02.2017, 08:00
Migueli
Systémový administrátor

To byly nervy! Výkon špatný, ale hlavní je postup.

Cillessen super. Být to opačně, tak mu tu kartu za zdržování dříve jak v 90. minutě nedá.

Roberto se ve finále nahradí. Suárez už hůře, ale vzhledem k soupeři to prostě musíme zvládnout i tak. Ideálně Arda - Neymar - Messi.

Rád bych se podíval do Valencie, tak snad to dají tam, těším se smiley

08.02.2017, 08:27

To je fakt něco strašného, doufám že Enrique už ustálí tu zálohu, nechápu proč nemají Denis a Gomes určené jasné posty na kterých budou hrát (tak jako Iniesta, Busq). Točí se po té záloze zápas od zápasu jak na kolotoči a pak to tak nemá vypadat.

Celá hra je o přihrávkách brankář-stoper-krajní bek-stoper- brankář-střed zálohy-krajní bek-brankář -> nákop a jsme bez balónu. Přitom Cillessen ukazuje že má výbornou rozehrávku středem a dalo by se tak lehce přecházet do útoku.

Nevím jak dlouho nás může Messi se Suarezem zachraňovat, aby to v lm neskončilo nějakým debaklem jak v 2013.

08.02.2017, 08:42

Otrasná prvá pol hodina, otrasný rozhodca, biedny denis suarez, biedny sergi roberto ako vždy, skvelý cillessen

08.02.2017, 09:09

Šílený zápas - tolik karet a nepřesností od rozhodčího jsem ještě neviděl. No ale důležité je že jsme postoupili. Věřím že další zápasy už budou lepší a budeme vyhrávat. smiley

08.02.2017, 09:14

Vypadá to že Lucho nedokáže už týmu víc dát. Prakticky v každém zápase máme problémy z rozehrávkou od vlastní branky a pak to řešíme nákopem a ztraceným míčem. Kam se poděla naše kombinace - už vůbec nevidíme naše pověstné troúhejníčky ! Lucho nedokáže změnit naši rozehrávku a tolik chyb a zbytečných ztrát jsme nikdy neměli. Tak to shrnu - jestli náš tréner nedokáže na to reagovat a něco změnit, tak musí odejít .

08.02.2017, 13:13
jurash Robert Duchoň

Máš pravdu, bojujeme stále o tři trofeje, jsme ve finále CdR. To je málo, my jsme Barca chceme trojúhelníčky, kolečka a čtverečky... Nedejbože,že vyhrajeme LM bez kosočtverců. Lucho ví nejlíp co hráči dělají špatně, nechme ho dělat svou práci. Alespoň do léta. smiley

08.02.2017, 15:08
Jhonys jurash

smileysmileysmileysmiley

08.02.2017, 16:12
Jhonys Robert Duchoň

Lucho mohl i za to, že si naši první půlhodinu nedokázali pomalu ani přihrát na metr? smileysmiley

08.02.2017, 16:11

To nebyl první zápas co máme potíže s rozehrávkou ( trvá to už měsíce) a vidíš nějaké zlepšení ? žádné ! tak kdo je na vině když tým se nedokáže dostat z vlastní poloviny ani proti slabším presujícím celkům. Takhle dáváme tou bezradností každému návod i odvahu jak na nás tlačit . A spoléhat se pořád na genialitu Messiho to nemůže pořád vycházet . Lucho na ty naše potíže reagoval za tu dlouhou dobu jak ? co změnil ? nic ! a když se to nezlepší - tak ať jde .

08.02.2017, 18:57
Jhonys Robert Duchoň

1. mohl bys mu projevit trochu vděku za to, to co pro nás dokázal jako hráč i jako trenér.
2. promiň, ale kopat do míče tak, aby dokázali přesně přihrát nikým nebráněnému člověku, ty hráče trenér fakt učit nemůže... stejně tak, jako když zahodí 100 % šanci. Ti hráči jsou dost zkušení na to, aby dokázali sami nahrát nebo přesně vystřelit do brány.

08.02.2017, 21:42

Masche je zraněn a nevystoupí s PSG. smiley

08.02.2017, 15:16

Na jednej strane som samozrejme rád, že sme vo finále, ale na strane druhej zo včerajška zmiešané pocity. Strata Luisa a Sergiho do finále, zranený Masche, náš nie veľmi presvedčivý výkon a napokon neuznaný čistý gól Griezmanna. Na konci asi každému z nás tuhla krv v žilách, keď bol Leo na trávniku, chvalabohu bude vo finále. A samozrejme super, že nedostal žltú, Leo opäť super zápas. Uvidíme ako sa bude dariť Pacovi vo finále a samozrejme tiež Vidalovi, ktorý ale posledné vystúpenia sa ukazuje v pozitívnom svetle. Už to tu viackrát bolo spomenuté, proste túto sezónu nefunguje záložný priestor, keď tam nie je Iniesta, chýba vyššia presnosť a kreativita, je to nejaké chaotické. Niekoľko hráčov, ktorí patria do základnej 11-ky neprežívajú absolútne vydarenú sezónu, najmä Rakitič a povedal by som aj Neymar a Busi. Čo sa týka nových posíl, nič veľké až na nejaké záblesky. Ja viem, je to ich prvá sezóna v Barcelone, zlepšenie môže prísť.

08.02.2017, 18:16

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat