FC Barcelona 1:0 Celta Vigo

FC Barcelona 1:0 Celta Vigo

Camp Nou byl v první třetině utkání svědkem jasné převahy Barcelony, která se ale nakonec bála o tři body. Za hubenou výhru tak budou chváleni hlavně gólman Ter Stegen, stoper Piqué či záložník Gavi. 

Domácí vstoupili do zápasu ve svižném tempu a hned si začali tvořit šance. Celta naopak působila velmi nepřipraveně - jako by nevěděla, co chce hrát. Barcelona proto měla na útočné polovině dost prostoru, aby mohla rychle kombinovat a hledat finální nahrávku.

Už v 7. minutě mohl po centru Alby otevřít skóre Torres, ten však zareagoval pomalu a míč mu v obrovské šanci utekl. Na druhém křídle byl během úvodní půlhodiny hodně vidět Raphinha, jenž navíc v 11. minutě po standardní situaci vyslal parádní dalekonosnou střelu, ovšem brankář Marchesín na ni zareagoval. Poté dvakrát vychytal i hlavičky Lewandowského.

O úvodní branku se tedy museli postarat záložníci. V 17. minutě Gavi, jenž mimochodem sklízel velký potlesk díky své zarputilosti, poslal centr na malé vápno, kde byl akorát obránce Núňez, jenže ten situaci špatně odhadl a poslal balon přesně k nohám Pedriho, který bez problém zavěsil.

Ačkoliv zanedlouho měli Alba a Torres další šance, převaha blaugranas brzy opadla a Celta se vzchopila. Barca se tak rozhodla zápas spíše kontrolovat. Přesto mohla mít ještě jednu ohromnou příležitost na vstřelení gólu, ale hlavní rozhodčí po jasném faulu na Raphinhu ve vápně nekompromisně ukázal, že brazilský útočník pád přifilmoval, takže se penalta nepískala.

Zkraje druhé půle málem došlo k vyrovnání, avšak Rodríguez svou šanci trestuhodně zahodil. A nebyl sám, jelikož druhé dějství nabídlo o dost jiný zápas. Barca ztratila kontrolu a galicijský soupeř byl najednou nebezpečnější.

Veiga, Rodríguez i Aspas se docela snadno dostávali do pozic, kam by se dostávat neměli, a Piqué s Alonsem na stoperu i brankář Ter Stegen se měli co ohánět. Jednou dokonce Katalánce od vyrovnání zachránil ofsajd. U brány Celty zato nebezpečí znatelně ubylo. Větší příležitost měl akorát Piqué z rohu v 54. minutě a pak se čekalo až do 83. minuty na střídajícího Dembélého, aby zaměstnal Marchesína.

Postatnější momenty se však odehrávaly o minutu později na opačném konci hřiště, když se za vyrovnáním hnal Aspas, jenž ovšem střele nedal dostatečnou razanci a Ter Stegen si opět připsal skvělý zákrok. Celta tlačila dál a Barca zažívala hodně krušné chvíle. Ještě několikrát viselo vyrovnání ve vzduchu, ale zuby nehty a i díky dalším ofsajdům domácí vítězství uhájili.


Přehled utkání

9. října 2022, 21:00 Spotify Camp Nou Nova Sport 4

FC Barcelona

1 : 0 José Luis Munuera Montero

Celta Vigo

Pedri 17'  
  61' Núñez
  70' Aidoo
  71' Rodríguez
Alba 71'  
Busquets 85'  
Sestava

ter Stegen - Balde (77' Roberto), Piqué, Alonso, Alba (86' E. García) - Gavi, Busquets, Pedri (63' F. de Jong) - Raphinha (63' Dembélé), Lewandowski, Ferran (63' Fati)

Sestava

Marchesín - Mallo (90+2 Mingueza), Aidoo, Núñez, Galán - Beltrán - Cervi (84' Paciencia), Veiga (75' Solari), Rodríguez - Larsen (75' Pérez), Aspas


Zdroje: sport.es



Diskuze

Pique i Alba dneska klobouk dolů.

Bohužel Pedri je náš jediný kreativní hráč (střídání chápu) a bez něho to nemá vůbec myšlenku.

Gavi nesutecnej motor dneska

Lewa se poslední 2 zápasy vůbec nezapojuje do hry. Předtím si chodil pro balón, zapojoval se do kombinace a teď jen čeká. Nevím no, jestli nové instrukce, ale vůbec to nefunguje

09.10.2022, 23:15

Všechna křídla na smiley

09.10.2022, 23:21

Pique je síce v hierarchii stopérov aktuálne na 4. alebo 5. mieste, avšak dnes dokázal, že je stále veľmi platný hráč. Víťazstvo dnes ide z veľkej časti na jeho triko. Stegen opäť pokojný koncentrovaný výkon, veľká pohoda. Pedri ako stále topka, Gavi tiež dobrý výkon. Znepokojený som z našich krídel, nefunguje ľavá ani pravá strana, musíme to čo najrýchlejšie zmeniť. Prvý polčas bol skvelý, druhý sme sa vytratili z hracej plochy, nechápal som. Inter v stredu musíme dať, bude to nervák.

09.10.2022, 23:26

Marc, Gavi, Pique super… teďka zvládnout Inter a Real. To by nás mohlo nakopnout zpátky. 🤣👌

09.10.2022, 23:27

Dneska utrápené vítězství a druhý poločas vypadal v obraně chvílemi jako za Koemana. Zajímavý nápad od Xaviho zvolit na pravou stranu Rafinhu a Baldého, ale nepřineslo to žádný efekt. Prakticky celý útok byl neviditelný, vyčnívali akorát Gavi a Pedri a v obraně spolehlivý Piqué. Vypadá to momentálně, že at´ zvolí trenér jakoukoliv sestavu - hlavně v útoku, není vidět žádný zřetelný progres. Nevím, jestli hráčům nechybí trochu sebevědomí a víc hladu uspět, ale tohle není Barca, ze které by byl člověk nadšený. Ale zatím to alespoň v lize pořád stačí.

09.10.2022, 23:32
Caltic8
Administrátor

Popravdě už jsem si myslel, že největší bolístka z tohohle zápasu bude ta neodpískaná penalta, ale celý druhý poločas byl další děs. Celta hrála za začátku hrozně, měli jsme je rozsekat o čtyři góly. Místo toho všech pět útočníků vyšlo na prázdno a kromě toho úvodu skoro nebyli vidět.

Nicméně je pravda, že se stavem 2:0 se taky hraje jinak. Proto se ještě jednou vracím k tomu zákroku na Raphinhu - co to jako mělo znamenat? Jasně, že tomu Raphinha přidal, ale kdybych chtěl, takových odpískaných penalt najdu klidně pár tisíc. A hlavně, Montero je v dnešní době videa tak sebejistý, že bude všem ukazovat, že on je tu boss a viděl to nejlíp? Jo, ať se na ten VAR klidně ve Španělsku vykašlou, ale ať si rozhodčí k té píšťalce a spreji vezme ještě paruku, červený nos a místo kopaček klaunský boty.

09.10.2022, 23:34
VM.IV Caltic8

Amen.

09.10.2022, 23:41
Klokanomet Caltic8

K tomu tam ještě bylo v prvním poločase několik otočených faulů - hráč Celty začne souboj držením za dres a odpískaný byl faul hráče Barcy.

09.10.2022, 23:47

Další tragédie v řadě s Interem a Mallorkou.
Ten tým se stejně jako loni rozpadl po repre pauze a nefunguje tam skoro nic. Opravdu tohle nechápu a Xavi by měl s tím okamžitě něco udělat.

10.10.2022, 06:23
Klokanomet Melneor

Obrana funguje, jeden inkasovaný gól ve třech zápasech smileyNa štěstí se nikdo neptá, Real to tak má rokysmiley

10.10.2022, 13:45

Bohužel protrpěný večer. Zranění hráči chybí, to je jasně vidět, ale proč nepřišel alespoň jeden kreativní hráč ho zálohy? Bez Pedriho jsme úplně v háji. Lewa mě přišel strašně otrávený. Bayern hrál přímočaře a Barca to točí a točí a točí a on tam jen postává, postává a postává. Vůbec nerozumím té fascinaci Dembelém. Ten borec je ultra-sobec, hraje na sebe. těšíš se na super fotbal a dostaneš toto. No nevím, Xavi dostal lepší hráče a že by to byl nějaký extra fotbal, se říci nedá. Ale fandíme dál. smiley

10.10.2022, 11:49
Overseas Nio78

My jinyho kreativniho zaloznika nez Pedriho nemame.

12.10.2022, 00:06

Nezapomenout že Stegen nás opět solidně podržel... jinak bez výhry...

11.10.2022, 08:13

Na utkání se Celtou poměrně slušný výkon. Komentátoří zdejšího webu zapomněli jakou s něma od sezóny 13/14 máme bilanci.

11.10.2022, 09:20

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat