FC Barcelona 1:0 Granada CF

FC Barcelona 1:0 Granada CF

V neděli večer napsal tečku za 20. kolem LaLigy Santander duel mezi Barcelonou a Granadou. Kataláncům se na úvod druhé poloviny ligové soutěže povedlo i pod novým koučem pomstít porážku z podzimní části a díky jedinému gólu z dílny Lionela Messiho berou 3 body a vrací se o skóre na čelo před Real Madrid.

Domácí tým začal po minutě ticha za nedávno zesnulou matku Sergiho Roberta vysokým presinkem a andaluské opozici nedali ani pár volných metrů na hřišti. Tato dominance se převedla nejen na držení míče, ale také na situace. Hned dvakrát musel v úvodní čtvrthodině zakročit Rui Silva a v obou případech proti němu stál Ansu Fati, který byl umístěný na pravé křídlo.

Střed útoku patřil v úvodu jmenovanému Lionelovi Messimu, zatímco Antoine Griezmann si na akce sbíhal zleva. Ovšem zpět k mladičkému Španělovi, kterému u obou příležitostí scházela přesnost. Ve 20. minutě měl na kopačce tutovku, když skrze pokutové území poslal přesný míč Jordi Alba, ale Fati na něj nedosáhl a nakonec narazil až do jedné z tyček.

Krátce před odpískáním prvního poločasu se blýskli Messi s Albou. Argentinec svým typickým stylem zahrál balón doleva, rychlý levý bek mu jej okamžitě vrátil, avšak následná střela rozvlnila síť pouze z boku. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu. Druhé dějství vypadalo podobně, jako to první – Barca byla dominantní v držení míče a neustále tvořila akce.

Až do 66. minuty se mohlo zdát, že Granada není vůbec v zápase. O to nebezpečnější byla rána Brice Yana Etekiho, který rozezvonil tyč za zády Marca-Andrého ter Stegena, jenž na jeho pokus zpoza vápna nedosáhl. O pár okamžiků na to přišel důležitý okamžik střetnutí – Germán Sánchez si podruhé prohlédl zblízka žlutý kartonek a pakoval se do sprch.

Oslabení Andalusané dohrávali v deseti a toho hned Blaugranas využili. V 76. minutě začala gólová příležitost na levé straně hřiště, kde nahrával další mladík Riqui Puig zpátky do středu Sergiu Busquetsovi. Ten našel Messiho, jenž předal balón Griezmannovi a ten jej přenechal Arturu Vidalovi. Chilan se blýskl efektivní patičkou za sebe na Lea a ten nekompromisně zavěsil.

I přes několik dalších příležitostí už se skóre zápasu nezměnilo a tak barcelonští zvítězili pouze 1:0. O spravedlnosti získaných bodů ale nemůže být pochyb – svěřenci Quiqueho Setiéna na hřišti dominovali a mohou tak být spokojení, ačkoliv nějaké detaily, na kterých bude třeba zapracovat, jsou, jako například efektivita v útoku, kde evidentně scházel Luis Suárez.


Přehled utkání

19. ledna 2020, 21:00 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 1 (20:55 SEČ)

FC Barcelona

1 : 0 Valentín Pizarro Gómez (Kastílie – La Mancha)

Granada CF

  12' Darwin Machís
  59' Germán Sánchez
  69' Germán Sánchez
  69' Germán Sánchez
  72' Carlos Fernández
Lionel Messi (Arturo Vidal) 76'  
Sestava

ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Vidal (83' Arthur), Busquets, Rakitič (71' Puig) - Fati (79' Pérez), Messi (C), Griezmann

Sestava

Silva - Díaz (C), Duarte, Sánchez, Foulquier - Brice Eteki (72' Martínez), Gonalons - Vadillo (65' Puertas), Azeez (56' Herrera), Machís - Fernández


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Puig > Rakitić

19.01.2020, 22:54
René Migueli

Souhlasím s Miguelim (lezu prezidentovi do p.... jak Soukup Mildovi) ale výkon mě nepotěšil.

19.01.2020, 23:19

Sice 1:0 ale 18 střel, dívat se na to dalo... Po týdnu by však zázrak čekal jenom málokdo. Důležité je, že mužstvo pod novým trenérem začalo vítězně a vyhnulo se tlaku, který by po ztrátě bodů přišel ze všech front. smiley

19.01.2020, 22:57

Trochu zmiešané pocity. Prvý polčas aktívny, dobre sa pozeralo na hru, druhý sa mi už tak nepozdával. Súhlasím, že je čo zlepšovať. Znepokojuje ma myšlienka, že zranenie Luisa môže byť kľúčové v boji o trofeje, hlavne v Champions League. Veľmi dobrý ťah Setiena, že poslal na ihrisko Puiga. Chcem ešte reagovať z chat diskusie na to, že mi údajne s prepáčením j**e z Valverdeho, lebo idem porovnávať oslavu trénerov z gólov. Áno, môže to vyznieť ako úplne trápna banalita, ja si ale všímam detaily, ktoré môžu pôsobiť na tím. A áno, stojím si za tým, že Valverde nepôsobil psychologicky dobre na tím. Tu nejde len o túto situáciu, od začiatku mi prišiel nemastný neslaný. Čo je na tom zlé, ak to tak cítim? Nemienim to už ďalej rozoberať, posledné čo k tomu napíšem je, že som rád, že došlo k zmene trénera a dúfam, že sa obraz hry začne postupne meniť.

19.01.2020, 23:23
Pajinos La Pulga

až na to, že tam někdo měl pravdu, když řekl, že Valverde měl stejnou oslavu jako Setién, čili jen zapumpoval pěstí (Setién k tomu akorát přidal objetí s tím asistentem svým, což se dá přičíst tomu, že sám říkal, jak je emotivním člověkem), takže v tomto ohledu bych určitě nehledal zlepšení

a hlavně jsem toho názoru, že hráčům by nemělo tak záležet na tom, jak slaví jejich trenér - jasně, je něco jiného, když někdo dá gól jako Iniesta na Chelsea, to jsou emoce jinde, ale jinak tam nemusí při každé trefě běžet jako smyslu zbavený (ale chápu, teď je pro všechny Klopp bůh)

nebyl jsem s nimi v kabině více, než u sledování Matchday, takže nebudu hodnotit, zdali na hráče působil dobře po psychologické stránce, ale z toho, jak tam mluvil, mi přišel v pohodě a klidně, což je taky potřeba - není přece třeba, aby tam u té taktické tabule vyváděl jak na medikamentech ne?

20.01.2020, 12:19
La Pulga Pajinos

Ale ja vôbec netvrdím, že má tréner vyvádzať a hádzať so sebou, len proste Valverde na mňa pôsobil melancholicky a depresívne, čo také zlé som vyjadril? Dobre, možno som riešil banalitu, ale človek vyjadrí nejaký názor, nejaký pocit a už mu musí pre niekoho je**ť a už má automaticky komplexy z Valverdeho. Poniektorí sa tu nedokážu baviť na úrovni. Po ďalšie, ja ešte nehodnotím Setiena, bol by som blbec ak by som tak robil po jednom zápase, iba som niečo postrehol a vyjadril pocit. Jasné, môžete a nemusíte súhlasiť, ale nech sa niektorí láskavo zdržia zbytočných vulgarizmov na adresu človeka. Dá sa baviť normálne.

20.01.2020, 14:05
Pajinos La Pulga

to vůbec neříkám, že jsi napsal něco zlého nebo tak, ba naopak - podnět k diskuzi je vždy vítaný a z názorů od některých si nic neber, já to takhle trpím už x let :D je prostě taková doba, kde je pouze jeden názor dobře a zbytek nikoliv podle mnohých, takže to stačí pustit jedním uchem dovnitř a druhým ven smiley

20.01.2020, 14:31
La Pulga Pajinos

Tak ako píšeš, nemám čo dodať.

20.01.2020, 14:41

Bouchání na nebeskou bránu! Prolomili jsme to, což je důležité. Snad tohle pomůže, bude to ten impuls, co je třeba. Věřím - JO CREC 💙❤️

19.01.2020, 23:35

Nehodnotím samozrejme ešte Setiena a chápem, že každý človek prejavuje emócie inak, je to iba môj pohľad na vec.

19.01.2020, 23:38

Vyhra 1:0 nad oslabenou granadou doma nic nenaznacuje, uvidi se ve valencii

20.01.2020, 11:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat