FC Barcelona 5:2 Real Betis

FC Barcelona 5:2 Real Betis

Před reprezentační přestávkou si Barcelona spravila chuť pěti góly do sítě Betisu. Vítězství se sice nerodilo snadno, neboť opět byla k vidění celá řada zahozených šancí i defenzivních chyb, avšak Lionel Messi po svém příchodu ve druhém poločase zařídil tři góly. 

Do zápasu, ve kterém se hrál poměrně otevřený fotbal s vyrovnaným držením míče, vstoupila lépe Barcelona, a to i navzdory překvapení v sestavě: Messi zůstal na lavičce. Ale Katalánci zase selhávali v zakončení. Přesněji řečeno Griezmann selhával v zakončení. Hned v 5. minutě dostal skvělou příležitost ve vápně, rána levačkou však jen prolétla kolem Bravovy pravé tyče. Z následné akce minul také Fati.

V 8. minutě se musel vytáhnout ter Stegen, když se Carvalho až příliš snadno dostal k hlavičce přes de Jonga. V 11. minutě měl Griezmann další příležitost, tentokrát po pěkném individuálním brejku, nicméně se zase netrefil.

Na druhé straně pak zahrozili Moreno a Tello, jejichž střely ovšem nebezpečné nebyly. Úvodní gól tak ve 22. minutě přišel z kopačky Dembélého, který na pravém křídle dostal přihrávku od Griezmanna, klasicky si míč zasekl a levačkou poslal balon do sítě. 

Kolem půlhodiny hry přišly další neslavné chvíle Griezmanna. Ve 26. minutě opět pálil těsně mimo tyče, když ho patičkou oslovil Pedri, a ve 33. minutě po zákroku Mandiho na Fatiho dostal jedinečnou možnost z penalty. Jak se asi dalo očekávat, jeho slabý pokutový kop Bravo vyrazil. A Betis, který se v závěru poločasu tlačil do zakončení více než domácí celek, neproměněné šance potrestal. V nastavení se Sanabria dostal k odraženému míči a srovnal na 1:1.

O poločase tak musel přece jenom nastoupit Messi, jenž nahradil Fatiho, protože mladík patrně utržil drobné zranění a také měl žlutou kartu. Netrvalo dlouho a tohle střídání přineslo ovoce. Alba z levého křídla adresoval typický centr Messimu, který na sebe navázal obránce i brankáře soupeře a míč geniálně pustil na Griezmanna. Ten se před prázdnou bránou už mýlit nemohl. 

Klíčový moment zápasu pak na sebe nenechal dlouho čekat. V 58. minutě Messi zatáhl akci do vápna Betisu a do zakončení se dostal Dembélé, jehož ránu na brankové čáře zastavil Mandi. Jak se ukázalo, hostující obránce zastavil míč paží, a tak byl rozhodčí nucen vytáhnout červenou kartu a nařídit penaltu. Messi tváří v tvář Bravovi vsadil na sílu a opět proměnil.

Verdiblancos se ani tím zlomit nenechali. Po střídání na obou stranách se nadechli a v 73. minutě využili další z chyb v barcelonské defenzivě: Moreno až příliš lehce prošel po levé straně a přihrávkou pod sebe naservíroval branku Morónovi, 3:2.

Barça vpravdě tou dobou neměla zápas tak pod kontrolou, jak by se slušelo, a kvůli nepřesnostem nepřicházely kýžené střelecké příležitosti. Střídajícímu Trincãovi se ani tentokrát nedařilo. Jeden moment to ale vše změnil. V 82. minutě Roberto patičkou poslal do vápna Messiho a ten dělovkou nedal dobře postavenému Bravovi šanci.

V 88. minutě si šel Messi pro hattrick přes tři bránící hráče, ovšem Bravo jeho střelu pravačkou vyrazil. Přesto manita ještě byla dokonána: Robertův pas z pravé strany proletěl malým vápnem až k osamocenému Pedrimu. Poslední střela zápasu patřila Morónovi po rohovém kopu, ter Stegen však byl pozorný. 


Přehled utkání

LaLiga - 9. kolo 7. listopadu 2020, 16:15 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 2

FC Barcelona

5 : 2 Guillermo Cuadra Fernández

Real Betis

Ousmane Dembélé (Griezmann) 22'  
Ansu Fati 37'  
  42' Aïssa Mandi
Pedri 42'  
  45' Álex Moreno
  45+2' Antonio Sanabria
Antoine Griezmann (Alba) 49'  
  60' Aïssa Mandi
Leo Messi (p.) 61'  
  73' Loren Morón (Moreno)
Leo Messi (Roberto) 82'  
Pedri (Roberto) 90'  
Sestava

ter Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Busquets (86' Pjanić), de Jong - Dembélé (66' Trincão), Pedri, Fati (46' Messi) - Griezmann (78' Braithwaite)

Sestava

Bravo - Emerson, Mandi, Bartra, Moreno - G. Rodríguez, W. Carvalho - Joaquín (46' Ruiz), Canales (86' Sánchez), Tello (46' Ruibal) - Sanabria (71' Morón)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Lenglet 2026 :)

07.11.2020, 18:21
milch DaweLUL

Nejhorší ze ho ani nikdo nekoupi😂😂🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

07.11.2020, 18:45
René milch

Nekoupí,protože není na prodej.

07.11.2020, 19:39
milch René

To je velká skoda

07.11.2020, 20:51
René milch

Musíme doufat že nemá ve smlouvě bonus za Zlatý míč,jinak se nedoplatíme.

07.11.2020, 21:23
Caltic8
Administrátor

Radujme se ze zasloužené výhry a pěkných gólů a pojďme zase rozebrat některá negativa, protože 5:2 je pro fanoušky Barcelony přece málo smiley

Obávám se, že proti Atléticu zase budeme trnout - tak snad se Messi z repre pauzy vrátí v dobrém rozpoložení a bez korony. Ostatní to možná neodchodí, ale zkazí toho ještě víc než Messi ve svém nehorším zápase.

Spoleh je bohužel akorát na Ter Stegena, ostatní se celý zápas nedokážou pořádně soustředit nebo nevím co. Fatimu a Pedrimu bych horší výkony nevyčítal, ale zbytek sestavy už má dost zkušeností a těch nevynucených ztrát a prohraných soubojů je tam prostě moc. Demba gól, Griezman 1+1 - podle zápisu to vypadá ok, ale pak se spočítá, co všechno zazdí, a ok to rozhodně není.

Trincao pro mě zatím trochu zklamání, ze začátku se jevil líp. Papírově dobrá alternativa právě za Dembu - má takový uhlazenější styl. Bohužel míčů nakonec ztrácí stejně, ač se vlastně o nic nepokouší. Ale jeho případ je zatím nepodstatný, prostor ještě pořádně nedostal.

Podstatné je to, jak (ne)funguje celá defenzivní činnost. A v té souvislosti bych zmínil hejt na Roberta, se kterým se setkávám nejen tady. Lenglet, Piqué, Alba i De Jong se při bránění motají jak nudle v bandě, Busquets se obvykle nestíhá vrátit (ovšem dnes velmi dobrý výkon), proto nechápu, v čem je Roberto o tolik horší. Dnes byl na křídle párkrát sám proti dvěma, i když se Dembélé vrátil. A ten vyrovnávací gól bych mu fakt nepřičítal, centry nejsou jen práce krajního obránce. Kdyby hrál Roberto jako Dest (který dosud žádné zlepšení nepřináší), někteří by to asi nepřežili. Naštěstí Roberto hraje líp.

Jasně, celkově to od Roberta není žádná hitparáda ani směrem dozadu, ale upřímně si myslím (a je to smutné), že on je v současné obraně tak ten poslední problém. Doufal jsem, že tomu třeba nějaké nové kouzlo dodá De Jong, ale nemám z něj dobrý pocit. Je to takový klidný údržbář, takže nás nespasí. Koeman a vedení klubu proto budou mít (asi) nemožný úkol. Snad aspoň začne hrát někdo jiný na stoperu a hlavně se Koeman musí všem, tedy krajním obráncům, stoperům i defenzivním záložníkům, dostat do hlav a donutit pořádně spolupracovat a soustředit se na 100 % celý zápas.

07.11.2020, 19:07
Caltic8 Caltic8
Administrátor

A ještě si tu vypůjčím z Twitteru na obranu Lengleta:

Clement Lenglet was brought to Barça as a substitute. The guy who was supposed to start in his place and who gets a WAY HIGHER salary f*cked his ankle and can't even play 2 games in a row now...

Samuel Umtiti: €12 million
Clement Lenglet: €2.7 million

07.11.2020, 19:15
milch Caltic8

Překvapivě je fakt roberto v obraně nejlepsi.lenglet bohuzel nula

07.11.2020, 19:20

Hrajeme na 4 obránce + 2 def.záložníky a hoříme jak Hus.

07.11.2020, 19:22

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat