FC BARCELONA 6:1 SD EIBAR

FC BARCELONA 6:1 SD EIBAR

Kdo si počkal na zápas Barcelony s Eibarem, rozhodně nemohl být zklamaný. Množství šancí nejen před hostující bránou rezultovalo v sedm branek, pod které se hned čtyřikrát podepsal Lionel Messi. Po gólu i asistenci pak zaznamenali Denis Suárez a Paulinho.  

Navzdory jasnému výsledku byl Camp Nou už ve 3. minutě zaskočen tím, do jak velké šance se dostal soupeř. Enrich díky perfektnímu pasu pláchl Piquému a šel sám na bránu, svým špatným zakončením ale naštěstí pro domácí nechal vyniknout gólmana Ter Stegena.

Barça hru okamžitě uklidnila a soustředila se na kombinaci. Samotná brána Eibaru zůstávala bez ohrožení, ale to ve 20. minutě změnil znovu skvěle hrající Semedo, který rychlým startem na balon předskočil bránícího Gálveze a zařídil tak pro svůj tým penaltu. Té se samozřejmě ujal Messi a s přehledem skóroval.

Následně se zdálo, že blaugranas vyšlou na Dmitrovičovu bránu další nadějné střely, jako to ve 26. minutě ukázal Messi, ale Eibar se osmělil a začal se hrát fotbal od vápna k vápnu. Barceloně se ovšem zároveň otevíralo víc prostoru v protiútocích, což odnesli svěřenci Josého Mendilibara. Ve 37. minutě ještě Dmitrovič dokázal Messiho střelu vyškrábnou, jenže na následný roh byl i on krátký. Denis posadil centr na hlavu Paulinha a Brazilec zvýšil na 2:0.

Vstup do druhého poločasu vyšel Barceloně o poznání lépe. První propadnutí hostující obrany vyřešil Dmitrovič včasným vyběhnutím proti Deulofeuovi, ale v 53. minutě inkasoval potřetí, když Messiho střelu vyrazil pouze ke kopačkám Denise, jenž předvedl další chladnokrevné zakončení.

O chvíli později si čestný úspěch připsal také Eibar, jelikož Piqué znovu neuhlídal centr na Enricha a hráč s číslem 9 se tentokrát nemýlil. Záhy ale Basky zase zchladil Messi svým typickým chirurgickým řezem. A v 62. minutě argentinská hvězda po kombinaci s Paulinhem dokonala hattrick!

Na řadu pak přišla střídání, čerstvé síly domácím přinesli Roberto s Rakitičem, a po nich ofenzivně ožil levý bek Digne. V 71. minutě se ocitl před Dmitrovičem sám, srbského brankáře ale nepřekonal. Na druhé straně v závěru barcelonskou defenzivou jako nůž máslem prošel střídající Peňa, avšak jeho střelu zastavila tyč. 

Poslední slovo tak patřilo Messimu, kterému při úpravně na 6:1 asistoval Vidal. Ačkoliv gólové parametry měla také Charlesova hlavička v 90. minutě, ta znovu skončila pouze na brankové konstrukci.


Přehled utkání

19. září 2017, 22:00 Camp Nou Digi Sport 3

FC Barcelona

6 : 1 Alejadro Hernández

SD Eibar

  7' Capa
Messi (A - Semedo) 21'  
Paulinho (A - Denis) 38'  
Denis 53'  
  57' Enrich (A - Junca)
Messi (A - Busquets) 59'  
Messi (A - Paulinho) 63'  
  80' Gálvez
Messi (A - Vidal) 87'  
Sestava

Ter Stegen - Semedo, Piqué, Mascherano, Digne - Paulinho, Busquets (65' Rakitič), Iniesta (63' Roberto) - Deulofeu (75' Vidal), Messi, Denis

Sestava

Dmitrovič - Junca, Gálvez, Oliveira, Arbilla - Escalante, García (77' Rivera) - Inui, Jordán, Capa (65' Peňa) - Enrich (72' Charles)


Zdroje: mundodeportivo.com



Diskuze

Krásný zápas,ale z toho Deulofeu sem neštastný,no třeba se do toho časem dostane,budu věřit

20.09.2017, 00:02

Deulofeu může být rád, že to skončilo, jak to skončilo. Přes výsledek 6:1 a Messiho 4 góly se možná jeho mizerný výkon přehlédne.

20.09.2017, 00:13

Jak říkáte, Deulofeu ztratil snad každej balon... A když řikám každej, tak opravdu nepřehánim. A to byl v krásnejch pozicích a situacích, který měl jednoznačně vyřešit daleko líp. Jeho pohyb, náběhy a snaha jsou super, ale řešení situací snad bejt horší ani nemůže. Chtěl bych věřit, že se chytí, ale nevěřím. Bohužel budou zápasy, ve kterých to bude větší problém než v tomhle (přestože Eibar byl soupeřem daleko zdatnějším, než výsledek napovídá) a po zranění Dembelého máme málo alternativ.

20.09.2017, 00:19

Vidala zkusit na pravé křídlo.

20.09.2017, 00:24

Deulofeu mi nepřišel tak zlý, jak tu kolegové nade mnou píší. Jako jasně, byl řekněme v horší polovině našeho týmu, ale zase jezdil jako pila a byl ve předu znát. Když bude takto makat dál a pořád se snažit, tak si myslím, že mu ty věci začnou vycházet a budeme se ještě divit (kéž by)..

20.09.2017, 02:06

pracovitý je o tom není řeč, ale bohužel i když si výborně naběhne do vhodné pozice a ten zápas odjezdí na 110ˇ% tak v klíčový moment buď udělá kličku do hráče nebo zkazí přihrávku ... troufám si říct že momentálně by i Semedo na tom křídle udělal víc. Chtělo by to dát příležitost i jiným hráčům na křídle, některý z nich se možná chytne příležitosti lépe, protože jakmile přijde kvalitnější soupeř, který bude schopný pokrýt Messiho tak jsem zvědavý co Gerard s Luisem který je taky z formy vymyslí...

20.09.2017, 06:55

A co ten Paulihno? Nějak pomalu ale jistě utíná tipec všem kritikům...

20.09.2017, 07:11
BienQuedas
Systémový administrátor

Messi si sice zahrál poker, ale rozhodující gól dal.. Paulinho! Skvělá posila.

20.09.2017, 07:48

Super výsledek a i hra se mi líbila, Messi opět fenomenální, Paulinho mě překvapuje stále více, jeho snaha jít za gólem nám vždy chyběla a za mě jsem už teď rád že ho koupili, snad se mu bude dařit, Denis ukazuje že na to má taky, snad bude hrát co nejvíce.Deulofeu se snaží, zatím mu to extra nejde, ale nezatracoval bych ho, musí jen ty situace vyhodnocovat jinak. Když se ještě do obvyklé formy dostane Luis, tak si myslím že to půjde a budeme mít dobrou sezónu. Posily zatím velmi dobré- Paulinho super, Semedo super, Dembélé se vrátí a ukáže nám že to byl taky dobrý nákup a Deulofeu bude mít určitě také lepší zápasy než včera. Už se těším na sobotu, super že se hraje 2* týdně....

20.09.2017, 08:01

Paulinho jazdí hore dole ako žiadny náš záložník... Bol v súperovom vápne keď messi čaroval a za minútu pri našom vápne hasil rodiacu sa šancu... Som zvedavý ako dlho mu takéto nasadenie vydrží ja len dúfam, že celú sezónu a ukáže sa ako super kauf... Inak Messiah je už klasik to ani netreba slovami hodnotiť už, Inak by som vyzdvihol aj Mascheho, ktorý podľa mna zahral veľmi podarený zápas.

20.09.2017, 08:19

1. Deulofeua by som určite nezatracoval, sice zatial zla finalna faza ale je velmi aktivny, to pride
2. Vidala na krídle sme tiež už skúšali od začiatku zapasu a určite lepší ako Deulofeu nebol
3. D. Suarez si zasluži viac šancí, ale bud na LW alebo na Iniestovom, mieste, takže RW stale nemame
4. Vyzera to že Messimu sa hrá najlepšie v strede a tým pádom nemáme miesto pre Luisa, pretože s ním musí Messi byť na RW, ale pohybuje sa v strede a potom nam jedno krídlo chýba
5. Paulinho super. Ale zaujimave ako každý hovorí, že on ho podporoval už pri prestupe. Pritom neviem či by sa zo 100 ludí našlo 5 čo bolo za prestup rado

20.09.2017, 08:40
momo-9 momo-9

a zabudol som 6. Rapido je podla mna Emperial a kvoli jeho rečiam ma prestava baviť sledovať chat

20.09.2017, 08:53
The_DoctoR momo-9

Není. Emperial nebyl Slovák a Barcu miloval, umřel by pro ni. Rapido je jen rozmazlenej zakomplexovanej fracek smiley

20.09.2017, 11:01
stockey momo-9

Myslim ze niekde priznal ze predtym mal prezyvku Sayler16...

20.09.2017, 11:05
Caltic8 stockey
Administrátor

K tomu se ani přiznávat nemusí, to je jasný :D

20.09.2017, 12:14
momo-9 stockey

všetci su na jedno kopyto, všetci strašní :D

20.09.2017, 13:10
stulda stockey

Tak ta 16 za kazdym jeho nickem je nejspise znacka inteligence. On nepochopi, ze vsichni zdejsi jeho nazory znaji. A uz vubec nepochopi, ze sme temi jeho blitky uz unaveni. Dokonce se to da oznacit jako spam. Hlavne to o Pedrovi a Deulofeu. Je kazdyho vec, jaky ma nazory, ale nemusi nas s tim porad obtezovat. Navic, uz mu to reklo nespocet lidi a prijde mi ze to snad uz dela jen naschval.

20.09.2017, 16:15
The_DoctoR momo-9

Já se hlásím, že jsem byl ten, kterej nad jeho příchodem kroutil hlavou a nechtěl jsem ho ani zadarmo, hlavně kvůli tomu jeho věku, pokud by byl o 5 let mladší ok, prekiusal bych posilu z Činy. Ale pokud vydrží hrát takhle 2-3 roky tak se nám to vyplatí. Dovedete si představit jak by caroval s Coutinhem a Messim, s kterým je sehranej z repre? Škoda...

20.09.2017, 10:59
momo-9 The_DoctoR

ved práve, ja tak isto.. 29r, 40mega, z číny..celé zle..ale zatial sa ukazuje super

20.09.2017, 13:11

Tak jako jsem při minulých zápasech objektivně Deulofeua hájil před těmi, kteří nemají rádi naše odchovance případně jenom jeho osobu, tak teď s Vámi musím souhlasit. Tohle byl skutečně první ligový zápas, který můžeme označit, že se mu nepovedl. Nic na tom nemění ani skvělá souhra s Messim a Semedem, dneska mi přišel zbrklý a velmi špatně řešil situace 1V1 a někdy i 2V1. Šlo to na něm vidět, že o tom ví a vypadal sám na sebe naštvaný. Já doufám, že prostě neměl svůj den. To, že je rychlý a má dobrý výběr místa to dávno víme, ale teď víme na čem musí do příště zapracovat. Jinak Denis na křídle byl fajn, vždy jako klasický pravák tahal balon na střed připsal gol a asistenci několikrát hezky našel Messiho, z mého pohledu to bylo lepší než Luis. Celkově se mi tahle sestava líbila, dokonce jak Sergi Roberto, tak Rakitič přinesli do hry oživení i bez ztráty kvality, což je skvělé, protože to vypadá, že skutečně máme možnosti. Když si k tomu přičtete, že se vrátí Rafinha a ještě máme Gomese, tak nemáme nedostatek nýbrž přebytek záložníků - i v případě, že je někdo zraněný máme posty zdvojené. Tým začíná šlapat, na co bych ovšem upozornil je hra v zadu - až příliš mnoho šancí jsme poskytli soupeři bacha na to, jednou se to může vymystít. Už se těším na střetnutí s Gironou snad to bude podobný výsledek a Messi si zase zastřílí...

20.09.2017, 11:05

Super zápassmiley
Jak už zmínili kolegové nade mnou - Messiho netřeba hodnotit, ten je prostě jinde. Ale vypíchl bych tyto dva.
Paulinho - výborný výkon, líbilo se mi jak podporoval útok a o pár sekund potom bojoval u naší brány. Super gól hlavou z rohu, to už jsem v našem zápasu neviděl miliardu let. Určitě zajímavá varianta na b2b záložníkovi místo Rakitiče.
Semedo - je až neuvěřitelné, jak rychle zapadl a rozehrál se. Směrem dozadu i dopředu výbornej a myslím, že momentálně asi náš nejrychlejší hráč. Jen tak dál. smiley
Jen je škoda, že Deulofeu včera několikrát špatně vyhodnotil situaci a zkazil balón a tak musel Semedo sprintovat zase rychle zpátky. Ale věřím , že se Gerry vykope a nebude hloupě ztrácet balóny jako včera.
Ještě mě napadá jedna otázka. Co je proboha s Pacem? Nevím, jestli jsem to přehlídl, ale zraněnej by být neměl a tak nechápu, proč nefiguruje v nominaci už pro 2. zápas. smiley

20.09.2017, 11:09

Mno asi nikdo nečekal, že Paulinho bude hrát na takové úrovni, že to bude jeden z našich nejlepších záložníků...
Messi bez komentáře...
Deloufeu - furt se rozkoukává, ale až se naučí, co s balónem v pravé chvíli udělat a začne správně vyhodnocovat situace, nedivil bych se, kdyby se usadil na LW na dlouhou dobu...Nepřijde mi o mnoho horší, než byl Ney v prvních měsících...
D.Suaréz bude skvělej hráč na pozici Andrése... teď už jen co nejvíc hrát...
Paco to bude mít těžký,asi jej nemine tradiční hostovačka bo přestup, ideálně výměna za iného mladého a nadějného forwarda (např. Martial? )
Těším se na Rafinhu a snad bude stavěn i na RW...
A proč se ani po zranění Dembelého nepočítá s Ardou? na křídle nebyl loni vůbec marnej?

20.09.2017, 11:16
momo-9 robin

Arda nema na krídle čo robiť. min. rok hral na LW a dal par golov, ale herne to dobré nebolo, nemá dostatočný pohyb na krídlo

20.09.2017, 13:30

Z Paulinha se nám klube nový Keita (který to od místních fans také schytával), není to žádný míčový kouzelník a do hry se tolik nedostává, ale svoje si odmaká a směrem dopředu je efektivní. Gomés nám sedí na tribuně... no tak co se dá dělat, najde se jiná oběť, třeba Deulofeu smiley

20.09.2017, 11:41
pmadar1 Tommassino

Ani nevieš, akú máš pravdu. Nejaká "obeť" byť musí... Ako inak si vybiť zlosť?

20.09.2017, 11:54

Som veľmi rád, že sa darí Paulinhovi, len tak ďalej. Zdá sa, že Messimu to bude parádne sypať v tejto sezóne, ale nezakríknime. Moc mu prajem, aby prekonal svoj rekord, ale samozrejme sa budem viac tešiť ak sa prípadne vyhrá Champions League a iné trofeje. Pred sezónou sa viedli skeptické reči, ale tento tím ešte môže dosiahnuť veľké veci.

20.09.2017, 14:22

Videl jsem sice jen sestrih,ale par veci z toho bylo poznatsmiley.Hlavne nase dira ve stredu obrany.Nevim co tam Pique oredvadel vysvetli mi to nekdo?Tohle si dovolit proti silnejsimu soiperi tak nas to bude hodne bolet!!!Masch solidne zahral po delsi pauze,Semedo super nakup..top RB...,Digne taky dobry kdyz nehral delsi dobu,dobra alternativa za Albu....Paulinho siper,nas top zaloznik momentalne,velke prekvapeni a velka omluva ze jsem ho tak hejtoval...smiley.busq stalice..Andres potrebuje vice odpocivat,pak jeho vykony budou topovka jeste,uz to nejde hrat kazdy zapas,behem tydne 3 zapasy uz je moc,ikdyz je neodehral cele..Denis,velke prekvapeni,jde videt ze kdyz dostene prostor tak jde nahoru,velka budoucnost nasi zalohy,,mam ho rad!..Messi???neni treba komentovat!!!..Deu no hodne kazil,ale jeho prwcovitost pro tym a obetavost,by se dala vyucovat,urcite do budoucna ma co nabidnout,chce to cas...nahradnici dobra prace...celkove dobry zapas,ale ty okna vzadu hlavne pres Piqueho to se mi nelibi a nejsem asi jediny...Ale zatim jsem velmi spokojen se vstupem do sezonysmileysmiley

20.09.2017, 17:18
Rendzi10 Rendzi10

Jeste jedna vec,vsiml jsem si ze Messi ma Paulinha v oblibe,coz je podle me pro nej jen dobresmiley.

20.09.2017, 17:35

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat