FC Barcelona 2:3 Athletic Club

FC Barcelona 2:3 Athletic Club

Navzdory nepříliš povedenému výkonu poslal Antoine Griezmann Barcelonu dvakrát do vedení, Athletic Bilbao však dokázalo těsně před koncem vyrovnat a v prodloužení zápas otočilo. Lionel Messi navíc dostal červenou kartu.

První poločas byl dost nudný a o něco navrch měl Athletic. Lvi působili více svěže a Barcelonu vůbec nepouštěli do útoku. Na druhou stranu ne že by si sami vypracovali kvantum šancí. Zajímavě vypadal akorát hrozící únik Williamse v 11. minutě, kterému však za cenu žluté karty zabránil Lenglet, a pak pokus Capy z 26. minuty.

Ke konci poločasu přesto padly hned dva góly. Nejprve na sebe ve 37. minutě poprvé výrazněji upozornil Messi, jeho střela letěla nad. Na druhé straně se netrefil Raúl García. Z následné akce ve 40. minutě tak jako první udeřila Barcelona. Dembélé vrátil míč pod sebe Messimu, ten typicky zakombinoval s Albou, a i když jeho zakončení bylo zablokováno, mrzet ho to nemuselo – k dorážce se jako první dostal Griezmann, který se nemýlil.

Jenže Alba se už asi viděl v šatně, takže vzápětí úplně opomněl de Marcose, jemuž centroval Williams. Záložník Athleticu si s koncovkou rovněž poradil dobře a zaslouženě vyrovnal na 1:1.

Druhý poločas vypadal herně podobně, i když to vypadalo, že se s postupem času barcelonská kombinace posunuje blíže soupeřově bráně. Navíc na rozdíl od prvního dějství poměrně brzy přišly velké šance.

Nejprve se Messi v 53. minutě postaral o nečekaně nebezpečný přímák, jelikož mu hodně pomohli Vencedor s Muniainem ve zdi, kteří se trestuhodně rozestoupili. Balon však skončil těsně mimo. To Raúl García ze standardní situace na druhé straně gól vstřelil, jenže byl nachytán v centimetrovém ofsajdu.

Následovala opět nezajímavá pasáž, ve které se trenér Koeman zdráhal střídat, třebaže takový Pedri byl zralý na odpočinek už o přestávce. Avšak Barcelona se i tak dokázala zlepšit a kombinaci zrychlit. Vyplatilo se jí to náramně. V 77. minutě si Alba narazil s Dembélém a dokonale využil zaspání soupeřovy obrany, když naservíroval Griezmannovi druhý gól.

Další velkou šanci měli blaugranas z kontru, de Jonga ale zahnal Simón. Na obou stranách se pak vystřídalo a vypadalo to, že Barça si vítězství pohlídá. Avšak v 90. minutě Athletic dostal další standardku, při které Muniain skvěle našel Villalibreho a ten srovnal. Bohužel opět chyboval Alba, kvůli němuž Villalibre tentokrát v ofsajdu nebyl. 

Šlo se tak do prodloužení a s Barcelonou to hned v 93. minutě vypadalo zle, protože Williams nádhernou ranou zavěsil přesně do šibenice. Odpovědět mohl zakrátko Braithwaite, na Pjaničovu pobídku ale pořádně nedosáhl.

Ačkoliv pak Barcelona zatlačila, žádné vyložené příležitosti si vypracovat nedokázala, protože Athletic bránil velmi dobře. Těžký volej po pasu Alby zkoušel Griezmann, rána mu však nesedla. Závěrečné minuty byly ve znamení baskického polehávání a katalánských nepřesností. Poslední kapkou za nepovedeným zápasem byla červená karta pro Messiho, který se zlostně ohnal po dotěrném Villalibrem.


Přehled utkání

17. ledna 2021, 21:00 Estadio de La Cartuja, Sevilla Sport 2

FC Barcelona

2 : 3 Jesús Gil Manzano

Athletic Club

Lenglet 11'  
Griezmann 40'  
  42' de Marcos (A - Williams)
  67' D. García
Griezmann (A - Alba) 77'  
  90' Villalibre (A - Muniain)
  93' Williams (A - Muniain)
  109' Villalibre
  110' Morcillo
Alba 114'  
Messi 120'  
Sestava

ter Stegen - Dest (46' Mingueza), Araújo, Lenglet (106' Trincão), Alba - de Jong, Busquets (97' Puig), Pedri (88' Pjanič) - Dembélé (88' Braithwaite), Messi, Griezmann

Sestava

Simon - Capa (81' Berenguer), Alvárez, I. Martínez (95' Núñez), Balenziaga (83' Lekue) - de Marcos, Vencedor (81' Vesga), D. García, Muniain - Williams (106' Morcillo), R. García (83' Villalibre)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Do zápasu se nastoupilo jak kdyby se hrálo finále LM proti Bayernu nebo Liverpoolu, to byla nervozita nebo pokyny? O to víc to mrzí když se poslední zápasy hrál celkem dobrej fotbal a vyhrálo se 4x venku. Jedinej De Jong chtěl dneska vyhrát, Messi neměl nastoupit pokud není 100% fit, nebo nechápu co s ním dnes bylo, a ten závěr bez komentáře .. smiley

17.01.2021, 23:41

V této sezone nemáme ani špetku štěstí. Tento dvojzápas byl jasně veden, delegace Manzano + Hernandez na finále je prostě výsměch. A podle toho to tak dopadlo. Vymyšlený faul před golem z offsideu, vymyšlený faul před vyrovnávacím golem, nepiskané jasné fauly.....doufám, že zákrok na de Jonga bude zkoumat disciplinárka. Tohle je prostě na dožitovní vetování Manzana, kolik ještě pruseru musí v zápasech Barcy udělat? Bohužel Messi měl jít dolů nebo vůbec nenastoupit....no co už, snad jsme si smůlu, s Bilbaem obzvlášť (lonský pohár), vybrali a už se to nebude opakovat. Do ligy bude stačit normální delegace a pohlídat standartky....

17.01.2021, 23:48
Caltic8 Robert
Administrátor

Tu hlavičku Gracíi do obličeje De Jonga jsem taky nepobral. Jako já vím, že se střet hlavou musí posuzovat jinak, ale tohle mi přišlo jako vyloženě nebezpečná hra a navíc ne bez možnosti zareagovat po odehrání míče.

17.01.2021, 23:59
Robert Caltic8

Kdyby nebezpečná hra - on se jasně podíval na de Jonga a ne na míč, sklonil hlavu a šel dopředu. Tady je jasný úmysl. A pro de Jonga to dopadlo ještě dobře, já čekal že bude mít z nosu kaši smiley

18.01.2021, 00:02

Aneb jak vyhrát pohár díky dvěma povedeným standartkám a životnímu gólu Williamse..
Když pomyslím na to, že Lenglet tu bude do 2026 chci se zabít.
Jordi psychicky naprosto v prdeli, měl by najít psychiatra.. nezvládá velké zápasy.

17.01.2021, 23:48

Když AB dostane naděleno toho správného rozhodčího (třeba právě Manzana), tak dokáže znechutit fotbal komukoliv. Osobní souboje, hra do těla i po odehrání míče, držení za dres, srdceryvné pády po každém doteku, ... Když na to soudce přistoupí, má každý soupeř problémy.

17.01.2021, 23:50

Tak jste chtěli Real ať nás prověří,Bilbao bude lehčí soupeř pro finále.Hmm.Tak jak jsem před zápasem psal že vítězství nám dodá energjí do jarní částí.Bohužel tato porážka nás může hodně srazit dolů.Pár dnů zavládnul optimismus a teď z hrušky dolů.Nevím ale dvě minuty před koncem střídat dva hráče najednou v době kdy soupeř jde do tlaku dle mě není moc rozumné.Fotbal bez divaků stojí za prd ale fotbal bez diváků na stadionu s atletickou dráhou je děs a k tomu komentátor na Sport2 blinkačka.

17.01.2021, 23:53
Robert René

zapomněl jsi na dobu kdy na sportu byla La Liga? Tam se prostě musí vypnout zvuk nebo zapnout originál smiley

17.01.2021, 23:55
Biscuit Robert

Já si to pamatuju, to byla fakt tragédie

18.01.2021, 08:07

Slabý zápas, připosraná vyčkávací taktika, Messi bez nálady, Démbélé 0 přesných přihrávek směrem k bráně, Griez dvakrát zabije jak za starých časů a potom spálí tutovku a k tomu soupeř, hrající na hokejové bodyčeky, tahání za dresy a válení po zemi. No trapný superpohár akorát k nasrání, raději zpátky na ligu.

17.01.2021, 23:54

Barca nemá tu kvalitu, aby někoho válcovala - to snad každý vidí. Bude to ještě nějaký čas trvat. Obrana je úplně jiná a dělá taktické chyby. Když navíc ještě přichází tlak rozhodčího múže se průběh zápasu rychle měnit. Pokud VAR upozornil na ohnání Messiho, kde jednoznačně předcházelo bránění ve hře, tak likvidační hlavička Garcii na De Jonga prošla bez povšimnutí. Muniain by nemohl dohrát ani 1 poločas.
Celý zápas by najednou vypadal jinak.
Proto nechápu příspěvky jako že nikdo kromě De Jonga nechtěl vyhrát nebo že Messi hrál bez nálady atd.
Kdyby nepadl v 90 min gol, tak tady vlastně všichni oslavovali.

18.01.2021, 10:27

Že já raději před zápasem nemlčím, když už sem plný naděje z předešlých zápasů a výkonů, tak přijde tohle. Ale co je tak zásadního špatně že nejsme schopni ustálit styl a výkony? Myslím si že problém je i v tom že zkušení borci prostě nedokážou protáhnout ty mladé a udržet nějaký level, protože jsou jednoduše za zenitem a pak když mladí chytají formu, čeká se to od nich každý zápas víc a víc, ale jak to mají udržet, když Alba je k ničemu, Lenglet se u nás za tu dobu zlepšil z průměráka na podprůměráka, Bus střídá výkony a Messi zase střídá nálady a chuť s nechutí do hry. Griz také nahoru dolu. Pak jsou tu mladí, Dembele dobrý pohyb ale ve finální fázi slabý, takže u něj to je o sprintu, občas klička, projde ale dál zakopne, nebo mu překáží balón. Unavený Dest, Pedri. Ale to chápu a souvisí to s tím co sem zmiňoval výše. Dlouhodobě je nejsvětlejší De Jong, Araujo, Pedri a možná Oscar. Potřebujeme to doplnit a klidně z akademie. Collado Moriba atd, i bez financí to půjde a hlavně, srovnat ty staré hvězdy, protože to už je hrůza a může to dopadnout hodně zle. Nicméně... Bude dobře smiley

18.01.2021, 11:05
Karlos10 Pablo Culé

Jestli tě dobře chápu tak mladé by měli doplnit ještě mladší....a staré hvězdy jít pryč.
Tak bude hrát Barca cca 14 místo a bude ti asi dobře.
Messiho nálady a chuť do hry hodnotíš podle počtu gólů nebo snad výsledku?
Že ho neustále okopávali a drželi asi nevidíš. Nebo opravdu chceš snad říct, že na to včera kašlal?
Je srandovní jak tady někteří opakují různé nesmyslné fráze.

18.01.2021, 15:57
Pablo Culé Karlos10

A co chceš jako dělat? Na top posily nemáme a nějakou dobu mít nebudeme, musíme sáhnout po drastické obměně, nebo chceš držet, Albu, Buse, Piqueho do 40 v základu aby tvořily kostru za výkony 3-5 let staré? Messiho zmiňují za celé to období co začala sezóna, takže ano i chuť a nálada tam hraje roli, což u on sám nepřímo přiznal, nebo to nevidíš jen ty? To jsou ty fráze? smiley

18.01.2021, 16:05

Bilbao mě hodně zklamalo, to co včera předváděli bylo až ubohé. Neustálé držení za ruce/ za dres, kdykoli se náš hráč rozbíhal... a rozhodčí nic. Za to by se přece měly dávat žluté karty, ne? A oni by si to pak kurva dobře rozmysleli, až by hráli v osmi.
Jinak se ale na rozhodčího vymlouvat nemůžeme, byli jsme prostě horší. A to bránění standardek musíme zlepšit, to byla hrůza, snad i kdejaká Huesca je v tom lepší.

18.01.2021, 17:42

Bilbao je silný a nepříjemný soupeř, od nás to nebylo špatný, Griez dal golíky není důvod k panice

19.01.2021, 13:54

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat