FC Barcelona 1:1 Deportivo Alavés

FC Barcelona 1:1 Deportivo Alavés

Ačkoliv Barcelona byla lepší, jediná povedená akce Alavésu stačila na remízu.

Zápas byl od začátku jednostrannou záležitostí a Barcelona přišla na hřiště s docela dobrou myšlenkou, jenže záhy zase narazila na své limity. I když držela míč, soupeře nedokázala pořádně zatlačit. Střeleckých pokusů tak zase bylo pomálu, a když už nějaký přišel, byl zablokovaný.

Využít mohli domácí alespoň rohových kopů, ale Garcíova hlavička v 18. minutě postrádala gólové parametry. O pár minut později se pak Barça pokoušela o ojedinělou akci do otevřené obrany, avšak Agüero ji vzal zbytečně na sebe a jeho rána zpoza vápna letěla daleko od brány. A asi největší šanci poločasu měl Alba po skvěle načasovaném náběhu za obranu, bohužel se zalekl rychlého vystoupení brankáře Sivery. Navíc se ke konci poločasu zranil Agüero a na trávník musel Coutinho.

Důvod k radosti přinesl až vstup do druhé půle, když si Depay našel chvilku volnosti na šestnácte a pohlednou střelou otevřel skóre. Nicméně za tři minuty Barcelona o vedení přišla. Joselu se krásně protančil nedůraznou obranou přes chybujícího Piquého procedil míč na Rioju, který obešel Ter Stegena a zavěsil. Od hostujícího celku to byla první nebezpečná akce. 

Vrátit vedení Kataláncům mohl Depay, jemuž se dostalo skvělého servisu od mladých záložníků Gaviho a Nica. Ale první Nizozemcův pokus skončil na tyči, druhý vyrazil Sivera. A následovala další nepovedená pasáž, kdy se Barcelona marně snažila propracovat ke střele na bránu V 82. minutě po faulu na hranici šestnáctky dostal dobrou příležitost Coutinho, ale přímý kop se mu nepovedl. Ani závěrečné minuty přesnou koncovku nepřinesly, takže nerozhodný stav setrval.


Přehled utkání

LaLiga - 12. kolo 30. října 2021, 21:00 Camp Nou, Barcelona Nova Sport 3

FC Barcelona

1 : 1 Jorge Figueroa Vázquez

Deportivo Alavés

  45+5' Sivera
Memphis (Alba) 49'  
  52' Rioja (Joselu)
  82' Duarte
Sestava

ter Stegen - Mingueza (80' Ezzalzouli), Piqué (70' Lenglet), E. García, Alba - Nico (80' Baldé), Busquets, Gavi (70' Puig) - Dest, Agüero (41' Coutinho), Memphis

Sestava

Sivera - Navarro (20' Aguirregabiria), Laguardia, Lejeune, Duarte - Loum, Pons (62' Pina), Moya (80' M. García) - Méndez (62' Pellistri), Joselu (80' Sylla), Rioja


Zdroje: sport.es



Diskuze

Mám pocit, že přijde Xavi a bude to stejné. Ať je hra jaká je, tak šance opět byly, ale když je nedáme...naopak klasika dostaneme z jedné, první šance gol....tentokrat aspoň bod a deka se prodlužuje

30.10.2021, 23:09

10 rohů a ani náznak šance. Snad 5 primaku a ani náznak šance. Ani jednou pokus o signál, prostě to tam někam kopnout, když jediný hráč s postavou na hlavičky je Pique.

30.10.2021, 23:11
pyspetr cechoma

Postavu mani busq, ale ten hlavu nevyhraje

31.10.2021, 09:21

Usazujeme se v klidném středu tabulky, 2 výhry z posledních 8 zápasů, to je až neuvěřitelné...
Jestli i po dnešním výkonu bude jakýkoliv trenér stavět to neskutečné nemehlo za 130 mega, tak už nerozumím ničemu. Ten člověk má mínusový přínos a navíc svým kyselým ksichtem kazí náladu spoluhráčům i divákům.

30.10.2021, 23:16

V obraně zranitelní a v útoku neškodní,snad Xavi z Kataru přivede sponzora smiley

30.10.2021, 23:27

Jestli to takhle s těma zraněníma půjde dál, tak o Vánoce hrajem s Juvelinem. Říkejme si o těch trenére co chceme, ale oni prostě nemají alternativy..

30.10.2021, 23:49
Klokanomet Vitessen

No jo, ale ty věci nestojí odděleně...množství zranění s největší pravděpodobností vyplývá z tragických tréninků pod Koemanem, který navíc hráčům dával neustále volno navíc.smiley

30.10.2021, 23:52
Vitessen Klokanomet

Pravděpodobně ano, to nejsme schopní posoudit, protože těch faktorů může být víc (životospráva, ale třeba i poctivost - což by si samozřejmě měl ohlídat tt). Je proto utopie si myslet, že za všechny zranění může Koeman, přestože určitej podíl viny bezesporu má. Realizační tým je ale větší než jeden člověk. Jinými slovy si myslím, že je načase hledat problémy i jinde, než jen u hlavního trenéra.

31.10.2021, 09:54

Těm hráčům někdo asi zakázal střílet z poza šestnáctky. Jinak si neumím vysvětlit, proč se snaží prodrat s míčem až na malé vápno.. Druhá střela z dálky a hned krásný gól, jinak jen pokusy projít obrannou zdí, na nic... A ty centry na 175cm vysoké útočníky už mě taky pěkně s*rou! Roh, při kterém je aspoň hlavičkář Piqué ve vápně soupeře, rozehrajou nakrátko a když je v šestnáctce Dest a Agüero, centruje se. Nechápu...
Ještě ztratit body proti Kyjevu a tragédie bude dokonána..
Věřím, že s Xavim se spousta věcí změní. K lepšímu, samozřejmě! Protože horší už to opravdu být nemůže.

31.10.2021, 00:03

Naprosto neškodný soupeř, oproti Rayu V. nedokázal ani presovat na naší půlce, jediná rychlá akce za celý zápas a mají bod... Je to všechno statické, dopředu předvídatelné, chybí dynamika, agresivita, přímočarost, nečekaná přihrávka. Po několika zápasech Dest napravo je předvídatelný, spolupráce Alba-Memphis je už taky průhledná, Gavi a Nico se snaží, ale ještě tomu pořád něco chybí. Neviděl jsem žádný break, vždy je tam přihrávka navíc nebo zbytečná klička. Prostě chybí typický tvůrce hry. Z naprosté převahy v držení míče v posledních zápasech nevytěžíme ani žádné nebezpečné přímé kopy, a když tak to exekutor překopne nad bránu. Naopak kopeme spoustu rohových kopů, které jsou nám na nic, kromě Piqueho je nikdo nezachytí. Navíc se v každém zápase někdo zraní, to taky nemůže být náhoda. Nového trenéra čeká spousta práce, kádr špatný nemáme, ale potřeba hráče pozvednout na psychice, vyburcovat a rvát se o výsledek do poslední sekundy zápasu, protože soupeř pod tlakem udělá chybu, ale ten tlak je nutné si vytvořit.

31.10.2021, 02:06
Vitessen von_R

S tímhle názorem tu budu pravděpodobně v opozici, ale já si nemyslím, že máme tým dobře poskládaný. Na papíře to vypadá super, bezesporu, ale realita je jiná. Extrémně nám chybí hráči na vrcholku kariéry. Jediný takový je De Jong, Depay a Ter Stegen. Zbytek hráčů už buď dosluhuje nebo je teprve v začátcích. Postavit 6 hráčů U21 a myslet si, že budeme hrát o první místo v tabulce je čistá utopie.

31.10.2021, 10:02
raval69 Vitessen

Já myslím, že takto přesně to je a z toho důvodu pravé to složení týmu ideální není. Co se týče našeho talentovaného mladí, je extrémně těžké ještě udělat ten posledni krok směrem ke světové elitě. Ještě to prostě zdaleka nejsou noví Iniestové a Xaviové. A taky mě osobně Memphisův "vrchol kariéry" moc nenadchnul. Sečteno podtrženo, rozhodne to z kolika našich mladíků, a taky jak rychle, se stanou opravdové hvězdy. Bez vhodného doplnění se to ale taky neobejde.

31.10.2021, 12:19
Klokanomet raval69

Souhlas, ale přesto mě udivuje, že hráči, kteří jsou celý život vychováváni ke kreativitě, jsou na hřišti tak zoufale bez nápadu a vůbec netuší, jak si vytvořit šanci. Teď jsem četl, že jsme v této sezoně dali gól v prvním poločase jenom v pěti případech z 15. To je otřesná bilance, kterou bych čekal od nějakého týmu kopáčů jako Burnley nebo Bohemians a hlava mi to prostě nebere.

31.10.2021, 13:29
Biscuit Klokanomet

Kreativita může být kvůli velkému tlaku na výsledek TAKTICE a nervozitě krásně potlačena až na takovou uroveň, že to vypadá že hráč vlastně neví co má dělat. To neplatí jen pro fotbal. Jinak ale nevím co s tím, určitě to chce nový impulz ... jestli to zvládne nový trenér se uvidí ...

31.10.2021, 17:34

Musím s vámi nesouhlasit (komentáře výše). Alba, Pique, Garcia, Bus, Pedri- základ ve většině zápasů repre. Gavi naskočil do repre. Frenkie a Depay základ a tahouni repre. Stegen není jednička v repre jen kvůli přetlaku. Fati nebýt zraněný, taky by byl repre. Demba to samý. Dest taky základ repre. Araujo další základ repre.

Hráče máme dobrý. Trápí nás zranění a už to vypadá, že je prostě něco špatně během rekonvalescence atp. Další problém je ten, že nemáme hráče na 433 a pořád to hrajeme. Trenéři očividně nebyli schopní dostat z našich hráčů všechno a využít jejích přednosti. Táhne se to už od přestupu Coutinha a jeho postavení na křídlo.

Věřím, že pokud přijde trenér, který bude pracovat s tím, co má a dostane z našich hráčů maximum, tak půjdeme hodně nahoru.

31.10.2021, 14:21
MilanBalage cechoma

Hráče máme dobré, tým konkurující evropské špičce bohužel nemáme.. A jen v taktice chyba nebude...
1 • chybí lídr - autorita na hřišti. Byl to Puyol, po něm Messi, teď nikdo. Busquets, ikdyž nosí pásku, lídr není.
2 • chybí "režisér" - někdo, kdo je schopný něco vymyslet, dát tu finální přihrávku. Každý tým ho má. Real má Kroose a Modriće, Atlético má Correu a Kokeho, my momentálně žádného nemáme.
Tyhle dvě osobnosti mi v týmu schází.. Dokud nebude v týmu lídr a playmaker, bohužel neočekávám ani výsledky..

31.10.2021, 19:30

Ano, to je pravda. To mi nedocvaklo. Bus nikdy nebyl a nebude harcovník a Pique víc brečí u rozhodčích. Jedinej mi přijde kdo by to mohl vzít na sebe je Alba. Ať je ve formě nebo není, na hřišti nechává absolutně všechno.

A mozek by měl být Coutinho, ale tam bohužel jeden super výkon na 5 zápasů strašných. Jen bych ho rád viděl pár zápasů na jeho pozici, na křídle absolutně neví, co dělat.

Jinak v záloze teď máme v základu 2 def záložníky a jednoho box to box. I když Nico vypadal taky dobře na box to box. Každopádně žádný typický mozek. Jako vím, že Puig není Bůh a je fanoušky asi dost přeceňovany, ale na druhou stranu je to momentálně jediný zdravý ofenzivní záložník. A i kdyby byl zdravý pedri, tak ten mi poslední půl rok připadá až moc profesorský. Hlavně mít 100 procent přihrávek a žádnou nepokazit. Ale je mladý a věřím, že nás jednou potáhne.

Já bych to viděl na 4132. V záloze Bus-Gavi, Puig, Nico a útok Depay Demir. Depay stejně neumí křídlo, v podstatě hraje na pozici útočníka, jen vic zleva. Depay i Demir si to umí dávat hezky na střed.

Hlavně ne 433. Za poslední zapasy hráči nastupující na křídle absolutně nehráli křídlo.

Pokud přijde Xavi, tak přijde lídr a mozek. Sice ne na hřiště, ale alespoň na lavičku.

01.11.2021, 06:38
MilanBalage cechoma

Na rozestavení 4-3-3 se hledí až moc tradicionalisticky - když Barça, tak jedině 4-3-3! A upřímně, i já jsem zastánce tohoto rozestavení.. smiley Ale jak říkáš, nemusí to tak přece být pořád.
Jen ta naše marodka... Nevím, jestli je to prostě smůla nebo je někde chyba, no je to hrůza!

01.11.2021, 08:05
cechoma MilanBalage

Do budoucna rozhodně 433. Ale právě teď to bohužel nejde. I kvůli té marodce. No, nezbývá než doufat v lepší zítřky, protože teď je to bohužel opravdu dno.

01.11.2021, 08:29

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat