FC Barcelona 1:2 Real Madrid CF

FC Barcelona 1:2 Real Madrid CF Foto: Patrik Janačík

11. kolo španělské nejvyšší španělské soutěže nabídl souboj v rámci El Clásica. Zápas skončil vítězstvím hostí 1:2. 

Barcelonským se před úvodním výkopem jistě částečně ulevilo. Uschopněni byli po svých zraněních stoper Koundé, a útočníci Raphinha s Lewandowskim. Na marodce však nadále zůstala trojice záložníků. Na tribuně zápas sledovali Pedri, de Jong, a Roberto. 

Zápas načala série faulů ze strany hostí, a Bellinghamův náběh za obranu. Ten však ukončil jeho faulem na navrátilce do základní sestavy stopera Andrease Christensena. Obrovského nedorazu v minutě šesté pak využil dirigent zálohy Blaugranas Ilkay Gündoğan, který se tváří v tvář s Kepou nemýlil, a otevřel skóre El Clásica. Jednalo se o jeho první trefu v novém dresu. Další větší šanci přinesl zápas po čtvrthodině hry. Z Gaviho fantastického presinku na Kroose těžil Fermín López, který však nastřelil přízemní střelou pouze tyč. O šest minut později pak poprvé zahrozili hosté, když Rüdiger napřáhl, a dalekonosnou ránou pořádně protáhnul ter Stegena. Střela však mířila těsně vedle tyče. Intenzitu utkání pak dokreslila drobná výměna názorů mezi trenérem Xavim, a útočníkem hostů Viníciusem, když stratég Barçy vysvětloval Brazilci, že jej od míče Ronald Araujo odstavil čistým způsobem. V intenzitě utkání ani jeden z týmů nepolevoval, nicméně ve zbylém průběhu první půle již ani jednomu týmu nebyla nabídnuta příležitost ke skórování. 

Trenér Realu Carlo Ancelotti si pak připravil na 52. minutu utkání první střídání, když místo Mendyho poslal na hřiště Francouze Camavingu. Mezeru mezi prvními střídáními Barçy a Realu pak vyplnily dva nebezpečné náběhy pro tentokrát křídelníka Cancela. Při tom prvním poslal svůj střelecký pokus nad bránu Kepy, ten druhý pak řešil přihrávkou, kterou ale gólman hostí vystihl, a nenabídl Barceloně další příležitost ke změně skóre. Minuta šedesátá pak přinesla jeden návrat na trávníky. Po bezmála měsíci se vrátil polský ostrostřelec Lewandowski. Vystřídal Ferrana Torrese. Ancelotti pak reagoval dvojitým střídáním. Na hřiště poslal Luku Modriče, a Joselua. Pár minut posléze Aurélien Tchouaméni pořádně protáhl ter Stegena. Skóre se však měnilo až vzápětí. Podobným pokusem se totiž prosadil Jude Bellingham, a v minutě osmašedesáté tak srovnal skóre utkání. O devět minut později poslal Xavi na hřiště další útočnou sílu, když na plac zamířili Lamine Yamal, a další navrátilec na trávníky Brazilec Raphinha. Mladičký Yamal pak o pár minut později vyzval Raphinhu ke skórování, brazilský křídelník se však nacházel v ofsajdu.

Již v nastavení pak Carvajalův centr protečoval Luka Modrič opět na Juda Bellinghama, který se sám ocitl před ter Stegenem, a poslal Real poprvé v zápase do vedení. O zvrat v utkání pak ještě pokusili Raphinha a Oriol Romeu, avšak marně. Real si do Madridu odvezl vítězství 1:2. Další zápas pak čeká Katalánce za týden v sobotu od 21:00 na hřišti Realu Sociedad.   


Přehled utkání

28. října 2023, 16:15 Estadi Olímpic Lluís Companys Nova Sport 3

FC Barcelona

1 : 2 Jesús Gil Manzano

Real Madrid

Gündoğan 6'  
Fermín 17'  
Ferran 45+2'  
  61' Carvajal
  68' Bellingham
  90+2' Bellingham
Sestava

ter Stegen - Araujo, Christensen, Martínez, Baldé - Gündoğan, Gavi, Fermín (72' Romeu) - Cancelo (77' Yamal), Ferran (61' Lewandowski), João Félix (77' Raphinha)

Sestava

Arrizabalaga - Carvajal, Rüdiger, Alaba, Mendy (52' Camavinga) - Tchouaméni - Valverde, Bellingham, Kroos (63' Modrič)- Rodrygo (63' Joselu), Vinícius Júnior (90+5' Vázquez)




Diskuze

Mám dvě otázky: Proč Barca hraje dobře jenom poločas a proč se speciálně nevěnuje nejlepšímu hráči soupeře a možná celé ligy. Samozřejmě, že chválím nasazení, hlavně Arauja, Gaviho a dobrou útočnou hru Gunda, Felixe a dalších, ale co z toho, když nemáme ze zápasu ani bod. Je také otázka, jestli o tom hráči a trenér ví a hodlají s tím něco dělat. Zápasů zbývá dost, ale nebude vůbec jednoduché stíhat čelo tabulky, protože tlak na hráče bude asi jěště větší (Ne, že by jinak nebyl).

28.10.2023, 18:51
Andreas Rikitan

V prvom rade, ako pise kolega nizsie , zostava momentalne nerotovala asi 4 zapasy po sebe. V druhom, aj tak Fermin, Gundo a Gavi dokazali zalohu Realu vypojit az na 10 minut skoro cely zapas. Bellingham urcite nieje najlepsim zaloznikom ligy. Je golovy a je v laufe. Ale nijak nevynikal. Mna mrzia hlavne zahodene sance. Co sa tyka bodov, tam nemam strach. Girona to tempo nebude drzat do konca ligy a Real nieje neporazitelny. Dovolim si povedat, ze mat dnes zalohu Pedri, Gundo , Frenkie a v utoku Felix, Rafinha , Lewa vo forme , isli by domov s prazdnou. Na to, kolko hracov zakladu vypadlo sme okrem dneska nestratili ziadny priepastny rozdiel bodov a sme na dostrel. To mi staci. Real dnes vyhral a o tyzden prehra s Cadizom. To oni vedia taketo otocky z tyzdna na tyzden. Herny prejav bol skvely az na par minut kedy sme fyzicky odisli. No striedania opat urobili rozdiel a Real moze dakovat Bohom a Manzanovi, ze beru vsetky tri body

28.10.2023, 20:31
Messias Andreas

Se vším souhlas až na Manzana. Nebyl bezchybný, ale pískal hodně slušně a predikce jeho výkonu byly mnohem horší....

28.10.2023, 20:40
Andreas Messias

Piskal slusne, to nepopieram. Ale ten zakrok Tchouameniho bola z jeho strany proste kradez. Uz jasnejsia penalta asi ani neexistuje. A to ma jedoducho stve. Proti nam piskaju kde ake hovna , kde staci ze sa nasi kroivo pozru na supera a nam nepisakju jasne fauly pred 16 a aj v nej. Neviem si celkom vysvetlit, aky zakrok by musel nastat, aby nam proste fukli penclu. Minule Lamine, jednoznacny faul, nic. Zapas spat, Felixa rukami odstavia jak zapasnika, nic. A dalo by sa pokracovat

28.10.2023, 20:53

Škoda vysledku je na čom stavať, hrali sme bez vyraznych opor alebo po zraneni. Uz 3 tyzden hra skoro rovnaka zostava aj tsk citit. Velmi potešil fermin a napokon žial neprekvapil Oriol. Ten uz prosim nikdy nech nenastupi do takehoto doleziteho alebo nerozhodnuteho zapasu. Viniciusa mal niektory zo stoperov viniest na tribunu. Taketo potkana šaša juhoamerickeho som uz davno nevidel. Ideme ďalej nevadi fandíme🥰😍

28.10.2023, 19:40

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 84
2. Girona FC 71
3. FC Barcelona 70
4. Club Atlético de Madrid 64
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 19
2. Jude Bellingham 17
3. Alexander Sørloth 17
4. Ante Budimir 16
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
27. Ferrán Torres 7
29. João Félix 7
48. Raphinha 5
53. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat