FC Barcelona 1:2 Real Sociedad

FC Barcelona 1:2 Real Sociedad Foto: Patrik Janačík

Barcelona jako by nechtěla Marcu-André ter Stegenovi dopřát zasloužený rekord. Od Realu Sociedad inkasovala dvakrát a přišla o domácí neporazitelnost.

Zatímco blaugranas si své umístění v tabulce už zajistili, txuri-urdinak stále mají o co hrát. Oslavující Barcelona tak trochu začala tam, kde skončila proti Espanyolu. Bohužel oslavy už v 5. minutě pokazil hostující celek, když Sorloth obehrál Koundého a nahrál Merinovi do tutovky, která skončila gólem. 

Barca měla míč převážně na svých kopačkách a v 15. minutě se blízko k vyrovnání dostali Dembélé.  Srovnat se však nepodařilo ani jemu, ani Kessiému, ani později Lewandowskému. Nato přišly tři velké šance na druhé straně, které byly díky dvěma zákrokům Ter Stegena a nepřesnému zakončení Barrenetxey rovněž neúspěšné.

Xaviho svěřenci nadále působili nekoncentrovaně a dělali řadu chyb, takže se jim nedařilo dostat soupeře pod tlak. Závěr první půle ani úvod druhé více šancí nepřinesl. A když pak nebezpečné akce přišly, odehrávaly se převážně u brány Ter Stegena. V 71. minutě přišel druhý trest, když rozhodčí pustil hned tři hraniční zákroky na De Jonga, Alonso se při snaze o zabránění brejku srazil s Christensenem a Sorloth se zase ocitl před barcelonským gólmanem úplně sám, 0:2.

V 81. minutě se Ter Stegen musel zaskvět proti prudké ráně Rica a dal tak naději na snížení, které přece jen přišlo. Na samém konci hrací doby Torres nacentroval Lewandowskému a jeho gól odšpuntoval fiestu na Camp Nou. Barcelona sice ani nesrovnala, ovšem to už culés pochopitelně neřešili. 


Přehled utkání

20. května 2023, 21:00 Spotify Camp Nou Nova Sport 3

FC Barcelona

1 : 2 Javier Alberola Rojas

Real Sociedad

  5' Merino (A - Sorloth)
  8' Zubeldia
  37' Illaramendi
Lewandowski 53'  
Busquets 72'  
  72' Sorloth (A - Zubimendi)
  79' Kubo
Alonso 79'  
  85' Fernández
De Jong 85'  
Lewandowski (A - Torres) 90'  
Sestava

Ter Stegen - Koundé (46' Alonso), Araújo, Christensen, Balde - Kessié (63' Torres), Busquets (84' García), De Jong - Dembélé (86' Torre), Lewandowski, Raphinha (63' Fati)

Sestava

Remiro - Elustondo, Zubeldia (81' Pacheco), Normand, Rico - Illaramendi (58' Gorosabel), Zubimendi - Cho (58' Kubo), Merno, Barranetxea (73' Marín) - Sorloth (81' Fernández)




Diskuze

Jsem dost nasraný, od poloviny sezóny se snažíme, aby měl Stegen nejvíce nul v historii La Ligy, nejméně obdržených gólů v La Lize, možná dokonce i nejméně obdržených gólů v Evropě. A oni k tomu přistoupí totálně odevzdaně a mozkem už někde v baru. Musíme uhrát dvě nuly z posledních tří zápasů, tak snad se to povede.

20.05.2023, 23:07
Rikitan DaweLUL

Chápu tě, tak snad dají spoluhráči Marcovi šanci na rekord ve zbývajících zápasech. Dneska chtěli taky slavit a už mají v hlavách dovolenou - zaslouží si jí.

20.05.2023, 23:23

Zápas jsem viděl až od 70. minuty, takže nemohu objektivně hodnotit výsledek, ale Sociedad byl dneska lepší. Nechci spekulovat, jak hráči s jistotou titulu v kapse přistoupili k utkání, ale asi není úplně jednoduché najít motivaci, když byl hlavní cíl splněn. Ale titul je náš a už zbývá jen pár zápasů.

20.05.2023, 23:20

Výsledky už nikoho nezajímají. V historii bude zapsaný náš s přehledem získaný titul poté, co jsme byli na hraně rozpadu. Užívejme si to. Xavi je král.

20.05.2023, 23:29

V preview jsem psal, že se po jistém titulu již nehraje. Prý ale né..., že to se tu nestane. 😆 Jo jo. Viděl jsem. Abych ale nezněl jakože jsem nějaký nasr.., to vůbec. Za mě tam byly moc pěkné momenty, zejména Demba. I Torres se mě docela líbil. Vzal bych to celkově docela dobře ten výsledek. Lewa gól dal, socky jsou taky šťastný z LM. Arsenal a Bayern to po*rali 😅 Co víc bychom chtěli.

PS: Nejsem žádný člověk, co by se zajímal o módu, nebo o to jak kdo vypadá, ale ten Raphinhuv účes? Zajímavé 🤔

20.05.2023, 23:43

Jinak přímo k zápasu - Pablo Torre tam měl za těch pár minut opět několik hezkých doteků s míčem, na první pohled je vidět, že ten kluk má velký talent. Doufám, že mu Xavi bude postupně víc věřit (za celou sezonu nedostal víc než 15 minut, očividně je v tom systém), byla by škoda se ho zbavovat za pár korun jen proto, že se při přechodu ze třetí ligy okamžitě neprosadil.

20.05.2023, 23:44
karlos Klokanomet

Gavi a Pedri příležitost dostali, takže věřím, že ji dostane i Torre. Navíc, ofenzivního záložníka potřebujeme jako sůl. Ti 2 výše zmínění jsou super, ale je to málo. Třetí do party (do rotace) by se hodil. Na nějakého Silvu z MCI můžeme zapomenout (80M a více), tak proč nesáhnout do vlastních řad.

21.05.2023, 00:13
Klokanomet karlos

Když jsem po přestupu Torreho zkoumal na různých sestřizích, tak tam bylo jasně vidět, že má výbornou střelu a centr. Takže věci, které se nám vždycky hodí. Ale za tu krátkou dobu se k těmto věcem skoro ani nedostal. Já věřím, že na hostování v nějakém středotabulkovém španělském týmu by klidně mohl velice rychle vyrůst. Už jenom to, že skoro vůbec nehrál za béčko, ale byl celou sezonu držen v áčku ukazuje, že Xavi jeho kvalitu taky vidí.

21.05.2023, 00:35
cechoma Klokanomet

Navíc Torre měl před přestupem k nám v sezoně 10 gólů a 11 asistenci. Pedri před přestupem měl 4 góly a 6 asistencí. Vyhráli jsme ligu, takže jako dobrý, ale Torre mohl dostat o trošku více šancí. Doufám,. že poslední zápasy bude v základu.

21.05.2023, 08:42

Titul v kapse jasná dvojka na tiketu🤷‍♂️😃žádné prekvapeni

21.05.2023, 12:16

Co ten Xavi zamýšlí s tím Fatim? Proč mu nedá víc šancí, třeba na úkor Raphinhy nebo i Dembi. To ho snad už odepsal?

21.05.2023, 22:30
cechoma Leo 1

Tak buďto ho chce prodat, nebo si ho nechat :-D i kdyby zahrál teď skvěle,tak vzhledem k jeho historii (hlavně zranění) a platu mu cena už moc neporoste. Nakopak kdyby se zranil, nebo v posledních zápasech ukázal, že fakt hraje špatně, nemusel by se prodat už nikdy. A pokud si ho chce nechat, tak to bude spíš ve stylu, že se zapomene, jak to vypadalo letos a dostane poslední šanci, nejspíš hlavně v přípravě.

22.05.2023, 12:29

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Athletic Club 0
2. Club Atlético de Madrid 0
3. CA Osasuna 0
4. Deportivo Alavés 0
5. CD Leganés 0
6. RCD Espanyol de Barcelona 0
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

Zobrazit celou tabulku

 

Chat