FC Barcelona 3:0 Levante UD

FC Barcelona 3:0 Levante UD

V sedmém ligovém kole si Barcelona konečně připsala vítězství, a to suverénním způsobem. Velmi dobré výkony Memphise Depaye nebo Sergina Desta korunoval návrat Ansua Fatiho, jenž rovnou vstřelil gól.

Barcelona byla lepší a mnohem aktivnější od první minuty, což se jí záhy oplatilo vedením. Depay se z levé strany jal prokličkovat pokutovým územím a byl faulován. Samotný nizozemský útočník pak penaltu bez problémů proměnil.

Domácí i nadále hledali střelecké příležitosti a ve 14. minutě zvýšili vedení, když Dest využil zaváhání Mustafiho vysunutím Luuka de Jonga a ten už měl luxusní pozici. Další střelecký pokus patřil Coutinhovi a poté měl Piqué obrovskou šanci z rohového kopu, jenže bránící hráč těsně před ním míč tečoval, takže španělský stoper nedokázal zakončit ideálně.

Levante ovšem působilo bezradně, v defenzivně neorganizovaně a Barça snadno získávala míče zpět. Brankář Aitor Fernández se tak musel hodně činit. Ve 39. minutě Gaviho krásným pasem oslovil Mingueza, mladíkovi však lob nevyšel. Neuspěl ani Depay hlavičkou, neboť Fernández vytáhl parádní zákrok.

Ve druhém poločase se Levante ještě zhoršilo, protože si nedokázalo pořádně přihrát a v obraně kupilo jednu chybu za druhou. Barcelona tak v klidu pokračovala v dominanci. Nejvíce ze všech byl vidět Depay, který bral akce na sebe, bohužel zakončení se mu nevedlo. Nico zase zvolil zpoza vápna razanci, ale míč chytil opačnou faleš. 

Velmi aktivní byl také Dest, nicméně i jeho pokus lapil Fernández. V 80. minutě pak z dobré pozice hlavou přestřelil Luuk de Jong po centru Depaye. Největší radost tak divákům udělal Ansu Fati o minutu později, když se konečně vrátil na trávník.

Ovšem ještě než na sebe barcelonská desítka stihla upozornit, hosté málem nečekaně zápas zdramatizovali, protože Morales a Cantero v krátkém sledu dostali velké šance. První ale minul a proti druhému zakročil Ter Stegen.

Nato přišly Fatiho chvíle, který se nejprve dobře uvolnil na levé straně a jeho nebezpečně vyhlížející pokus stihl zablokovat protihráč. Poté znovu prošel do vápna, kde byl sražen k zemi, ale rozhodčí penaltu nepískal. Osmnáctiletý útočník však zaútočil ještě jednou v nastavení a do třetice to vyšlo. Útok vzal velice sebevědomě na sebe a přízemní střelou pečetil vítězství svého týmu.


Přehled utkání

26. září 2021, 16:15 Camp Nou, Barcelona Nova Sport 3

FC Barcelona

3 : 0 Isidro Díaz de Mera Escuderos

Levante UD

Depay (p.) 6'  
L. de Jong (Dest) 14'  
Gavi 24'  
  25' Postigo
  58' Pepelu
  86' Clerc
Fati 90+1'  
Sestava

ter Stegen - Mingueza (81' Araújo), Piqué, E. García, Dest (89' Lenglet) - Gavi (81' Demir), Busquets, Nico - Coutinho (59' Puig) - L. de Jong (81' Fati), Memphis

Sestava

Aitor - Miramon, Postigo, Mustafi (77' Pier), Clerc - Frutos (69' Vukčević), Radoja (55' Martínez), Pepelu (69' Cantero), Melero - Martí, Gómez (55' Morales)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Fati! smiley

26.09.2021, 18:16

Dobrý zápas, dominance 90 minut a návrat Fatiho. Paráda! smiley

26.09.2021, 18:51

guess who's back smiley

26.09.2021, 19:26

Z naší strany dost dobrej zápas, ale není moc důvod se radovat..
Tento týden jsme měli tři slabé soupeře. Až toho třetího a papírově asi nejslabšího se nám podařilo porazit..
Hlavně že Fatiho máme zpátky! A dál sází góly! smiley

26.09.2021, 19:38

Levante hralo s Realem 3:3, tak slaby souper to uplne neni :-)

26.09.2021, 20:17
MilanBalage Sonyccc

Levante 15 ligových zápasu v řadě nevyhrálo, naposled porazilo v dubnu Eibar..
Věř mi, je to hodně slabý soupeř. smiley Slabší je podle mě jen Alavés a Elche, možná Getafe..
Tak či tak může výhra hráče povzbudit.
Uvidíme, co předvedeme s Benficou a s Atléticem. To bude jiné Levante...

26.09.2021, 21:35

Snad doktoři a fyzioterapeuti odvedli dobrou práci. Pevně věřím a doufám, že ho to nebude zlobit, a odstartuje cestu k vrcholu..!

26.09.2021, 20:21

Mám pocit, že Ansu prinesie do tímu víťaznú mentalitu. Jeho prítomnosť na ihrisku bude znamenať pre tím veľa. Prajem jemu aj celému tímu všetko dobré, nech obchádzajú chalanov zranenia a nech sa tešíme z krásnej hry. Keď dal Messi svoj prvý gól za Barcelonu, komentátor zahlásil, zapamätajte si toto meno - Lionel Messi. Najradšej by som teraz povedal - zapamätajme si meno Ansu Fati. Leo je unikát a je žijúcou legendou, ale verím, že Ansu sa mu raz priblíži a bude stúpať do maximálnych výšin. Potrebujeme ale aj ďalších, aby vystrelili - Demir, Gavi, Nico a podobne. Snáď to nebude stáť len na Fatim.

26.09.2021, 23:35

Vcera moc dobry zapas, gratuluji tymu.

1. Zmena bxla patrna v intenzite hry. Pressing, repressing, rychlost a kvantita prihravek. Faktem je, ze tady byl Messi ponekud slabší clanek. Ukazuje se, ze v dnesnim fotbale celkovy atleticky vykon muzstva, hrajiciho temer futsalovym zpusobem v pevnem bloku, je v podstatě rozhodujici. Pokud jeden, dva hraci nejsou zapojeni na 100 %, je to velky problem. Z meho pohledu Messi dokázal tuto nevyhodu kompenzovat, nicmene je to treba brat v uvahu. V PSG jsou takovi tri a je to silne znat.

2. Rozhodla prvni akce Memphise a jím vybojovana penalta. Strhnul tym, pak nastala ta promena v intenzite hry. Celkove od Memphise vynikající vykon, je to proste rozdilovy hrac.

3. Spekuluji, ze dalsi rozhodujici vec byl pocit hracu, ze pokud nepredvedou zlepseny vykon, bude to mit dopad na jejich kariery. Coutinho napriklad jezdil jako motorova mys. Nevsiml jsem si takoveho zapalu drive. Asi doslo k prozreni ;-)

4. Vysledek samozrejme netreba precenovat. Levante je Levante. Uvidi se dale. Kvalitu hura fotbalem nelze dlouhodobe nahradit.

5. Fati jak jsem psal drive je dalsi rozdilovy hrac. To, co predvedl vcera bylo famozni. Prvni dotyk s micem a malem penalta pro Bracu, tri, ctyri dalsi vybojovane fauly, no a nadherny gol po indivindi akci... Krasa!

6. S Messim mohla byt Barca znovu nebezpecna. Bez nej...tym neni kompletni a nekde to musi byt znat.

27.09.2021, 14:27

Když není Koeman na lavičce tak je vidět že nezapoměli hrát fotbal!smiley

27.09.2021, 19:45

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 81
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 68
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 58
6. Real Sociedad de Fútbol 51
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 18
2. Jude Bellingham 17
3. Ante Budimir 16
4. Alexander Sørloth 15
5. Borja Mayoral 15
9. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
47. Raphinha 5
52. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat