FC BARCELONA 3:0 ALAVÉS

FC BARCELONA 3:0 ALAVÉS

FC Barcelona vstoupila do španělské LaLigy úspěšně, ale přestože výsledek 3:0 vypadá naprosto jednoznačně, zápas se tak jednoznačně velmi dlouho nevyvíjel.

Je pravdou, že statistiky i průběh hry hovoří ve všech ohledech naprosto jednoznačně pro blaugranas. Naprosto jasná dominance v držení míče, střela v průměru každé 3 a půl minuty zápasu. Téměř desítka střel na bránu. Zatímco soupeř z hlavního města Baskicka se nezmohl na jedinou větší šanci a jen jedna střela, která by se dala s trochu snahy hodnotit jako střela na branku.

Barcelonští kombinovali s lehkostí, dostávali se do zakončení, byli aktivní, vytvářeli si obrovské šance, ale dlouhé minuty se nedokázali prosadit. Někdy to bylo otázkou smůly, jindy neschopností útočících hráčů se prosadit. 

Vše se změnilo až v 64. minutě zápasu, kdy nikdo jiný než Lionel Messi proměnil přímý volný kop. Kapitán barcelonského celku si přímý volný kop z výhodné pozice vyzkoušel již ve 38. minutě, kdy však zamířil do břevna Pachecovi branky. O dvacet šest minut později se již prosadil, když svou střel poslal zkušeně pod skákající zdí.

Touto střelo si argentinský rodák připsal 6000. branku FC Barcelona ve španělské nejvyšší lize. Zároveň se stal prvním hráčem 21. století, který se prosadil v 15 ligových zápasech v řadě a jen dokázal, že je hráčem, který boří veškeré rekordy.

Zápas dále pokračoval, a přestože se Deportivo Alavés pokusilo vysunout svou hru, byli to barcelonští hráči, kdo i nadále dominoval utkání a svou dominanci potvrdili v podobě brankových zápisů.

Nejprve si Philipe Couthino dovezl míč až do šestnáctky, vyhnul se bránícím hráčům a skóroval svou typickou střelou na zadní tyč. Napravil tak své předchozí zaváhání, kdy selhal tváří v tvář brankáři baskického celku. Ve velmi podobné situaci zaváhal i Luis Suárez, na jehož tváři byla jasné frustrace z toho, že se i nadále nedokáže prosadit.

Závěr zápasu nemohl patřit nikomu jinému, než kapitánovi blaugranas. V poslední minutě nastavení si zády k brance zpracoval poměrně těžký centr od Suáreze, zachoval chladnou hlavu, otočil se mezi dvěma obránci a s přehledem zasunul míč podél padajícího gólmana.

 


Přehled utkání

18. srpna 2018, 22:15 Camp Nou Digi Sport 1

FC Barcelona

3 : 0

Deportivo Alavés

  10' Torres
  41' Maripan
Messi 64'  
Coutinho 83'  
Messi 90+2'  
Sestava

ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Alba - Busquets, Roberto, Rakitič - Dembélé, Messi, Suárez

Střídající: Arthur, Coutinho, Vidal

Sestava

Pacheco - Aguirregabiria, Maripan, Laguardia, Duarte - Torres - Jony - Ibai, Manu Garcia, Wakaso - Sobrino

Střídající: Baston, Burgui, Marin


Zdroje: fcbarcelona.es, BienQuedas



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

2 ze 2. Tipovacka vypadá letos nadějně smiley

19.08.2018, 11:36
člen 0086 Migueli

Tohle není sprint ale maraton chlapče. smileysmiley

19.08.2018, 12:24

Doufám, že kreativní duo Raketa - Roberto vedle sebe už nikdy nenastoupí.
A co hůř, Coutinhovi neudělal místo ani jeden z nich, nýbrž nejaktivnější hráč na hřišti, Semedo.
Valverdeho mdlý herní rukopis minulé sezony nezměněn - 3 body nám křesá pouze Leova genialita.

19.08.2018, 11:43
PiGGy Pajamen

Chválíš aktivního Semeda a přitom nadáváš na duo Raketa/Sergi, což absolutně nedává smysl. Ti dva tam jsou přesně od toho, aby bránili prostory Alby/Semeda při jejich podpoře ofenzívy.

19.08.2018, 12:22
Pajamen PiGGy

Seš úplně mimo mísu.
To je jako by si tvrdil, že v Man City musí Kevin De Bruyne, David i Bernardo Silva bránit prostor za věčně nabíhajícího Walkera.
Barcelona byla vždy o geniální záloze. Teď tam byli dva dříči, které včera předčil i Ter Stegen, co se týče hry nohou.

19.08.2018, 12:49
PiGGy Pajamen

Já jsem mimo mísu, ale že City hraje úplně jinak než my a že hráči, co si napsal hrají jiný post ti nevadí smiley smiley

19.08.2018, 13:10
Pajamen PiGGy

Jejich 4-3-3 sytém je naprosto totožnej s tim našim. Ještě aby ne, když tomu položila základ barcelonská legenda.
Jediným rozdílem je to, že oni mají před štítovým záložníkem skutečně kreativní dvojici, na rozdíl od nás.

Tobě se vážně líbí, že nastupujeme bez jediného útočného záložníka?
A že tím vzniká neuvěřitelná ďoura mezi zálohou a útokem, kterou musí věčně vyplňovat Leoš?

Přece nefandíme jen kvůli výsledkům ne? Fandíme Barce kvůli nějakým hodnotám... A ty se postupně vytrácejí.

19.08.2018, 13:43
PiGGy Pajamen

City sleduji párkrát za sezónu, takže nemůžu být plně objektivní. Formaci můžou mít stejnou jak my, ale taktika je úplně rozdílná. City minulý týden hrálo na Arsenalu jako my s Pepkem sezónu 10/11, ale bez dominance na míči.

Je třeba si uvědomit, že záloha Iniesta-Busi-Xavi byla geniální a taky jedinečná a nejspíše už nikdy nic tak dominantního v blízké době neuvidíme.

Mě se včerejší výkon líbil a daleko víc než kreativní záložník mi prostě pořád chybí kvalitní útočník, který ví, kde se má pohybovat a hraje na svoji pozici. Potom by se ještě daleko lépe využívaly náběhy Alby/Semeda, kteří by konečně mohli někoho najít ve vápně. Otázka je jestli to chce takhle Ernesto vůbec hrát, ale za mě rozhodně ano. Proč se zbytečně snažit hrát po křídle, když to nemáš na koho dopředu nahrát a potom se to musí řešit středem, který je logicky přehuštěný a dokáže to vyřešit jedině Leova genialita.

19.08.2018, 14:09
Pingu Pajamen

Bohužel musím souhlasit... Valverde asi neuhne ze svojí stezky a tak budu muset přetrpět, doufám že ne moc dlouhé období "jeho" BarcysmileyMoc mě mrzí jakým způsobem hrajeme, je mi líto všech fanoušků a všech co měli Barcu rádi .….

19.08.2018, 13:07

Od chvíle co přišel Valverde, hrajeme prakticky pořád na 7 obránců a spoléháme na to, že Messi promění trestňáksmileyVážně k pláči....

19.08.2018, 13:10
BienQuedas
Systémový administrátor

Vyhrajeme a tady je tolik negativity, jakobychom spadli do 2. ligy...

19.08.2018, 13:52
PiGGy BienQuedas

Přesně tak. Jediné dvě negativní věci na včerejšku je výkon Luise a návštěva.

19.08.2018, 14:10
Pingu PiGGy

Já se PiGGy ani nedivím že ty návštěvy klesají .............

19.08.2018, 22:26
puq BienQuedas

Presne tak... Vcera hlavny nas problem bolo premienanie sanci, na prve kolo slusny vykon

19.08.2018, 14:54
Pingu BienQuedas

Nevím BienQuedas proč fandíš Barce .... ale já pro styl hry a pojetí fotbalu ! To že vyhrajeme pro mě není tak důležité jako to, jak hrajem a jak je hra zajímavá pro diváka. Chci vidět jak hrajeme jako tým, jak útočíme a jak dáváme krásný góly. To je to, čím mě BARCA uchvátila ! Ne tím, že jsme dokázali porazit Alaves, Zaragozu nebo Atletickej beton - ale tím jak se Barca fotbalem baví a následně svým fotbalem baví svoje fanoušky .... Tohle se bohužel s příchodem VALVERDEHO úplně vytrácí. Promiň. Promiňte všichni, ale mě to vážně mrzí ......smiley

19.08.2018, 22:37

Včera bych si přál,aby po prvním poločase byla na hřišti sestava bez Suareze (Munir který byl ale bohužel v civilu) a Busquets,který je už delší dobu úplně mimo. Raketa by šel na jeho post,místo Rakety Couts, který tam má hrát prostě pořád a je to. Líbilo se mi,že Dembele hrál zleva a Leo zprava. Konečně. Bohužel tomu jenom chybí hrotový útočník...

19.08.2018, 16:43

Jediný tmavý puntík na včerejší bitvě byl výkon Suysmiley ale jinak za mě velká spokojenost, body jsou doma a to se vždycky počítá smileysmileysmileysmiley

19.08.2018, 18:39

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 87
2. Girona FC 75
3. FC Barcelona 73
4. Club Atlético de Madrid 67
5. Athletic Club 61
6. Real Sociedad de Fútbol 54
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 20
2. Jude Bellingham 18
3. Alexander Sørloth 17
4. Robert Lewandowski 17
5. Ante Budimir 16
29. Ferrán Torres 7
32. João Félix 7
51. Raphinha 5
54. Fermín López 5
56. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat