FC Barcelona 3:0 Elche

FC Barcelona 3:0 Elche

Barcelona zvládla dohrávku prvního ligového kola, když ve druhém poločase nastřílela Elche tři góly. Lionel Messi dal dva a Martin Braithwaite si připsal po dvou asistencích.

Šanci v základu dostali Pjanič, Braithwaite či Trincao a právě třetí jmenovaný se postaral o úvodní střelu utkání, avšak z úhlu hostujícího gólmana nepřekonal. To Boye se na opačné straně v 5. minutě ocitl v první vážné šanci, když k němu zleva prošel míč a Umtiti nedokázal zareagovat, naštěstí pro Barcelonu přestřelil.

Elche vůbec nevypadalo ustrašeně a barcelonské kombinaci dokázalo dobře odolávat. Blaugranas tak zkoušeli přímočařejší akce, ovšem stále marně. Ve 20. minutě si balon do gólovky elegantně navedl Trincao, bohužel střelu špatně umístil.

V další fázi utkání zůstala Barça mimo ohrožení brány Elche a hra se také zpomalila a kouskovala. Standardní situace nepomohly ani jednomu týmu. Změnu přinesl až rychlý protiútok Milly ve 44. minutě, ten však zakončil přesně doprostřed, kde stál připravený Ter Stegen.

Do druhé půle se rozhodl Koeman posílil ofenzivu střídáním Dembélého za Pjaniče. Francouz si tak mohl zblízka prohlédnout, kterak se jeho tým ve 48. minutě dostal do vedení – Braithwaite vrátil patičkou míč Messimu, který byť nevystřelil ideálně, dokázal Badiu překonat.

Za další dvě minuty Messi tentokrát více ze strany rozjel podobnou akci, jenže se mu nepodařilo do zakončení pořádně opřít. Nicméně nebyla to zdaleka poslední ukázka argeninsko-dánské spolupráce, neboť Barcelona přebírala nad zápasem kontrolu a defenzivní práce i rozehrávka Elche naopak vykazovaly nedostatky.

Přes nepříznivý stav se valencijský celek – možná po vzoru Cádizu - nikam nehnal a dařilo se mu odolávat. V 68. minutě si tak De Jong řekl, že je potřeba se soupeřovým klidem něco udělat, a když pro něj Pedri vybojoval míč, sám ho zavezl od půlící čáry až do pokutového území, aby připravil šanci Messimu. Ten si ještě pohrál s obránci i brankářem a zvýšil na 2:0.

A v 73. minutě dokonce přišla i pojistka. Messi pohledným pasem našel Braithwaita, který hlavou sklepl pro Albu a levý obránce zakončil do protipohybu brankáře. Elche se ještě pokusilo výsledek alespoň korigovat, ale přes zvýšené úsilí se k žádné lepší příležitosti nedostalo. Gólovou tečku za tímto večerem mohl udělat střídající Griezmann, jeho koncovka ve dvou obrovských šancích ale působila spíše komicky.


Přehled utkání

LaLiga - 1. kolo 24. února 2021, 19:00 Camp Nou, Barcelona Digi Sport 1

FC Barcelona

3 : 0 Isidro Díaz De Mera Escuderos

Elche CF

Messi (A - Braithwaite) 48'  
Messi (A - De Jong) 69'  
Alba (A - Braithwaite) 73'  
Sestava

ter Stegen - Mingueza, Piqué (77' Lenglet), Umtiti, Alba (77' Dest) - de Jong, Pjanič (46' Dembélé), Pedri - Trincão (67' Busquets), Messi, Braithwaite (76' Griezmann)

Sestava

Badia - Sánchez, Verdu, Barragan - Cifu (60' Fidel), Mojica, Guti, Mfulu (81' Luisimi) - Milla (72' Nino), Rigoni (60' Morente) - Boye (72' Carillo)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Takže, abych to shrnul: V prvním poločase klasika a ve druhém konečně fotbal a hlavně hezké akce. Překvapila mě spolupráce Messi, Braithwaite. Spokojenost s Frenkiem, Pedrim a Minguezou. Škoda, že Griez a Trincao neproměnili šance, mohlo to klidně skončit 5:0. Sevilla bude těžší oříšek.

24.02.2021, 21:29

To střídání nechápu. Alespoň za stavu 2:0 tam mohl poslat mladý na otukani.

25.02.2021, 09:03

Striedania nechapem uz dlho a Koeman mi pride,ako turista,co si dosiel obzriet stadion a muzeum. Griezemann ma uz neskutocne serie. Hrac jeho kalibru nemoze donekonecna zahadzovat taketo tutovky. V Atletiku dal 3 goly z 2.sanci pomaly a u nas je to traged.
Odmaka dozadu,ale nezoberie nic na seba v utoku,90% prihravok je dozadu a spomali utok. Mingueza hra velmi casto rukami a podla mna nema a dlho nebude mat na Barcu technicky,ani rozumom. Jordi vcera pekne zakoncenie,v ovela tazsej situacii,ako Griezemann.
Trener by mal zobrat Griezemanna na veceru a ozrat ho,tvrdym chlastom,aby si opat nasiel svoje gule,az vytriezvie,lebo ine mu uz nepomoze.

25.02.2021, 09:51
Killa tomiP

Možná se pletu, ale já když toho Griezmanna vidím, tak se nemůžu ubránit pocitu, že je mu to i docela jedno jak to mastí. Spálí tři tutovky a za chvilku se směje a rovná si culíček, aby mu to slušelo na kameře až bude delat kašpárka, kdyby dal náhodou gól. A ještě mu je nepříjemný, když na něj Piqué zakřičí.

25.02.2021, 12:44

Bohužiaľ, stal sa z nás tím, ktorý bez Messiho nemá ani nato poraziť doma tímy typu Elchesmileya to ten Leo ešte hraje bez záujmu a bez nadšenia.

Prestavba bude dlhá a náročná, je treba sa pripraviť na obdobie bez titulov, ale fandím ďalej a za každej situácie.

25.02.2021, 10:19

Ronald neumi střídat to je děs 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️Nic se nezlepsi

25.02.2021, 11:08

Přestavba bude chvíli trvat a nahradit úžasnou generaci Puyol, Xavi, Iniesta, Messi atd. bude nemožné. Teď ještě dělat přestavbu bez peněz je hodně těžky. Mohou nás čekat roky jako mělo AC, ManU, Inter, Arsenal a nebo budeme v lize pořád na špici. Ta laťka je strašně vysoko a srovnávat nynější hráče s minulou veleúspěšnou generací nejde.
A jak jsem psal minule, tak pořád držíme krok s Realem a i Atleti začínají ztrácet. Není to taková tragédie, aby jsme se plácali kolem 10 místa jako třeba AC v minulých sezónách.
Co mě vadí je ten přístup. Jak můžeme jeden zápas hrát krásný fotbal se spoustou pohybu, náběhů, napadání atd. jako druhý poločas a pak mít zápasy bez zájmu, jen tam tak postávat a nahrávat si ležérně na polovině (Cadiz a další). Vždy to jeden zápas vypadá hezky a člověk by řekl, že jsme na dobré cestě a budeme hrát moderní fotbal jako Live a další zápas je to zase vše zpět.

25.02.2021, 11:15
vikinecek larnel

Tak ona ta prestavba už ako keby v minulosti začala, bohužiaľ vyzerala tak, že sa minulo napr. cca 400 mil.EUR na trojicu hráčov, z ktorých ani jeden očakávania nenaplnil (Dembelé, Griezmann, Coutinho) a je potreba začínať odznova, a navyše bez Messiho.

25.02.2021, 13:22
Robert Duchoň vikinecek

bez Messiho ? Kdo je suverén produktivity ( a to hraje na půl plynu) Griezmann,Dembelé aspol. ho nenahradí. Bez Lea budeme hrát maximálně o evropskou ligu. Ten náš tým nemá kvalitu a kde vzít 4-5 top hráčů do našeho systému .

25.02.2021, 15:23
vikinecek Robert Duchoň

To bez Messiho bolo myslené tak, že tento asi z tímu po skončení sezóny odíde, a tak si budeme musieť poradit bez neho.

25.02.2021, 15:36
Andreas Robert Duchoň

Možno máš pravdu. Ale možno aj nie. Je kľudne možné, že po odchode Lea dostane viac voľnosti Griezmann ci Dembele. Práve tá prítomnosť Lea je koľkokrát skôr k neprospech kedy ho hľadajú hráči aj v pozíciách, kedy by nemuseli lebo je iný hráč lepšie postavený. Taky Alba to inak ani nevie. Osobne si myslím, že možno zaberie nejaký čas po jeho odchode kým si to sadne, ale mame stále dostatočne talentovaných hráčov nato aby sme hrali o popredné priečky. Útok Viniciu, Benzema, Asensio je toho dôkazom. Aj napriek ich menšej kvalite Real dokáže zápas zlomiť. Stále sa ukáže niekto, kto to vezme na svoje plecia. Ci už Fati, Griez, Dembele a ukazuje sa aj Trincao v dobrom svetle. A stále mam pocit, že máme v predu talentovanejsich hráčov ako Real. Takže ja by som sa zase až tak nestrachoval. Aj po odchode Iniestu s Xavim sa hovorilo, že už ich nikto nenahradí. A hľa, mame De Jonga a Pedriho.

25.02.2021, 18:42

Taky to nevidim nijak zle po odchodu Messiho, většina hráčů hraje na něj a nebo to messi bere dost na sebe, mám ho rád a jsem rád, že je náš hráč , ale myslím, že po jeho odchodu se třeba změní styl a dembele a griez budou za hvězdy

25.02.2021, 20:42

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 72
2. FC Barcelona 64
3. Girona FC 62
4. Athletic Club 56
5. Club Atlético de Madrid 55
6. Real Sociedad de Fútbol 46
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Jude Bellingham 16
2. Borja Mayoral 15
3. Ante Budimir 15
4. Artem Dovbyk 14
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
24. Ferrán Torres 7
32. João Félix 6
44. Ilkay Gündogan 5
54. Raphinha 4
Zobrazit celou tabulku

 

Chat