FC Barcelona 3:0 Villarreal CF

FC Barcelona 3:0 Villarreal CF

Barcelona si v 10. kole v pohodě poradila s Villarrealem, když během sedmi minut vstřelila tři branky. Dvě patřily Lewandowskému, jedna Fatimu.

Zprvu to ovšem nevypadalo na tak jednoznačnou záležitost. Barca se sice jako obvykle chopila iniciativy, ale mužstvo ve žlutém přijelo hrát fotbal, a tak byla od začátku k vidění řada svižných akcí. Z toho plynuly i ostřejší souboje, takže bylo s podivem, že se na první kartu čekalo 90 minut.

Camp Nou zato nemusel čekat na střelecké pokusy, protože samotný Fati si během prvních 25 minut připsal čtyři a další měli na svědomí Torres a Alba. Žlutá ponorka mezitím zatápěla domácí defenzivě z protiútoků, ale její finální fáze i kvůli včasným návratům obránců blaugranas selhávala. Dobrou šanci měl ve 22. minutě Danjuma, jenže se dostal do velkého úhlu a pálil pouze do boční sítě.

Pak přišla katalánská smršť. Ve 31. minutě Pedri kolmicí za obranu našel Albu, který nacentroval na Lewandowského a ten znovu prokázal svou extratřídu, když si zasekl míč a z otočky překonal brankáře Rulliho. Ve 35. minutě Villarreal udělal chybu v rozehrávce, načež se Lewandowski uvolil na vápně a pohlednou střelou na vzdálenější tyč přidal druhý gól. Smrtící pasáž završil ve 38. minutě Fati, díky vynikající práci Torrese. Tomu však asistence přiznána nebude, neboť Fati první zakončení poslal do tyče a prosadil se až z dorážky.

Villarreal to pochopitelně vykolejilo a už se mu nepodařilo najít odpověď. Ne že by do druhého poločasu nastoupil odevzdaně, ale Barca tentokrát měla vývoj zápasu pevně v rukou. Tým Unaie Emeryho si kromě pár náznaků nevytvořil žádnou možnost na to, aby mohl zápas zdramatizovat.

Ke gólu měla spíše blíže Barcelona, zejména v závěru. Raphinha ale spálil tutovku po centru Dembélého a mezi tři tyče nezamířily ani Dembélého a Pedriho střely. V nastavení mohl alespoň korigovat Morales tak trochu po vzoru Lewandowského, ale i on vystřelil vedle.


Přehled utkání

20. října 2022, 21:00 Spotify Camp Nou Nova Sport 3

FC Barcelona

3 : 0 Carlos del Cerro Grande

Villarreal CF

Lewandowski (Alba) 31'  
Lewandowski (Gavi) 35'  
Fati 38'  
  90+1' Torres
Sestava

ter Stegen - Roberto (70' Bellerín), Koundé (78' Piqué), Alonso, Alba - Gavi, de Jong (70' Busquets), Pedri - Ferran, Lewandowski (75' Dembélé), Fati (75' Raphinha)

Sestava

Rulli - Femenía, Albiol (80' Mendi), P. Torres, Pedraza (25' Mojica) - Pino, Parejo, Morlanes (57' Trigueros), Baena - Jackson (57' Moreno), Danjuma (46' Morales)


Zdroje: sport.es



Diskuze

Když jsem viděl před zápasem sestavu, říkal jsem si ze je kvalitně protočena a okysličena. Jediné co mi vadilo, ze hrály dvě levý křídla. Celou sezónu hrají dvě pravý křídla, takže jeden hraje přes nohu a teď hrály dvě levý.
Co se tyče zápasu, vyhrál nám ho Lewa a Kounde. Kounde jistil obranu a zmařil těch par šanci co si žlutí vytvořili, a Lewa nám dodal klid dvěma góly, které si udělal sám. Zbytek zápasu jsme hráli v klidu, ale hra byla cely zapas taková neuspořádaná . Ale zvedli jsme hlavu a vítězství se po dvou nepovedených zápasech počítá. Jen ty naše křídla… Ferran má sice asistenci, ale co se jeho hry týče, tak nic moc nepředvedl. Navíc zase spálil několik šanci. A Ansu, ten by dle mého měl chodit jen z lavičky. Je na něm vidět, jak se boji chodit do soubojů. Hraje na půl plynu, přihrávky nepřesné. Myslím ze do unavené obrany mu tato hra bude na nějaké soupeře stačit, ale na základ to je hodně málo

20.10.2022, 23:02
Klokanomet Colek222

Ferrán i Fati byli mnohem lepší, než D+R za poslední 4 zápasy. Za mě dobrý.

20.10.2022, 23:12
absint Colek222

Fati je pravák, takže hraje přes nohu pořád smileyOstatně všechna naše křídla hrají dle tvého tvrzení přes nohu, Feran je totiž taky pravák, Raphinha zase levák, jen u Dembelého nikdo neví... ale taky bývá uváděn spíš jako levák.

20.10.2022, 23:18
cechoma Colek222

Odborníksmiley:-D

21.10.2022, 06:40

Frantík Mladých dnes skvělý výkon.

Tackles won: 4/5 (80%)
Interceptions: 1
Recoveries: 9
Ground duels won: 9/9 (100%)
Aerial duels won: 1/1 (100%)
Was fouled: 2
Fouls committed: 0

20.10.2022, 23:08

Čekáme na Melneora. Villareal venku klasicky nula nula nic, klidný zápas. Lewa je dělo a Gavi bestie. Přesně takový zápas bez nervů jsme potřebovali, snad nás to nakopne a v šesti zápasech před MS budeme mít 18 bodů.

20.10.2022, 23:09

Bohužel furt stejný fotbal. Bez nápadu, bez nečekané průnikové nahrávky, všechno se zpomalí a držíme akorát míč. Lepší soupeř už ví a stačí break a jsme v prdeli. Pedri a Gavi jsou super, bohužel rozhodující nahrávku zatím nedají. Ferran je od svého příchodu furt aktivní bohužel to k ničemu nevede. Nedokáže přejít přes hráče, zakončit, dát finální nahrávku. Fati je nadceněný hráč. Měl štěstí, že ho vytáhl trenér do áčka v době kdy nebyli hráči, povedlo se mu střelit góly. Je slabý na míči, nedokáže přejít přes jednoho, natož něco vymyslet. Průměrný hráč, který na základ nemá a cenovku bude akorát ztrácet. Já bych ho prodal, dokud má nějakou cenu.

Pochválil bych Koundeho a Alonsa. Přece jenom je tam trochu jistota v obraně, když tam jsou.
A nebýt Lewandowskiho, který dal góly z "ničeho" tak zápas skončí remízou a všichni tu budou psát hejty na stereotypní fotbal bez nápadu.

21.10.2022, 07:28
MarcoFCB lhotik

Bez průnikové přihrávky? Viděl si první gol? 😀

21.10.2022, 08:04
lhotik MarcoFCB

A viděl jsi někdy anglickou ligu? Tam frčí jedna za druhou. My hrajeme házenou...

Ale máš pravdu jedna tahle tam byla. smiley

21.10.2022, 08:21
MarcoFCB lhotik

My ale hrajeme hazenou kolem zatahnute obrany soupeře už 15 let, to si si nevsiml? smiley

21.10.2022, 08:26
lhotik MarcoFCB

Všiml a strašně se mi ten fotbal líbil, když to dokázali vykombinovat i ve vápně a doklepávali do prázdné. Ale od té doby co odešel Messi...

21.10.2022, 08:37
MarcoFCB lhotik

Ještě napíšeš, že Ferran není schopný přejít přes hráče, dát finální nahrávku.. Včera přešel přes dva a Fatimu naserviroval gol do prázdné.. buď si troll nebo si neviděl včerejší zapas, který byl opak tvého “zhodnocení”

21.10.2022, 08:24
lhotik MarcoFCB

Však ty hráče hodnotím za celou dobu. Nebo tobě se Ferran a Fati líbí? smiley

21.10.2022, 08:38
MarcoFCB lhotik

Nevím, píšeš to pod zhodnocení včerejšího zápasu, tak co si mam myslet? A jo mě se Ferran líbí, hráč je to takticky a inteligentně daleko jinde než Dembele, jen potřebuje zapracovat na své psychice zda se..

21.10.2022, 08:54

Za mě zápas udělal FdJ. Hrozně mě jeho hra baví

21.10.2022, 08:04
larnel cechoma

Souhlasím. FdJ hrál skvěle. Pokryl celé hřiště a vybojoval obrovské množství míčů. Záložní řada(FdJ, Gavi, Pedri) se mi líbila- to je skvělá budoucnost pokud zůstanou pospolu. V útoku už to tak optimisticky nevidím jako většina diskutujících. Do 30minuty to bylo bez šance, bez průniku, bez obejití protihráče atd. 3. gol Fatiho už byl z protiutoku a Ferran to měl hodně ulehčené. Do srovnané obrany toho moc nevymyslel. Zlomil to až první gol. Ten ale nepřišel od křídel ale od Alby. Mohou tady na něj všichni nadávat, ale ty náběhy a podporu útoku tam pořád má a to co udělal včera jsme od Baldeho neviděl ani jednou v žádném zápase. A ty náběhy naše hra potřebuje.

21.10.2022, 09:30
cechoma larnel

Je to pravda. Na druhou stranu tak hraje jediný Alba. Balde, Roberto, Bellerín, ani kdokoliv jinej kdo na krajích obrany nastupoval takhle nezabíhá a spíš se chodí na střed hřiště. Myslím, že to tak Xavi chce, akorát Alba to tak nikdy nehrál a táhne ho to tam, kam chodil celou kariéru.

21.10.2022, 09:56
larnel cechoma

Spíš bych řekl, že to v sobě musí hráč mít. Tak jak to měl Dani a má Alba. Tu spoustu let to fungovalo a včera to zafungovalo zase. Ale co po nich Xavi chce samozřejmě nevím. Každopádně ani jeden z nich není obranná skála a chyby dělají také. Alba aspoň přispívá do útoku.

21.10.2022, 10:29
Andreas larnel

Ja by som Albu neprecenoval. Predsa len, má 33 a skusenosti niekde inde ako Balde. Lenže aj včera bolo niekoľko situácii ktoré by podľa mňa Balde vyriešil lepšie. Nehovoriac o tom, že Alba ma pravú nohu len ako barlu na podopieranie a preto veľa situácii rieši len nákopom do prvého protihráča. Aj včera vlastne nič svetoborne nevymyslel, dostal loptu do behu a prihral kam musel lebo iná možnosť ani nebola. Nehovorím, že zahral zle, ale ani nič výnimočné, čo by ma usvedcilo v názore, že by mal hrať on a nie Alex. Balde sa dokáže presadiť aj 1na1, nemá sablonovitu hru, je necitatelny a lepšie bráni aj keď ma 19 rokov.

21.10.2022, 11:26
stockey Andreas

a ja by som zasa neprecenoval Baldeho :) minuty si urcite zasluzi, ale Alba ma daleko vacsi vplyv na hru. Myslim si ze zapasov bude dost aby obaja dostali priestor

21.10.2022, 11:54
stockey cechoma

Tiez sa mi pacil FDJ vcera, mal dobre prieniky. Som zvedavy ako to bude fungovat proti silnejsim timom, pretoze niektore jeho odvazne prieniky znamenali drieru ktora za nim ostala, niekedy tym padom ostal vzadu Pedri alebo Gavi. To moze silnejsi super vyuzit, Villarreal bol dost slaby vcera. Kazdopadne dobry vykon od neho. V rozhovore spominal ze sa citil unaveny, preto ho Xavi aj striedal.

21.10.2022, 11:10

Včerejší výkon se mi líbil, záloha s útokem dobře pracovala a celkově hra působila dobře. Určitě bych vyzvedl FDJ, ten hrál skvěle a bylo jasně vidět, jak se hra zpomalila, když ho vystřídal Busquets.

21.10.2022, 09:54
stockey Héňa_7

Hra sa spomalila uz od zaciatku druheho polocasu, hrali sme klasicky na podrzanie vysledku

21.10.2022, 11:07

Rozdíl ve vertikální hře Frankieho a Busquetse je jako nebe a dudy. Stockey píše, že za ním může vznikat díra, ano, ale to za Busim taky a ještě bez efektu dopředu. A co tipujete, uvědomil si to Xavi už konečně nebo bude Busi příště zpátky v základu? :)

21.10.2022, 12:02

Za mě mohl nastoupit do zápasu i mladý Pablo Torre třeba zároveň s Raphinou a Dembelem. Nějaká minutáž by se mu hodila. V této sezoně si ani nezahrál (když nepočítám přáteláky, kde se mi líbil) a podle mě má obrovský potenciál. Za takto jasného stavu a průběhu utkání bych ho rád viděl na hřišti.

21.10.2022, 12:05

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. Real Madrid CF 78
2. FC Barcelona 70
3. Girona FC 65
4. Club Atlético de Madrid 61
5. Athletic Club 57
6. Real Sociedad de Fútbol 50
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Artem Dovbyk 17
2. Jude Bellingham 16
3. Ante Budimir 16
4. Borja Mayoral 15
5. Álvaro Morata 14
8. Robert Lewandowski 13
26. Ferrán Torres 7
27. João Félix 7
42. Raphinha 5
45. Ilkay Gündogan 5
Zobrazit celou tabulku

 

Chat